Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Hjemmearbejdsplads og skat/fradrag?

Af Elite Nørd peder-dingo | 20-01-2022 13:48 | 481 visninger | 5 svar, hop til seneste
Hej Min hustru skal fremover arbejde minimum 3 dage om ugen hjemme som IT konsulent. Vi har indrettet et 15 m2 kontor til hende som ikke bruges til andet. Kan der trækkes noget fra i skat fx el, varme eller andet? Andet man skal være opmærksom på med hjemmearbejdsplads? Hun har fået stol, bord osv stillet til rådighed fra sin arbejdsgiver Pft
--
#1
Vandkanden
Mega Supporter
20-01-2022 13:51

Rapporter til Admin
Følger spændt med-- arbejder selv primært hjemme også
--
#2
islas
Bruger Aspirant
20-01-2022 13:56

Rapporter til Admin
Umiddelbart er svaret nej, baseret på hvad du beskriver https://finans.dk[...]
--
#3
stallemanden
HOL Moderator
20-01-2022 13:56

Rapporter til Admin
Der findes fradrag. https://skat.dk[...] Men som jeg er orienteret, så skal man være varsom med at gøre brug af det. Udover det, så er der ikke mulighed for fradrag for strøm/varme. Computer, telefon og internet er formentlig allerede betalt af/via arbejdsgiver? *EDIT* Bedste bud, er at forsøge at få noget udover arbejdsgiver. Men da man jo sparer tiden og udgiften ved transport til/fra arbejde, så kan det måske være lidt svært at argumentere for.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
--
Sidst redigeret 20-01-2022 13:58
#4
Sejr93
Ultrabruger
20-01-2022 14:05

Rapporter til Admin
Arbejdsgiver skal selvfølgelig sørge for både hæveskænke bord, stole og belysning. Der gælder nemlig de samme krav hertil, som ved hendes "normale" kontorplads. OBS jeg er IKKE JURIST, er i familie med en revisor, som har kontrolleret moms hos SKAT. Så har hørt lidt forskellige historier. I forhold til de øvrige forhold. Så vil jeg ikke mene der er noget at komme efter. Så længe kontoret er en del af jeres bolig, så bliver det svært at dokumentere, hvad der er privat og hvad der udelukkende er erhverv. Ved tvivl så anses det som privat. Kender flere eksempler hvor selvstændige har forsøgt at trække diverse ting fra, for senere at blive overrasket når konsekvenserne kommer. Fx El og varme der vil jeg tro det kræver, at du har en separat måler tilsluttet til rummet, for at dokumentere forbruget. Jeg vil ikke mene det er besværet/omkostningerne værd. Hvad siger hendes arbejdsgiver?
--
#5
ViktorMedK
Bruger Aspirant
20-01-2022 14:21

Rapporter til Admin
Som sagt skal hendes arbejdsplads sikre at indretningen er i overenstemmelse med arbejdsmiljøregler. Det betyder at skærm og tastatur skal kunne skilles ad (dvs separat skærm) og at der skal være en ergonomisk stol og bordplads. Der er dog ikke regler om hæve-sænkebord. Ift skat kan du kun gøre noget, hvis hjemmearbejdspladsen er sådan indrettet, at det ikke kan bruges til dagligdags aktiviteter. Fx en arkitektstue eller et mørkekammer kan trækkes fra, men almindelig kontorplads kan ikke. Det er super stramme regler, så forvent ikke at få noget ud af dette.
--

Opret svar til indlægget: Hjemmearbejdsplads og skat/fradrag?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE