Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Lugt gener i lejlighed.. skimmelsvamp?

Af Maxi Supporter Vandkanden | 06-07-2021 18:22 | 2191 visninger | 18 svar, hop til seneste
Jeg står og skal flytte sammen med min kæreste. Hun har boet i hendes lejlighed i lidt over 1 år. Tidligere lejer fraflyttede, da der var konstateret skimmelsvamp. Udlejer har fået fixet dette, istandgjort lejligheden og efterfølgende flyttede min kæreste ind i den. Lejligheden er er en del af noget nyopført i 2019/2020, hvilket er skræmmende, at byggearbejdet er så dårligt fra start af.. men ja.. det blev efterfølgende "fixet".. eller gjorde det nu? Sagen er nu den at, der er en mega underlig lugt i lejligheden. Lugten har været der i små 6 måneder godt og vel. Jeg vil beskrive lugten som nærmest, en blanding af sur prut blandet med MacDonalds burgers.. Og det passer sjovt nok med, at lugten er mest tilstede i det område af lejligheden (ydervæggen), hvor der tidligere netop også var konstateret skimmelsvamp. Min teori er: Der er forsat skimmelsvamp. Jeg ved det er fandens vært, at få skimmelsvamp væk og det koster kassen, hvis det skal gøres korrekt. Jeg tænker udlejer, har valgt den billige løsning, ved at få lavet en lappeløsning og med tiden, er svampen begyndt at komme igen. Der er intet at se på væggene. Vi lufter ud rigeligt, så der er ikke noget dårligt indeklima som sådan. Lejligheden er fandens varm, hvilket er yderst ubehageligt efter min mening.. Hvad værre er.. der hvor skimmelsvampen var/er, er lige der hvor børneværelset også ligger :/ ! Spørgsmål: Ved I, om man kan købe nogle tests og selv finde ud af, om der er skimmelsvamp i luften, støvet eller direkte tá en DNA prøve af væggen? Eller findes der professionelle folk man kan hyre som, kommer ud og måler og tjekker for skimmelsvamp-- uden, at det skal koste flere tusinde af kroner. Kæresten/vi bor i stueetagen. Naboen har også været plaget af svampen dengang det blev konstateret. Overbo har ingen gener. PFT.
--
#1
mindfreak
Monster Supporter
06-07-2021 18:31

Rapporter til Admin
Jeg ville da helt klart høre boligforeningen om de ikke kan få nogle professionelle ud til at kigge på det. Om ikke andet via noget forsikring eller lignende, så I ikke skal hænge på regningen.
--
#2
ToFFo
Guru
06-07-2021 18:36

Rapporter til Admin
Den bedste måde jeg kan beskrive skimmelsvamp på er, at det lugter jordslået. Ligesom teltet man pakkede ned i regnvejr, som man så flere dage senere slår op, for at lade det tørre. Ligesom vasketøjet man har glemt i vaskemaskinen, som er vasket, men har lagt i vaskemaskinen et døgns tid som så lugter sådan lidt våd-jord agtigt. Ligesom en gammel madras der har lagt på et koldt kældergulv mega længe. Det er sådan jeg oplever lugten af skimmelsvamp. Har du prøvet at vaske væggene ned med rodalon, for at fjerne lugten? Hvis du gør det, og lugten er væk, hvis lugten så kommer tilbage, så er der et problem. Det er bare for at prøve at eliminere, at lugten hænger der fra tidligere. Der findes noget selvtest til skimmelsvamp man kan købe, men det kræver også man ved hvor skimmelsvampen befinder sig. Du kan prøve selv med en Mycometer-test, men synes ikke det er noget du skal betale for. Du bør kontakte din udlejer i stedet. Og undgå at opholde jer i rummet selvfølgelig.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 06-07-2021 18:38
#3
mindbuster
Ultra Supporter
06-07-2021 19:05

Rapporter til Admin
Som Toffo nævnte så prøv at vaske af med Rodalon, det kan vaske skimmel væk og fjerne lugt, giv derefter væggen noget Atamon som forebygger at der kommer mere skimmelsvamp.
--
Activate Windows Go to Settings to activate Windows
#4
Vandkanden
Maxi Supporter
06-07-2021 19:06

Rapporter til Admin
Tak for jeres svar! Vi prøver at vaske væggen med rodalon og derefter atamon :)
--
#5
virus
Megabruger
06-07-2021 19:16

Rapporter til Admin
Det hjælper ikke hvis skimmelsvamp sidder i betonen Find en anden ejendom at flytte til I kan blive virkelig syge tjek de typiske ting.
--
#6
Daniel
Guru
06-07-2021 19:44

Rapporter til Admin
Altså man er som ofte ikke i tvivl om lugten af skimmelsvamp, det lugter af en gammel kælder eller rådden campingvogn. Hvis ikke der er noget at se på væggen så får i ikke noget ud af at vaske den ned, rodalonen trænger alligevel ikke ind igennem malingen. Der findes tonsvis af firmaer der kan fortage måling for skimmelsvamp, find et par stykker i dit lokal område og snup den billigste. Det er korrekt skimmelsvamp ikke er det sjovste i verden at have indendørs, men i nybyggeri er det ofte noget man ser. Det går hurtigt med at afslutte boligerne, og er væggene ikke tørret ordenligt op før fodpanelerne kommer på, ja så kan der godt opstå lidt svamp omkring disse. Det er ikke verdens undergang. (dermed ikke sagt det var det som skete hos dig, men blot for at informere dig om det ikke nødvendigvis betyder at hele væggen var grøn og lodden før i overtog lejligheden) Er i sikker på det ikke er lugten af et central ventilations anlæg, som måske blæser lidt af friture gryden fra kinagrillen ved siden af med ind i boligen?
--
Uofficel officel hol.dk Discord kanal. https://discord.gg[...] Fredags strip sponsoreret af Toffo^Onlyfan.
--
Sidst redigeret 06-07-2021 19:45
#7
Die_Happy
Semi Supporter
06-07-2021 19:52

Rapporter til Admin
Der er masser af firmaer der kan tjekke om der er skimmelsvamp. Få bestilt et tjek snarest muligt.
--
5950x | RTX 3090 | WD Black SN850 2TB
#8
Daniel
Guru
19-07-2021 18:38

Rapporter til Admin
Hvordan er det skredet frem Vandkanden, har du haft folk til at kigge på det?
--
Uofficel officel hol.dk Discord kanal. https://discord.gg[...] Fredags strip sponsoreret af Toffo^Onlyfan.
#9
lauridsen1
Megabruger
19-07-2021 18:59

Rapporter til Admin
Hvis der ikke er synlig skimmelsvamp, kan det være skjult i væggen. Da der i ydermuren min vil være 300 mm isolering et der det vil være. Problemet opstår typisk ved kuldebro der skaber fugt, eller dårlig eller manglende fugtspærre i væggen.
--
AMD 7 3700X | Nzxt Kraken x62 | Msi Trio RTX 3060 ti | 16GB 3200mhz G.skill | 1TB Corsair MP510 | Asus crosshair vi x370 | Acer 27" LED 144hz IPS
#10
vlx
Semibruger
19-07-2021 19:10

Rapporter til Admin
Fugtig glasuld kan også lugte underlig nogle mener det lugter lidt af katte pis, jeg kan dog ikke helt beskrive lugten ud over mærkelig :) Men hvis der er fugt i glasuld er der nok også skimmelsvamp.
--
www.vlx.dk[...]
#11
Jepparh
Juniorbruger
19-07-2021 22:39

Rapporter til Admin
Du har 3 muligheder. Aftryksplade der bestemmer hvilke skimmeltyper du har i din støv (Du vil altid have skimmel, men denne prøve kan bestemme om der er typer af skimmel som er af unormal forekomst) eller en podningstes(overflade test). Podningstesten skal du have et område som du mener der er vækst, som du poder og sender til analyse. Denne type kan kun bestemme om der er forhøjet vækst iforhold til baggrundsværdien. Sidst er der en luftprøve, hvilket du ikke selv kan foretage. Hvis jeg var dig, ville jeg få en aftryksplade(DNA test) foretaget. Du kan enten bede boligselskabet om at få en firma til at foretage dette, eller gøre det selv, ved at kontakte evt. goritas og få tilsendt materialer, og sende dette til analyse, og alt efter resultat føre det videre. Har du yderligere spørgsmål må du gerne skrive pb. Jeg arbejder selv som Fugttekniker/skimmelteknik/Projektleder i forsikringssager.
--
#12
Phr4gG3r
Juniorbruger
20-07-2021 10:04

Rapporter til Admin
Få helt sikkert udlejer med ind over. Da det ikke er opstået på grund af måden I bruger lejligheden, er det deres ansvar at få skimmelsvampen fjernet. Det er også en kommunal opgave at sikre, at boligerne ikke er usunde at bo i. Da du ser ud til at bo i Odense, kan du derfor prøve at tage fat i "Byggesag": https://www.odense.dk[...]
--
Sidst redigeret 20-07-2021 10:05
#13
7430
Giga Nørd
20-07-2021 10:40

Rapporter til Admin
rodalon er også pisse giftift , især får dyr, nej der skal en professionel ud vurdere omfanget , kan være det sidder under tapetet. så fat i udlejer!
--
jep jep
#14
Magnus16
Elitebruger
20-07-2021 14:35

Rapporter til Admin
Er selv tømrer og har arbejdet en del i skadeservice. Vil anbefale dig at få fat i/låne en fugtmåler. Det bruger vi tit til at vurdere omfanget af lignende skader.
--
#15
Cellkill
Bruger
21-07-2021 09:33

Rapporter til Admin
"sur prut blandet med MacDonalds burgers" Lyder som Beck & Jørgensen maling
--
https://steamcommunity.com[...]
#16
Cellkill
Bruger
21-07-2021 16:31

Rapporter til Admin
Nysgerrig. Hvem har malet? Vel ikke et firma fra Sønderjylland.
--
https://steamcommunity.com[...]
#17
Cellkill
Bruger
31-07-2021 10:14

Rapporter til Admin
OP. Har i fundet en løsning på jeres problem. Vi har nemlig lidt samme problem som jer. Vores stue lugter også af sur røv og McD, nogle gæster siger opkast og gammel køleskab. Det blev malet for 18 uger siden med Beck & Jørgensen forsegler 705 og hvid glans 10. Kontoret er lugten nærmest væk, man kan lige tyde lidt når solen har varmet rummet op. Alle andre rum som blev malet med andet maling har slet ingen lugt.
--
https://steamcommunity.com[...]
#18
Vandkanden
Maxi Supporter
31-07-2021 20:23

Rapporter til Admin
#17: Hey! Well.. 'projektet' har faktisk stået stille siden jeg oprettede indlæget, da vi har været på ferie og udlejer også lige skulle på ferie. I mellemtiden, så har kæresten fyldt noget vand på en beholder ude i kosteskabet.. no idea hvad det er men hun påstår lugten er væk nu? Jeg kan ikke bekræfte det, da jeg ligger med halsbetændelse og stoppet nærebore :P
--

Opret svar til indlægget: Lugt gener i lejlighed.. skimmelsvamp?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE