Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Kolonihave i kbh. Anbefalinger?

Af Elitebruger Isaac R. | 19-06-2021 15:22 | 1344 visninger | 8 svar, hop til seneste
Jeg og min mor kigger os om efter en kolonihave med hus og en god grund på 300-400m2. Tænker at der er en del i herlev/gladsaxe fra trafikpladsen helt op til ballerup grænsen. Men hvordan ser landet ud hvis vi gerne vil have noget indenfor 12 måneder? Går ud fra at de billige, er også dem med LANG venteliste. Så hvor langt rækker 500-750.000kr nu om dage til kolonihave i københavn? Og det skal ikke være op ad et banelegeme eller motorvej. Går ud fra at en del af jer har kolonihave i forvejen, så udover at se på dba.dk hvor finder man ellers noget godt indenfor 12 måneder?
--
#1
Kristina
Mega Nørd
19-06-2021 15:24

Rapporter til Admin
Prøv også helt sikkert på Facebook, der sker en del køb og salg i bl.a. disse grupper: https://www.facebook.com[...] https://www.facebook.com[...] https://www.facebook.com[...] https://www.facebook.com[...] https://www.facebook.com[...]
--
Nuff' said: http://xkcd.com[...] Hvis du mangler Dropbox, kan du bruge mit link = 500 MB ekstra data hver :) https://bit.ly[...]
#2
KBBajer
Maxi Nørd
19-06-2021 17:05

Rapporter til Admin
Jeg synes I skal overveje at kigge lidt længere væk fra byen. Personligt synes jeg i hvert fald det er helt vanvittigt at give 500.000+ for et kolonihavehus. Jeg har købt et i Ringsted. Det tager en time fra Hovedbanen før jeg står i min lille have. Det kostede 34.000,- Kan i princippet tage en taxa fra Kbh lige til døren fra nu af og til jeg ikke gider have huset længere for prisforskellen ;) kb
--
#3
Isaac R.
Elitebruger
19-06-2021 19:02

Rapporter til Admin
Jamen altså KbBajer så længe vi kan få vores investering tilbage ved salg, så er det jo bare et slags depositum. Desværre må man betale det som det koster i KBH. Det er vi ret afklaret med.
--
#4
Daeko
Bruger Aspirant
19-06-2021 20:19

Rapporter til Admin
Købte selv kolonihave i region hovedstaden for 4 år siden. Det var en forfærdelig proces. Man skal sidde og holde øje med DBA og Facebook hele tiden hvis man vil have en af de gode. Det var før Covid-19, jeg kan kun forestille mig at det er værre nu. Det er svært at få en af dem der er prissat af kolonihaveforbundet (=de billige). Vi blev flere gange mødt af et krav om penge under bordet. Hvis der er venteliste er der sjældent åbent (for de populære) og hvis der er skal man være forberedt på at vente mange år på at få en. Stod selv nummer 198 på en forening med 50 haver..... De fleste foreninger ligger i dag meget tæt op af hovedveje/motorveje/lufthavnen og en stor del af dem er ikke til holde ud af være i. Mit råd vil være at i først finder ud af hvilke foreninger i er interesserede i (https://kolonihave.nu[...] . Derefter finder i ud af om der er venteliste eller frit salg og om der er fri prissætning eller vurdering (=medlem af Kolonihaveforbundet). Hvis i gerne vil betale for en have hvor sælger selv fastsætter prisen (nogen gang kan man tage realkreditlån), så bare kig på boligsiden.dk. Som investering er det nok ikke den værste ide. Men så skal man også have en del flere penge op af lommen.
--
#5
Isaac R.
Elitebruger
19-06-2021 23:22

Rapporter til Admin
Jeg har også kigget på det samme som du har daeko. Hvor lang ventetid er realistisk i prisklassen 100-250.000kr? Det nytter ikke noget hvis der er 5-10 års ventetid. Men vi er i fuld gang med at sondere terænnet, og så hvad vi får for 500-750.000kr.
--
#6
Isaac R.
Elitebruger
21-06-2021 12:35

Rapporter til Admin
Fortæl lige alle jer der har kolonihave hvor god en investering er det? Altså er det relativt nemt at komme af med kolonihaven til 700-800.000kr normalt? Vi gider ikke investere hvis det er meget svært at komme af med haven på et tidspunkt, hvis der ikke er købere nok.
--
#7
gnOsis
Giga Nørd
21-06-2021 19:39

Rapporter til Admin
#6 det er et spørgsmål om hvor du køber henne, hvis du kan få noget i Københavns kommune til den pris så er den solgt på ingen tid(det kan du ikke i frit salg). Ville slet ikke være bange for den pris hvis du er tæt nok på kbh. Men kommer an på mange faktore som placering, stand, størrelse, osv. osv. Kender dog ikke til priser i f.eks. Ballerup ol., hvor der også er mange. Vente tid i den 30.000-400.000 klassen (ca. min og max pris, ved vurdering i forbundet) ville mit gæt være mellem 10-20 år, hvis du kan komme på en venteliste (skriv dig op på alt du kan komme i nærheden af). Dog er der en kæmpe joker i at der er rigtig mange ældre ejere der fraflytter, samt Københavns kommune starter lovliggørelse fra 2021 af alle kolonihaver hvilket også kan resultere i fraflytninger. Plus der er ikke lette låne muligheder til en kolonihave, hvilket også kan gøre at en venteliste 50, er alle ikke nødvendigvis aktivt søgende.
--
#8
Daeko
Bruger Aspirant
22-06-2021 07:54

Rapporter til Admin
Medmindre du smadrer dit hus fuldstændigt bør det holde prisen uden problemer og være hurtigt at komme af med :) En god ide er lige at holde øje med om der er kloakering, Hvis ikke så vil der måske komme en ekstra udgift der indenfor en årrække da det vist efterhånden er et krav fra de fleste kommuner.
--

Opret svar til indlægget: Kolonihave i kbh. Anbefalinger?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE