Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Hussalg, pantebrev og hovedpine

Af Ultra Supporter disc | 24-06-2021 20:49 | 1165 visninger | 11 svar, hop til seneste
Hej HOL. Håber måske i kan hjælpe. Min mormor er kommet på plejehjem og har valgt at komme af med huset, min mor og onkel har derfor accepteret et bud de fik og solgt privat. Køber stod for det meste af tingene og betalte for at få udarbejdet skøde mv. Pengene gik ind for en lille måned side men siden da har det været rent helvede, og min aldrende mormor er rimelig langt nede mentalt og både min mor og onkel forstår ikke hvordan de skal komme videre. Da de var færdige med handlen, så var der jo gæld som skulle betales, hvilket banken har gjort - men der var et pantebrev som går tilbage 28 år, som min mormor desværre ikke har længere. Banken talte om at der er mulighed for at dette pantebrev kunne aflyses, men for at kunne gøre det skulle vi have hendes skifteretsattest. Den er desværre også bortkommet, og efter samtaler med retten i Aarhus har vi fundet ud af at et nyt kan bestilles for 175kr, hvilket jo ville være fint. Men jeg finder ingen informationer på hjemmesiden omkring bestilling af attesten som skal udfyldes og desuden ser det ud til deres hjemmeside nu er gået død. Er der nogen som har forstand på dette? Og hvis der er et bortkomment pantebrev, burde banken ikke kun indfrosse det beløb som pantebrevet var på? Men det lader til at banken har indefrosset hele beløbet. På forhånd tak
--
Gi' nu rygeheroin en chance!
#1
Kristina
Mega Nørd
24-06-2021 20:57

Rapporter til Admin
Spørg evt. inde i Facebook-gruppen "Spørg en advokat": https://www.facebook.com[...]
--
Nuff' said: http://xkcd.com[...] Hvis du mangler Dropbox, kan du bruge mit link = 500 MB ekstra data hver :) https://bit.ly[...]
#2
disc
Ultra Supporter
24-06-2021 21:09

Rapporter til Admin
Tak, bruger ikke rigtigt Facebook så kendte ikke til den. Må lige skrive derinde senere. :)
--
Gi' nu rygeheroin en chance!
#3
h-m
Gigabruger
24-06-2021 21:54

Rapporter til Admin
Kontakt en advokat og få hjælp. Gratis hjælp i århus: http://www.aarhusretshjaelp.dk[...]
--
#4
Hansi123
Junior Supporter
24-06-2021 23:36

Rapporter til Admin
Er det et ejerpantebrev eller sælgerpantebrev? Hvis det er et ejerpantebrev uden underpant skal i kontakte tinglysningen for at bede dem slette pantet. Forstår ikke hvad i skal bruge en skifteretsattest til. Skifteretsattester bruges som regel til døde personer.
--
#5
Hansi123
Junior Supporter
24-06-2021 23:40

Rapporter til Admin
Mht skifteretsattest. Hvis det er attesten fra din morfar kan i henvende jer til den skifteret som behandlede boet. Det kan googles f.eks skifteret Kolding.
--
#6
disc
Ultra Supporter
25-06-2021 00:29

Rapporter til Admin
Hej #5 det drejer sig om skifteretsattest fra dengang min morfar gik bort, ja. Min mormor blev i huset. Vi kontaktede skifteretten, som fortalte os at de ikke har nogen informationer omkring det, specielt med hensyn til at han gik bort i 2005. Så nu står min mormor med 2 millioner på kontoen og en bankmand som siger det er indefrosset indtil de kan mortificere pantebrevet, eller hvis vi kan finde skifteretattesten kan det muligvis aflyses og ingen af os har ret god forstand på det. Min mormor vil nødig skulle vente i et helt år eller mere. Jeg må forsøge at ringe ind til skifteretten atter engang, da jeg ikke kan se relevant information til at bestille en ny attest nogen steder. Og hvis man skal logge ind så kommer det næste problem, hvilket er at min mormor aldrig har brugt elektronik og dermed ikke har nem id. Min mor og onkel har i stedet fuldmagt til bankkonti, men ikke til at kunne få adgang til alle de relevante ting på domstol.dk Tak for svarende og undskyld jeg ikke kan give bedre indsigt.
--
Gi' nu rygeheroin en chance!
#7
Survey
Super Supporter
25-06-2021 09:15

Rapporter til Admin
få en fuldmagt fra din mormor (til den af jer, der skal gøre dette) til at kunne behandle alle sager og træffe beslutninger på vegne af hende over for skifteretten. Kræver muligvis hjælp fra en notar. Der har været en større digitalisering, da men gik over til digital tinglysning, og mange papirer er scannet i kopi. Er der tale om et fysisk pantebrev, kan dette aflyses i banken, dog kun af de rette parter (din mormor/morfar) - derfor beder de om en skifteretsattest, som du oplyser er bortkommet. Derfor skal I have adgang til rettens arkiver, og har derfor brug for en fuldmagt for at komme videre i retten, da I så kan agere på vegne af din mormor.
--
Consider it as a free bump
#8
Hansi123
Junior Supporter
25-06-2021 12:10

Rapporter til Admin
#6 Uden at kende til hvilken slags pantebrev det er, er det meget svært at hjælpe. Er det et ejerpantebrev hvor kreditor og debitor er den samme og uden underpant burde i kunne aflyse det hvis din mormors navn står der på. Hvis det er et sælgerpantebrev er det kreditor som skal aflyse det. Som #7 skriver. Få en fuldmagt fra din mormor så i kan agere på hendes vegne. Jeg mener ikke i skal bruge en notar til fuldmagten og i kan finde skabeloner til fuldmagten på nettet.
--
#9
disc
Ultra Supporter
25-06-2021 13:32

Rapporter til Admin
Hej, Det er et ejerpantebrev i min morfars navn som går tilbage 26 år til dengang de var kunder i Unibank, som nu er Nordea. Jeg har nu haft kontakt med skifteretten, da min mor ikke så ud til at kunne forstå hvad de sagde. I det mindste gav de mig en email og fortalte mig at hvis jeg sender de relevante oplysninger dertil kan de sende en ny fra deres gamle arkiv. Dette er nu gjort, så nu må vi se. Tak for svarende
--
Gi' nu rygeheroin en chance!
#10
aresONE
Semi Supporter
25-06-2021 13:59

Rapporter til Admin
Nordea kan godt frigive købesummen, men beholder beløbet der svarer til hovedstolen på det pantebrev der er forsvundet + et års renter, frem til at det kan aflyse. Hvis Nordea kører mortifikationssagen, kan de også lave en indeståelse over for berigtiger, hvilket vil sige at den fulde købesum kan frigives selvom mortifikationssagen ikke er afsluttet. Men som du selv ved, kræver dette en skifteretsattest.
--
10700KF & Noctua D15 Chromax Black, ASrock Z590 Steel Legend; 2x8GB 3200 CL15; ASUS TUF OC 3070; Corsair Rm850x; Fractal Meshify C
--
Sidst redigeret 25-06-2021 13:59
#11
disc
Ultra Supporter
25-06-2021 15:15

Rapporter til Admin
#10 Det giver mening. Nu må jeg vente og se hvad skifteretten kan komme frem til, fordi jeg har en snart 90 årig som sidder uforstående og tror hun har gjort noget helt galt. Fingrende krydset. Tak for hjælpen alle sammen.
--
Gi' nu rygeheroin en chance!

Opret svar til indlægget: Hussalg, pantebrev og hovedpine

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning