Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Er blevet tilbudt lønforhøjelse - har jeg gjort de...

Af Gæst Wuz | 29-07-2021 14:58 | 1914 visninger | 12 svar, hop til seneste
?Hej derude!Jeg har været ansat i en virksomhed i ca. 4 år (marketingbranchen) som jeg er virkelig glad for. Med udgangspunkt i den respons og feedback jeg får til daglig fra min leder såvel andre i virksomheden, så er jeg en af nøglemedarbejderne (min egen chef har nævnt at hun for alt i verden ikke vil miste mig). MEN det seneste halve års tid har jeg haft en følelse af at jeg ikke tjener i nærheden af det jeg er værd… noget som jeg har gjort min leder opmærksom på, og det var hun heldigvis enig i. Min chef kunne dog sige hurtigt, at hun ikke kunne gøre noget på den korte bane, men at hun ville tage min tanker med videre til ledelsen og melde tilbage når hun havde noget konkret. For et par uger siger vender hun så tilbage og vil forbedre min kontrakt på følgende vis: Efter 1 år stiger min nuværende løn til 38.000 kr. og efter 2 år stiger min løn til 41.000 kr. (Min løn stiger uden at jeg skal nå nogen KPI’er/performance tal). Jeg bad om nogle dage til at tænke over tilbuddet, og vendte tilbage med mit eget “tilbud” som lød således: 40.000 kr. efter 1 år og 44.000 efter 2 år. Hun har sagt at hun vil tage mit tilbud med videre og vil vende tilbage igen. Der er ingen tvivl om, at jeg vil få pushback på mit eget tilbud… men hvad kan jeg gøre for at undgå det eller få så meget som muligt? Det mest realistiske er nok at min chef vil holde fast i sit tilbud, men igen, kan jeg gøre noget andet f.eks. bede dem om at lave et nyt tilbud over 3 eller 4 år istedet med en højere løn?Håber der er nogen som kan hjælpe med erfaringer eller lign. ift. hvad jeg kan gøre fremadrettet.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Sythia
Ny på siden
29-07-2021 15:04

Rapporter til Admin
Jeg har ingen erfaringen på området - Men, du kunne altid opdatere din Linkedin profil eller lignede for at vise at du er aktiv og ikke bare "bluffer" om din værdi.
--
#2
Kristina
Mega Nørd
29-07-2021 15:08

Rapporter til Admin
Godt, at du tænker over en plan B. Du kan også tænke over andre fordele at forhandle med, søg på fx "frynsegoder+job" eller "frynsegoder+arbejde" eller "personalegoder" på Google: https://www.djoefbladet.dk[...] http://advokat-olesen.dk[...] https://www.businessdanmark.dk[...] https://www.lederstof.dk[...] Husk, at det kan være alt lige fra relevante kurser, firmaaktier, fitness, internet, bærbar, mobil, bil, parkeringskort, osv.
--
Nuff' said: http://xkcd.com[...] Hvis du mangler Dropbox, kan du bruge mit link = 500 MB ekstra data hver :) https://bit.ly[...]
--
Sidst redigeret 29-07-2021 15:11
#3
SUPERBOY
Ultra Nørd
29-07-2021 15:11

Rapporter til Admin
Da vi ikke kender din virksomhed/chef kan vi kun gisne om hvad de vil gå med til. Hvis du har kolleger med samme funktion som dig og som tjener væsentligt mere og måske laver væsentligt mindre, så tal med din chef om hvad du bidrager med som andre måske ikke gør (jeg ville ikke nævne navne, bare at du "performer/yder" væsentlig mere end resten af gruppen - hvis det selvfølgelig er tilfældet. Hvis ikke ville jeg nok tage imod det de giver nu, hvis du fortsat føler du bliver "underbetalt" (selvom 40k lyder som en fin løn). Så overvej at søge videre til et andet firma hvor du kan tjene mere hvis det er det der er vigtigt for dig. Du kan også om noget tid lade slippe at du søger andre steder da lønnen er bedre der.
--
Tag altid BACKUP!!
#4
ToFFo
Guru
29-07-2021 15:33

Rapporter til Admin
Jeg synes begge tilbud er rigtig gode.
--
- Indsæt signatur -
#5
Tomtop
Ny på siden
29-07-2021 16:11

Rapporter til Admin
Synes dit tilbud virker fair. Og hvis de afviser skal du jo så også gøre op med dig selv om du er glad for virksomheden/daglig rutine/kollegaer. Jeg ville måske så sige ja til det tilbud hun kom med, dog tilføje at jeg så ville have en pension bonus på 5-8% sat ind på en valgfri aktiekonto som du selv styrer? Der er skattebonus i den for dem, og for dig (hvis du da ikke står og mangler pengene) er det en logisk forhandling da du så i fremtiden vil kunne kræve flere procenter.
--
#6
Colaplus
Guru
29-07-2021 16:14

Rapporter til Admin
Det kommer også an på hvor glad du er for arbejdspladsen. Du kan vælge at være iskold og stå 100% fast på det forslag du selv kommer med, men så skal du også være klar til at smutte til fordel for en anden virksomhed hvis ikke de kan møde dit ønske. Med 4 års erfaring og udtalelsen om at de ikke vil miste dig, tænker jeg roligt du kan stå fast på dit forslag. Så må ledelsen finde de 2000 kr ekstra pr måned. Det er så små tal for en virksomhed (medmindre i vitterligt sidder 5-10 personer) at det er en promille til forskel for virksomheden.
--
MSI B460 Tomahawk | i9-10900 | 2x8GB G.Skill Aegis | GTX970
#7
Wuz
Gæst
29-07-2021 17:15

Rapporter til Admin
#1 Det vil jeg kigge på, tak #2 Dette er desværre ikke noget som virksomheden tilbyder desværre. Vi har dog arbejdscomputer + telefon, men ellers er der desværre ikke mulighed for at vi kan få goder som sådan, det er hvad jeg har fået at vide tidligere... men kurser/uddannelser er helt klart noget som jeg vil kigge ind i. Det er både til gavn for mig såvel virksomhed. Tak #3 Jeg har ikke kolleger som har samme funktion som mig, tværtimod har jeg med tiden gjort det så godt at jeg har overtaget nogle af mine kollegers opgaver, da jeg har formået at gøre det bedre end dem. 40k er uden tvivl en fin løn, men sammenlignet med resten af markedet så ved jeg at jeg kan hive 44-45k hjem... men igen, jeg er rigtig glad for at være der hvor jeg er, det er kun lønnen som "irriterer" mig. Tak for svar #4 Tak det håber jeg også min chef synes :) #5 Jeg er nemlig glad for virksomheden, kollegerene og opgaverne, så har som sådan ikke noget at klage over i den forbindelse, det er kun lønnen som er et problem... men heldigvis bliver der gjort noget ved det. Jeg var ikke klar over det med pensionbonussen, det vil jeg helt klart undersøge. Tusind tak #6 Jeg synes også at mit udspil er ganske fair og i tråd med hvad man får andre steder. Men som nævnt ovenfor, så kan jeg rigtig godt lide at være i virksomheden, så derfor har jeg altid været påpasselig med at være kontant ift. kontrakt/løn, hvorfor jeg nok ikke kommer til at stå 100% fast i mit krav, men håber at vi kan mødes på midten. Tak for dit bidrag
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
mr doc22
Elitebruger
29-07-2021 17:16

Rapporter til Admin
Har du været inde på "jobindex.dk" og prøvet "tjek din løn".
--
Ryzen 5 5600X,ASUS TUF GAMING B550 PLUS,G.skill 3600 MHz AUTO C16-16-16-36 4x8GB,AOC G2590FX,Corsair RM850,Sapphire RX 5600 XT 6GB,1 TB NVMe ADATA
#9
Kristina
Mega Nørd
29-07-2021 17:21

Rapporter til Admin
#7 Du kunne også prøve at forhøre dig hos din fagforening og høre ad, hvad der er normalt i din stilling med din anciennitet, opgaver, osv. - hvis du har et sagligt sammenligningsgrundlag, så kan du bruge det i din argumentation.
--
Nuff' said: http://xkcd.com[...] Hvis du mangler Dropbox, kan du bruge mit link = 500 MB ekstra data hver :) https://bit.ly[...]
#10
Pytte
Maxibruger
29-07-2021 20:48

Rapporter til Admin
mine største lønforhøjelser har været hvor jeg viser en kontrakt fra en anden virksomhed (hvor jeg har været igennem hele interview process etc og rent faktisk fået tilbud) og siger, hvad gør vi nu ? Det gør også du finder ud af hvad der ellers er derude, og det kan jo være du finder et sted der er MEGET bedre? Det virker jo selfølgelig kun hvis din virksomhed ikke kan undvære dig, det kan selfølgelig også backfire, men så har du jo fået nyt job..
--
#11
Wuz
Gæst
30-07-2021 14:31

Rapporter til Admin
#8 Jeg har bl.a. brugt Jobindex til at udregne mit modbud i OP #9 Det vil jeg prøve at tage med #10 Fedt at det har virket for dig, men det kræver at jeg har et konkret bud i hånden som jeg kan gå videre med, og det har jeg ikke på nuværende tidspunkt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
Wing Man
Super Nørd
30-07-2021 14:59

Rapporter til Admin
#11 Det behøver jo ikke at være enten eller. Kan du ikke få virksomheden med på dit tilbud, så kan i måske lande den et sted midt i mellem.
--
Den som ler sidst, tænker langsomst!

Opret svar til indlægget: Er blevet tilbudt lønforhøjelse - har jeg gjort de...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning