Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Fortryder lidt jeg ikke tog en højere uddannelse

Af Gæst Kenneth | 24-09-2021 00:03 | 1901 visninger | 22 svar, hop til seneste
Hej, skriver lige som gæst da det er et halv ømt emne for mig. Jeg droppede ud af gymnasiet i mine unge dage, da jeg følte at der var alt for mange ligegyldige fag som jeg ikke kunne se hvad jeg skulle bruge til - og har altid vidst jeg gerne ville arbejde for IT på den ene eller anden måde. Jeg endte så med at tage Datatekniker udanelsen m. speciale i infrastruktur og sluttede med et 12 tal (hvis det overhovedet betyder noget)... D Jeg er bare begyndt at fortryde at jeg ikke tog en form for universitets uddanelsen fremfor datateknikeren, da jeg kan se mange jobslag gerne vil have en bachelor ellign. for IT - og jeg frygter lidt at aldrig nogensinde kommer til at ramme en høj løn eller det vil bremse min karriere. Vil i kloge hoveder tro at det er muligt at få en successfuld karrie inden for IT med kun datatekniker uddanelsen, hvor man kan ramme en høj løn/høj stilling med tiden hvis at man arbejder sig op i et firma - såfremt man man præstere et godt stykke arbejde selvfølgelig eller hvad ville jeres råd være til en kun med datatekniker udd. som gerne vil frem i livet?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Colaplus
Guru
24-09-2021 00:14

Rapporter til Admin
Hvis du er kompetent er din uddannelse fuldstændig ligegyldig.
--
MSI B460 Tomahawk | i9-10900 | 2x8GB G.Skill Aegis | GTX970
#2
Kenneth
Gæst
24-09-2021 00:21

Rapporter til Admin
1# Tak for det! Har også den forståelse at i IT branchen betyder evner mere end hvad der papiret, men er stadig forholdvis ny på arbejdsmarkedet.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Topswagcode
Gæst
24-09-2021 00:22

Rapporter til Admin
Du kan altid studere ved siden af arbejde eller gå tilbage fuldtid. That said min chef er ufaglært software udvikler med meget god karriere og løn. Men det har han ikke gjort nemt. Hvis du virkelig vil stige graderne skal du nok også arbejde det hårde og bruge en masse fritid på at level op. Find ud af hvad der er vigtig for dig og hvordan du kommer derhen. Fordi penge i sig selv sjældent er nok til at opnå det. Du skal arbejde med noget du brænder for og noget du har lyst til at yde de 20% mere. Sidst og ikke mindst. Husk penge og karriere ikke er alt. Find ud af hvor du vil hen med livet. Elon Musk arbejder sindsygt antal timer i ugen. Han har flere talks omkring det og siger det er måden han holder sig foran andre. Ved at bruge double antal timer end andre ligger i deres arbejde. Personligt ser jeg ikke det som en sejr at give hele dit liv til arbejde. Jeg er gået den anden vej og gået ned i tid og 4 dags arbejdsuge. Fordi jeg vil have tid til familie og mig selv. Du går kun glip af hvad din hjerne fortæller dig og det er først forsent at ændre noget når du er død ;) You do you.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
Comicsdk
Monster Supporter
24-09-2021 00:25

Rapporter til Admin
Du scorer en tolver på datateknikeruddannelsen, så du er næppe spild af tid for en arbejdsgiver. Jeg får umiddelbart det indtryk at det er selvtilliden det kniber med. Alt efter din alder og hvordan det ser ud med opsparing og viljen til at arbejde ved siden af et studie, vil jeg sige at det aldrig er for sent at gøre noget ved drømmen. Jeg har en kammerat der heller ikke fik taget en højere uddannelse, men han fik foden indenfor i et eller andet IT-selskab, startede som supporter eller konsulent, tog nogle kurser og sidder i dag i en stilling som IT-ingeniør og hiver over 50K hjem i måneden. Han er, så vidt jeg ved, den eneste i firmaet der ikke er uddannet i traditionel forstand. Så den vej kan også lade sig gøre. Jeg har ikke for fem potter pis forstand på de forskellige stillinger i IT-branchen, min pointe er du højst sandsynligt kommer til at fortryde det senere, hvis ikke du giver den fuld æde mens tid er.
--
#5
Androgynous
Gæst
24-09-2021 02:28

Rapporter til Admin
Et af svigerfamiliens ældre medlemmer hiver op imod 100-120k hjem om måneden. Efter gymnasiet startede hun som programmør i en it virksomhed og til de sidste 3-4 job incl nets er hun blevet headhuntet til. Er du god til det du gør skal mulighederne nok byde sig.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
PapPhar
Bruger Aspirant
24-09-2021 06:17

Rapporter til Admin
Jeg er selv uddannet Datatekniker og tjener ca 40K om måneden, efter 2,5 år som udlært og jeg forventer ikke at, jeg har nået mit lønloft. Flere af mine kollegaer er uddannet Datatekniker eller IT-supporter og tjener en del mere end jeg gør, fordi de både har erfaring og er dygtige til deres arbejde. Min far, som er udlært isenkræmmer!!! og selvlært inden for IT, tjener +50K eks. pension som netværkskonsulent.... selvlært!! Han har efterhånden 30 år i IT branchen, men det er stadig en rigtig god løn, når man tænker på at han er isenkræmmer ;-)
--
Det udtales Papfar
#7
Coff
Mega Supporter
24-09-2021 07:09

Rapporter til Admin
#0 ja, er svaret. Din erfaring er vigtigere end en uddannelse. Jeg er ansat et sted hvor man også insisterer på at der i stillingsannoncerne skal stå at man forventer en høj uddannelse og det pisser mig sf hvergang jeg ser det. Jeg vil hellere arbejde sammen med en som har 5 års erfaring og ingen uddannelse end en med 0 år erfaring og en lang uddannelse. Jeg har selv været i job som udvikler siden starten af 00-erne og har kun vist mine uddannelsespapirer 1 gang fog det er for 5 år siden. En stilling jeg ikke tog da de begyndte at spørge ind til min afgangsopgave som var lavet 20 år tidligere.
--
#8
ToFFo
Guru
24-09-2021 07:34

Rapporter til Admin
Du kan altid læse videre... Altså hvis du har råd og mulighed for det. Det er jo svært hvis man graver sig ned med kone, børn, hus, biler osv. Det er sgu ikke din uddannelse der afgør din succes. Der er masser af arbejdsløse akademikere. De er så fisefornemme... De vil ikke have jobs der betaler under X beløb om måneden, de vil ikke have jobs hvor de ikke kan bruge deres uddannelse. Og det ender så bare med årelang arbejdsløshed. Ikke for alle, men for en del faktisk. Erhvervserfaring er ligeså vigtigt som uddannelse. Hvis ikke vigtigere. Hvis du bruger 5 år på universitietet, efter din datatekniker uddannelse, er det ikke sikkert du får en højere løn, bare fordi du har en bachelor eller whatever. Fordi de 5 år du har brugt i skolen, kunne du have brugt på at få anciennitet, erfaring og måske endda kurser som er højt eftertragtede. I erhvervslivet søges specifikke mennesker til specifikke opgaver. I skolen lærer man lidt om det hele. Så forestil dig du som arbejdsgiver skal ansætte en person. Ansøger 1 er lavere uddannet, men har 5 års erfaring med det som arbejdspladsen søger en person til. Ansøger 2 er højere uddannet, men har 0 erhvervserfaring, og dermed meget lidt eller ingen kendskab til det der skal arbejdes med. Begge ansøgere forventer det samme i løn. Den ene pga. erfaring og anciennitet, den anden pga. uddannelse. Hvem af de to synes du som arbejdsgiver er mest værd? Måske vigtigt af alt... Hvad er det du gerne vil lave? Altså hvad skal du lave i det job du gerne vil have? Kan du lide at sidde og kode dagen lang, og optimere eksisterende programmering med matematik og en masse fancy? Eller vil du gerne stå for driften, administrere IT, designe netværk og lege med hardware? Det er jo heller ikke fedt at bruge en masse tid på en høj uddannelse, for så at finde ud af det arbejde man kan få med den uddannelse er sindssygt kedeligt. Vær glad for din datatekniker. Du skal sgu nok stige i graderne over tid. Altså... Hvis du gør en indsats. Oh right, mange arbejdsgivere skriver at de gerne vil have en bachelor (eller højere) for ikke at få useriøse henvendelser. Hvis man ikke skriver noget om uddannelseskrav, risikerer man at blive bombet med ansøgninger man ikke kan bruge til en skid. Man kan liste nok så mange ting man ønsker erfaring indenfor, og folk tager chancen og ansøger. Så kan man risikere at gå glip af en god kandidat, fordi der er så mange ansøgninger at de gode kandidater simpelthen drukner i lort. Skid hul i deres krav om høj uddannelse. Hvis du har styr på dit shit, hvis du gerne vil arbejde der hvor du søger, med det arbejde der tilbydes, så søg ansøgningen. Hvis du kommer til samtale, kan du så vise/forklare hvor meget du brænder for det de tilbyder. Snarere end en eller anden snobbet akademiker der bare vil have alt for intet. (siger ikke alle akademikere er sådan).
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 24-09-2021 07:38
#9
HunterKiller
Elite Nørd
24-09-2021 08:34

Rapporter til Admin
De sidste 3 jobs jeg har/haft har jobopslaget også lydt på en "vi forestiller os du har en bachelor/kandidat..." -men jeg er kommet med min datamatiker uddannelse og erfaringen/cv og fået jobbet alligevel. -Så hvis du har erfaringen/evnerne er uddannelsen ligemeget -så det er bare at søge
--
Linux, både privat og professionelt Det er aldrig umuligt at trække et kabel, so stop whining
#10
StarF
Nørd
24-09-2021 08:37

Rapporter til Admin
Jeg har kun en support uddannelse fordi jeg er fra en tid hvor det at være ordblind betød gym og uni var umuligt. Det kræver man er dygtig og har lidt held men jeg har før fået tilbud jobs hvor de normalt kræver uni uddannelse, pga mit cv. Tjener også i den høje ende
--
Shine on you crazy diamond! http://www.evilsun.dk[...]
#11
fransfrakker
Junior Supporter
24-09-2021 09:26

Rapporter til Admin
At uddannelse ikke betyder noget, er en sandhed med modifikationer. Det kræver ofte en uddannelse at komme "ind i varmen" på de mere højtbetalte job. Det er gruppen af jobs, som oftest besiddes af dataloger og it-ingeniører, og som starter på 40-45k. Men... Det er ikke eneste vej. Er du arbejdsom og dygtig, kan du godt kommer derop. IT er branche, hvor man relativt nemt kan bevise, at man rent faktisk kan noget. Man skal bare kæmpe mere for det, hivs man ikke har papiret Har aldrig selv gjort min bachelor i datalogi færdig, men klarer mig da fint, også rent lønmæssigt.
--
Sidst redigeret 24-09-2021 09:27
#12
Eiezo
Bruger
24-09-2021 09:45

Rapporter til Admin
Synes hver gang der snakkes om uddannelse, arbejde m.v. ender det altid i "hvor meget får jeg i løn" og jeg kender en som kender en, der tjener BOKSEN ! 100k 500K PR. måned !!! Bla bla bla. Jeg er højt uddannet, og til dagligt arbejder med finansiel compliance i en stor finansiel virksomhed. Jeg er i den anden grøft, sammenlignet med #0, jeg fortryder inderligt at jeg tog en videregående uddannelse. Jeg hader at sidde hele dagen foran en skærm, holde 100 møder PR uge og maile frem og tilbage om alt muligt ligegyldigt, som skaber ingen værdi, ud over flere penge til topchefer og aktionærer. (Jeg er på vej ud til et mere "almindeligt" job. - YES ! Anywho pointet er, hvis du gerne vim uddanne dig mere, så gør det ! Intet er forsent, hvis du ikke kan undvære lønnen så gør det på deltid. Gør hvad gør dig glad ! <3
--
#13
Comicsdk
Monster Supporter
24-09-2021 10:00

Rapporter til Admin
12 Jeg kan godt li' folk der selv arbejder i branchen, siger det som det er. Min tommel stritter.
--
#14
fisk7aal
Junior Supporter
24-09-2021 10:23

Rapporter til Admin
#0 Hvor gammel er du? har du børn? hvad er din finansielle situation? Hvis du har noget uddannelse allerede, kan du måske få noget merit på en diplomingeniøruddannelse. Så er der ikke så langt til mål.
--
#15
CTO
Gæst
24-09-2021 10:30

Rapporter til Admin
Jeg har datateknikker uddannelsen og er CTO og sidder i bestyrelsen for et par selskaber. Får en rigtig fornuftig løn. Så du kan sagtens komme langt på den uddannelse. Sjov bonus info: Jeg har i øvrigt aldrig haft brug for at vise mit svendebrev til nogen overhovedet.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
Gr-FreeKill
Mega Supporter
24-09-2021 10:45

Rapporter til Admin
Kompetencer er vigtigere end uddannelse. Er selv uddannet Datafagteknikker (det hed det dengang). Lige siden har jeg arbjder som software udvikler og er i dag Senior software developer med høj løn. Bliv dygtig til det du vil, så er baggrund for det meste ligegyldig! Ingen har nogensinde spurgt ind til karakterer.
--
This is a quantum car: I don't know where i am, but im going really fast!!!
--
Sidst redigeret 24-09-2021 10:45
#17
Gr-FreeKill
Mega Supporter
24-09-2021 10:47

Rapporter til Admin
Sælg dig selv på evner og personlighed, så er det intet problem! Uddannelse er ikke ensbetydende med at du er dygtig. Det ved enhver arbejdsgiver.
--
This is a quantum car: I don't know where i am, but im going really fast!!!
#18
Sofacykel
Mega Supporter
24-09-2021 11:07

Rapporter til Admin
Job indenfor IT er livslang læring hvis du finder det rigtige sted. "Papiret" kan være vigtigt for nogle firmaer, men ikke det papir du tror. Referencer og i nogle tilfælde certifikater. Eksamenspapir gør det blot lettere tilgængeligt at starte højere oppe, men det er ikke en lukket have for arbejdsomme og lønsomme folk uden.
--
Ryzen 7 3700X, RTX 3070, 32GB, Xonar Essence STX - Nom!
#19
Anon
Gæst
24-09-2021 11:33

Rapporter til Admin
#0 Det kommer an på hvad du vil lave i din karriere. Hvis du er pragmatiker, hvor ting bare skal virke uden den helt store fordybelse, så er det ikke sikkert, at det giver mening at læse videre. Hvis du kan lide at fordybe dig, reflektere, analysere, evaluere, måle og veje alt du laver, så kan det måske give mening at blive akademiker. Hvis du specifikt vil arbejde med infrastruktur - herunder netværk - så ender du måske med at blive svært skuffet, ved at læse en videregående uddannelse. Der findes (ud fra min erindring) ikke akademiske uddannelser i DK, som er dedikeret til infrastruktur, som man kender det fra datateknikeruddannelsen. På datateknikeruddannelsen og på lærepladsen lærer man specifikke/populære teknologier og metoder anvendt i industrien f.eks. Cisco, Docker, SCRUM, C#, .NET, Windows Server, osv. Dette er en styrke sammenlignet med de akademiske uddannelser, da man oftest er specialist indenfor dette. Svagheden er, at man i mindre grad lærer abstrakt systemmodellering, som er ?teknologiagnostisk. Dermed mangler man den bagvedliggende systemforståelse, som ser bort fra teknologivalg. Med andre ord, så lærer man at tilpasse problemet til teknologien, snarere end at tilpasse teknologien til problemet. En videregående uddannelse vil give dig lettere adgang til stillinger i R&D afdelinger og i startups, hvor der kræves en høj forretnings- og innovationsforståelse i tillæg til de samfundsmæssige konsekvenser de udviklede løsninger har. Mit tip er, at vælge 1) det du brænder for at lave, 2) det dig får dig op om morgenen og 3) det job som fjerner trangen til at kigge på, hvornår klokken slår 16. Resten, herunder lønnen, følger med automatisk. Disclaimer: Er uddannet DT m. speciale i programmering og er PhD studerende i software.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#20
Uptiwoned
Monsterbruger
24-09-2021 13:11

Rapporter til Admin
#0 Jeg sidder i en it-stilling hvor jeg også ansætter folk til min afdeling. Jeg kan selvfølgelig ikke tale for andre virksomheder eller individer, men jeg er fuldstændig ligeglad med om folk har en bachelor eller er cand. et eller andet. Hvis jeg får en ansøgning hvor personener skriver han/hun kan det vi søger, eller har nogle kurser/certifikater, så kommer de til samtale, og samtalen handler slet ikke om uddannelse, mere hvad de kan og er gode til. Så jeg ville være fuldstændig ligeglad, men det er bare min mening.
--
Nej
--
Sidst redigeret 24-09-2021 13:11
#21
Sofacykel
Mega Supporter
24-09-2021 13:29

Rapporter til Admin
#20 - Ved ikke om du også oplever det, og det kommer selvfølgelig an på firmaet osv., men jeg har oplevet personer afvist grundet for høj uddannelse eller tidligere stilling. Simpelthen af den antagelse at de potentielt vil være for dyre at ansætte til de behov man ønsker opfyldt. Dette i stor verdensomspændende virksomhed (verdens største indenfor feltet). Alt efter hvad man ønsker af job kan det være en fordel ikke at have for stor en baggrund og simpelthen vise en form for målrettethed eller stærk spidskompetence i stedet.
--
Ryzen 7 3700X, RTX 3070, 32GB, Xonar Essence STX - Nom!
#22
Canzer
Maxi Nørd
25-09-2021 12:17

Rapporter til Admin
Jeg sidder i en arkitekt stilling i en stor dansk it virksomhed og har også en datatekniker (og htx, men det er i bund og grund ikke vigtigt).. Min erfaring fra job markedet i det område du bevæger dig, er at rigtig mange af de dygtigste folk på ingen måde har gået på uni. Nogle af de dygtigste netværksfolk jeg kender har en “edb assistent” uddannelse som det højeste. Det vigtigste du selv skal, er at finde dit område og blive god, og snuppe nogle certificeringer.. i dk får det nogle gange åbnet nogle døren hvis du ikke selv har et godt netværk at trække på ift referencer der kan sælge dig hvis de bliver ringet op.
--
:)

Opret svar til indlægget: Fortryder lidt jeg ikke tog en højere uddannelse

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning