Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Gode råd søges til vores økonomi

Af Ny på siden MollerTheBastard | 17-05-2022 02:53 | 1732 visninger | 22 svar, hop til seneste
Jeg har simpelthen brug for et godt råd angående min og konens økonomi, og har desværre ingen forældre jeg kan spørger, så nu må i lige træde til herinde! sagen er den at jeg har besluttet at skifte branche, jeg arbejde før i byggebranchen, men jeg er desværre ramt af en arbejdsskade, som gør jeg skal skifte arbejde. Jeg er derfor igang med et 5 ugers forløb på en erhvervsskole, så jeg kan få mig en kontor uddannelse. Jeg har derfor i udsigt ( indtil jeg finder en voksenelev plads ) at skulle i skole praktik. Der får jeg kun 6K ish udbetalt, samtidig med det så arbejder konen lige nu fuldtid som sosu hjælper. Vi har derfor lige nu efter ALLE udgifter er betalt 5-7k som bliver sparet om hver måned. Sagen er så den at konen super gerne vil have er barn, og vi har længe talt om dette. Synes i vi bør vente til jeg lander en elevplads og får et par tusinde mere udbetalt. Eller er det et okay beløb vi sparer op i måneden? vi har 100K opsparet i banken.
--
#1
Jinxx-KBH
Supporter Aspirant
17-05-2022 05:27

Rapporter til Admin
Personligt syntes jeg i burde vente, men man er jo utrolig individuel og derfor kan ens personlige mål være forskellige. I kan evt. sætte jer ned og lave en omfattende liste over ting i syntes i vil have til et evt. barn: Barnevogn, Bærelift, tøj, bleer, sutteflasker, legetøj, maling til barnets værelse, seng osv. Her kan i så se hvor stor en post ud af jeres opsparing der går til dette og så tage en afgørelse omkring dette giver mening for jer, alt imens i også skal have for øje at der kan ske ting i jeres privatøkonomi der kan få en drastisk ændring i jeres indtægt. Held og lykke.
--
#2
triedset
Mega Supporter
17-05-2022 05:53

Rapporter til Admin
Jeg syntes i skal vente. Der er så mange uforudsigelige ting der kan ske lige nu. Alt efter jeres alder, kan det endda være du skal vente til du har endt din kontor uddannelse.
--
#3
BattlefieldAddict
Bruger
17-05-2022 06:05

Rapporter til Admin
Med 100k i banken og 5-7K til overs hver måned, så har i da råd, men hvis det alligevel er en kortere periode, så ville jeg da bare vente til den læreplads er landet. Det lyder ikke som om det har lange udsigter, men der kan jo komme noget på tværs. Man bliver overrasket over hvor mange penge man pludseligt skal ud og bruge på det ene og det andet, når først der er en lille en på vej.
--
Sidst redigeret 17-05-2022 06:08
#4
kurt
Gæst
17-05-2022 07:25

Rapporter til Admin
#0 Så vidt jeg ved så koster et barn ca 4.000-5.000 dkk pr måned. Så personligt ville jeg anebfale at vente til I har været i stadn til at lægge minimum 5.000 dkk til side pr måned for minimum 1 år
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
jespert
Guru
17-05-2022 07:46

Rapporter til Admin
Hvilken alder har i?
--
#6
Mion
Maxi Nørd
17-05-2022 08:18

Rapporter til Admin
Børn skal være glædes drevet, og ja de kan være dyre, kommer jo også an på jeres indtægt, for jo mindre i tjener, jo mere er jo finansieret, føler de første år, så var det de 4000kr om mdn for at have vores søn passet, som reelt var det dyreste. Hvis i BEGGE har lyst til børn, så synes jeg i bliver nød til at hoppe ud på det dybe, og glemme alt om småpengene. i har en opsparing, i har haft luft i økonomien, så i er ikke økonomisk ustabile mennesker, den glæde det kan give at have børn (og jeg siger kan, for der er utroligt meget arbejde i det). Den er måske det værd, at stramme bæltet ind. det kan ikke være en ren økonomisk beslutning, det vil være synd.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
#7
Fruergaard
Maxi Nørd
17-05-2022 08:44

Rapporter til Admin
Flere ting at huske på: Selv hvis I blev gravide nu, går der 9 måneder før barnet kommer. Og de første 10-12 måneder koster baby ikke særlig meget hvis man evt. køber ting brugt fx. tøj, barnevogn, autostol, legetøj osv. Først når vuggestue melder sig kan det komme op på ~4.000 kr. om måneden alt efter kommune (hvis jeres indkomst er lav kan noget af dette dækkes af den offentlige (aarhus kommune her som eksempel) https://www.aarhus.dk[...] ). Husk på I også får børneydelse som alligevel er en fin slat: https://www.borger.dk[...] Og så til sidst: Der er ikke en garanti for I bliver gravide lige med det samme. Det kan godt tage flere år.
--
Projekt RAW v2.0; Custom ITX kabinet i 3mm aluminium http://hwt.dk[...]
#8
VojenZ
Junior Nørd
17-05-2022 08:55

Rapporter til Admin
Få barnet hvis I ønsker. Man ved aldrig hvad fremtiden bringer alligevel. Barnet kommet vel tidligst om 9 mdr. og måske først om 12 mdr.+. Derudover får i børnepenge. Bor I til leje kan i måske få boligsikring efter barnet er kommet, eller det kan blive forhøjet hvis i allerede får det nu. Din kone/kæreste vil dog nok gå ned i indtægt på barsel efter 5-6 mdr. med løn da hun her vil ryge over på barselsdagpenge. Alt afhængigt af hvordan i fordeler barslen. Jeg fik mit barn imens min kone og jeg var på SU. Det var vi i 2 år: fra 2010-2012. Det gik uden problemer. Men det er da klart at hvis I er typerne der skal købe en barnevogn til 12.000 kr. osv. så bliver det svært. Men kan man købe en brugt eller "nøjes" med en ny til 3-4000 kr. så er det ingen problem.
--
R7 5800X | Asus B450-F STRIX | G.skill 16 gb 3600 mhz cl. 15 | Geforce MSI 3060TI | Corsair 850W | 1.5 TB Samsung SSD | Asus 27" 1440p 144 mhz |
--
Sidst redigeret 17-05-2022 08:57
#9
Lindquist
Super Nørd
17-05-2022 13:19

Rapporter til Admin
Det er måske et temperaments spørgsmål, men jeg synes alder (hendes) har en del at sige her. Hvis hun er over 30, så ville jeg nok bare begynde at forholde mig til, at I nok skal have det barn snart - særligt hvis I vil have et mere. Nogle har svært ved at få børn og der kan det blive en lang proces. Eksempelvis hvis I gerne vil have to børn og I ender med at være 2-3 år om at få det første, så kan det biologisk blive svært at nå det andet, hvis I venter for længe. Først skal I selv prøve, så skal I til lægen, så skal I i forløb og hvis I er heldige, så lykkes forløb (det kan tage mange forsøg og tiden går og går imens) og så skal I også igennem en graviditet - og så lige en barsels periode. Så kan det hurtigt blive meget sent, hvis I også skal have en to'er. Selvfølgelig kan I også være heldige og alt klapper og så kan I teoretisk set spytte to børn ud på to år ;) Det er bare ikke en garanti og risikoen stiger jo længere i venter, hvis hun er i nærheden af 30 år. Samtidigt, så synes jeg heller ikke, man skal undervurdere, hvad et barn koster. Selvom I kan få en del støtte fra staten, så håber jeg, at I har et særdeles godt samarbejde med hinanden og en masse tolerance, for børn er unægteligt umådeligt krævende - både for økonomien og for det mentale overskud (trods de mange glæder det også bringer). Det kunne jo ske, at I skulle flytte lidt længere væk end, hvor I bor nu, for at få en lavere husleje og gøre tilsvarende tiltag. I er ikke de første, der ville få et barn med få midler mellem hænderne i starten, men hvis samarbejdet og viljen er der, så kan man komme langt. Altså - alderen har meget at sige. Hvis I er i midt-tyverne eller yngre, så ville jeg nok lige vente for at undgå det største økonomiske pres under den periode, hvor I har den laveste indkomst. Lidt input fra en, der ikke har haft problemer med at få børn selv og har ét barn, jeg fik som 35 årig (hun var 32) og et på vej (hun er 34). Til gengæld kender jeg ret mange, der har (eller har haft) problemer. Ikke alle af dem har fået børn endnu (3-4 år senere).
--
[Mere] Kaffe, net-etikette & saglighed [Mindre] Skjult reklame, aggressivitet & biased input.
#10
blabla
Gæst
17-05-2022 18:47

Rapporter til Admin
Nu maler jeg lige fanden på væggen, og er ham idioten. Jeg siger ikke det er sådan, jeg opstiller bare et muligt scenarie for dig: 1. Du er ramt af en arbejdsskade. 2. Økonomien er stram, dog har I en pæn buffer i banken. 3. Konen vil have et barn ASAP. Det er desværre sådan, at de fleste kvinder ser stadig mænd som skaffedyr. Med din arbejdsskade vil din værdi som mand (i de fleste kvinders øjne) være faldet rigtigt meget. Mao, din kones incitament til at fastholde dig som partner er styrtdykket. Med et barn, er hun sikret økonomisk de næste 18 år af sit liv. Skulle hun vælge at skride fra dig, fordi din arbejdsskade gør at du er blevet en klods om benet for hende, så bliver hun forsørget i hoved og røv af kommunen og som en ekstra gevinst er DU tvunget til at betale børnebidrag til hende de næste 18 år af dit liv. Giv hende et barn, hvis du føler hun virkelig elsker dig, og aldrig kunne drømme om at dumpe dig, for den første og bedste mand der vil være et langt bedre skaffedyr end dig. Du skal dog vide at kvinder er langt mere udspekulerede og kyniske end mænd (selvom de selv hævder at de er det empatiske køn), så bliv ikke forbavset, hvis du kort efter barnet er født, står uden kone, uden barn men med en fast årlig udgift på 15.000 kr som du får sådan ca ingenting for. Og som en ekstra bonus ryger din onsdags- og lørdagsfisse også. PS: 100K lyder umiddelbart som en sikker buffer, men med et barn der skal fodres hver dag, have tøj, bleer, vuggestue etc, så får 100K hurtig ben at gå på, hvis ikke husstandsindkomsten stiger betragteligt indenfor en nær fremtid.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
Slettetbruger4055
Super Supporter
17-05-2022 19:30

Rapporter til Admin
Der findes stofbleer, der kan vaskes, fremfor at købe. Man kan finde gode, brugte barnevogne, senge osv. Man kan spare selvom man har et barn. Man kan aldrig sikre sig helt med ens økonomi osv. Men jeg vil også mene, vent lidt hvis det ikke presser så meget på.
--
#12
Bullit
Bruger Aspirant
17-05-2022 19:59

Rapporter til Admin
Der er næsten aldrig et godt tidspunkt at få et barn på og jeg har 6 børn. Hvis du ønsker et barn så lav et og lad være med at tænke over økonomien.
--
#13
SkylineGTR
Guru
17-05-2022 20:28

Rapporter til Admin
Jeg vil ikke være den der skal tage jeres beslutning om barn eller ej. Personligt hade jeg ventet. Tiderne lige nu er ustabil og uforudsigeligt. De næste 2-4 år må forventes at blive dyrere end normalt og vi kan ende i en ressesion/finanskrise. Det kan betyde at du efter endt læretid kan have ekstra svært ved at finde job og din kone/kæreste måske kan miste job. Kort sagt, I kan lige pludselig stå med en lavere indkomst end planlagt eller i regnte med at have i en snarlig fremtid. I vært fald på kortere sigt. Hvis I først får et barn, vil i også være mere fast låst der hjemme. Det vil sige rejser og ligene vil blive sværere at planlægge og være sværere at få råd til med en mund mere at mætte. Så inden i evt. Får et barn, kunne det være en god ide evt. At få udløst drømme i evt. Har. Når først et barn er i huset, er drømme sværere at indløse bag efter, økonomisk I vært fald. Det var bare en side note.
--
5600X/5950X - ASUS B550-I/DARK HERO X570 - G.SKILl 32 GB 3600 MHz CL14 - GTX 1650/RTX 3080 - SAMSUNG 980 PRO 1 TB/2 TB - WD RED/GOLD 4 TB/14 TB
#14
Karsten Krumtap
Gæst
17-05-2022 20:44

Rapporter til Admin
Hvis i har lyst til at få et barn og er klar på opgaven, så gør det! Penge er gode, men de gør dig ikke til en god forældre. - mange drømmer om, at give deres børn alt det de ville ønske, at de selv havde haft som barn. Sådan havde vi det også, men efter vi er blevet forældre har vi opdaget, at det er langt vigtigere at lære ens børn alt det man selv ville ønkse, at man havde lært som barn. Vi ventede med at få børn. Vi ventede til vi var uddannede og havde fået gode jobs. Til vi havde bygget et stort nyt hus og havde to biler. Skæbenen ville dog, at det skulle gå 2 år fra vi besluttede os, til at vi fik en skøn pige - og det er ikke unormalt! Nr. 2 gik heldigvis meget nemmere. I dag sidder vi med penge til op over ørene og to skønne børn, men vi er begge fuldstændigt enige om, at vi ville bytte formuen væk for at have fået børnene tidligere. Vi kunne sagtens have klaret at få den første på SU. Måske havde det taget lidt længere tid at blive færdig med uddannelse og Mercedesen var måske en Renault, men fuck det. Jeg er glad for mit liv, men hvis jeg kunne ville jeg have fået børn tidligere.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#15
mr.hein
Nørd Aspirant
18-05-2022 12:08

Rapporter til Admin
#4 kommer helt an på indtægt vi har 2 børn og vi har allokkeret 2k til mad/div + ca 1800 kr til instutioner så kommer der self tøj legetøj osv herudover, men der får man i det mindste børnepenge :) jeg arbejder i butik, min kone studerer #0 Hvis jeg var i dit sted, så ville jeg passe meget på ikke at gamble. Kvinder ændre sig MEGET når de er blevet mødre, det hele er lyserrødt osv i graviditeten, men når barnet kommer starter en ny virkelighed. Min observation er at mange par knækker nakken indenfor de første par år hvis de ikke har en lang historik sammen, eller hvis tingene ikke er 200 % afstemt inden.
--
Signed by me
#16
MollerTheBastard
Ny på siden
18-05-2022 13:14

Rapporter til Admin
Tak for alle jeres gode svar! jeg er 26 og konen er 28 år, så det er nok derfor hun begynder at vil have en lille, og det jo ikke for jeg heller ikke vil, så helt sikkert alders spørgsmålet som trykker. Generelt set har vi det godt, vi er sparsommelige, og vi har været sammen i 10 år cirka.
--
#17
Benny
Gæst
18-05-2022 13:31

Rapporter til Admin
Hvis i er sparsommelige kan det sagtens lade sig gøre. Vi har selv 2 børn og bruger månedligt 20-25k på de variable udgifter, dvs primært mad.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#18
Dr. Remu Lade
Gæst
18-05-2022 13:52

Rapporter til Admin
Det er en meget mærkelig formulering du benytter, "konen vil meget gerne have et barn". Du får det til at lyde som om du ikke er specielt interesseret i at få børn, men du kan da godt lige gøre hende gravid for at gøre hende glad. Her er nogle helt generelle informationer der burde gives til alle (især drengebørn) som en del af seksualundervisningen i folkeskolen: Selvom alle forældre fortæller hvor fantastisk det er at have fået en lille ny, er sandheden en hel anden. Samtlige videnskabelige undersøgelser på området viser at forældres lykkeniveauer styrtdykker de første fem år af barnets levetid. De tre mest signifikante årsager til dette er som følger: Småbørn er dyre at forsørge. (Langt færre penge til rådighed for forbrug på alle de ting der ellers forøger din livsglæde). De er fuldstændigt hjælpeløse og kræver dermed konstant opsyn og pasning 24/7. (Langt mindre tid til samvær med venner. Mindre til til dine hobbyer. Ja, mindre tid til alt det der førhen forøgede din livsglæde). Du får stort set ingen sammenhængende nattesøvn i årevis, hvilket fører til variende niveauer af søvndeprivation. (En god nattesøvn er en af de allervigtigste faktorer m.h.t. en persons overordnede lykkeniveau). Når de første 5 års mareridt så er endeligt er overstået, bliver dit liv gradvist bedre igen i takt med barnet bliver ældre. Du begynder at kunne interagere med det på en mere meningsfuld måde. Barnet bliver i højere grad selvhjulpen. Men alle de førnævnte problemstillinger fortsætter, blot i mindre grad. Dette betyder at folks lykkeniveau først vender tilbage til status quo, den dag barnet flyttter hjemmefra. Konklusion: At få børn gør reelt set folk dybt ulykkelige. Et fuldt oplyst rationelt individ vil derfor aldrig vælge at få børn. Men hvorfor vælger så mange mennesker så overhovedet at få børn? Fordi der findes meget få fuldt oplyste rationelle individer. Grundet samfundsstigmatisering er der stort set aldrig nogen der står frem og siger "Jeg fortryder inderligt at have fået mit barn, det har gjort mig dybt ulykkelig". Tværtimod lyver folk og siger det stik modsatte, da dette anses som værende det politisk korrekte. Langt de fleste individer tror derfor fejlagtigt at børn er lig med en lykkeligere tilværelse. Derudover er vi fra naturens side (primært kvinder) biologisk programmerede til at ville have børn. Dette er naturligvis en nødvendighed for menneskehedens overlevelse. Slutteligt skal det for god ordens skyld, nævnes at hyppigheden af et pars sexuelle samvær falder med ca. 70% efter de får et barn. Opsummering: Vil du bruge de næsten 18 år af dit liv på at være signifkant mere ulykkelig end du ellers ville have have været, fordi din kone fejlagtigt tror at et barn vil gøre hende mere lykkelig? Hvis ja, så gør hende gravid. Hvis nej, vil jeg på det kraftigste anbefale dig (og alle andre mænd i samme situation) at få foretaget en vasektomi snarest muligt. Ca. halvdelen af alle graviditeter i Danmark er ikke planlagte "ups"-graviditeter, som følge af at kvinden "glemmer" at tage sine p-piller.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#19
Dr retfærdighed
Gæst
18-05-2022 14:58

Rapporter til Admin
#18 Du lyder godt nok bitter, har du et problem med børn eller et problem med ingen vil have dem med dig ?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#20
Vuy
Monsterbruger
18-05-2022 15:08

Rapporter til Admin
#18 Det er ikke børn der er problemet, det er mangel på remulade der forårsager forværing af livsglæde. Har du nogensinde set en mand spise fiskefrikadeller og se lykkelig ud? Bevis right there. Sorry for OT, men det passede altså bare lige ind her.
--
2x ASUS STRIX 1070 OC, I7 AIO WaterCooled, 16GB RAM, Samsung 850 Evo, 500Gb, x34a 100HZ UWQHD 3440x1440 G-SYNC. K70 RGB Keyboard, M65 Pro RGB Mouse
#21
Martin.v.r
Guru
18-05-2022 15:09

Rapporter til Admin
få det barn,i vil atid finde penge til det. bor du i Jyland,så kan det svar sig,at køre over grænsen og hente et stort parti bleer hjem
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWK i5-10600K @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz [email protected] CL16 4300mhz 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
#22
Fc Junkies
Ultra Nørd
18-05-2022 15:19

Rapporter til Admin
#21 Nok ikke for langt med de benzinpriser!
--
Mvh Fc Junkies

Opret svar til indlægget: Gode råd søges til vores økonomi

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE