Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Lære at lave mad

Af Gæst Anno | 26-12-2021 09:43 | 1072 visninger | 10 svar, hop til seneste
Hej HOL Det er virkelig off-topic det her, men jeg aner virkelig ikke hvor man ellers skulle spørge :-D Jeg har fået lidt mere fritid og har længe godt kunne tænke mig at lære at lave ordenlig mad.. Jeg tror den primære årsag til jeg ikke synes det er spændende nu, er at det føles som en pligt der skal udføres. Jeg har ikke gode færdigheder i køkkenet, forstår ikke nødvendigvis sammensætningen eller teorien bag hvorfor visse ting passer godt med andre, forskellige tekniker osv. Det er nemt nok bare at google diverse madopskrifter og så vælge den første og bedste opskrift på valdemarsro, men jeg vil gerne starte fra bunden og bygge på.. Jeg vil gerne forstå både teori, det tekniske samt forskellige finesser.. Ligesom man starter med at lære den lille tabel i folkesklen og bygger på først med plus og minus, derefter gange og divider og videre med ligninger, procent osv. Findes der ikke enten en række bøger eller video serier på nettet hvor man simpelthen starter fra bunden af og bygger på? Hvad gør man på kokkeskolen? Der må man jo også kunne omfavne dem som intet ved når de starter, de er vel ligeså afhængige af at starte med at lære at lave en bolognse og bygge på derfra..
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
jensjens
Gæst
26-12-2021 09:48

Rapporter til Admin
Kokke bruger mere eller mindre hele grundforløbet på grundtilberedning og fødevarekendskab. http://elevweb.ucholstebro.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
Wut
Semi Nørd
26-12-2021 10:18

Rapporter til Admin

--
Ignorer gæster eller udvalgte brugere, se: https://www.hardwareonline.dk[...]
--
Sidst redigeret 26-12-2021 10:21
#3
MOAAA
Maxibruger
26-12-2021 10:35

Rapporter til Admin
Ja basalt set, start med én menu du bare bliver vanvittig god til, og så tag den næste... jeg startede med at ville lære hvordan man lavede en cafe burger i virkelig god kvalitet, fik undersøgt hvordan bollerne laves, kødet tilberedes, tilbehøret osv, det samme med oksekød, bøffer osv... og så er det bare at forfine hver ret. Det er så endt med vi har næsten gæster hver weekend :D syntes det er hyggeligt at stå og tilberede og nyde det sammen. Og så er fordelen når man kan lave fritter som på en god restaurant, så kan de jo anvendes til mange retter, kan man lave kødsovs som den skal smage ditto med forskellige pastaer osv. Her de sidste par år har jeg i øvrigt leget meget med sous vide, det er bare stygt godt det man kan få ud af dette.
--
Sidst redigeret 26-12-2021 10:36
#4
mindbuster
Ultra Supporter
26-12-2021 13:35

Rapporter til Admin
Få fat i den danske køkkenbibel, alle ejer denne bog, eller burde. God Mad Let At Lave https://www.google.com[...] /edit Du behøver ikke at give de vanvittige priser de forlanger for den, den findes i mange årgange og udgaver, og kan findes i brugtbutikker som antikvariater og folkekirkens nødhjælp genbrugsforretninger til 5kr-20kr. Jeg fik min gratis på mit lokale bibliotek der gav gamle bøger væk.
--
Activate Windows Go to Settings to activate Windows
--
Sidst redigeret 26-12-2021 13:41
#5
Lumaci
Juniorbruger
26-12-2021 13:50

Rapporter til Admin
Nu jeg selv "kok" jeg har lavet mad i mange år og var også godt på vej til at blive uddannet gormetslagter. Kokkeskole er spild af tid du lære ikke rigtigt det store, jeg gik på UCH det eneste vi lavede var og følge opskrifter lave port folie ud af det vi lavede også var det dansk matematik og førstehjælp jeg lærte intet nyt. Kunne man ikke lave mad inden man kom kunne man heller ikke når man gik, det noget du lære når du kommer ud i lære på en restaurant. Jeg synes den bedste måde og lære og lave mad på er og se en masse youtube shorts / tiktoks så lære du en masse basale ting MEGET hurtigt og kan nemt udvikle dine kokkeevner der fra. Ligesom alt andet er den bedste måde og lære det på ikke og gøre hvad alle andre gør men finde sin egen metode og bygge sine evner op som man gerne selv vil have dem. Man kan blive god til mad på mange måder, og aldrig bliver du god til det hele. Hvis du skal starte ud så lær om krydring og tilberedning først, lær hvordan du kan få umami og hvordan maden skal smage så kan alt andet komme senere da det der du mærker den største forskel.
--
#6
7430
Giga Nørd
26-12-2021 13:57

Rapporter til Admin
YouTube . Kig evt sorted food gordon ramsay etc og følg processen en kokkebog er os en mulighed men tror det sjovere med youtube grundforløbet lærer du om korrekt håndtering af mad budgettering osv
--
jep jep
#7
Benny
Gæst
26-12-2021 14:44

Rapporter til Admin
Første åbenlyse ting er masser af erfaring. Lav nogle ting du synes smager lækkert og øv dig. Det er klart mere motiverende synes jeg at lave noget du glæder dig til at spise selv. Derefter vil jeg sige eksperimenter og accepter nogle gange resultatet måske ikke helt er efter dit hoved, men hellere prøve og udvikle end lave det samme igen og igen. Det næste er husk at smage på maden undervejs i processen for her kan du virkelig gøre meget for at ramme den rigtige smag. Mange glemmer dette og smager måske først til sidst når de sidder ved bordet hvor det så er for sent. Har aldrig selv brugt kogebøger og synes det er super demotiverende at følge en opskrift fra a-z. Men jeg kan da stadig godt finde på at slå op på nettet hvis jeg ikke lige kan huske den rigtige kernetemperatur på et givent stykke kød.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Mlarsen
Bruger
26-12-2021 16:25

Rapporter til Admin
Jeg har selv haft et studiejob som kok på et hotel, da jeg studerede for mange år siden. Et godt råd til at starte med er at lære at arbejde i et køkken. Lær at organiser dig og ha' overblik. Forbered de ting, der skal bruges, og ryd op løbende. Vask eller tør skærebræt af. Det samme med gryder, når de er blevet brugt. Ha' en skål med vand eller bare et sted til at opbevare skeer, knive, paletter og den slags. På den måde har du ikke et køkken, der sejler efter du har spist. Lært at snitte og hakke diverse grøntsager. Det gør det hele meget nemmere. Læg en madplan. Hvis du den ene dag vil have kogte kartofler, den anden braset kartofler og den 3. kartoffelmos, er der ingen grund til at stå og skrælle kartofler hver dag. Skræl og kog dem alle på en gang og gem dem. Det samme med grøntsager. De kan med fordel forberedes på en gang, ind til de skal bruges. Hvis du skal bruge løg, så snit eller hak en stor portion og gem dem. Det sparer en pokkers masse tid. Ved godt, at nogen siger, at kogebøger er spild af tid, men de har nu været det mest benyttet materiale til at lære at lave mad og er derfor gennemprøvet. Man skal ikke underkende bøger som Frøken Jensens kogebog eller Kokkebogen.
--
#9
Mr. WoLF
Guru
26-12-2021 17:25

Rapporter til Admin
Er der ikke noget aftenskole med madlavning?
--
#10
Die_Happy
Semi Supporter
26-12-2021 18:12

Rapporter til Admin
Sorted food CBA er et godt sted af starte. Og så kommer ekspertisen kun ved at lave retterne igen, igen og igen. Jeg ville f.eks. lære at lave japansk mælkebrød, og undersøgte derfor en masse og tig inspiration fra 10+ opskrifter. Efter måske otte portioner boller, kom jeg frem nogen vi synes er super lækre.
--
5950x | RTX 3090 | WD Black SN850 2TB

Opret svar til indlægget: Lære at lave mad

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE