Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Hvor længe bør jeg gå ledig?

Af Ny på siden MMoller | 15-06-2022 13:46 | 1367 visninger | 16 svar, hop til seneste
Jeg står i den situation at jeg 7-9-13 bliver færdig uddannet med en professionsbachelor i innovation og entrepreneurship, og jeg har ikke lige landet et job endnu. Jeg har før gået ledig i 6 måneder under corona, og det var et helvede. Jobcentrene er virkelig noget værre bras, jeg ønsker så vidt muligt ikke være for længe i det system. Jeg har undervejs forsøgt mig at gøre mig så attraktiv som muligt for jobmarkedet, med et studiejob og kurser. Jeg har dog tænkt mig at give det 3-6 måneder, også måske søge noget lager/produktion, for at komme af dagpenge, og ud af systemet imens jeg søger. Er her andre, som har gjort noget lignende eller måske bare har gode råd til en ung gut, som vil hurtigst muligt ud af systemet.
--
Sidst redigeret 15-06-2022 13:47
#1
ph0ton
Ultrabruger
15-06-2022 13:57

Rapporter til Admin
Jeg var arbejdsløs som nyuddannet ingeniør. Jeg tog freelance jobs (i en anden branche) imens jeg var arbejdsløs, samt en mindre overgang (8 måneder) som konsulent i en mindre virksomhed. Mit råd er: Arbejd imens du søger din næste stilling. Du er altid mere attraktiv hvis du kan holde dig igang imens du søger, og selv lagerarbejde kan give noget erfaring som du kan bringe videre. Jeg kan selv mærke at når jeg ansætter, så betyder det noget om nyuddannede arbejder eller om de sidder foran computeren derhjemme og fiser husleje af.
--
lorem ipsum et dolores
#2
MMoller
Ny på siden
15-06-2022 14:06

Rapporter til Admin
#1 Tak for svar! Ja det er nemlig også dette jeg havde tænkt på da, det virker til at man er mere attraktiv hvis man ikke har et arbejdsmæssig hul i sit CV, efter sin uddannelse. Også handler det jo også økonomisk om at jeg når man bor i kbh med kone og barn, så er 15-17K udbetalt fra et lagerjob langt bedre end 10K fra dagpenge.
--
#3
Martin.v.r
Guru
15-06-2022 14:33

Rapporter til Admin
start ud i et vikarbureau
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWK i5-10600K @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz [email protected] CL16 4300mhz 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
#4
Phyxius
Elitebruger
15-06-2022 14:42

Rapporter til Admin
Personligt er jeg lidt modsat #1 når jeg ansætter. Jeg synes selvfølgelig ikke det er fedt at folk laver ingenting i perioden efter studie, men ser ikke ned på folk der har gået ledig i op til et år efter endt studie, og de blevet heller ikke frasorteret af den grund. Jeg ser hellere at kandidaterne bruger tiden på f.eks. at lære noget dek an bruge i et fremtidigt job, end f.eks. at arbejde på et lager. Når det så er sagt, så kender jeg ikke din uddannelse, men det lyder som noget man kan bruge til alt og ingenting, så det der spiller mest ind er nok det du har lavet i studiejobs og hvad du ellers interesserer dig for. Når jeg snakker med nyuddannede så er fokus primært på hvad de interesserer sig for fremfor hvad de har lavet. Det er derfor turn-off for mig når en nyuddannet bruger for meget tid på at snakke om hvad de har lavet, for helt ærligt så kan man sgu ikke en skid som nyuddannet :)
--
#5
ph0ton
Ultrabruger
15-06-2022 15:52

Rapporter til Admin
#4: For mig handler det mest om at de ikke sidder derhjemme og ikke fortager sig noget der udvikler dem. Så jeg tror såmænd ikke vi er så modsatte. Jeg har også haft kandidater der lavede frivilligt arbejde, en som havde brugt tid på at lave sin egen CNC fræser inkl styrings software, og afhængigt at hvordan det blev vinklet, så var det lige så godt, hvis ikke meget bedre end fx lagerjobs. Den sidste jeg ansatte havde haft et lagerjob, hvor han bl.a. skulle planlægge sit daglige arbejde selv, og være punktlig i sine mødetider. Det er for mig vigtige kvalifikationer uanset hvilke job funktion man varetager.
--
lorem ipsum et dolores
--
Sidst redigeret 15-06-2022 15:52
#6
kikophil
Nørd Aspirant
15-06-2022 16:17

Rapporter til Admin
Som #3 - Start i et vikarbureau og se hvad de kan finde, der evt. har med dit virke/profession at gøre i første omgang. Samtidig søger du selv de stillinger, der bliver opslået løbende samt prioriteret efter dine evt. håb/krav osv. som i afstand, lønniveau, arbejdstider, arbejdsmiljø (tjeck det ud) Jeg ku` skrive en del om foretrukne personlighedstyper, men det vil kun forvirre/afspore, så i slipper :-) Det drejer sig om, at komme ind, hvor du kan komme med i et netværk, der efterfølgende kan hjælpe til, at du bliver opdaget/set/headhuntet af firmaer, der netop i stort omfang kan give dig meget af det, du ønsker. Når dèt så er sagt, kender jeg ikke specifikt til dit arbejdsområde, men vil mene, at det skrevne efterhånden er den bedste indirekte vej til målet, da den direkte vej, som oftest er brolagt med en hel del forhindringer i forhold til din situation :-)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#7
kikophil
Nørd Aspirant
15-06-2022 16:49

Rapporter til Admin
#0 - Og undskyld at jeg fylder lidt, men du har fuldstændig ret i, at jobcentrene nok er en af de største og mest nyttesløse samt dyreste tiltag, der er gjort i danmark indtil nu - og incl. alle de 3hånds foretagender, der er direkte koblet op på systemet, er hele økonomien/systemet blot en kæmpe ubrugelig økonomisk udgift for danmark, og hvor alle de milliarder ku` bruges til langt bedre ting. - især for tiden!!. De har endnu ikke selv skaffet folk i arbejde for mere end et par håndfulde - MEN de er gode til, at presse folk til selv at søge arbejde stik tværs deres evner/faktuelle muligheder, hvor en stor del skyldes lovkrav oppe fra, men en meget stor del skyldes tvang ned i de nederste rækker - hvor alle sagsbehandlerne desværre står for skud fra alle sider :( Beklager OT - og god jagt min ven..
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#8
jensjens
Gæst
15-06-2022 17:22

Rapporter til Admin
Da jeg var færdig tog jeg noget ufaglært arbejde i nogle måneder inden jeg fik et job inden for mit fag. Jeg vil anbefale dig at finde arbejde, men nøjes med deltid så du har energi og overskud til at lave nogle gode ansøgninger, og/eller bare nyde livet lidt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
MMoller
Ny på siden
15-06-2022 17:29

Rapporter til Admin
Tak for jeres svar, det er super rart med nogle inputs! kikophil kun fedt med noget liv i tråden ;) Jeg tænker helt sikkert der er fordele og ulemper ved begge ting, jeg havde overvejet lidt at tage min barsel her når jeg er færdig efter sommerferien ( så jeg går uden inkomst i juli ) også hoppe på dagpenge i 3-6 måneder max, hvor jeg samtidig ser om jobcentret vil smide nogle brugbare kurser efter mig, og hvis jeg intet har fundet efter nytår, så må jeg ud på et lager. Det er faktisk mest tiden med en lav indkomst jeg ikke gider.
--
#10
Petter1979
Mega Supporter
15-06-2022 17:49

Rapporter til Admin
Nu har du ikke skrevet om du har hænderne skruet godt på, men ellers er der nok rig mulighed for at blive arbejdsman i byggebranchen, generelt mangler der arbejdskraft. Vi har feks lige ansat en arbejdsman i valby som hjælper til på den sag jeg går på, da vi ikke kan få fat på flere elektrikere.
--
5600X/RX5700XT/32GB, Sound BlasterX AE-5
#11
kikophil
Nørd Aspirant
15-06-2022 18:27

Rapporter til Admin
#9 - Jo tak - selv tak - og forøvrigt velkommen på HOL - JAAAA :)) Meget har jo ændret sig siden jeg selv var chef og ansat i 22 år i det gamle post danmark, og derfor er mine udsagn ikke "kun" ud fra denne periode - der jo var langt mere hektisk/tåbelig/kaotisk/ondsindet end de fleste nu om dage kan forestille sig. Det jeg skriver, om at komme ind i "kredsen" har jeg netop via min søns udvikling/fremskridt fået bekræftet (igen igen) , da han ikke længere har tid til andet end jobsamtaler - 1-3 stk. dg. - foreløbig resten af ugen. Og de fleste er ikke noget, han selv har søgt!. Han er så hamrende dygtig til sit fag+øvrigt, hvilket selvf. ikke er at kimse af.. Han har så muligheden for, at starte med en løn på ca. 34000 og op til 54000 (+ pension og div.) hvor der så tilkommer forhold, han ikke er så glad for.. Da du har kone og barn, har du så også dèt i mènte, men det klarer du sagtens, da du både har hovedet mellem skuldrene og benene på jorden hehe.. Nå men slut for mig og mit "fyld) :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#12
144
Gæst
15-06-2022 18:42

Rapporter til Admin
#3 Jeg tror jobcenteret sender dig videre til et vikarbureau når de ikke længere gider at se på dig, sådan groft sagt :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
SkylineGTR
Guru
15-06-2022 19:22

Rapporter til Admin
Mit råd er at komme i arbejde hurtigst muligt, så du kan få noget mere erfaring. Desuden er det generelt nemmere at få job, når man er i job. Det plejer også at være sådan at jo længere tid man har gået ledig, jo sværere er det at få job, specielt som ny udlært. Man bliver simpelthen mere soteret fra. Du skal også huske på at vi lige nu er i ukendt farvande omkring de fremtidige økonomiske udsigter med krig, inflation og stigende renter m.m. Der advares flittigt om at Europa, USA, Danmark osv. Kan havne i recession i løbet af det næste halve til hele år. Ressesion betyder økonomisk nedgang med der til følgende flere arbejdsløse, firmaer tør ikke ansætte nye folk og det vil sige at er du arbejsløs mens ressesion sætter ind, bliver det kun sværere i nu at få job som ny udlært og har du så ellerede gået flere måneder for inden, hjælper det ikke på din situation. Så som tiderne er lige nu, ville jeg få fundet et job hurtigst muligt.
--
5600X/5950X - ASUS B550-I/DARK HERO X570 - G.SKILl 32 GB 3600 MHz CL14 - GTX 1650/RTX 3080 - SAMSUNG 980 PRO 1 TB/2 TB - WD RED/GOLD 4 TB/14 TB
#14
Freak13
Monsterbruger
15-06-2022 21:23

Rapporter til Admin
#12 - Det hænger nok også sammen med, at vi faktisk er rigtig dygtige til at sende i arbejde. Også længerevarende eller fast arbejde :)
--
Ryzen 3950x | RTX 2080 TI | X570 Ultra | Corsair H150i PRO | 970 EVO 1TB | 2 x 8 TB Ironwolf HDD | 64 GB - 3600 MHZ | 3 x 27" Aorus IPS 1 ms 144 hz |
#15
kb-
Super Nørd
16-06-2022 00:07

Rapporter til Admin
Jeg ville til hver en tid arbejde med stort set hvad som helst i stedet for at gå ledig og skulle stå til ansvar for jobcenteret. Hvad er dimittendsats i øvrigt, 10-15.000? det kan man jo nemt tjene på deltid og stadig have tid til andet.
--
.
#16
Lars
Ultra Nørd
16-06-2022 06:39

Rapporter til Admin
Meld dig ind i flere vikarbureauer. De skal nok finde noget til dig, fordi de vil jo gerne tjene penge på dig
--
Motto: Den der går i seng med en røv der klør, vågner op med fingre der lugter. Status på B/W-listen: 5+/0-

Opret svar til indlægget: Hvor længe bør jeg gå ledig?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE