Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Smarte termostater?

Af Semi Supporter NeoLite | 15-11-2021 14:13 | 1564 visninger | 18 svar, hop til seneste
Med udsigt til stigende priser på fjernvarme næste år, så er det jo nærliggende at kigge på smarte løsninger. Jeg kan dog ikke helt blive klog på om det giver mening med de her smarte termostater som selv regulerer i hoved og røv. Er det noget der reelt gør en forskel ift. varmeregningen? Faldt over dette sæt på proshop i forbindelse med en email de sendte. https://www.proshop.dk[...] Evt. anbefaling af andre sæts?
--
Sidst redigeret 15-11-2021 14:16
#1
Wildmann
Monster Supporter
15-11-2021 14:30

Rapporter til Admin
Følger lige med, jeg overvejer selv at købe det sæt. Forhåbentlig bliver det lidt billigere til BF :D
--
#2
SteffE
Semi Nørd
15-11-2021 14:46

Rapporter til Admin
Tado har et abonnement for at bruge smart funktioner som Geo fencing og sluk for varmen når vinduet er åbent... Det har jeg ikke købt. Jeg har sat en plan op og den følges. Hvorvidt jeg sparer noget ved jeg ikke.
--
#3
jespert
Guru
15-11-2021 14:49

Rapporter til Admin
Følger også lige med. Kan godt følge at man sparer på varmen når der skues ned om natten og eventuelt i dag timerne. Men kan ikke helt finde ud af om den så bruge tilsvarende mere varme når den skal varme rummene op igen og det derved udligner sig selv.
--
Sidst redigeret 15-11-2021 14:50
#4
Azakiel
Skribent
15-11-2021 14:56

Rapporter til Admin
Aner ikke om man sparer noget på det, da de sidste par år har været en kavalkade af ændret forbrug (lockdown + går derhjemme) samt stigende varmtvandspriser + flytning. Men det er meget praktisk at kunne sætte skemaer for det hele, slukke når man ikke er hjemme, og automatisk slukke for rum hvor man ikke opbevarer sig i det meste af dagen. Derudover er det meget rart ikke at skulle kæmpe sig ud af sengen for at tænde varmen i kontoret, når man kan gøre det fra sengen og kan komme ind til et varmt kontor.
--
Veni, Vidi, Vici. dimidium facti qui coepit habet faber est quisque fortunae suae
#5
VVSJohn
Gæst
15-11-2021 15:13

Rapporter til Admin
Alle danskere burde: Isolere deres hus Nye vinduer Genvindingsanlæg (så man slipper for at åbne vinduer for at lufte ud, bedre indeklima) Intelligente termostater. Intelligente termostater virker bedst på radiator anlæg. Man kan sagtens få intelligente termostater til gulvarme (de sidder bare på gulvarmeanlægget, og så temp føler særskilt i hvert rum) men gulvvarme er langsomtvirkende hvorfor natsænkning for mange ikke giver mening. Intelligente termostater på radiatorer fungerer fint. I en stue med 2+ radiatorer bliver alle radiatorer instillet identisk hver gang og det sparer på varmeregning. Derudover natsænkning: Indstil anlægget til at sænkte temperaturen til f.eks 19 grader fra kl 20 - så damper varmen af fra kl 19 til f.eks 23 og så hopper du i seng. Er du ikke i stuen før kl 17 næste dag, så indstil anlægget til at der skal være 22 grader kl 17 så det starter f.esk kl 16. 20 timers drift hvor du har sænket fra 22 til 19 grader giver jo en del når man siger hvert grad sænket sparer 5% på varmeregningen (afhængig af mange ting). En tommelfingerregel er dog at det ikke må tage mere end 60 min. at opvarme rummet fra natsænkning temperatur til dagdrift, ellers kan det ikke betale sig at sænke det. Så igen kommer det an på dit anlægs kapacitet, isoleringsgrad og evt. ved fjernvarme er der jo straf for at returvandet er for varmt og du har kølet for lidt (tjek din leverandør). Men klart: Det er pengene værd for de fleste, generelt. Det specifikke anlæg kender jeg ikke, men det kan du helst sikkert finde specific information om online.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
144
Gæst
15-11-2021 15:30

Rapporter til Admin
Hvor tit løber du lige rundt i hele huset, for at indstille termostaten? Ham her siger det meget godt, at den skal stå på samme indstilling i al evighed :) https://www.youtube.com[...] #5 Kan der ikke opstå skimmelsvamp med natsækning slået til, uden ventilation?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
VVSJohn
Gæst
15-11-2021 15:44

Rapporter til Admin
#6 Det er der da mange der gør. Det er klogt. Men da man ikke gider det, har man opfundet både decentrale og centrale termostater der kan programmeres til at køre på et skema - f.eks 19 grader om natten, 22 grader på hverdage fra 16-22 og 22 grader i weekenden fra 7-22 når man er hjemme. Programmer man sine termostater korrekt, er der penge at spare ude at gå på kompromis med komforten. https://protox.dk[...] Natsænkning har ikke noget med skimmesvamp at gøre. Skimmelsvamp kan du læse om i linket. I varmere luft kan der være mere fugt, når man sænker temperaturen afsættes fugten i omgivelserne - f.eks vægge. - Men det er jo ikke de tre grader vi taler om som sparer dig 15% på varmeregningen. Det er hvis man er meget ringe til at lufte ud så fugten ophober sig i luften samtidig med at man i længere tid har en lav temperatur, så fugten søger mod væggene etc. Hvis man ikke har genvingdingsanlæg der kontinurerligt udlufter boligen, skal man lufte aktivt ud flere gange dagligt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Mattii
Ultra Nørd
15-11-2021 15:45

Rapporter til Admin
Jeg har selv kigget på netamo..
--
#9
Tha PAC
Ultra Supporter
15-11-2021 15:49

Rapporter til Admin
nu har jeg prøvet det i 2 huse, og mine forældre samt svigerforældre lige så, og nu efter 4 år, er der ingen af os der har sparet en krone, i forhold til tidligere. Jo vi har sparet hovedbrud, for jo det lyder smart, men så løber de tør for strøm og alle mulige andre fejl, som man undgår ved almindelige termostater. Nat sænkning lyder smart, men i princippet ja så bruger du det energi du sparer på at varme op igen dagen efter. Min anbefaling er, køb nogle ordenlige almindelige termostater, det andet bliver du træt af i længden, det gjorde vi, godt vi gemte de gamle termostater ;)
--
#10
FreZno
Monsterbruger
15-11-2021 15:49

Rapporter til Admin
I forlængelse af #6, så har jeg bare købt en masse af dem her og sat på: https://www.conradelektronik.dk[...] Jeg piller nemlig aldrig ved vores temperaturer når de først er indstillet. 19 grader om natten, 21 grader om dagen - hele året rundt. Der er en ferie-mode hvis det skulle være aktuelt, og man kan selvfølgelig skrue op og ned "manuelt" også.
--
#11
Blizz
Elite Supporter
16-11-2021 23:18

Rapporter til Admin
Den gode gamle termostat fra Danfoss er altid det sikre valg. Jeg bor i et hus fra 1922 med en ganske pæn energimærkning (alderen taget i betragning): Energimærke C. Alle varmeinstallationer er forholdvis nye (2012 og frem). Jeg har haft flere af disse såkaldte intelligente systemer med "nattesænkning" osv. og har eksperimenteret med adskillige indstillinger, Ingen af de intelligente systemer, har kunnet levere overbevisende og mærkbare besparelser ifht. mine forholdvis billige mekaniske termostater. Jeg tænker at det måske kunne betale sig i et træhus med let beklædning/indervægge, men i 80% af boligmassen i DK, med murstenshuse eller gasbeton (selv med 60-80 mm.hulmursisolering), der er energitabet ved nattesænkning og den slags, ganske enkelt for stort. Mit bud er, at det kan kun betale sig i A og måske B klassificerede huset hvor man efterhånden køber en bolig på 180 M2 brutto, og får 135 M2 netto pga. de ekstreme isoleringskrav, som får hele "lortet" til at rådne op om 25-35 år.
--
Amiga forever.
#12
NeoLite
Semi Supporter
17-11-2021 08:44

Rapporter til Admin
Også min konklusion desværre. Det skal også være noget af en besparelse hvis man skal ud og bruge 5000 kr på smarte termostater.
--
#13
SimonFRB
Monsterbruger
17-11-2021 08:49

Rapporter til Admin
Har Tado i hele lejligheden. Helt genialt. Har sat børnesikring på (gøres i app'en), så ungerne ikke kan skrue på dem. Eller det kan de godt, men der sker ikke noget. Bruger egenligt mest min google nest til at bede den om at sætte alle thermostater, men ind i mellem også enkelte rum når jeg lufter ud. Men app'en er også super, og viser en del om indeklimaet fx luftfugtighed osv. Klart mit bedst køb i smart-udstyr.
--
#14
SUPERBOY
Ultra Nørd
17-11-2021 09:01

Rapporter til Admin
#0 Læs evt. denne tråd, her bliver Tado termostaterne også nævnt, dog med lidt issues. https://www.hardwareonline.dk[...] med henvisning til: https://community.tado.com[...] Jeg har selv Tado og oplever heldigvis ikke problemerne med at de tænder og slukker hele tiden, men oplever dog at radiatorene ikke nødvendigvis er tændt samtidig, selvom de er i samme rum. Det burde dog blive fikset af den Trådløse Temp sensor der er i dit kit (som jeg ikke har). Pros: Kan styres via APP, eller bare på en radiator i stedet for at skulle indstille hver enkelt. Geofencing/Open Window = slukker når du ikke er hjemme eller vinduet åbnes (kræver vist abonnement) Du kan oprette en plan for nat/dag/weekend, så du aldrig behøver at indstille dem manuelt Kan styres via Google Assistant Cons: Max 25 Grader (der kan ikke skrues højere op!) Nogen oplever problemer med termostaterne lukker for meget op og derved sender varmt vand retur = højere varme regning (se link) (skyldes at de kun har 4 indstillinger 0/33/66 og 100%) Dyrt ifht. "normale" termostater Kører på batteri (tror jeg skifter hvert 1-1,5år) Alt i alt vil jeg sige - køb dem hvis du mangler/godt kunne tænke dig funktionaliteten, ikke nødvendigvis for at spare penge.
--
Tag altid BACKUP!!
--
Sidst redigeret 17-11-2021 09:05
#15
144
Gæst
17-11-2021 10:06

Rapporter til Admin
#14 I din Cons. mon ikke 25 grader menes, at der ikke trykkes på stiften på radiatoren? eller har termostaten en temperaturmåler indbygget som rent faktisk måler temperaturen på røret, så man kan se den faktiske temperatur på radiatoren?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
Azakiel
Skribent
17-11-2021 10:09

Rapporter til Admin
#15 Well den måler ikke temperaturen på selve radiatoren, men på sig selv så at sige. Selve thermostaten har en temperaturmåler indbygget, så når den rammer 25 grader, så har den nået max og lukker igen. Mindes ikke at man kan se den aktuelle temperatur på thermostaten, men man kan via app'en.
--
Veni, Vidi, Vici. dimidium facti qui coepit habet faber est quisque fortunae suae
#17
Pendor
Maxi Supporter
17-11-2021 10:58

Rapporter til Admin
#9 Jeg har det på samme måde, har faktisk fortrudt mine "smarte" Danfoss termostater, det er ikke specielt smart at skulle skifte batterier på dem jævne mellemrum.
--
#18
Fruergaard
Maxi Nørd
17-11-2021 12:56

Rapporter til Admin
Vi har Tado i huset og har ikke fortrudt købet af "smart termostater". Om andre producenter er bedre kan jeg ikke svare på, Tado var billigt bed sidste BF. Om vi sparer penge ved vi ikke da vi lige er flyttet (men selv 5-10% vil betale sig ind med de priser på energi vi har p.t.), men vi valgte de af følgende grunde (og ville gøre det igen): - Alt styring kan ske via APP /smarthome så man ikke skal løbe rundt og slukke for 10 radiatorer. - Der kan sættes skemaer op så der er varmt når vi kommer ned i stuen om morgen, og slukker inden vi går hjemmefra (tænder igen inden vi er hjemme fra arbejde/ferie). - Lukker selv når vindue/dør åbnes (skal have abb. ved tado), igen så man ikke skal skrue på alle termostater når man lufter ud 2-3 gange om dagen. Som linket i #14, så er Tado ikke optimale til fjernvarme da de ved opstart åbner 100% hvilket giver en dårlig afkølingstemperatur = gebyr. Vi har dog kunne begrænset flowet til vores radiator via en ventil, så opvarmningen sker langsommere = bedre afkøling. Har også justeret dags skemaerne til at varme langsomt op via 20 min intervaller. Måske Tado (som er ret langsomme om opdateringer) vil implementere en simple løsning på det problem. Den trådløse termostat er dejlig at have i stuen så vores 4 radiator samarbejder på at skabe en god ens temperatur i rummet (dog er den ret dyr for hvad den kan). Vi har genopladelige batterier og har endnu ikke skiftet dem efter 9 måneders brug. I følge bolius så kan nat og dags sænkning betale sig: https://www.bolius.dk[...] https://www.bolius.dk[...] https://www.bolius.dk[...]
--
Projekt RAW v2.0; Custom ITX kabinet i 3mm aluminium http://hwt.dk[...]

Opret svar til indlægget: Smarte termostater?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE