Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Hvordan bliver jeg sund?

Af Ny på siden Nicki21 | 19-10-2021 00:05 | 1635 visninger | 30 svar, hop til seneste
Hey fellow nerds! eller noget. Jeg har altid bare gamet, og arbejdet ( mest siddende ) og må indrømme jeg kan godt mærke at jeg ikke er 20 år mere. Og det ikke pga alderen jeg er kun 25 år, men mest pga min krops dårlige forfatning, jeg er heldigvis ikke så tit syg, men kan godt have et par dage i løbet af måneden, hvor jeg føler mig små sløj, og hvor det så forsvinder igen dagen efter, eller nogle timer senere. Nå men jeg søger derfor råd til hvordan bliver jeg sund, hvad gør i for at blive sundere især gamerne. Jeg har selv været til lægen og få tjekket blodtrykket og hjertet, det var helt fint. Derudover har jeg gjort følgende: Købt en kostplan for at smide de overflødige kg Begyndt at motionere og styrketræne 3-5 dage i ugen. Stoppet med at ryge.
--
#1
renz.dk
Gigabruger
19-10-2021 00:13

Rapporter til Admin
Jeg ville finde en sport hvor du får rørt dig godt. Det med at følge en kostplan og træne for at være sund er naturligvis en god ting, men de færreste kan finde motivationen til at blive ved år efter år. Når du dyrker en sport dygtiggøre du dig selv og du får mulighed for at være en del af noget socialt. Det gør det noget lettere at komme ud af døren. Specielt de dage hvor frosten river i næsten og mørket dominerer himmelen det meste af dagen. Håber du finder noget du bliver glad for.
--
Sidst redigeret 19-10-2021 00:14
#2
Unold83
Giga Supporter
19-10-2021 00:21

Rapporter til Admin
Jeg vil godt hjælpe dig. Træner meget styrketræning, og går op i sundhed. Har trænet en del år.. smid en PB. Jeg kan tilbyde nogenlunde det samme som du får ved en online coach, men gør det gratis for dig i stedet for at du skal betale en masse penge hver måned. :)
--
#3
MyrKnof
Junior Supporter
19-10-2021 00:29

Rapporter til Admin
Det er jo en virkelig god start lige umilbart, så det er mest bare at holde fat i det og gør det til en vane/livsstil. Så længe kostplanen og træningen går bare lidt op, så kommer du rigtig langt og at droppe smøgerne er jo altid godt. Kan du få vendt hjernen fra de gamle vaner, så er du nået virkelig langt.
--
#4
Marcius
Gæst
19-10-2021 00:59

Rapporter til Admin
Gulerod
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Ð Xargo
Nørd Aspirant
19-10-2021 03:20

Rapporter til Admin
jeg har aldrig været en overvægtig "usund" gamer, selvom jeg bruger 80% af min fritid foran pc eller tv. de sidste 20% skal så bare foregå med motion eller lign, personligt har jeg mit eget træningsrum, hvor jeg dagligt spendere mindst 45 minutter(og ikke bare 45 minutter hvor jeg sidder dernede og ser youtube). Dog arbejder jeg også som vagt pt, så jeg går alligevel de 20k+ skridt om dagen, bare på jobbet.
--
Dancase a4, 16gb DDR4 3200Mhz, 2060 super, Ryzen 3700x, SF600 Blacklist/scammers: Silvergoat, Maripyt,
#6
the688
Guru
19-10-2021 08:37

Rapporter til Admin
Kombineret med "tænk over hvad du spiser" (det kræver ikke en kostplan - æd sundt, stop med at æde usundt, alle ved jo hvad det er der menes) hjalp motionsboksning mig rigtigt meget. Der skete fan'me noget - ikke så meget pjat. Det var i Sparta i Aalborg. Gik fra 136 kg til 83 kg på 10 måneder. Det er ..13-14 .. år siden nu? Holder stadig vægten - begyndte dog i sin tid at styrketræne lidt (ikke "omg, stor" bare "hold kroppen i live") så jeg ligger nærmere på 90 ganske velfordelte kilo, min alder i betragtning. Jeg var 31 dengang. I dag er jeg 45. Har ikke rørt en finger i 3 år, men jeg har tilgengæld lært det der med at lade være med at spise alt for meget affald - det hænger ved.
--
"ORK SATME!"
#7
JTP
Supporter
19-10-2021 10:29

Rapporter til Admin
Følg 80/20 delen, hvoraf de 80 procent er sundt og 20 "usundt". Man kører træt i at hakke grøntsager og spise salat konstant. Få en smule nødder i salaten eller en god dressing f.eks. Du er godt på vej. Træning gør en del og også gennem en varieret kost. Husk altid at kigge på varedeklerationen om der er meget sukker eller kalorier i tingene. Evt. få myfitnesspal appen, der kan du bippe ind hvad du spiser og den regner så ud hvad du indtager
--
#8
superymer
Ny på siden
19-10-2021 11:33

Rapporter til Admin
hytteost er svaret til det hele :D ej er selv startet med at træne 4 gange om ugen og spise sundt, er dejligt og man får mere overskud og glæde
--
#9
Moods
Maxi Supporter
19-10-2021 11:34

Rapporter til Admin
Spis sundere. Spis færre kalorier end du forbrænder. Dyrk motion. Det behøves ikke være kompliceret, jeg har tabt 58 kg på den måde.
--
|| RYZEN 7 3700X || ASUS STRIX RTX 2080S || LG 27GL850 ||
#10
Christian88
Elite Supporter
19-10-2021 11:41

Rapporter til Admin
#6 Flot! Jeg har ca. samme historie som dig, gik fra 140 til 78, men endte med at være lidt af en pind - er jeg stadig, men har lært om mig selv, at jeg godt kan lide at være lidt tynd. Mht. OP, så er svaret selvfølgelig at du skal forbruge mere energi end du indtager, hvis vægttab er et ønske. Der er uendelig mange metoder til at opnå dette, b.la. ved træning, diæter, faste, motion osv. osv. Mit bedste råd er at finde en metode som du føler er noget som du nyder, og ikke bare er træls, for så kan du ikke dyrke det som en livsstil. For mig er motion nøglen til sundhed. Jeg nyder spinning, løb og gåture, samt at være opmærksom på hvad jeg spiser. Det sidstnævnte er nok det vigtigste for mig. Jeg tillader mig selv at spise usundt, men det skal have et formål. Jeg skal ikke bare spise en pose chips efter arbejde, bare fordi at kunne være hyggeligt. Held og lykke, og jeg synes at du skal tage imod #2s tilbud.
--
#11
Einherje
Superbruger
19-10-2021 11:53

Rapporter til Admin
Først og fremmest fedt at du bringer det på bane. Tror vi er mange herinde der sidder stille mange timer om dagen og vores kroppe passer derfor ikke sig selv. Jeg er selv udvikler og har stillesiddende interesser, men har sørget for at stille nogle klare regler op for mig selv, som betyder noget mærkbart for mit velvære til dagligt. Mine regler er indarbejdet i min hverdag, da jeg har en bunke børn der forhindrer mig i f.eks. at tage i træningscenter: - 3x 3 minutters planke om dagen. Første gang når jeg vågner, dernæst inden frokost og endelig inden sengetid. En stærk core har gjort underværker for min ryg. - Jeg pendler på arbejde på cykel (2x9km) i højt tempo da jeg har mulighed for at gå i bad. Har jeg ikke mulighed for det den pågældende dag, er det 15 km. på en spinningcykel (Sole SB700) om aftenen i stedet. - Ingen mellemmåltider - Bygger på med gulvøvelser og plankevarianter af forskellig art, samt øvelser fra fys, når der er tid. Det sker højst et par gange om ugen, nogle gange slet ikke. Det er ikke et program jeg bliver buff af, men jeg har en god kondition og en pæn krop, selvom jeg er omkring de 40.
--
#12
Mr. WoLF
Guru
19-10-2021 14:19

Rapporter til Admin
Sund er opreklameret og som en religion. Der findes ingen sikkerhed for at leve længe hvis det er et mål. Vil man tabe sig så kan man gå nogle lange ture og eller spise måltidserstatning
--
#13
JTP
Supporter
19-10-2021 14:30

Rapporter til Admin
#12 Det er påvist igennem mange år, at spise sundt og level sundere gør din krop bedre. Styrketræning træner netop dine muskler op, så du ikke får øm ryg osv. #11 Ingen mellemmåltider er meget individuelt. Jeg har dog en tendens til at foreslå det, for hvis man fylder lidt på mellem måltiderne, så er du ikke så sulten og tager ikke en større portion
--
#14
the688
Guru
19-10-2021 14:31

Rapporter til Admin
#12 - der er pænt meget forskel på hvad din krop kan når den har det godt, og når den ikke har det godt. Det samme gælder i øvrigt din hjerne, og hvad ellers den påvirker af småting (søvn, stress, osv. osv) Kemi stopper ikke med at virke fordi man siger det.
--
"ORK SATME!"
#15
Mr. WoLF
Guru
19-10-2021 14:42

Rapporter til Admin
#13 Bedre til hvad, man kan noget specielt som "sund"? #14 Der er så mange ting der har indflydelse på ens liv. Har set en pige som kun spiste chokolade hver dag i 7 år og hun var sund og rask. Ser man skulpturer fra inkaerne som var det fede/frodige kvinder og ikke åle form som alle går efter i dag. Man kan leve nok så "sund" men chancen for alt man får kraft er stadig 33.3% og der findes ikke en garanti for et langt og lykkeligt liv. Sundhed er blevet religion og det er ikke til at benægte bortset for den troende ligsom med alt andet religion
--
#16
NeonNinja
Ny på siden
19-10-2021 14:43

Rapporter til Admin
Jeg har ikke lige fået læst alle kommentarerne igennem, men stor applaus for at du aktivt vælger at lave en livsstilsændring. Jeg er selv gået fra 120+ kg til omkring 80-85kg (svinger lidt), jeg er uddannet styrkeinstruktør og har lavet kostplaner til forskellige formål. Mit råd til dig er at du skal lade være med at gå på en kostplan. At du aktivt vil dyrke motion er super fint, men hvis du virkelig vil styrke det kardiovaskulære system så skal du have pulsen op. Styrketræning kan gøre meget, men den mest effektive måde at komme i god form er at komme ud og løbe eller cykle (løb er klart mest effektivt, men også det der slider mest på kroppen). I forhold til kostplanen er "problemet" netop at det er en kostplan. Det er et midlertidigt fix på et mere permanent problem. En kostplan er af natur et middel til at opnå et mål, og når det mål så er nået har man det med at lægge det fra sig. Lav en positiv livsændring. Det mest effektive for mig har været at fokusere på hvilke råvarer jeg propper i munden. Jeg kører udelukkende økologiske varer og så har jeg et princip om maks at tage en portion til de store måltider. Så kan man selvfølgelig snyde sig selv og tage en kæmpe portion, men det rammer så også kun en selv i røven. Men kort og godt, i min optik og erfaring så er den bedste og mest effektive måde til et varigt vægttab og bedre sundhed at du lægger din livsstil om. Du har allerede taget første skridt, men gør det nu endelig permanent, lad være med at have travlt, livet er langt og du har masser af tid til at få de gode sunde vaner ind i livet og holde dem der. :) ps. skide godt du er stoppet med at ryge, det er noget af det værste man kan gøre ved sig selv, var selv ryger i 15 år og har været stoppet i snart 3 år nu! Keep going! #12 Jeg kan jeg ikke helt lade være med at knytte en kommentar til. Sund er hverken opreklameret eller en religion. Du kan ikke komme udenom at du undgår mange livsstilssygdomme ved at være sund og normalvægtig. Der er lavet rigtig mange og lange studier omkring hvordan ens helbred bliver påvirket af overvægt og at sidde stille. Det er sandt at der ikke er nogen garanti for at leve et langt liv, i livet stilles der sjældent garantier, men man giver sig selv de bedste odds ved at få noget motion og sørge for at spise noget ordentligt. :)
--
Sidst redigeret 19-10-2021 14:45
#17
JTP
Supporter
19-10-2021 14:50

Rapporter til Admin
#15 Færre chance for at blive syg. Færre chance for at man får øm krop. Det er som at proppe den værste benzin på din bil og den vil begynde at hakke og sprutte i det. Motion udløser endorfiner hvilket giver følelsen af energi, lyst. Det kan ydermere udgive et middel der kan virke som smertestillende. Man kan leve som man vil. Men spiser man udelukkende usundt og stadigvæk SER sund ud, så foregår der langt mere bag skindet end hvad man regner med. Fedt omkring organerne osv. Det kaldes vist at være tyndfed, hvor fedtmassen er højere end hvad den burde være, fordi muskler vejer mere end fedt, så kan man vægtmæssigt godt være fin og også at se på, men man bærer mere fedt end hvad det gavner, hvilket trykker på organerne og gør dem mere usunde i forhold til at blive syg og få komplikationer med nyresvigt osv. Jeg er enig i, at være sund kan gå hen og tage overhånd. Jeg trænede selv 12 timer om ugen og spiste meget sundt og det resulterede i, at jeg fik stressture. Men med alle ting, så kan alt jo blive "for meget". Det koster også samfundet ufattelig mange penge, når folk er overvægtige og usunde. Operationer, medicin, genoptræning og alt det. Jeg foreslår selv at nyde livet lidt. Fremfor at hakke grøntsager i sig, så få lidt smør til, lidt nødder til salaten eller en god dressing eller lidt sovs til.
--
Sidst redigeret 19-10-2021 14:53
#18
NeonNinja
Ny på siden
19-10-2021 14:53

Rapporter til Admin
#15 "Man kan leve nok så "sund" men chancen for alt man får kraft er stadig 33.3% og der findes ikke en garanti for et langt og lykkeligt liv." Hvor har du det tal fra? for jeg kan ret hurtigt finde diverse studier der påviser at en usund livsstil og overvægt, rygning og andet netop forøger din risiko for rigtig mange kræftformer. Man kan bare se kræftens bekæmpelse: https://www.cancer.dk[...] Så jeg vil rigtig gerne høre hvor du får de 33,3% fra, for i mine ører lyder det mere som noget du synes end noget du reelt set ved.
--
#19
NiceRag
Semi Nørd
19-10-2021 15:06

Rapporter til Admin
Dine 3 punkter er fine især hvis du gør som #1 nævner, finder en sport du kan være med til, sammen med andre, så der er lidt sammenhold og lidt mere "engagement" til at møde ind, selvom det er regnvejr, osv. Det behøver ikke være noget fancy! og så, foruden at have en kostplan, så sørg for at holde dig til den. Ikke spring på kagebordet "bare fordi".. og hvis du skulle falde i i ny og næ, så ikk tænk "nu har jeg jo ødelagt i dag allerede, så kan jeg ligeså godt også spise X, Y og Z" Og husk at tage et før billede, så du kan se en fysisk ændring om noget tid :) Vægt taber man i køkkenet, men muskler, sunde led og så videre, kræver begge dele. Du taber dig nok ikk hvis du KUN styrketræner, men ellers intet ændre :)
--
Sidst redigeret 19-10-2021 15:08
#20
DaddyeN
Semi Supporter
19-10-2021 15:20

Rapporter til Admin
Jeg er begyndt på at faste. Så jeg kører en 18/6 faste. Hvor jeg spiser middagsmad og aftensmad. Så holder jeg fasten i 18 timer frem, mere eller mindre. Nogle gange er det "kun" 16 timer, andre er det 19 timer. Derudover har jeg fuldstændigt droppet sukker (som i, cola, slik, chips, kage osv osv). Jeg gør det faktisk ikke for at tabe mig, da jeg er en relativ tynd fyr i forvejen. 187 høj og 81kg. Jeg tabte dog hurtigt 2-3kg på 2-3 uger. Jeg vil gerne kombinere det med styrketræning hvori det også kræver jeg går noget mere op i mit protein indtag, da jeg egentlig gerne vil tage på :D. Men det gør jeg overhovedet ikke nu, da det med madplan er pisse svært synes jeg og kan blive fucking dyrt. Jeg træner basketball 1-2 gange om ugen i 2 timer hver gang ca hvor der bliver løbet godt!
--
#21
Mr. WoLF
Guru
19-10-2021 15:22

Rapporter til Admin
#18 "Hver tredje dansker får kræft, inden de fylder 75 år. To ud af tre kræftpatienter overlever kræft mindst 5 år. Knap 351.747 danskere lever med en kræftdiagnose (tallet er opgjort ved udgangen af 2019)" Kost og livsstil er ikke hovedårsagen til kraft eller kuren mod det. Siger ikke at det er godt at være svært overvægtige. Gå lange ture og eller måltidserstatning med lav fedt, jo før jo bedre hvis man har problemer med høj vægt og fedt, få målt kolesterol
--
#22
the688
Guru
19-10-2021 15:25

Rapporter til Admin
#15 - jeg kan mere i dag som 45-årig end jeg kunne som 30-årig. Er jeg "sund" ? Nej. Jeg ryger, jeg drikker rom som var det fucking postevand, og jeg sover 4-5 timer i døgnet. Men dengang vejede jeg 136 kg. Nu vejer jeg 50 mindre. Hvis du tror du ikke kan mærke forskel på hvor meget du kan lave med dine børn, eller hvor nemt det er at løbe op på 3. sal, eller for den sags skyld bøje dig ned og tage strømper på (Tai Chi kan anbefales til balancen) .. Jeg kan også fortælle dig om forskellen på udholdenhed i sengen, eller hvordan jeg på 1 år gik fra at blive totalt ignoreret på diverse datingsites, til at have 3 faste legeveninder. Sund? Hvad er "sund" for dig? Din krop er et værktøj. Passer du på den, kan den ting. Om det betyder at du er immun overfor kræft, eller om du ikke kan blive kørt over af en bus, er nok tvivlsomt. Men der er himmelvid forskel på din livskvalitet. Jeg har ingen planer om at blive 90. Fuck nej. Alt mit er investeret i at have det så sjovt jeg kan - ikke leve så længe jeg kan.
--
"ORK SATME!"
#23
NeonNinja
Ny på siden
19-10-2021 15:33

Rapporter til Admin
#21 Er der så opgjort noget omkring hvilke andre livsstilssygdomme de patienter lider af? Min kone har haft hudkræft og hun er rigtig fit og slank, men så igen, så er det en kræftform der rammer alle grupper. Det er desværre ikke så sort/hvidt som det virker til at du gerne vil have det, man kan ikke bare sige "det er 1/3 der får kræft og det rammer random". Der er rigtig mange faktorer der spiller ind, og en sundere livsstil er en af de faktorer der trækker rigtig langt i den positive retning. Hvis du har fået en poo hånd i genlotterie, ja så kan du godt få kræft selvom du er et fitness unikum, kun lever af lokalt dyrkede grønsager og komposterer. Nej, kost og sundhed er ikke en kur, men det er et skridt i den rigtige retning. Ud over det - Gåture, mega god ting, det er super at gå og det er godt for en. Måltidserstatning: Ellers tak, det er på ingen måde sundt at indtage eller leve af den slags. Spis hellere moderat og varieret. Kunsten for mange er at man ikke skal spise sig mæt, man skal spise til man ikke længere er sulten. Jeg siger ikke at man skal have sixpack og leve af kaninføde. Overdrivelse findes i begge ender af spektret, men summasumarum så er det fakta at en usund livsstil kun stiller dig med ringere muligheder for ikke at blive en af den tredjedel der får kræft. Om du så synes noget andet er sådan set helt ligegyldigt, for man kan ikke diskutere fakta. :)
--
#24
7430
Giga Nørd
19-10-2021 16:16

Rapporter til Admin
forbrænd mere end du indtager... desuden er det du igang med så rigeligt, alene det du vil motionere op til 5 x ugentligt kommer til gøre en stor forskel hvis du kan holde til det.. for du skal nok blive satans øm :D
--
jep jep
--
Sidst redigeret 19-10-2021 16:22
#25
2Ristede
Junior Supporter
20-10-2021 08:41

Rapporter til Admin
Jah du svarer vel egentlig selv meget godt på dit eget spørgsmål... Det handler vel lidt om at komme i form OG forblive i god form. Det er nok her kæden hopper af for en del. Det er et konstant grind hvis man vil være buffed. Syntes slet ikke det er tidinvesteringen værd. For man kommer til at bruge det meste af sin tid med styrketræning for at holde ens "gains" ekstrem vedligeholdelse. Vil mene man når langt med et par løbeture et par gange i ugen eller gå til noget sport det for pulsen op som f.eks fodbold, håndbold osv... drop sodavand og energidrinks. Begge er gift for ens krop, og undgå for mange kulhydrater som vores mad oftest er overloaded med... Protein+grønsager/salat er vejen frem. Smid gamerstolen ud og få en kontorstol med god lændesupport. Giver en bedre kropsholdning og forbygger rygskader. Det sådan lige de ting jeg kan komme på ud fra min egen livserfaring.
--
#26
Unold83
Giga Supporter
20-10-2021 10:01

Rapporter til Admin
#25 Det er altså ikke rigtigt. Man kommer ret langt med bare 1 times styrketræning 4 gange om ugen. Det klarer jeg mig med. Ikke fordi jeg er sindssygt bodybuilder-buff - men jeg hiver da alligevel +200 kilo dødløft. Så lidt er der da at rykke med. Og kulhydrater er i sig selv ikke noget problem - det er kalorieoverskud der er problemet.
--
#27
Trådstarter
Gæst
21-10-2021 03:40

Rapporter til Admin
Tak for alle jeres gode svar, vil helt sikkert tage det til mig. Jeg er også startet til boksning! Skæbnen vil dog at jeg er blevet nedlagt af sygdom for 2 gang på 2 måneder, dammit!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#28
the688
Guru
21-10-2021 07:58

Rapporter til Admin
#27 - de første 3-4 uger er typisk svære fordi kroppen ikke "vil tabe sig" - når man begynder at motionere "helt vildt" tænker kroppen "OMG, jeg er under belastning, krise, angreb, jeg gemmer på alt mit livsnødvendige fedt". Den skal lige "justere" til at der kommer masser af sund og rigelig mad ind, og så skal vægten nok begynde at komme nedad, mens udholdenheden og "jeg-kan-ting" og alle de positive oplevelser følger lige efter. Hold ud :) Et af de vigtigste "tricks" jeg lærte mig selv, fordi jeg var (og er) verdensmester i at trøstespise, det er at jeg ikke behøver tænke på at spise sundt 24-timer-i-døgnet. Der er konstant fristelser. Men hvis jeg kan tænke "sundt" de 5 minutter hvor jeg går gennem supermarkedet, og dermed ikke køber usunde snacks, så har jeg faktisk "vundet" den dag. Det blev pludselig en 5-minutters-daglig-kamp, og ikke en 24-timers-daglig-kamp.
--
"ORK SATME!"
#29
ivan500
Bruger Aspirant
21-10-2021 09:46

Rapporter til Admin
#15 Sund og rask var hun i hvert fald ikke, hende chokoladespiseren. Det ligger helt fast uden at kende mere end du nævner her. Alt andet du skriver er nærmest bare opkast. Jo sundere du lever, jo bedre odds har du mod kræft og risikoen for i det hele taget at få sygdommen. Men lev du bare videre i dit fede, usunde liv som du tydeligvis er fortaler for. En dag kommer konsekvensen :] Sundhed er ikke religion, det er science...............
--
#30
Copponex
Juniorbruger
21-10-2021 12:52

Rapporter til Admin
#29 Hvordan kan du vurdere om hun er sund eller rask ud fra den information :)? Mit bedste råd: Lyt til Morten Elsøe. Han har et par podcasts som er fyldt med guldkorn. Mit andet bedste råd: Lad være med at vil for meget på en gang. Det her er ikke noget der skal holde i 2 måneder, men resten af dit liv. Det hjælper altså ikke meget i den lange bane, hvis du bare fyrer derudaf med træning og kost i en kort periode for så at kører dødt i det.
--

Opret svar til indlægget: Hvordan bliver jeg sund?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning