Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Øjenoperation

Af Giga Supporter bphhm | 14-09-2021 22:41 | 449 visninger | 10 svar, hop til seneste
Er der nogen i forummet der har egne erfaringer med en øjenoperation for at forbedre synet? Jeg tænker specifikt på metoden hvor man får en ny linse til at fjerne alderssyn og eventuel korrigering for bygningsfejl og nærsynethed. Har selv både bygningsfejl, nærsynethed og alderssyn der betyder jeg har flerstyrke glas i mine briller med flydende overgang til læsefelt. Det gør så at der er et indskrænket synsfelt og skærmbriller er også nødvendige. F.eks. Euroeyes beskriver hvordan dette kan fjernes med en trifokal linse, men hvor godt er det i virkeligheden og er der nogle bivikrninger?
--
Ncase M1, Asrock X470 itx, R9 3900x, Corsair H100i m 2 x NF-A12x25, G.skill 32 GB DDR4-3200, ASUS RTX3070, Corsair SF600, Samsung EVO 970 1TB NVMe
#1
Mickiii
Semi Supporter
14-09-2021 22:46

Rapporter til Admin
Var nærsynet med bygningsfejl og fik det gjort i 2011'ish hos Memira. Bedste penge jeg nogensinde har brugt og glæder mig faktisk ofte over det den dag i dag. Jeg er 39, fylder 40 til december og har stadig super syn på normal og lang sigt. Dog syntes jeg at det bliver lige lovligt sløret når telefonen kommer for tæt på, men det er vist normalt med alderen :o). Hvis det bliver meget værre, så ville jeg ikke tøve et sekund med at lave en ny operation. Det er virkelig undervurderet at kunne se perfekt, ret så vanedannende faktisk. Min foregik ved at de skar en "flap" i øjet med en laser, derefter en laser der rettede linsen til og så blev "flappen" lagt på igen. Jeg skulle lukke øjnene indtil jeg var hjemme og samme aften kunne jeg sidde foran tv'et og se næsten perfekt. Eneste "bivirkning" er øget sneblindhed og at man kan have en tendens til at se halos omkring f.eks. gadelamper på kolde mørke nætter. Sidstnævnte bemærkede jeg dog kun de første 6 måneder efter, derefter har jeg aldrig rigtig tænkt over det.
--
-
#2
LB
Gæst
14-09-2021 23:03

Rapporter til Admin
hej bphhm, jeg fik opereret nye linser ind i marts måned, det tog 25 minutter ialt for begge øjne , og jeg kan for mit vedkommende sige at det er noget af det bedste jeg nogensinde har fået gjort. Jeg brugte briller når jeg sad ved min computer / arbejds pc , hvilket er ret tit da jeg er IT Admin, og når jeg skulle læse noget tæt på skulle jeg bruge dem også. Jeg fik aftalt et check hos Memira, som kun koster 10 kr. mener jeg det er ? De tester med en masse forskellige maskiner for at ramme så præcist som muligt i deres test af dine øjne, og kan derefter informere dig om om du kan få skiftet dine linser ud. jeg blev opereret en fredag eftermiddag og samme aften kunne jeg sidde ved min pc, UDEN at bruge mine briller mere !!! Den eneste " bivirkning " hvis man kan kalde den det, er at jeg ser " halo's ( lysringe ) " fra lyskilder i mørke, Det er noget de fleste oplever en tid efter operationen. Det er meget individuelt, hvor lang tid man oplever halos – det er et spørgsmål om, at hjernen skal lære at frasortere dette synsindtryk.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
jfj
Junior Supporter
14-09-2021 23:05

Rapporter til Admin
#1 Jeg er ret sikker på det er to forskellige operationer I snakker om. #0 snakker om ny linse, du snakker om korrigerende operation af nuværende linse. #0s operation er mere kompliceret og dyrere.
--
Hep Hey
#4
ptærte
Gigabruger
14-09-2021 23:10

Rapporter til Admin
Fik foretaget en lasek hos memira! Havde -5.50 på begge øjne vist og en bygningsfejl. Det er simpelthen fantastisk! Jeg har dig døjet med - og gør stadig - tørhed i øjnene. Det værste er sådan set om morgenen, hvor man nogengange lige med fingrene skal trække øjenlågene fra hinanden(hvis det gør mening). Hvis jeg bare vælger at slå øjnene op selv, så kommer det til st gøre fucking ondt! Derudover har jeg det samme som med 1# lidt mere lysfølsom og ved lyskilder( om natten/ i mørke) er der lidt halos, men synes efterhånden det bliver mindre og mindre. Det er et års tid siden, jeg fik operationen. Ellers er synet super! Og glemmer helt st få sat pris på det
--
#5
Kinamanden
Mega Supporter
14-09-2021 23:19

Rapporter til Admin
blev opereret for gråstær for 10 siden, pga. t1 diabetes. i dag er jeg blind på mit ene øje og ser kun 70% på det andet. #0 hvis jeg var dig ville jeg holde mig langt væk fra unødvendig operationer på øjene, det jo et temmelig skrøbeligt organ. der er jo altid en risiko ved at blive opereret, just sayin. og kan så sige det er ikke sjovt at miste syntes.
--
#6
bphhm
Giga Supporter
14-09-2021 23:24

Rapporter til Admin
#2 Tænker netop på denne type operation hvor linsen skiftes for derved at kunne korrigere for alderssyn. Havde du anden synsfejl f.eks. bygningsfejl eller nær/langsynethed også? Den Halo effekt du oplever, hvor generende vil du sige det er? Idag har jeg briller med flerstyrkeglas og flydende overgang til læsefelt der gør at synsfeltet er begrænset i bredden. Er der nogen form for begrænset synsfelt ved denne type trifokale linser der erstatter øjets linse?
--
Ncase M1, Asrock X470 itx, R9 3900x, Corsair H100i m 2 x NF-A12x25, G.skill 32 GB DDR4-3200, ASUS RTX3070, Corsair SF600, Samsung EVO 970 1TB NVMe
#7
LB
Gæst
14-09-2021 23:40

Rapporter til Admin
#6 Tænker netop på denne type operation hvor linsen skiftes for derved at kunne korrigere for alderssyn. Havde du anden synsfejl f.eks. bygningsfejl eller nær/langsynethed også? = jeg var langsynet og det blev kun værre for mig stille og roligt , derfor valgte jeg at få lavet en undersøgelse, og derefter operationen.( de giver rigtigt gode råd om det hele når du får lavet undersøgelsen !! ) Den Halo effekt du oplever, hvor generende vil du sige det er? = Det er ikke specielt generende og som jeg skrev ovenover så ser det ud til at det aftager næsten helt senere hen, så det regner jeg da helt sikkert med det gør for mig også.men det er ikke noget der er ret generende for mig, det er bare et sjovt/underligt syn med lysringe rundt om diverse ting :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
h-m
Ultrabruger
15-09-2021 11:42

Rapporter til Admin
-1,75 og -1,25 fik lavet fs-lasik for 6 år siden - det er det bedste jeg nogensinde har fået gjort!
--
#9
Pung
Juniorbruger
15-09-2021 12:06

Rapporter til Admin
Ville anbefale at gå til øjenlæge og lade dem bestemme hvilken operation der passer dit behov bedst. Det kunne være at det var noget helt andet end linser der passede dig. Fik selv lavet en øjenoperation hos Memira i 2015, tror det var trans-PRK. Det var sgu vildt at gå fra -3 på begge øjne til perfekt syn, klart de bedste 20000 jeg nogensinde har brugt. Eneste bivirkning er at jeg er blevet (mere) lysfølsom hvilket er lidt trist om sommeren.
--
#10
Chr4030
Mega Supporter
15-09-2021 12:14

Rapporter til Admin
#9 da jeg forbi Euroeyes undersøgte de mine øjne og fortalte at jeg ikke kunne få andet end ICL pga tynde hornhinder. Så du bør blive vejledt. Jeg har dog ikke fået det gjort endnu, da jeg ikke lige kan smide 40k lige nu
--

Opret svar til indlægget: Øjenoperation

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning