Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Stresser over uddannelse

Af Ny på siden Dahl98 | 06-09-2021 21:36 | 668 visninger | 8 svar, hop til seneste
Jeg går og skal til og flytte i et studiebolig og skal derfor starte på en uddannelse. Jeg har social angst og Atypisk autisme og er lige kommet i behandling for det og jeg stresser simpelthen sådan over hvad jeg skal.. Jeg har begge grundforløb på Ernæringsassistent men jeg kan ikke overskue og skulle til en by jeg ikke kender for hovedforløbet da det er meget angstprovokerende. Jeg kan slet ikke overskue noget lige nu. Findes der nogen uddannelser der ikke kræver det store fra mig? Altså tænker noget ala fjernstudie?
--
#1
Christian88
Elite Supporter
06-09-2021 21:55

Rapporter til Admin
Du kan da lige prøve det an inden at du smider angstkortet og opgiver alt hvad du har planlagt.
--
#2
NiceRag
Semi Nørd
06-09-2021 22:07

Rapporter til Admin
hvis du allerede vidste de her ting, hvorfor har du så meldt dig til uddannelsen, og fundet en studiebolig?
--
#3
Lars
Ultra Nørd
06-09-2021 22:31

Rapporter til Admin
Der findes masser af fjernstudier. Men hvis du allerede er tilmeldt en uddannelse, kunne du jo tale med en studievejleder om det. De er eksperter i at knuse problemer af den art. Hvis du ikke er tilmeldt det, kunne du tale med en på Jobcenter, for at finde ud af hvordan de kan hjælpe dig videre. De giver nemlig gratis uddannelse, hvis de kan se du kan få arbejde bagefter i forbindelse med den uddannelse du får af dem. Har du den fagforening, kan de også hjælpe dig med andre uddannelser, så længe det er relevans for at kunne få et arbejde.
--
Status på B/W-listen: 5+/0-
#4
Dahl98
Ny på siden
06-09-2021 22:44

Rapporter til Admin
#3 jeg er pt ikke i uddannelse, men skal have fundet ud af hvad jeg skal - har en samtale med min mentor imorgen omkring det men ville se om jeg kunne få nogen ideer her. Problemet med at jeg fx skulle tage en hf fjernstudie eller enkelt fags er om jeg overhovedet kommer til at bruge det til noget, jeg ved ikke om det er dumt og tage hvis jeg ikke bruger det til noget aligevel. Det kunne jo godt være jeg vil færdiggøre min ernæringsassistent om 3 år eller sådan noget men lige nu kan jeg ikke overskue den. Vil du mene det var dumt og tage en hf fjernstudie hvis jeg egentlig ikke lige nu har planer om at gå videre med den?
--
#5
SUPERBOY
Ultra Nørd
06-09-2021 22:52

Rapporter til Admin
Har du først lige fået disse ting? Hvad med at du "udforsker" den nye by INDEN du starter uddannelsen, evt. med et par venner. Hvis du kender området omkring skolen og din studiebolig kan det være resten vil være nemmere at "overkomme". EDIT: Det giver ingen mening at tage en random uddannelse, medmindre du har planer om at bruge den til noget. Hvis du ikke magter uddannelsen så find dig et job i stedet. Og tal med din mentor og måske en psykolog?, det lyder til det er forholdsvis nyt i og med du regner med at kunne færdiggøre din nuværende uddannelse senere. Kan dog se at du i slutningen af sidsteår også oprettede et indlæg omkring angst, men det var måske en anden form?
--
Tag altid BACKUP!!
--
Sidst redigeret 06-09-2021 22:58
#6
mr.hein
Nørd Aspirant
06-09-2021 22:57

Rapporter til Admin
https://www.youtube.com[...] se den her video, og find lidt spirtuel styrke, han har virkelig så evig ret i det han siger.
--
Signed by me
#7
NeoLite
Junior Supporter
07-09-2021 12:18

Rapporter til Admin
Hvis du har autisme og social angst så skal du måske overveje et job hvor du ikke skal omgås så mange mennesker på én gang og hvor der er mulighed for at arbejde delvist hjemmefra. Her tænker jeg noget indenfor IT kunne være en mulighed. Har selv en dreng med autisme, dog med højt funktionsniveau. Vi tænker i hvert fald at det ville være godt for ham at arbejde indenfor IT og han er også glad for at bruge computere.
--
#8
Lars
Ultra Nørd
07-09-2021 12:37

Rapporter til Admin
#4 Det kunne godt ligne at dine ambitioner er højere end det du kan magte (lige pt altså). Du kan nok magte det senere, men måske ikke lige nu. Er der en måde hvorpå du kan holde en pause for at kunne genvinde din styrke? Måske er det en mulighed? Du kan jo godt gøre dig selv svagere ved at presse dig selv hvis du i forvejen står i en psykisk udfordrende situation. Måske, hvis du har mulighed for det, gå til din læge og fortælle din historie, så han kan sygemelde dig, så du kan blive hjemme i fred og ro indtil du her klar igen? Kan det lade sig gøre, og gør du det, er det vigtigt for dig selv, ikke at starte for tidligt igen. Men det er jo i sidste end dig selv der bestemmer over dit eget liv :-)
--
Status på B/W-listen: 5+/0-
--
Sidst redigeret 07-09-2021 12:42

Opret svar til indlægget: Stresser over uddannelse

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning