Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Var spil federe/sjovere i gamle dage?

Af Elitebruger Isaac R. | 14-03-2022 02:31 | 2731 visninger | 65 svar, hop til seneste
Jeg har nu gamet i snart 35 år, siden commodore 64, amiga 500 og Atari maskinerne. Er jeg den eneste der synes at der har været LANGT federe perioder end vi har nu? Jeg er selv på xbox vognen som spillemaskine, pc var fint i 90´erne for mig, men jeg spiller heller ikke de spil der primært skal spilles feks MMORPG og andet med lille skærm mus og tastatur. Jeg fik min første Sega Dreamcast, så Xbox, Nintendo Gamecube, Nin Switch, og alle andre xbox. Og jeg kan bare ikke lade være med at tænke tilbage på feks 8bit og 16 bit perioden. NES og SNES. Måske er det også fordi man var barn, at det hele syntes mere spændene og sjovt. Men det er klart ligesom film og musik, så har man stærke perioder og svage perioder. Vi har internettet som binder os sammen, men innovationen altså nytænkningen synes jeg ofte mangler. Ikke ofte jeg spiller et spil som virkelig blæser mig omkuld mere. Og så er jeg også pissetræt af at der kommer uendeligt mange nye spil i diverse serier. Hvor fedt er det LIGE med spl nr 5-6-7-8 i en eller anden spilserie? Man plejer vel at sige 1-3 spil i en serie THATS it. Så er det på tide med noget helt nyt. Synes heller grafisk at der sker SÅ meget. 2D til 3D var noget revolutionært. Ligesom smartphones. De gik fra tastatur til skærmtastatur, nu er det flere megapixels, 4g til 5g osv. Ikke noget der vel for alvor er helt nyskabende og sådan helt vildt. Synes feks ikke der er det HELT vilde at gå fra Xbox One til Series X. Det er små opgraderinger som vi er blevet vant til, sker løbende og jævnt. Hvem kan kende forskel på Playstation og Xbox nu om dage sådan spilmæssigt? Minder MEGET om hinanden, dog har de ekslusive titler men udover det? Det er lidt ligesom feks Nintendo der laver man et GENIALT mariospil til hver konsol, og så sker der ikke meget mere. I gamle dage der kom der 2-3 virkeligt fremragende spil feks til NES i samme spilserie. Det samme med arkadespil. De var SÅ innovative, havde så høj kvalitet og nytænkning i 80´erne og delvist 90´erne og så døde det mere eller mindre. Folk gad ikke bruge penge, de kreative hoveder forsvandt, tiderne ændrede sig med hjemmekonsoller osv. Måske er jeg bare ved at blive gammel og nostalgisk. Er fra start 80´erne trods alt.
--
#1
Morten77
Ultrabruger
14-03-2022 02:59

Rapporter til Admin
Sad selv i de gamle dage og spillede gode gamle spil som Booulderdash, fifa, need for speed, det var en god æra. Idag er spillene dog noget kun bedre optimeret, selvfølgelig pga af udviklingen af pc, consoler osv. Men som en fanboy af det estiske og de gamle spil, er jeg vel bare nostalgisk og kan bedre lide dem fra dengang, man var barn. Det var dengang som var anderledes, fordi udviklingen ikke var så hurtig som den er nu, og du havde det som du havde. Det var en god tid i de gamle dage :) Har haft Commadore 128, Amiga 500, SNES, Nintendo, Nintendo64 osv, men pc gaming har altid været mit goto. Husker da jeg fik Diablo til PC, hold da op, jeg spillede det nonstop i flere måneder :)
--
Ryzen 7 5800x, X570 Aorus Elite - RX 6800 MSI Gaming x trio 16 gb Cruzial ballistix 3600 mhz 1 TB nvme. M.2 850 Corsair RM850 Gold
#2
NAD T-753
Mega Supporter
14-03-2022 05:44

Rapporter til Admin
det syntes jeg de var... for små 20 år siden der var det gameplay der talte "ihvertfald for mig" og ikke at det skulle køre med 766 fps i 4K opløsning (overdrivelse fremmer forståelsen) :-)
--
En forlader ikke en synkende skude der ved hvad bundproppen har slået :-P
#3
WakeyWakey
Semi Supporter
14-03-2022 05:52

Rapporter til Admin
Giver sig helt ret jeg har gamer siden n64 kom ud, nåede lige at have en snes i et års tid men var for lille til rigtig at forstå den. Eraen med 2d til 3d skift var nærmest magisk. Gud jeg kan stadig huske chipning af PlayStation 1 og alle de spil der medfuldte. Simpel magisk Ssx spillene Crash spillene Doom spillene Quake arene spillene Unreal tournament GoldenEye til n64 Super Mario 64 GTA 1-2-london C og c red alert Need for speed Tekken spillene Kunne blive ved. Spillene idag er kedelige synes jeg. Alle bilspil minder nærmest om hinanden styringen føles ens og de kræver næsten alle et ret og pedal sæt at spille.. :/
--
Main: I7 10700K - RTX3070ti strix - Strix z490-i - 32gb cl 15 3000mhz - Jonsbo A4 - 240mm rad//fractal AL12 33db - 1tb 970 m2.
--
Sidst redigeret 14-03-2022 05:54
#4
triedset
Mega Supporter
14-03-2022 06:08

Rapporter til Admin
En del af det, er måske også at folk er blevet mere krævende. Førhen var det fint at spille det samme level igen og igen, hvor tingene bare gik stærkere uden det betød noget. Og så havde spillene dengang en hvis charme også, som spil ikke rigtig har i dag. I dag er grafik den helt store spiller, og noget som rigtig mange går op i. Og desværre kommer gameplay ind måske som nummer 2 men nok mere nummer 3. Du snakker også om spil helt tilbage fra video spils oprindelse, hvilket betyder at man ikke havde så mange andre muligheder hvis man ville spille videospil, og der var heller ikke så mange at sammenligne med. I dag er industrien jo kæmpe stor, med mange spillere på markedet, og med rigtig mange konsoller.
--
#5
jensjens
Gæst
14-03-2022 06:22

Rapporter til Admin
Jeg tror i virkeligheden at den store spiller i denne følelse som jeg deler med jer, ikke skyldes at spillene er blevet dårligere. Jeg tror forskellen ligger i, at vi er gået fra at spille sammen med kammerater på konsol med spilscreen, eller til LAN hvor der er samlet 4-5 svedlugtende unge mennesker med deres en hel dag, eller måske weekend. Det sociale har ændret sig meget og gaming er blevet mere individuelt hvor man så taler in-game eller over f.eks Discord. Hyggen/nørderiet er ligesom forsvundet, og nu handler det om flest FPS og mest RGB.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
triedset
Mega Supporter
14-03-2022 06:25

Rapporter til Admin
#5 Det kan du have meget ret i. Mange af de spil jeg spiller med tilfældige på nettet, er meget sjovere når jeg sidder sammen med en kammerat eller min bror. Så ja, det sociale har ændret sig rigtig meget.
--
#7
WakeyWakey
Semi Supporter
14-03-2022 06:42

Rapporter til Admin
#5 det sociale har 100% ændret sig ja, men det er nu ikke det der gør forskellen for fx. Mig da jeg altid har været mest tilhænger af singeplayer spil og i øvrigt stadig er det. Har lige smadret gennem hele dying light 2 alene uden at bruge Coop mode. Et spil i garvede gamere bla. Burde tjekke ud. Der er om nogen lagt vægt på gameplay og er ret nytænkende ift. Parkour osv. Nok et af de eneste spil jeg kan anbefale efter 2021.
--
Main: I7 10700K - RTX3070ti strix - Strix z490-i - 32gb cl 15 3000mhz - Jonsbo A4 - 240mm rad//fractal AL12 33db - 1tb 970 m2.
#8
triedset
Mega Supporter
14-03-2022 06:54

Rapporter til Admin
#7 jeg skal selv have det tjekket ud. Jeg er kommet dertil, at jeg foretrækker singleplayer spil og Coop spil men med venner og familie. Gider ikke online gaming med tilfældige mere :) Jeg er selv lige kommet igennem Horizon Zero Dawn på PC og må sige at det er et spil der imponerede mig meget. Rigtig god fortælling og god gameplay, samt grafik. Kan sagtens anbefales. og ellers har Dying light 1 modnet med ynde. Et spil jeg stadig vender tilbage til en gang imellem
--
#9
ZulfoDK
Mega Supporter
14-03-2022 06:58

Rapporter til Admin
Jeg tror personligt, at det der har ændret sig mest, er spillerne, og mængden af tilgængelige spil! Der er så mange "tilbud" i dag, at du skal fastholde dine spillere på en anden måde end før, og spillerne har en meget kortere "attention span", de bliver ikke ved det samme spil i ret lang tid, med mindre man gør det til et "Live Service" spil, som bringer opdateringer hele tiden (som MMORPG's). Jeg googlede mig frem til "completion rate" på nyere spil, og et spil som f.eks. FarCry 5 er nede på en Completion rate på 36,7% - altså under 37% af alle der har startet spillets main campaign, har gennemført - det er godt nok ikke meget! Folk er bare videre til det næste spil.... Jeg er også "af den gamle skole", jeg er så gammel at jeg endda startede på en ZX81 (faktisk startede jeg på en Pong-maskine, med bakkelit-controllere!!) og dengang var man tilfreds med at man styrede et "O" som skulle gøre det ud for frøen i Frogger! Det spillede jeg til døde på min 1Kbyte ZX81! Jeg er ikke som sådan "completionist", men jeg spiller mine hovedhistorier til ende, når jeg først starter et spil (bort set fra Elden Ring, det er røget på hylden lige for en tid!) - og onlinespil vender jeg også tilbage til ofte, og springer ikke meget rundt mellem dem.
--
----------------- Lars B. / ZulfoDK
#10
PapPhar
Semibruger
14-03-2022 07:31

Rapporter til Admin
Jeg er enig i at spil var federe i gamle dage. Det kan måske være fordi vi er blevet ældre og gaming fylder mindrer, så det hele er knap så sjovt. Mine første gamin oplevelser er fra NES og efterfølgende SNES. Jeg husker Super Mario til både NES og SNES som værende langt sjovere end dem der kommer ud nu. Forleden da jeg for en gang skyld fik lov til spille Xbox, kiggede jeg på alle de "flotte" nye spil der er, men intet tiltalte mig og jeg endte med at spille Fable ( ja, det originale ). Lige for tiden skifter jeg mellem Fable og Gears 2, da det for mig, er sjovere at spille de 2 i bedre opløsning og 60 fps, end det er at spille et af de nyere spil der er kommet.
--
Det udtales Papfar
#11
melchi0r
Super Supporter
14-03-2022 07:47

Rapporter til Admin
Spillene var ikke federe nej, men din tilgang var en anden, og derfor husker man det som federe. Jeg kan huske at jeg downloadede et par gamle spil, som jeg spillede dengang (Theme Hospital og Red Alert). Det skulle jeg aldrig have gjort, det ødelagde lidt min illusion omkring de her "fede gamle spil" :D
--
AMD Ryzen 5 3600 | 16GB ram | Gigabyte 5700 XT | ADATA XPG SX8200 Pro 512gb + Samsung 840 EVO 256 gb | MSI B450M MORTAR | CoolerMaster Silencio 352
#12
Die_Happy
Semi Supporter
14-03-2022 07:58

Rapporter til Admin
Det er oftest fordi at som vi bliver ældre, så kræver det mere at mere at få "wauw"-følelsen.
--
5950x | RTX 3090 | WD Black SN850 2TB | EKWB 2x360mm
#13
NeoLite
Supporter
14-03-2022 07:59

Rapporter til Admin
Det er en kombination af flere ting...Du var yngre, konkurrencen var mindre, barren var lavere og microtransactions eksisterede ikke :)
--
#14
blabla
Gæst
14-03-2022 08:05

Rapporter til Admin
Nej, spil var ikke federe i gamle dage. Det føltes bare sådan. Jeg husker RPG-spillet "Curse of the Azure Bonds" som jeg spillede på min Commodore 64. Det er på alle måder underlegent i forhold til fx Skyrim eller Witcher 3. Men skal jeg sammenligne den følelse jeg havde dengang jeg spillede "Curse of the Azure Bonds" med den følelse jeg havde da jeg mange år senere spillede Skyrim, var følelsen af at spille "Curse of the Azure Bonds" langt federe. Årsagen er enkel: STORT UDVALG GØR FOLK KRÆSNE. Dengang jeg var ung, kunne man score en pige ved at tilbyde hende en drink i baren. I dag skal du være millionær, ligne Brad Pitt, være den perfekte børnepædagog, være mindst 188 cm høj, kunne klare hus og have samt støvsuge, vaske tøj og lave mad. Hvorfor? Fordi kvinder i dag får tusindvis af matches på Tinder, dvs ET EKSTREMT STORT UDVALG AF MÆND HAR GJORT KVINDER KRÆSNE. Dengang jeg spillede "Curse of the Azure Bonds" var der intet alternativ. Det var det eneste spil i sin genre, så man syntes bare det spil var fedt. I dag kan man vælge mellem hundredvis af titler, næsten stort set hvilken genre man kan lide at spille. Og her gælder samme mekanisme: Et stort udvalg har gjort gamere kræsne. Så nej, spil var ikke federe i gamle dage. Men det ekstremt store udvalg af spil, har gjort gamere så kræsne, at de sjældent bliver tilfredse.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#15
Comicsdk
Junior Nørd
14-03-2022 08:09

Rapporter til Admin
9 Flere af spillene i FC-serien er også vanskelige at undgå at gå død i, de er vanvittigt repetitive. Jeg synes det er gået ned af bakke for dem siden 4'eren. Jeg ved sgu ikke om spillene var bedre i gamle dage - jeg savner måske lidt at sidde sammen med en flok subsistensløse mennesker og tæve Mortal Kombat og WipeOut i timevis.. Det er det sociale element der mangler i mit tilfælde, det må være essensen.
--
Sidst redigeret 14-03-2022 08:13
#16
WakeyWakey
Semi Supporter
14-03-2022 08:27

Rapporter til Admin
#14 Fed sammenligning. Også her vender man nogle gange tilbage til de gamle bare for at opleve nostalgien. Sjovt nok føles de heller ikke ens mere! :'D
--
Main: I7 10700K - RTX3070ti strix - Strix z490-i - 32gb cl 15 3000mhz - Jonsbo A4 - 240mm rad//fractal AL12 33db - 1tb 970 m2.
#17
Bonnevie
Semibruger
14-03-2022 08:29

Rapporter til Admin
AAA spillene er idag så store at der er mange, mange mennesker involveret - og penge. Det gør det unægteligt lidt sværere at holde øjnene på bolden når der er så mange designere, mellemledere og aktionærer der skal stilles tilfredse. Men det kan selvfølgelig godt lade sig gøre stadig! Men kig lige forbi de store bannere på steam og se lidt på nogle indie spil. De har en ambition og de prøver at dække noget gameplay som der nok ikke er andre spil der har (ellers havde de ikke lagt alt deres fritid i det). Omend at det efterhånden er et halvstort spil, ligger jeg en del timer i Hell Let Loose nu, som på overfladen ligner battlefield, men spilles meget anderledes end jeg kunne have forestillet mig. Det der med at savne endnu et spring i grafik sammenlignet med 2D->3D er sgu lidt fjollet. De kan lave næsten photoreal grafik idag.
--
SSUPD Mesh******* - 10% damaged 5600x - Aorus B450-i - 1x16gb Fury 3200 Cl16 - Strix 1080 - Full 280mm EK-Watercooled - SF600 Plat
#18
Comicsdk
Junior Nørd
14-03-2022 08:36

Rapporter til Admin
14 Hvis man sammenligner det at samle kvinder op med at spille videogames, tvivler jeg kraftigt på at man har samlet den helt store stak kvinder op. No pun intended. Jeg kender ikke til de moderne dating-apps, men er Tinder ikke mere eller mindre et hook-up-redskab for mennesker der bare vil have et knald og helst vil undgå at betale for det?
--
#19
Gill Bates
Elite Nørd
14-03-2022 08:47

Rapporter til Admin
Både og. Nostalgi (du var barn dengang) + ja spillene var bedre. Før gik man meget mere op i at lave simpelt godt sjovt gameplay (også fordi der ikke var grafikpower til andet). I dag er der mest fokus på stor grafisk realisme og ligegyldige cutscenes. Som om det skal erstatte LIVET. Før var det sjove underholdende SPIL. Det er lidt det samme med film. I dag er der mere fokus på den visuelle overflade end den gode historie. Og så mangler der originalitet og mod, i stedet for politisk korrekte reboots. Spil som Minecraft er lidt en undtagelse, og der er da heldigvis stadig en del der laver gode spil. Jeg synes også spillet Shadow Tactics: Blades of the Shogun gør noget helt rigtigt, og det er meget opslugende
--
Sidst redigeret 14-03-2022 08:50
#20
WakeyWakey
Semi Supporter
14-03-2022 08:47

Rapporter til Admin
#18 Det var da noget af en generalisering Brugte tinder selv da jeg var single, det er mere trøsteput efter breakups der ligger derinde. Min ekskæreste og mig fandt dog sammen gennem tinder efter diverse onenights så det kan da lade sig gøre lige for at besvare dit spørgsmål :) Men hvordan det fungerer kommer nok også an på landsdel. Kunne forestille mig det bliver brugt lidt mere aggressivt i storbyerne
--
Main: I7 10700K - RTX3070ti strix - Strix z490-i - 32gb cl 15 3000mhz - Jonsbo A4 - 240mm rad//fractal AL12 33db - 1tb 970 m2.
--
Sidst redigeret 14-03-2022 08:53
#28
Jonathan
Gæst
14-03-2022 09:20

Rapporter til Admin
Der er flere ting på spil her. Tidsopfattelsen: Som du bliver ældre går tiden hurtigere i din hjerne. Måden du opfattede tid på da du var teenager og måder du opfatter tid på som 40 årig er markant anderledes og ændrer sig år for år, jo ældre du bliver. 1 år som 10 årig repræsenterer 10% af dit samlede liv og måske endda 15-20% af dine samlede minder. 1 år som 40 årig repræsenterer 2,5% af dit samlede liv og måske 3% af dine samlede minder. Dine gamer år som ung fylder derfor meget mere i dine minder og det frembringer den følelse vi kalder nostalgi. Det er altså ikke nødvendigvis fordi spillene var federe eller sjovere før i tiden... det er din opfattelse af dem, rammerne omkring dig da du spillede dem og generelt den følelse du bærer på, stadigvæk, fra den gang hvor livet var mere simpelt og du fordybede dig mere... Fordybning: Som du bliver ældre bliver det også fysisk mere og mere svært at fordybe sig... det er også en faktor der spiller ind når du vurderer spil i dag mod spil før i tiden.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#30
Pendor
Maxi Supporter
14-03-2022 09:44

Rapporter til Admin
#14 Jeg har spillet Pool of Radiance, Curse of The Azure Bonds og Secret of The Silver Blades på min C64 i 2021. Det var virkelig et fedt gensyn. Det kræver selvfølgelig lidt tålmodighed med loadetiderne, men kan klart anbefales. Det er dog noget mere behageligt at spille på en Amiga, men der er bare noget over lyden fra den gamle 64'er diskettestation :-)
--
#31
Pico
Super Nørd
14-03-2022 09:46

Rapporter til Admin
Jeg hænger fast i spillene fra 90'erne og tidligere. Det er virkelig sjældent at jeg spiller nye spil. Jeg bliver 40 i morgen.
--
i7 4790K|Noctua NH-D15|ASUS Z97-WS|16GB Kingston 1866mhz|1080 ASUS STRIX|160GB Intel SSD|240GB Corsair SSD|500GB EVO SSD|3TB Seagate|750W CM
#35
Survey
Maxi Supporter
14-03-2022 10:16

Rapporter til Admin
tror #28 har en god pointe i forhold til muligheder for at bruge tiden til det. Dog er markedet og muligheder eksploderet til et nærmest uoverskueligt udbud. Mener der er masser af gode nye spil, men alle - og jeg tænker især ældre mænd - mener at alting var bedre i de gode gamle dage. Har selv mange nostalgiske mindre fra 80'erne og 90'erne med spil - og det er ikke alle der er lige så gode stadigvæk Men der er for nyligt kommet helt sindsygt gode ting ud (med fare for at jeg ikke har prøvet det hele) Desværre er gameplay ikke altid super meget i fokus, da meget bliver marketing og early releases. prøv at tænk på nyere spils successer, som jeg ser som moderne klassikere: - Minecraft - Roblox - Skyrim / Oblivion - Fortnite - Assasins Creed - Dark Souls - Dota 2 / League of Legends samt mange flere, hvor der også er nye versioner af gamle franchises der bare bliver bedre
--
Consider it as a free bump
#36
Comicsdk
Junior Nørd
14-03-2022 10:37

Rapporter til Admin
35 Jeg synes jeg drager fordel af at være nogle år bagud ifht nyere releases. Jeg får spillene til en pris jeg finder rimelig og der er i mange tilfælde rettet op på bugs etc. Nogle af de nyere spil, synes jeg også virker "kunstige" jeg har sommetider svært ved at se udviklingen i et positivt lys - FarCry 4 til 6 er et godt eksempel; jeg kan godt se at grafikken er bedre, det virker bare glat på en eller anden måde, det forekommer mig karikeret, bevægelserne er smooth i unaturlig grad... jeg kan sgu ikke rigtig forklare hvad jeg mener. Kill me now.
--
#37
ToFFo
Guru
14-03-2022 10:49

Rapporter til Admin
ALT var bedre i gamle dage! Tøjet var federe, musikken var bedre, spillene var sjovere og færdige ved udgivelse! Corona var ikke en ting, Rusland og Ukraine passede sig selv og så videre :D
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0
#38
Comicsdk
Junior Nørd
14-03-2022 10:59

Rapporter til Admin
37 ..og HOL kørte stabilt.
--
#39
djoffer
Ny på siden
14-03-2022 11:02

Rapporter til Admin
Drop konsollerne hvis du gerne vil have spil hvor gameplay er i højsædet og ikke bare den Seneste AAA udgivelse! Kan varmt anbefale dig at kigge ind i AA og indie scenen, er nogle helt suveræne spil derude, men kræver man selv laver lidt af arbejdet for at finde dem:)
--
#40
triedset
Mega Supporter
14-03-2022 11:03

Rapporter til Admin
#39 Så kunne du da passende lige komme med et par anbefalinger :P
--
#41
Benny
Gæst
14-03-2022 11:43

Rapporter til Admin
Spillene var ikke bedre, men det var en anden tid. Man var selv en anden alder osv. Alt var lidt mere spændende dengang man var ung. Husker med glæde de gamle arkadehaller hvor der kunne spilles alt fra street fighter 2 til Pang osv. Men tror ikke nødvendigvis det ville holde i dag (ellers ville de jo stadig eksistere). Der var måske også lidt mere tempo på udviklingen af spil i takt med hardwaren steg. Både ifht intro af first person shooters: hej Wolfenstein, Duke3D og Doom men også senere ægte 3D spil som quake havde stor impact samt overgang fra turbaserede strategispil til realtids: hej DuneII, C&C osv. Internet var ikke noget alle havde hjemme og kunne slet ikke bruges til at spille på samme måde som i dag. Sad med 28.8 modem i midt 90'erne så at komme ned på en netcafe var en stor fornøjelse eller holde LAN med venner. Synes faktisk det er den del jeg måske savner mest i dag med netcafeer og Lans - men er måske ikke så efterspurgt længere. Introduktionen af 3d kort var også voldsom ifht. det grafiske udseende af spil. Så jeg føler ikke at spillene som sådan er dårligere, men er selv blevet ældre og derved finder det mindre spændende end dengang samt at jeg tror ikke vi er inde i samme udvikling i dag. Bevares man kan da sikkert se forskel på spil i dag og for 10 år siden, men forskellen er ikke så markant som hvis man f.eks. tog spillene omkring år 2000 og 1990.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#42
Shase
Monsterbruger
14-03-2022 11:54

Rapporter til Admin
Det er vel lidt ligesom med musik. Spillene synes måske bedre i gamle dage, men det er ofte sådan at vi fortrænger og glemmer alle de dårlige spil der var. Ergo husker vi ofte kun de gode. Så til sammenligning så kan man kigge på både gode og dårlige spil i dag, som man så på lidt uretfærdigvis sammenligner med de gode spil man husker. Det samme er tilfældet hvis man kigger på musik. Det virker som om at alt det gamle musik er pissefedt. Men det skyldes primært at ingen gider afspille alt det dårlige musik som der var. Så igen en lidt unfair sammenligning. Det jeg prøver at sige er at du nok er ved at blive gammel :-D
--
Husk at det ikke altid bør komme an på "specs"
#43
Comicsdk
Junior Nørd
14-03-2022 11:59

Rapporter til Admin
42 Haha Jeg har en kammerat der hænger fast i firserne, rent musik-mæssigt. Og ikke det fede af slagsen - alt det lortepop der blev sprøjtet ud på dansk kombineret med Stock, Aitken og Waterman. Man er tvunget til at drikke sig i hegnet pronto for at holde det ud.
--
#44
Poul
Gæst
14-03-2022 12:08

Rapporter til Admin
Jeg sad så sent som i går og forklarede til en ven af min nevø, hvorfor jeg synes spil i dag er blevet tamme og markant anderledes end da jeg var yngre. Der er ligesom en tendens i dag til at lave store spil som er "klar" til at laves færdige. Førhen var der ikke den samme udvikling så efter min mening var spil mere gennemførte idemæssigt. I dag udkommer det ene store spil efter det andet. Kæmpe sandboxes som er tomme for ideer. Så kan vi være heldige at efter udgivelse de laver dem færdige. Det ville slet ikke lade sig gøre førhen?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#45
NeoLite
Supporter
14-03-2022 12:11

Rapporter til Admin
#43 80'er musik er fantastisk og det samme gælder filmene fra det årti :)
--
#46
Lars
Ultra Nørd
14-03-2022 12:13

Rapporter til Admin
Jeg spillede meget Monkey Island serien (Den sidste som var lavet i 3D ødelagde alt for spilserien fordi den car ringe lavet), Day of the Tentacle, Day of the Tentacle 2 (anstændig fanmade version) Dune og Doom 1+2. Alt er gået hen og blevet det samme game play med hyperrealistisk 3D grafik. Racing eller FPS med minimale varianter. Det er også pisse flot, men der er ikke noge game play i det. Placer en spiller i et 3D miljø, og giv ham nogle modspillere. Det er samme skabelon om og om igen, hvor blot grafikken er skiftet ud. Det er som om alle spillene er bygge op om samme grundide. Men er er imponeret over hvor flotte de er. Det er lækkert at se at der er kommet en Remaster af de to første adventurespil. Men jeg savner godt nok en værdig remaster ad Dune 1.
--
Motto: Den der går i seng med en røv der klør, vågner op med fingre der lugter. Status på B/W-listen: 5+/0-
#47
Comicsdk
Junior Nørd
14-03-2022 12:14

Rapporter til Admin
45 Gik du på en eller anden måde glip af halvfemserne? ;)
--
#48
triedset
Mega Supporter
14-03-2022 13:02

Rapporter til Admin
#44 Tror en af de tidligere i tråden er inde på noget omkring ikke helt færdige spil. I dag er der rigtig mange om at lave et AAA titel spil, hvilket gør det meget svære at koordinere, og få det hele til at spille 100% i forhold til førhen hvor det måske var et team på 25. Bare kig på hvor mange der er på listen over Call of duty. De ligger jo langt over 500.
--
#49
svedel77
Bruger
14-03-2022 13:05

Rapporter til Admin
Jo, det var fedt på en anden måde. Teknologisk var det ikke alverden, men det betød også, at man under spillene skulle bruge sin fantasi. Det betyder meget. I dag er spillene lavet så realistisk, at du får det hele serveret. Så elementet med at få noget fantasi ind over, er gået fløjten. Jeg tror dette er afgørende for forskellen. Der var også noget socialt over gaming den gang. Man mødtes fysisk med både nye og gamle bekendte. Det behøver man ikke i dag. Det er både godt og skidt.
--
Mvh Søren Vedel info (snabel-a) pionersoft.dk
#50
djoffer
Ny på siden
14-03-2022 13:30

Rapporter til Admin
#40 Inden for hvilken genre vil du have anbefalinger?:) Har lige gennemført Deaths Door som imo er et super eksempel på, at man ikke behøver et 300 mio $ budget for at lave en titel der løber cirkler rundt om de fleste sjæløse AAA open world kloner... #48 Super god pointe, må jo være helt sindsygt svært at gennemføre en vision når man er 300 mennesker, ville jo svare til at der var 50 forskellige mennesker der skrev på den samme bog! Tror derudover også at budgetterne for de store AAA titler har nået nogle højder, hvor man desværre ikke kan tillade sig at tage chancer mere, men det er jo også også det der gør A og AA scenen så super spændende som den er:)
--
#51
Jintao
Maxi Nørd
14-03-2022 13:30

Rapporter til Admin
Ja. WWE 2K22 (og specielt 2K20) er et meget godt eksempel på, at spilindustrien er fuldstændig sønderkneppet af pengemænd der ønsker at malke forbrugere med overhyped spil der skulle have været under udvikling mindst et halvt eller et helt år mere. Dead Rising serien er et godt eksempel på hvad man ikke skal gøre ved sin franchise. Copy paste franchise med færre og færre features (nye som gamle) for hver udgivelse.
--
Indholdet af dette indlæg er blevet redigeret af |Smash|.
#52
triedset
Mega Supporter
14-03-2022 13:33

Rapporter til Admin
#51 Kan man også sige om Command And Conquer. De sidste i den serie var skulle heller ikke noget at råbe hurra for :) Det samme med Dawn of War. Den sidste i serien er så ringe, at jeg ikke engang har spillet halvvejs igennem champaign. Det er en skam når sådan noget sker.
--
#53
ZulfoDK
Mega Supporter
14-03-2022 13:34

Rapporter til Admin
#39 Jeg er ikke enig. Sonys egne studier er fantastiske til at lave historiedrevne singleplayer-spil: The Last Of Us The Last Of Us 2 God Of War Spider-Man (selv om der er lidt UBI-soft over det ind i mellem) Ratchet & Clank Horizon - både Zero Dawn og Forbidden West
--
----------------- Lars B. / ZulfoDK
#54
triedset
Mega Supporter
14-03-2022 13:39

Rapporter til Admin
#53 Det er ikke historiedrevne spil han snakker om, men spil med godt gameplay, hvor han foretrækker PC:) Og håber at forbidden west kommer til PC, da Zero Dawn var er rigtig godt spil.
--
#55
ninjastyle
Ultrabruger
14-03-2022 13:47

Rapporter til Admin
Gaming var mere socialt i 80'erne, specielt fordi vi ikke havde Internettet. Når man ville spille co-op, så var det enten op på cyklen og over til en ven - eller ned på den lokale grillbar med en pose 5-kroner. Jeg kan godt savne specielt det første, og jeg kan godt blive ærgerlig når jeg ser min egen dreng sidde alene foran maskinen til trods for, at vennerne er på Discord. Mange gode venskaber blev skabt og ødelagt over en god omgang Kickoff 2. Koblingen mellem gaming og andre aktiviteter var også bedre fordi man var fysisk sammen. Når vi ikke gad mere Golden Axe, så kunne vi hurtigt gøre noget andet som at gå ud i haven eller spille et brætspil. Afstanden gør at alting bliver enten eller. Alle havde også samme platform, hvis du boede i mit område i 80'erne havde du enten en Commodore 64, og senere hen en Amiga 500, eller også var du anti-gaming og legede med My Little Pony eller lign. Der var intet der hed platformkrig... for havde du en Atari - så gad ingen spille på den (og det gad du faktisk heller ikke selv). Ja, det var langt bedre før i tiden.
--
#56
Comicsdk
Junior Nørd
14-03-2022 13:51

Rapporter til Admin
Folk har travlt med at betale husleje og tjene til huslejen (nej, ikke mig, gæstebruger) Det var federe at være barn, set i det lys at det var helt legalt at være barn. Det er det ikke på samme måde som voksen, måske ligger noget af hunden begravet dér.
--
#57
Lowice
Supporter Aspirant
14-03-2022 13:52

Rapporter til Admin
Hvorfor blev mit indlæg slettet?????? WTF sker der lige... Jeg har intet skrevet der ikke måtte står??? De admins er blevet lidt for magt liderlige og lukker lidt for meget ned for ytringsfriheden. Ved godt det er deres siden men nu synes jeg der er kommet så meget censurering at det ikke engang er til at være her mere.. Fuck hol.dk hvis det forsætter på denne måde.. Det kommer jeg ikke til at savne men savner sgu det gamle hol for over 3 år siden
--
Sidst redigeret 14-03-2022 13:55
#58
Kjkszpj
Ny på siden
14-03-2022 16:04

Rapporter til Admin
Helt bestemt. Husker de goder tider med Super Mario, Spyro og Crasnh bandicoot. Kunne sidde i flere timer som barn, og blev aldrig træt af det. Hold op hvor var det gode tider! Nu spiller jeg league of legends, og har nærmest grå hår efter hver session.
--
#59
djoffer
Ny på siden
14-03-2022 16:11

Rapporter til Admin
@53 Du misser pointen, intet i vejen med de store AAA titler, er selv stor fan af f.eks. GOW og TLOU. Men du finder INTET innovation og nyskabelse i de spil, så giver mening at hvis man har været gamer i mange år og kun spiller sådanne titler, kan synes det hele er blevet lidt monotont og ensartet. Min pointe var så bare, at sådan behøver det bestemt ikke at være, da AA og A scenen er bedre end den (IMO) nogensinde har været før og man her finder tonsvis af nyskabende spil der fokuserer mere på solidt gameplay fremfor det aller nyeste grafik og timelange cutscenes...
--
#60
spacefractal
Ultrabruger
14-03-2022 16:44

Rapporter til Admin
det største problem generelt for mig det er de der micro transitions som mange spil er blevet ødelagt af, selv i fuldpris spil, er der i nogen spil fyldt med dem at det er blevet til grin. De der spil gider jeg ikke. Sport spillene er særlige slemme om det, og fra visse firmaer. om det så er komisk er det ligegyldigt. Jeg gider dem ikke. Iøvrigt er det også de mange patch helvede og opdateringer, som også godt kan være et problem (inklusive mine egne spil, som dog kun fik opdateringer hvis folk fandt bugs). Det er naturligvis ikke alle spil som er sådan og mange spil bruger det dog fornuftigt, f.eks. tables i et pinball spil. Der er naturligvis gode nogen her og der, både fra AAA og de mindre studios. Der er mange gode indie spil og remakes rundt omkring. Men når dette er sagt, så var dette hellere ikke i gamle dage, hvor spillene skulle være færdigt, når det var færdigt. Ikke før, ommend man kan dog ikke undgå bugs naturligvis helt. Jeg vil dog ikke nævne spil og studio, da #0 ikke skrevet hvilket genre det handler om, men han har sådan set ret.
--
Sidst redigeret 14-03-2022 16:46
#61
Jintao
Maxi Nørd
14-03-2022 18:08

Rapporter til Admin
#60 Jeg tillader mig at nævne WWE 2K22 igen, I forbindelse med microtransactions. Der er et game mode myFaction, hvori man skal låse wrestlere op gennem kort ligesom FUT, men myFaction er offline... Så man kan ikke engang flashe sine kreditkort købte wrestlerkort. Altså hvad fanden
--
Indholdet af dette indlæg er blevet redigeret af |Smash|.
#62
NiceRag
Nørd
14-03-2022 19:05

Rapporter til Admin
nej spillene var gode ifht "de andre" spil, eller de ældre spil. der er jo ingen i dags om synes "pong" var det yppereste inde for gaming man ser spillene ud fra den tid de var i. Doom fx. var på nogle måde revolutionerende, men lavede du doom i dag ville folk tænke "hvad fanden har han tænkt... ? 2D sprites? lol"
--
#63
ReneWagner
Semi Supporter
14-03-2022 19:48

Rapporter til Admin
Ja - dengang man kunne lave et spil uden at der SKULLE være et "Køb dig fattig i skins og pay-to-win relaterede goodies" - alt er proppet med skattekister og in-game-purchases - pyha.... wwe2kxxx døde da det udkom på ps4 og pc
--
Ryzen 5 3600x - GTX980 TI STrix 6gb - 32gb Ram
#64
Isaac R.
Elitebruger
14-03-2022 19:59

Rapporter til Admin
Jeg kan godt læse at vi er enige i langt det meste, det er også når jeg gennemtænker det, en masse ting der var bedre, men der er bestemt også sket udvikling og forbedring. Det glemmer jeg at skrive. Det handler også om at jeg er virkelig glad for min Xbox Series X men samtidig også skuffet over hvor langsomt det går med at kommer next gen spil, der for ALVOR rykker. Er vild med feks Assassins Creed spillene startende med Origins. De nye wolfenstein spil rykker også. Halo serien osv. En anden ting er også at en del af de gamle konsoller og specielt arkade-spillene var foran for deres tid. Hardwaren var også dyr og speciallavet, men den dag i dag kan jeg se på 15-20 år gamle arkadespil og tænke hvor fede de er. Igen det er også en oplevelse man ikke kan få derhjemme, den der spiloplevelse man får i en spillehal. Havde også mere fantasi dengang, om et spil fyldte 2-4 mega anede jeg INTET om, det var spiluniverset og den verden man trådte ind i der betød noget. Synes bare også at der bliver længere mellem snapsene ift virkeligt nye og banebrydende spil og ja vi snakker nok AAA titlerne. Lidt ligesom film jeg skal virkeligt lede længe efter noget der for alvor rykker. Har man én gang smagt god hjemmelavet Bearnaise går man jo heller ikke og jubler over Knorr pulver bearnaise. Feks fodbold hvornår har det sidst for alvor udviklet sig? Det er bare et cashgrab år efter år, ligesom smartphones. Det er ikke fordi C64 spil er bedre end feks Series X spil, det ved vi allesammen godt. MEN oplevelsen altså helhedsindtrykket er også tidsbestemt. Dengang for 20-30 år siden og længere tid tilbage, havde man egentligt ikke meget, men måske var det også derfor det var sjovere. Man kan også godt få for mange valg, for mange konsoller, for mange spil feks med Gamepass(der skipper jeg 90-95% af spillene, de er det rene bras det meste).
--
#65
Kinamanden
Mega Supporter
14-03-2022 20:09

Rapporter til Admin
For sjov skyld så syntes jeg i skule gå tilbage til de spil i har nostalgi for. og så vende tilbage og skrive hvad i syntes om spillene i dag. der er langt større udvalg af spil i mange flere genre i dag. nogen er nok dårligere end dem fra gamle dage. mens nogen nok også er mange gange bedre. et godt eksempel i min verden er Elden Ring. det er en af de bedste spil jeg nogensinde har spillet og jeg har spillet 1000vis af spil igennem 30år+ der var gode spil alle Zelda spillene til diverse nintendoer. men Breath of the Wild er klart det bedste og det er af nyere dato. jeg tror meget af som man syntes spil var bedre i gammel dage. er nostalgi. hvis man opsøger de rette spil den dag i dag er så får man en bedre spiloplevelse i dag, end i gammel dage. man skal bare holde lang afstand fra de multiplayer spil hvor børn spiller dem. eller hvor stemningen er ækel som Dota. der findes også ringtig ringe spil i dag. men det er alt sammen en smagssag og smag kan ikke diskuteres.
--
#66
Dennyaaa
Megabruger
14-03-2022 20:21

Rapporter til Admin
Jeg vil meget gerne tilbage til dengang hvor man købte et spil som bare var lige til at kaste i sin maskine og bare spille fra dag 1. Ingen patches, ingen micro transactions for at kunne nyde spillet til fulde, bare dig, en controller/keyboard og så ellers der ud af. Kvaliteten af de spil som er på markedet i dag, vil jeg dog sige er helt igennem fantastisk! Bil spil (Forza, Grid, Dirt Rally) er jo som at være der selv, store episke eventyr som The Witcher serien, Elden Ring, The Legend of Zelda Breath of the wild giver jo direkte kuldegysninger samt online spil som jo dominerer i popularitet. Kvaliteten af grafik, lyd og indlevelse har aldrig været stærkere og har man en PC er der så mange indie guldkorn at grave frem til nærmest ingen penge og bare spille løs. What a time to be Alive :)
--
Unlimited Power...
#67
Thomas
BOFH
15-03-2022 01:25

Rapporter til Admin
#57>>Du har ikke fået slette noget svar i denne tråd. Det der er slettet er en gæstebruger der blev personlig og svar til de slettede indlæg. Men du har kun skrevet i #57 i denne tråd.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#68
spacefractal
Ultrabruger
18-03-2022 08:12

Rapporter til Admin
Man skal ikke købe spil på launch day længere. Bare se hvad der nu sker med Grand Turismo 7: Endnu et spil som er ødelagt af microtransistions i et patch, og er nede tid som følge af en fuldstændigt åndsvag allways DRM... i et fuldpris konsol spil. Jeg kan godt forstå at folk er sure, og det er slet ikke acceptable.
--
Sidst redigeret 18-03-2022 08:13
#69
Jintao
Maxi Nørd
18-03-2022 08:21

Rapporter til Admin
#65 The Chaos Engine (fås på Steam) er stadig fedt, og federe end Elden Ring. Silkworm og Cannon Fodder er top underholdning, men jeg måtte emulere dem fordi jeg ikke kunne overskue at sætte Amigaen til. Alt i alt hyggede jeg mig mere med de gamle spil end Elden Ring, og så fik jeg refunderet Elden Ring fordi det er en bunke uoptimeret skrald hypet op til at være VERDENS BEDSTE SPIL NOGENSINDE.
--
Indholdet af dette indlæg er blevet redigeret af |Smash|.
#70
144
Gæst
18-03-2022 11:28

Rapporter til Admin
I ny og næ, finder jeg Simfarm frem. Jeg synes stadig det holder, og det trigger et eller andet skjult OCD i mig. Ved jeg ikke om det er alle firkanterne i det spil, arrangering af marker, asfalt veje, og sælge appelsiner til $39.640. Spiller det typisk kun for at plante appelsiner, og købe marker på hele mappet, og se hvor mange appelsin marker der kan være på et map. Det eneste jeg hader, er at pengebeholdningen er begrænset til 9.999.999. Når jeg er på vej mod den begrænsning, så sælger jeg markerne, i takt med at byen bliver større, for så til sidst at byen fylder hele mappet, og jeg sidder i min luksusvilla med pool. Dog har jeg ikke fundet ud af hvor mange simfarm år der skal gå, før byen fylder hele mappet, og jeg kun har min ene husgrund og et par siloer til at opmagasinere appelsinhøsten, og 9.999.998 på kontoen. Jeg fandt lige mappet, og det er 12x12, så det vil sige 144 år. Det kunne blive en god "longplay" video på youtube. Skal bare lige finde tiden til det, og klikke rundt de resterende 140 år, som bliver røvsyge at vente på :-)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#71
Petter1979
Maxi Supporter
18-03-2022 13:49

Rapporter til Admin
Jeg er selv en gut på 42, som nostalgist tænker tilbage på teenage årene, det var fede tider, spillene var rigtige gode og sjove, pigerne var ikke interessante før vi blev omkring de 16år, og vi arrangere tit lan uger(ja vi lejet en bordtennisklub for 1 uge af gangen). Og vi slæbte vores skrumler af Stålkabinetter/CRT Eizo og lign monitorer derned. Og så koble computerne sammen med et bnc netværk som man fik stød af :) . (Vi fik dog 100mbit netværk lidt senere). Jeg synes spillene dengang var bedre til at samle os, og at de var mere simple at spille/og komme igang med, ikke at gameplay var dårligere af den grund. Mange af de spil fra dengang havde folk også spillet/prøvet hjemmefra, så man var mere "lige" i spillene. Spillene idag skal man bruge mere tid på at sætte sig ind i, ikke alle har prøvet spillet før, man skal konfigurere taster, finde ud af hvad den /de forskellige ting gør. Det tager tid væk fra at spille. Alle kunne dengang lige fyrre Doom, Quake, Quake 2, Unreal turnament, Descent, Action Quake 2, Atomic Bomberman, Supreme Commander, Age of empires1+2, Diablo 2, Micro Machines, Monster Truck Madness 2, Carmageddon, Destruction derby, Settlers 2, Flatout, Warcraft 1+2+3, op og så var man igang. Jeg har sikkert glemt en hel masse spil, samt ikke sat den i korrekt årstal. Ps: Jeg tager stadig til lan ca 2 gange om året fra fredag til søndag, vi er 8-10 gutter fra vores teenageår der stadig hænger sammen.
--
5600X/RX5700XT/32GB, Sound BlasterX AE-5
--
Sidst redigeret 18-03-2022 13:51
#72
Pendor
Maxi Supporter
18-03-2022 13:59

Rapporter til Admin
#69 Det er langt sjovere på de rigtige hardware, bare lyden når spillene loades fra diskette vil gøre dig total nostalgisk. Har dog lige mistet et savegame fordi en disk gik i smadder, så ikke alt var bedre i gamle dage...
--
#73
micbanand
Super Nørd
18-03-2022 14:16

Rapporter til Admin
Giana Sisters Styrer stadig!
--
Have a Nice Day :)
#74
Jintao
Maxi Nørd
18-03-2022 16:42

Rapporter til Admin
#72 Ja, jeg er enig. Jeg er flasket op på en Amiga 1200, som jeg arvede fra min onkel. I kassen ligger en kvittering på "2 MB RAM udvidelsesmodul" til 3000 danske kroner. Det er meget nostalgisk at tænde bæstet og lande på Amiga 2.0+ boot screen. Den lilla baggrund med floppy disk animation holder stadig maks.
--
Indholdet af dette indlæg er blevet redigeret af |Smash|.
#75
Jesper_Chr
Ultrabruger
18-03-2022 18:14

Rapporter til Admin
Rosenrød tilbageblik - https://wikipredia.net[...] Er selv et 80'er barn og har spillet alle de spil der er nævnt her.. Men at kalde spil dengang for færdige og bedre end i dag, det er godt nok en sandhed med modifikationer.
--
#76
spacefractal
Ultrabruger
18-03-2022 23:08

Rapporter til Admin
Det er altid sjovest at spille på det hardware det er lavet til, uanset spil. Ikke sært at jeg følger meget op i f.eks. Battle of the Ports på youtube, hvor der er mange interessante spil. Af nyere spil så er det dog ikke kun rant. Der er nogen spil, der fungere efter hensigten, spil som kun bruger microtransactions i multiplayer delen, det rører mig ikke, hvis det har en god sp historie. Uncharted, GTA 5 for at nævne nogle af nyere spil. Jo GTA 5 er nu blevet ældre, men det er et klasse eksempel hvordan det skal implementeres. En af de nyere genialt påfund var i øvrigt spil som brothers a tale of two sons, som er et par år gammelt. Et spil som faktisk kunne fortælle en historie igennem controlleren. Psychonauts 2 er også lækkert lavet, et spil helt uden microtransactions, som udkom sidste år. Arcade spil var dog sådan set også netop micro transitions, ommend det er dog mere charme i de der arcade spil dog. De er netop designet som kort underholdning, og det kan man faktisk godt savne, så man ikke skal bruge 1000+ timer i et spil.
--
#77
bamdk
Ny på siden
19-03-2022 00:10

Rapporter til Admin
Ja hvad blev der af Winter Games og Summer Games. Det kan da stadig laves til nye konsoller og spilles imod hinanden. Det var kult. Så var der Paperboy, Giana Sisters og mange andre. Nu er det jo nok også fordi vi er blevet halvgamle, og det ikke er så magisk mere, som det var dengang at leve sig i. Jeg vil gerne spille et eller andet, men jeg ender oftest med at sidde og surfe og høre musik, og så går tiden og til sidst ender jeg med at se tv. Jeg har dog lige spillet Mafta Definitive Edition. Det var noget pænere. Jeg vil spille Cities Skylines igen engang fordi jeg ser youtubere med det, men når jeg så overvejer at starte spillet, er det også sådan lidt vagt. Det er for let. Så er der også Transport Fever 2 igen engang. Men det samme. Jeg må prøve med mods. Satisfactory har jeg ikke spillet efter update 5, så måske den snart skal i gang igen. Men det er jo nok pga alderen at det er knap så sjovt mere.
--

Opret svar til indlægget: Var spil federe/sjovere i gamle dage?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login


ANNONCE