Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Udendørs spa

Af Supporter Aspirant Jimstar | 20-07-2021 09:30 | 1023 visninger | 14 svar, hop til seneste
Hej, Vi flytter i nyt hus her midt i August og i den forbindelse mener kæresten, at vi skal have et udendørs spa, som skal stå i haven hvor vi får udsigt ned til noget sø og skov. Derfor ville jeg høre, om der var nogen herinde der havde erfaringer eller kendskab til sådan noget stads, da jeg må indrømme jeg absolut intet ved om emnet. Vi tænker umiddelbart med plads til en 5-6 mennesker.
--
Fractal R6 / I9 9900K / Aorus Ultra Z390 / Aorus 1080TI / G. Skill 3600MHz / 1TB 970 EVO / Corsair H150i / EVGA Supernova 850w / ASUS PG279Q 27" 1440p
#1
krbyr
Elitebruger
20-07-2021 09:43

Rapporter til Admin
Hvad med et vildmarksbad? :) https://shop.poolworld.dk[...]
--
i7 8700K @ 4.7Ghz | ASUS ROG STRIX Z370-H GAMING | 16 GB Ram @ 3200 Mhz | 2TB HD + 250GB SSD + 120GB SSD + 1 TB NVME | MSI GeForce GTX 980TI |
#2
ToFFo
Guru
20-07-2021 09:47

Rapporter til Admin
Glimrende ide. Hvis pengene er til det så ville jeg tage et vildmarksbad. Ulempen ved et spa-bad, synes jeg, er at det altid skal holdes opvarmet og det koster en fuckload i strøm. Eller, det er jo relativt hvad man synes er en fuckload. Svigerfar har et spa-bad i haven med plads til 6 personer og det er temmelig dyrt at holde opvarmet. Selvom der er låg på. Jeg kan ikke lige huske det præcise tal. Mener det er 600-700kr om måneden i gennemsnit over et år. Det skal jo gerne være klar når man gerne vil i det. Og det bliver ikke varmet op på få minutter, hvis vandet er koldt, eller tæt på is om vinteren. Plus der bare er noget over at varme en kæmpe tønde vand op med ild. Det er fedt. Jeg elsker idéen med vildmarksbad! Men pga ovnen fylder lidt, går det jo også lidt ud over pladsen i badet. Om end jeg forventer der findes modeller med "ekstern" brændeovn.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 20-07-2021 09:51
#3
JS
Gæst
20-07-2021 09:50

Rapporter til Admin
Skal have et solidt fundament. Energiforbrug 600-800 kroner per måned. https://www.bolius.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
The-Geekster
Mega Supporter
20-07-2021 11:06

Rapporter til Admin
Gi lige Spabade & Fitnesspools | Finsk og canadisk topkvalitet | Spabad.dk et skud. De kan forklare dig alt ;) www.spabad.dk[...]
--
Har en CS:GO Server kørende på IP: 46.4.96.9:29018 - Kig ind til lidt hygge CS ;)
#5
Jacob [5260 Od.S]
Semi Nørd
20-07-2021 11:41

Rapporter til Admin
Enig med #2, det koster en fuckload strøm. Nu er pengene og tiden jeres, men mit råd vil være, at vurdere hvor tit i bruger det. Hvis jeres svar er mindre end 3-4 gange om ugen, så lad være (min personlige holdning er, at det skal bruges hver dag, men det er ikke realistisk for de fleste). Jeg kan sagtens forstå tanken om at sidde under stjernerne og nyde et glas bobler, men det bliver kedeligt i længden. Mellem varmepumpen og spabadet i sommerhuset, endte vi faktisk med et strømforbrug som var over hvad vi bruger i vores primære bolig på et år (fra Maj til Maj). Sommerhuset blev brugt i snit 5-7 dage om måneden. Spabadet blev kun varmet op når vi var i sommerhus, men pumpen kørte hele tiden for at cirkulere vandet. Mht brugen kan jeg fortælle, at min svoger og svigerinde (som vi deler sommerhus med), købte et til deres egen matrikel efter vi havde købt i sommerhuset. Det blev taget ned efter 3 måneder, fordi det ikke blev brugt. Vurder om i er klar til at bruge 5000 kr + på strøm om året for at sidde og kigge på stjerner. Læg dertil tiden som skal bruges til vedligeholdelse af vandet osv. Dette er ikke skrevet for at svine jeres ide og drømme, men du efterspurgte erfaringer og dette er mine. Hvis I køber noget, så køb noget kvalitet. Den billigste løsning er ikke altid den bedste. Strømforsbruger kommer man over ved et vildmarksbad, men hvis du ikke er typen som ønsker at fyre i nogle timer inden der kan slappes af, så er det ikke en god løsning.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#6
em2021
Ny på siden
20-07-2021 11:48

Rapporter til Admin
#2 En af naboerne har udendørs spa (den helt store brede model) og de giver ca 400kr. Om måneden i opvarmning. Men har man råd til en spa til 50+ så har man også til strøm :-D Vildmarks bad har en af de andre af vores naboer også, og det er super lækkert. Ulempen er bare lidt at det tager en del tid, og knap så impulsiv, hvis man lige har lyst til en tur.
--
7700k,rtx2080,16Gb 3200mhz,asus 27" 165hz + Lenovo ThinkPad X1 carbon.
#7
Glenn.seidel
Semibruger
20-07-2021 12:19

Rapporter til Admin
Jeg har haft et.. Det var fedt når man brugte det. Vi bor ude på landet, og har en fed udsigt over marker osv. Det var virkelig virkelig hyggeligt de gange vi brugte det. Til at starte med brugte vi det nok 3-4 gange i ugen. Efter en måned måske 2 gange i ugen maks.. Efter et par måneder (Og et barn) blev det til maks 1 gang hver anden uge... Og ja så koster det virkelig meget i strøm - minimum 500 kr. pr. måned. Så er der en smule vedligholdelse mht. klor, ph. tester osv. men det er nu ikke så galt. Derudover skal vandet selvfølgelig også skiftes engang i mellem. Det koster også lidt penge at fylde 1.000 liter vand i sådan et spa engang i måneden f.eks. Nu har vi selv egen boring og nedsivnings anlæg så den del kostede os heller ikke noget. Men jeg vil sige pessimistisk set, hvis man indregner grej, tester, klor, vand og strøm så koster sådan et udendørs spa nok tæt på de 800 kr. om måneden.. Så man skal VIRKELIG bruge det for at jeg syntes at det er pengene værd. Det følte jeg hvertfald ikke at det var for os hvorfor vi solgte det igen. Og man kan da selvfølgelig slukke for strømmen når man ikke bruger det... Men så dør hele i ideen i det for mig, det tager afhængigt af model nemt 24 timer at varme den op til 40 grader, og jeg syntes ikke det er nemt at planlægge at "i morgen af aften" skal vi i spa. Det skal sku gerne kunne gøres lidt spontant, og det kræver altså bare at den kører hele tiden. Skal jeg have noget igen bliver det et vildmarksbad.. I og med jeg ikke betaler for vandt har jeg ingen udgift til dette, og så fyrer man op med brændsel af en art og så er den varm indenfor 2-4 timer typisk. Og så koster den mig ikke en formue i al den tid jeg ikke får den brugt :) Så man ærger sig ikke på samme måde over de uger hvor man ikke lige har brugt den.
--
#8
7430
Giga Nørd
20-07-2021 12:33

Rapporter til Admin
havde bygget det selv i paller:p
--
jep jep
#9
7430
Giga Nørd
20-07-2021 12:34

Rapporter til Admin
#10
Thomas G
Elitebruger
20-07-2021 12:38

Rapporter til Admin
En lidt billigere måde at teste det ud på er de oppustede udgaver. De er faktisk ikke helt dårlige. Vi har haft vores igang i snart et år (lukket ned over vinteren). Vi satte sådan nogle campingfliser (firkantede skumfiduser, kan fåes hos T.Hansen), for at begrænse energi tabet til jorden. På de oppustelige er det luften i selve spa'et der isolere. Der er kun en tynd bund, derfor ekstra behov for at isolere lidt mere. Giver også en rarere oplevelse, end at kunne mærke de normale fliser igennem etc. Det bruger stadig meget strøm.... vores er på måske 700l (lille 4 personers) og skal nok bruge 10kwh pr dag henover sommerhalvåret. Jeg slukker det som regel om natten, har en fornemmelse af at det er rigtigt dyrt at kæmpe imod kulden om natten. Da jeg er pænt solcelle bindegal, forsøger jeg kun at have det tændt når solcellerne kan trække det. Dermed koster det mig nær gratis at have det igang. Kan man holde styr på især klor nivauet, kan man holde basinet kørende i en del måneder uden at det er et problem. Fliter skal skiftes/renses ca hver 2-3 dag, som også passer med at mit klor tablet er væk. Hvis basinet er opvarmet og man ignorere klor/ filter vil der maks gå 14 dage (nok snarere 7), og så har du tabt vandet til alge/bakterie dannelse. Hvor jeg bor koster 1kbm vand ca 100kr inkl afledningsafgift. Brugs mønsteret må tilståes at være som de andre skriver.... nyhedens interesse og de gode intentioner bliver fanget af hverdagen. Har mange gange tænkt lader det lige stå iaften og så glemt alt om det til næste dag. Som jeg husker min fysik time, er 1kwh hvad det kræver at varme 1kbm vand op 1 grad. Fra koldt basin til 37+ går der ca en dag, hvor den bare står og hiver igennem. Kan trække op imod 3kwh. Plastik udgaverne (vores anyways) har egen ekstra sikring, det gør at jeg ikke nemt kan sætte automatik foran, for sikringen falder ud når jeg slukker for strømmen til basinet. Slukker jeg på selve basinet, så holdes sikringen høj. Jeg ville elske at kunne lade min sol bestemme om skidtet måtte køre, sådan helt automatisk. Køb et plastik spa, prøv at få det på seperat måler, så i ved hvad festen koster. Syntes i stadig det er bomben om et år, så brug det store penge. Alternativet er et skovbad, som nævnt meget tidligt, de er brændefyrede, så man er mere "på", men som jeg forstår det, opgiver man vandet når det bliver træt fremfor at filtere og bruge kemikalier. Og så koster skovbade bare en raket.
--
#11
Freak13
Ultrabruger
20-07-2021 14:22

Rapporter til Admin
Energiforbruget er som regel rigtig stort. Vi taler alt fra 500-1500,- om måneden i strøm hvis den skal køre hele tiden. Specielt de kar i plastik med tvivlsom isolering eller de oppustelige. Lad for være, medmindre du alt for mange penge, eller kan smide rigtig mange skejser til et ordentlig kar - Her taler vi 100.000+ :) Vildmarksbad er jeg splittet med. Det ser fedt ud. Men den der planlægning i, hvornår man skal tænde op, og bøvle med brændsel etc. Det gider jeg simpelthen ikke - Det skal bruges spontant, når man lige har været til fodbold en vinter og lige vil have varmen, eller en tur i sammen med lille-mor :) Men det er en billig måde at komme i gang - Havde jeg et sommerhus, så valgte jeg det nok - Men ikke til daglig brug. Det bedste alternativ er softub.dk - Deres energiforbrug er latterligt lavt. Det kan gøres for omkring 2500-3000,- om året i strøm, selvom det kører 24/7 ved 40 grader. Derudover så kan du starte det op i en almindelig stikkontakt. Det kan ingen andre hamle op med. Deres er lavet af det samme isoleringsmateriale som der bruges i fly. De er så lidt dyre i anskaffelse, men den besparelse er hentet hurtigt ind på strømregningen i forhold til de andre.
--
Ryzen 3950x | RTX 2080 TI | X570 Ultra | Corsair H150i PRO | 970 EVO 1TB | 2 x 8 TB Ironwolf HDD | 64 GB - 3600 MHZ | 3 x 27" Aorus IPS 1 ms 144 hz |
#12
Wut
Semi Nørd
20-07-2021 18:05

Rapporter til Admin
Vildmarksbad er vildt fedt. Specielt med cigar og whisky til polterabend en frostklar aften og nat! Det med at gå og fyre op hele dagen og glæde sig giver lige det ekstra.
--
Sidst redigeret 20-07-2021 18:06
#13
coccmo
Ultrabruger
20-07-2021 20:17

Rapporter til Admin
#14
fisk7aal
Junior Supporter
20-07-2021 21:36

Rapporter til Admin
Hvad med et Vildmarksbad, så kan du bare pumpe noget søvand op, og sende det retur når du er færdig.
--

Opret svar til indlægget: Udendørs spa

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning