Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Aircondition/køler til lejlighed.

Af Junior Supporter TheJ0ks | 17-06-2021 22:00 | 1912 visninger | 39 svar, hop til seneste
Hej holler! Jeg har nu i 3 år boet i den samme lejlighed! Hver sommer bliver den så fucking varm, at jeg mange gange har sagt at nu vil jeg købe et køler system, som er mobil og jeg kan rykke frem og tilbage med i stuen/soveværelset. Jeg vil super gerne have omkring 22-24 grader i hele lejligheden om dagen, og have ca 18 grader inde i mit soveværelse om natten. Men hvad skal jeg købe??! Jeg har kigget på følgende: https://www.biltema.dk[...] Jeg kender flere som har købt den, og er yderst tilfreds med den! de eneste minus for mig er at den larmer utroligt meget. Men så også at jeg TROR den skal have et rør ud så den kan skyde den varmeluft ud... Dette er ikke en mulighed inde i stuen, eller soveværelset da mine videoer kører den anden vej. + så ser det heller ikke særlig smart ud... Er der nogle derude, som måske har den overstående og ved om den behøver have et rør ud? eller som måske kender andre produkter som gør det samme :-). Jeg har købt en blæser... den er bare ikke nok... jeg vil gerne have en hvor jeg kan sætte graderne på så den køler rummet helt ned til den grad. Lad mig se hvad I kan hjælpe med! God aften. /Mads.
--
#1
Wut
Semi Nørd
17-06-2021 22:13

Rapporter til Admin
Jeg har købt sådan en mobil fætter der (ikke lige det mærke, men samme princip). Det fungerer rigtigt dårligt. For det første larmer den så meget, at det er komplet umuligt at opholde sig i rummet udover lige, når man støvsuger. Man kan ikke se fjernsyn og slet ikke sove for larmen. Dernæst så blæser den luft ud gennem slangen. Den luft bliver jo erstattet af luft udefra igen, så jo den køler den luft den selv blæser ud i rummet, men der trækker masser af varm/fugtig luft ind udefra samtidig. Og dør/vindue skal jo stå meget på klem for at den kan komme af med luften, så igen cirkulerer det hele bare. Så en reel køling får man ikke rigtigt, hvis du spørger mig. Vores er endt inde i skabet og bliver nok ikke taget frem igen. Jeg overvejer at stille den udendørs på vores overdækkede terrasse, og lade den blæse den kolde luft ind igennem terrassedøren gennem en slags plade/afdækning, som forhindrer yderligere varm luft i at trække ind. Det bedste er en køler med en inde/ude-del. Hvis ikke det er muligt, så kan man få sådan nogle kombi-bokse med en indbygget inde/ude-del, som kan sidde i et vindue. Med en plade savet til og lidt fikumdik, så kan man måske få det til at være tæt. Men helt klart er en køler med dedikeret udedel (evt væskebaseret) bedst. Lige pt forsøger vi at klare os med stander-blæsere... når de står og kører frem og tilbage så giver det faktisk så meget afkøling/svalning at vi kan sove... uden alt for meget larm. Og så bruger den kun meget lidt strøm ift den mobile helvedesmaskine.
--
Sidst redigeret 17-06-2021 22:15
#2
Duckman
Giga Nørd
17-06-2021 22:25

Rapporter til Admin
Mobile aircondition anlæg duer ikke. Så skal de være med 2 slanger ud, for at undgå det problem #1 beskriver. Der er ingen nem og tilgængelig løsning på dit problem. Hvis du vil have den rigtige tekniske forklaring, så er der en glimrende video her: https://youtu.be[...]
--
Whatever
#4
osiris85
Superbruger
17-06-2021 23:12

Rapporter til Admin
måske denne tråd kan bruges? https://www.hardwareonline.dk[...]
--
Asus Z97i plus, i5 4690k - CPU AR06 mod NF-A9 - 16GB CL8 - Asus R9 270x - ST45SF-G - RVZ01, 500 GB samsung ssd - asus vw246h
#5
Jesper
Gæst
18-06-2021 00:25

Rapporter til Admin
#4 Ja Wut (#1) kan godt hive hans mobile aircondition ud af skabet, den skal blot ha den lille modificering jeg har lavet i den tråd du henviser til. Så undgår man nemlig både støjen (i det rum man opholder sig i), samt ydeevnen forbedres væsentlig, da den ikke længere trækker varm luft ind udefra til rummet der ønskes nedkølet og man heller ikke får opvarmet rummet af den slange der føre den varme (ret varme) luft væk fra aircondition (den slange er en ren radiator). #0 TheJ0ks kan også godt opnå hvad han ønsker via min modifikation, han vil dog som minimum skulle pege udblæsningen fra den varme slange han mod et åbent vindue. Om dagen placere han aircondition i soveværelset og køler stuen via min modifikation. Om natten placerer han aircondition i stuen og køler soveværelset via min modifikation.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
gæst
Gæst
18-06-2021 05:02

Rapporter til Admin
#0 der er faktisk en manuel til den mobil aircondition du linker til (under manual og dokumenter) ; ) ja der skal en slange/rør til , så den kan blæse den varme luft ud. Den larmer en del, men den er heller ikke så dyr igen. Du kan sikkert godt få nogle lidt mindre støjsvage. #1 "Den luft bliver jo erstattet af luft udefra igen, så jo den køler den luft den selv blæser ud i rummet" tror du har misforstået hvordan sådan den virker, den blæser altså luften (varmen) ud af slangen, den trækker overhovedet ikke varm luft ind via slangen. Og du skal da slet ikke have åben dør eller vindue hvis du gerne vil af med varmen (men lukke tæt efter du har ført slangen ud). #0 jeg har en der er meget lig den der du linker til, og jeg havde 29 grader i den ene værelse igår og jeg satte den i det andet værelse som var ligeså varmt, og der kom ned på 21 grader på low .. og så slukkede jeg den da jeg gik i seng. Der er osse timer på dem så du kan sætte den til at slukke eller tænde efter eks antal timer. Men det kan du osse læse i manual. Men du slipper ikke for at fører en slange ud og selvfølgelig lukke vinduet/dør til.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
c63
Megabruger
18-06-2021 05:48

Rapporter til Admin
Luft-luft varmepumpe kan også køle, de larmer ikke meget, men koster mere og der skal nok montør til (+3000 kr). Jeg vil foreslå at åbne vinduer når det er køligere udenfor, lukke dem når det er varmere og smække nogle sol/varmereflekterende gardiner på sol-siderne. Måske sol-film til vinduerne hjælper, har ikke prøvet det.
--
Sidst redigeret 18-06-2021 05:49
#8
Chr4030
Mega Supporter
18-06-2021 07:22

Rapporter til Admin
#7 solfilm hjælper meget begrænset.
--
#9
Cellkill
Bruger
18-06-2021 10:08

Rapporter til Admin
https://forbrugsguiden.dk[...] Den du linker til er ok til et 14 kvm værksted :/ Den vi havde raslede og havde rør vibrationer som en gammel computer med 12 harddiske.
--
https://steamcommunity.com[...]
#10
Jesper
Gæst
18-06-2021 10:29

Rapporter til Admin
#6 Hvis du du i timevis kan blæse mange m3 varm luft ud gennem vinduet fra den varme afgangs-slange, uden der kommer anden luft ind i rummet fra andre kilder (utætheder)... Så har du enten ophævet fysikkens love, eller skabt et undertryk i rummet som slår hvad der er muligt i en tryktank (og umuligt for et menneske at overleve i). Sagt på en anden måde: Der kommer efter ret kort tid helt sikkert samme mængde luft ind i rummet, som der blæses ud.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
Sofacykel
Maxi Supporter
18-06-2021 10:30

Rapporter til Admin
Jeg har en mobil aircondition, den fungerer glimrende. Forstår ikke hvad de andre snakker om med 2 slanger og alt muligt. 1) En slange til varm luft ud af vinduet. Luk vinduet tæt med medfølgende "fortelt" til vinduet - Der er et lille hul til slangen mens resten lukkes af. 2) Beholder til kondens indbygget i maskinen. 3) Tager rummets varme luft ind fra siden og smider kold luft ud i fronten. Fungerer glimrende, men larmer lidt. Kan anbefales hvis du ønsker nedkølet soveværelse inden sengetid eller lign. Blot tænd den en time forinden. De kan være voldsomt dyre i drift så vil fraråde 24/7 brug. Dog er det helt vildt fedt bare at kunne takke nej tak til varme en times tid eller to når det er værst. Jeg elsker min. Alternativt skal du have en rigtig varmepumpe, som kontra navnet faktisk også ofte er et klimaanlæg. Men de skal allesammen have en udbygning så de kan komme af med varmen. Det er fysik jo, ikke magi :-)
--
Ryzen 7 3700X, RTX 3070, 32GB, Xonar Essence STX - Nom!
#12
Jesper
Gæst
18-06-2021 11:38

Rapporter til Admin
#11 jeg har i #10 beskrevet problemet ved kun at ha 1 varmluft-slange ud af vinduet. Du vil grundet undertrykket suge (varm) udeluft ind via utætheder i boligen. Det du kalder "virker glimrende", er ret relativt, det er netop ikke magi men fysik som du selv nævner. Setup med kun 1 slange er langt langt fra optimalt. Regnskabet er i grove træk... 1: Den mængde varme der føres ud gennem den varme slange gennem vinduet. Fra 1 skal der så trækkes en række ting... 2: Den mængde varme som luften der kommer ind i rummet (alm udeluft) via utætheder indeholder. (Tro mig den KOMMER ind, se #10) 3: Den varme selve aircondition genererer, inc den varme udsugnings-slangen afgiver (den virker som en radiator i rummet). Den kølende effekt er så 1 minus 2 og 3. At 2 og 3 skal fratrækkes regnskabet for den kolde luft din aircondition udblæser i rummet, gør det ikke er et optimalt setup. Du mister en stor del af køle-evnen, jo varmere udenfor (2), jo mere mister du. Dette setup giver et koldere rum så længe summen af 1 er større end 2 + 3... Det du kalder "glimrende" og andre som #1 mener er værdiløst. Min modifikation gør at 2 og 3 IKKE skal fratrækkes 1. Da jeg arbejder med overtryk i stedet for undertryk (eliminere 2) og selve aircondition samt den varme udblæsnings-slange befinder sig i et andet rum (eliminerer 3). Lydmæssigt er forskellen ca som står der en tændt støvsuger i samme rum som dig, eller står støvsugeren i et andet rum hvortil døren er lukket. (Så i forhold til støj har min modifikation også en klar fordel, særligt hvis man skal sove med aircondition tændt)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
gæst
Gæst
18-06-2021 12:45

Rapporter til Admin
#jesper det virker her, men kør du bare med din modificeret måde og lav evt en lancering hvor du viser det virker bedre. Der kommer ikke varm luft ind fra slangen stop nu dig selv Jesper.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#14
Den Skrækkelige Vandpyt
Ultra Supporter
18-06-2021 12:49

Rapporter til Admin
Det eneste der virker er varmepumpe
--
#15
Jesper
Gæst
18-06-2021 13:11

Rapporter til Admin
#13 Jeg har aldrig sagt der kommer varm luft ind fra udblæsnings-slangen. Jeg har sagt du ikke vedvarende kan fjerne luft fra et rum, uden at erstatte den luft med noget andet (i dette tilfælde luft udefra). Det er ren fysik. Efter noget tid ville du jo ha fjernet ALT luft i rummet, hvor skulle udblæsningsluften så komme fra? Opstå ud af det blå på magisk vis? Den tilfældige aircondition i #0 har et airflow på 360 m³/h... Blæser du 360 m3 ud af din udsugnings-slange i timen, ville tømme et rum på 180 m2 med 2 meter til loftet... For ALT luft på EN time. Selv hvis halvdelen af airflow går til at blæse den kolde luft ind i rummet, så ville du tømme et rum på 90 m2 med 2 meter til loftet for ALT luft... På EN time. Jeg har også sagt at din udblæsnings-slange afgiver varme (fra dens overflade). Er du det mindste i tvivl om det er sand, så mærk på din slange efter eks 15 minutters brug, det er ca som at lægge hånden på en radiator.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
gæst
Gæst
18-06-2021 13:25

Rapporter til Admin
#øhhh Jesper , rummet blir jo ikke tømt for luft .... og ja slangen blir varm og luften der kommer ud fra røret der er ude gennem vinduet er varm... prøv og mærk din harddisk når den kører konstant, den blir sjovt nok os varm. luftet bliver koldere pga køle effekten jo, ved ikke hvorfor du skriver at rummet blir tømt for alt luft ... ggg https://www.avxperten.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#17
gæst
Gæst
18-06-2021 13:32

Rapporter til Admin
Min kan ihvertfald godt afkøle det værelse den står på nu , der blev 8 gradere køligere igår. 21-22 grader istedet 29-30 grader , og den kørte kun på low og sat til 18 g . den er på 7000 Btu og den er ikke til store rum, men fint nok til værelset.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#18
aresONE
Semi Supporter
18-06-2021 13:45

Rapporter til Admin
#16 - Nu er det jo ikke raketvidenskab det Jesper skriver. Du nævner selv at rummet ikke bliver tømt for luft. Hvorfor tror du, at det er tilfældet? For du har ret. Det bliver ikke tømt for luft. Men hvis du blæser varm luft ud rummet, med en slange, og rummet ikke bliver tømt for luft, hvordan kan det så lade sig gøre? Svar: Luften der bliver blæst ud, bliver erstattet med anden luft. Hvilken luft tror du der erstatter den varme luft der bliver blæst ud af slangen? Det gør anden varm luft som bliver trukket inden fra revner, åbninger, m.v. i resten af boligen. Derfor er der et energitab. Dermed ikke sagt at en mobil aircondition med kun en slange ikke kan køle, men det er ikke lige så effektivt.
--
10700KF & Noctua D15 Chromax Black, ASrock Z590 Steel Legend; 2x8GB 3200 CL15; ASUS TUF OC 3070; Corsair Rm850x; Fractal Meshify C
--
Sidst redigeret 18-06-2021 13:45
#19
Sofacykel
Maxi Supporter
18-06-2021 14:02

Rapporter til Admin
#12 - Du kører efter et fejlagtigt koncept hvor du antager alle vil have den lille maskine skal køre 24/7, men så har man simpelthen købt forkert til formålet. Min aircondition er ikke, som du hævder, værdiløs for rummet bliver kølet ned til den temperatur jeg bestiller i den periode jeg ønsker. #18 - Hvor luften kommer fra, utætheder osv., er såmænd ligegyldigt da luften der siver ind stadig er koldere end luften der pumpes ud. Den varme luft er jo ikke bare luften i rummet, men fra elektronikken og kompressoren der aktiverer og cirkulerer kølemidlet. Det er ikke effektivt, det er der ingen der hævder. Det bruger sindsygt meget energi - også derfor jeg fraråder 24/7 drift - men det virker glimrende og gør mig glad og kølig. Så for at svare #0: En mobil aircondition lever ikke op til dit formål, netop at køle hele dagen og natten. Her skal du simpelthen have en varmepumpe, hvilket jeg på det kraftigste vil fraråde at få installeret hvis du bor til leje medmindre du kan finde en løsning med din udlejer (fremtidigt vedligehold, evt. lovpligtigt service ved bestemte typer, hvem der betaler for indkøb og installation osv.). Kan du leve med nedkøling et par timer om dagen så er mobil aircon glimrende, men dyr i drift.
--
Ryzen 7 3700X, RTX 3070, 32GB, Xonar Essence STX - Nom!
#20
Nillelack
Bruger Aspirant
18-06-2021 15:12

Rapporter til Admin
De virker generelt helt fint, bare sørg for få en presenning til at klistre for vinduet for at minimere den varme luft udefra. Desuden virker en slange udmærket, den varme luft bliver taget ind og nedkølet, ud kommer varm luft. og den kolde luft der blæser ud bliver cirkuleret i rummet. Og bliver nedkølet igen. Er det et energitab? Ja men det er næsten alt form for nedkøling.
--
#21
Wut
Semi Nørd
18-06-2021 22:07

Rapporter til Admin
#5 Jo, jeg er med på, at en to-slange-løsning er bedst. Jeg har selv luret på, hvordan jeg kunne sætte en ekstra slange på, men det er svært på min maskine at få den til at slutte tæt til kabinettet. I øvrigt tak for at du tog kampen op med "gæst". Jeg opgav på forhånd. Hvis man ikke er i stand til at forstå en så simpel beskrivelse, som jeg skrev i #1, og tror, at luften aldrig kommer ind igen, når man pumper den ud... så er slaget vist tabt på forhånd.
--
Sidst redigeret 18-06-2021 22:09
#22
xxxx
Semibruger
18-06-2021 23:30

Rapporter til Admin
#21 Det er nogenlunde let, jeg har lavet en kasse af flamingo, der dækker indsugning og et hul til en slange, det hele er limet sammen (og på maskinen) med en limpistiol, lige til at fjerne, hvis man skulle få lyst. Lidt inspiration her: https://www.youtube.com[...] Ignorer det vrøvl han siger om at affugting bruger mindre strøm end køling, det passer ikke. Indsugningsslangen må meget gerne være større end udblæsningsslangen.
--
Sidst redigeret 18-06-2021 23:31
#23
Jesper
Gæst
19-06-2021 00:21

Rapporter til Admin
#19 jeg har aldrig sagt hverken din eller andres mobile aircondition er værdiløs. Jeg henviste til #1 mente hans fungerede så dårligt at den røg ind i skabet og nok ikke ville blive taget frem igen... Det udlagde jeg som den for HAM var værdiløs i funktionen. JEG skriver jo netop på egne vegne i den post du henviser til... """Dette setup giver et koldere rum så længe summen af 1 er større end 2 + 3.""" Og nævner at man med en 1 slange-løsning mister en stor del af køleevnen. Læg mærke til jeg IKKE skriver hele køleevnen mistes, læg også mærke til jeg tydeligt skriver """giver et koldere rum""" Jeg har aldrig og vil aldrig påstå at mobile aircondition ikke fungere. Det jeg påpeger er årsagerne til de fungere langt fra optimalt, og så har jeg i den tråd der linkes til fortalt/vist hvordan man kan fjerne nogle af ulemperne via en mindre modifikation, og derved få en langt bedre køling ud af samme mobile aircondition (uanset om den kører 1 eller 24 timer). Folk kan bruge informationen om hvordan man får en langt bedre effekt/køling ud af en mobil aircondition, eller bruge den med mindre effekt som den er "født". Det er helt op til dem. Du nævner varmepumpe, min lille modifikation gør netop at den mobile aircondition kommer til at arbejde efter samme princip som en varmepumpe, med den kølende del af systemet, uden for det rum der nedkøles. En varmepumpe arbejder med overtryk i det afkølede rum vs en mobil aircondition med en slange der arbejder med undertryk i det afkølede rum. Min lille modifikation gør netop den mobile aircondition omdannes til at arbejde med overtryk i det afkølede rum. At du er glad for din mobile aircondition som den er, er da kun fint. At den med en mindre modifikation kunne virke langt bedre, uden at bruge mere strøm, er en anden sag. Din er mere elegant (og det er vigtigt når man sælger mobile aircondition), min modifikation køler bedre. Jeg har da stor forståelse for det langt fra er alle der har lyst til at ha en spånplade og ekstra slange, men heller vil ha noget mere elegant som yder mindre. #21 Det var så lidt. Om han var en troll eller om han blot ikke har den store indsigt i fysikkens love, må stå hen i det uvisse. #18 har tydeligvis forståelse for hvordan tingene hænger sammen. Jeg er helt enig med ham i det ikke er "raketvidenskab", men åbenbart ikke så nemt at forstå for alle.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#24
Jesper
Gæst
19-06-2021 00:42

Rapporter til Admin
#22 Jeg har lige set videoen du henviser til. Hans setup er bedre end den var originalt, ingen tvivl om det, han eliminerer undertrykket. Det er dog ikke helt så effektivt som mit, da jeg både eliminerer undertrykket (der går vores setup nok ca lige op), men jeg undgår også den varme selve aircondition og den varme ud-slange afgiver via overfladen i rummet som ønskes nedkølet. Yderlig reducere mit støjen i rummet der ønskes nedkølet, det gør hans ikke. Han modificere via indsugningen. Jeg modificere via den kolde udblæsning. Man kan sige hans er en mellemting mellem mit og den originale, når det kommer til ydelse. Støjmæssigt taber hans, hos ham er der ikke en mindskning af støjen i det afkølede rum. Til gengæld vinder hans over mit i elegance. (Mit kræver en plade i døren ind til det rum man ønsker afkølet) Fin video, der omtaler problemet med den varme luft der trækkes ind. (Som jeg har omtalt i tråden)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#25
xxxx
Semibruger
19-06-2021 10:46

Rapporter til Admin
#23 du skriver: "En varmepumpe arbejder med overtryk i det afkølede rum vs en mobil aircondition med en slange der arbejder med undertryk i det afkølede rum." Nej, den laver hverken over eller undertryk, den recirkulerer den luft der er i rummet, og suger derfor hele tiden koldere og koldere luft ind (til en vis grænse), og bliver dermed langt mere effektiv.
--
#26
Jesper
Gæst
19-06-2021 11:56

Rapporter til Admin
#25 De har ofte en indsugningsdel (og udblæsningsdel) både ude og inde, i hvor høj grad udedelen benyttes på diverse modeller tør jeg ikke sige. Her er for god ordens skyld et eksempel på ude-del, hvor 18 på tegningen er indsugning (19 på ude-del er udblæsning). http://varmepumpemanualer.dk[...] Vi er enige om de recirkulerer i hvert fald en del af luften. :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#27
Jesper
Gæst
19-06-2021 12:20

Rapporter til Admin
For at præcisere #26 Jeg mener de i udedelen suger lidt mere luft ind, end de blæser ud, og derfor arbejder med lidt overtryk i det afkølede (eller opvarmede) rum. Således de undgår den negative effekt fra der kommer "ubehandlet" ude-luft ind via husets utætheder. Vi er så enige om de har en yderlig fordel (ganske stor) i at de recirkulere en procentdel af den luft der blæses ind. Vi er helt enige om en "rigtig" varmepumpe er det mest effektive.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#28
xxxx
Semibruger
19-06-2021 21:06

Rapporter til Admin
Der er ikke andet end to slanger/rør med kølemiddel, en afløbsslange for kondensvand og EL-kabler der forbinder indedel med udedel, derfor ikke noget over/undertryk i rummet der køles, der udvekles ikke luft mellem ude og indedel. Med andre ord, den recikulerer 100% af luften inde.
--
#29
Jesper
Gæst
20-06-2021 00:07

Rapporter til Admin
#28 Vi har bevæget os off topic, men jeg vil bede dig overveje hvad indsugningen i ude-delen... så laver i det link jeg postede i #26 ;)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#30
Jesper
Gæst
20-06-2021 00:15

Rapporter til Admin
#28 Du kan også læse dette citat på understående link... ""I og med at luft til luft varmepumpen hele tiden trækker den gamle luft ud af huset og pumper ny opvarmet luft ind igen, så skifter du hele tiden luften i huset ud med ny frisk luft."" https://www.varmepumpefakta.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#31
xxxx
Semibruger
20-06-2021 01:21

Rapporter til Admin
Indsugningen (18 i dit link) i udedelen suger luft ind for at køle kondensator og kompressor, og blæser derefter den samme mængde luft ud igen af udblæsningen (19 i dit link) der kommer ikke noget af den luft ind i huset. Det samme gør indedelen, den suger luft ind fra rummet, køler fordamperen og blæser den samme mængde, nu kolde luft, tilbage i rummet. Det andet citat er noget vrøvl, fugten fjernes ganske rigtig, men ikke fordi luften skiftes ud, men fordi fugten kondenserer på fordamperen i indedelen og ledes ud af drænrøret (14 i dit link). Med forbehold for at der muligvis findes varmepumper med ventilationsfunktion (hvilket den manual du linker til ikke har), men så er vi, ganske rigtigt, ret langt fra topic. :)
--
Sidst redigeret 20-06-2021 01:22
#32
Jesper
Gæst
20-06-2021 01:45

Rapporter til Admin
#31 Jeg tror bare vi skal lukke den med der findes forskellige typer og vi i sidste ende nok begge kan ha ret. Og derefter vende tilbage til topic. :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#33
Kasperkk
Monster Nørd
20-06-2021 11:35

Rapporter til Admin
#30 Det er er ikke rigtigt uanset hvad du kan smide at citater. Det er faktuelt forkert og det er rystende de vil have det stående på deres side På en varmepumpe er ude og indedel er kun forbundet af et par rør med kølemiddel. Der bliver ikke suget noget luft ud eller skiftet noget luft. Det er ganske enkelt ikke muligt En varmepumpe arbejder heller ikke med overtryk/undertryk i luften. Den arbejder med det tryk der i rummet i forvejen. Det kan den ikke ændre på. Igen fordi den ikke er forbundet med udedelen med andet en kølemiddel. Desuden har du en underlig måde at argumentere på. Dels bliver du ved med at poste noget der ikke passer, når folk siger dig imod siger du det er offtopic, men alligevel poster du citater fra en reklameside der heller ikke paser. Konfronteret med det siger du igen af det er offtopic. Det eneste der står klart at at du ikke helt endnu har gennemskuet hvordan en varmpepumpe virker og hvordan den flytter energi mellem udedel og indedel. Jeg er 100% i alle udsagn fra bruger "XXXX" i denne tråd, særligt #25, #28 og #31.
--
HO, HO, FUCKING HO!
#34
Jesper
Gæst
20-06-2021 12:17

Rapporter til Admin
#33 Nu er emnet ikke varmepumper, jeg har haft nævnt dem ja, men kun som med få sætninger i mine oprindelige posts (før vi kom ind på det sidespor). Der er forskellige typer varmepumper, som jeg nævner i #32. xxxx har helt ret i nogen fungerer som han beskriver, andre har altså luftforbindelse med udedelen og henter luft udefra. """Boligventilationsvarmepumpe En boligventilationsvarmepumpe genbruger varmen fra din indeluft og giver dig ventilation samtidig. Overvej denne type varmepumpe, hvis du bor i et tæt hus med en dyr varmekilde."" https://sparenergi.dk[...] Googler du boligventilationsvarmepumpe vil du finde mange eksempler. Vi er offtopic fordi vi bevæger os væk fra mobile aircondition som #0 taler om. (Alle mine oprindelige posts omhandlede mobile aircondition) Skal vi så vende tilbage til emnet mobile aircondition, som #0 taler om. :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#35
The Gæst
Gæst
20-06-2021 12:37

Rapporter til Admin
#26 er direkte pinlig og viser at "Jesper" slet ikke har forstået AC tydeligt at han nu forsøger at hive i land og sidder og googler specifikt efter eksempler på en 3. type anlæg der kan understøtte hans fejlagtige påstand --- og efter hver eneste forfejlede redning mener at vi skal skynde os at komme tilbage på topic og glemme hvad han skrev i #26 lol
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#36
KennyLarsen
Ny på siden
20-06-2021 20:45

Rapporter til Admin
Denne skulle være smart til lejlighed, da der ikke skal slanger ud af vinduet. Men der skal faktisk bare smides ca 40 liter vand i den og så køler kompressoren det ned til -6 grader. Derefter skullle den kunne køre i op til 7 timer med køl. https://www.skousen.dk[...]
--
I9 9900K, Asus Strix Z390-F, Asus Ryuo 240, 16gb Predator 3000Mhz CL15, GIGABYTE RTX 3080 Gaming OC, RM750i, Fractal Meshify, Asus ROG PG278QR
#37
gæst
Gæst
20-06-2021 20:50

Rapporter til Admin
#36 tjooo men til 9999,- findes der bedre og billigere løsninger ; )
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#38
Duckman
Giga Nørd
20-06-2021 21:05

Rapporter til Admin
#36: Den skal reelt set stilles udenfor imens den "lader op". Ved sq ikke hvor smart det er i en lejlighed. Hvis du lader den stå indendørs, så vil den netto afgive mere effekt i rummet, end den efterfølgende kam afkøle. Så varmer den reelt bare rummet op. Det er lidt samme princip, som at åbne køleskabet og håbe på det kan køle lejligheden ned. Det virker ikke. Den her tråd viser hvor få der følger med i fysiktimerne. Køling er én ting, og kun én ting: Flytning af varme. Der er intet der kan køle én lejlighed ned, uden at flytte varmen udendørs. Det er fysisk umuligt.
--
Whatever
#39
KennyLarsen
Ny på siden
20-06-2021 21:08

Rapporter til Admin
Jeg overvejer den selv... Når vandet rammer 40 grader efter ca 7 timer, så kan man vel "bare" tappe vandet af og smide 40 liter 5 grader koldt vand på den af hanen, og så bare køre 7 timer igen. Synes det er smart især, når man bor i lejlighed og ikke har mulighed for at sætte rigtig anlæg op, og de andre mobile anlæg er med STORE slanger der skal ud gennem vinduet osv...
--
I9 9900K, Asus Strix Z390-F, Asus Ryuo 240, 16gb Predator 3000Mhz CL15, GIGABYTE RTX 3080 Gaming OC, RM750i, Fractal Meshify, Asus ROG PG278QR
#40
Duckman
Giga Nørd
20-06-2021 22:09

Rapporter til Admin
#39: Du er ude på et skråplan - Nu vil du reelt bare køle dit hjem med vandforsyningen, og hælde det opvarmede vand i kloakken. Der er ikke forskel på det du foreslår der, og så hvis man lod koldt vand fra hanen køre igennem radiatoren i rummet og derfra direkte i afløbet. Inefffektivt, og et fanastisk ressource-svineri. Desuden er er det kolde vand i din hane næppe kun 5 grader varmt om sommeren.
--
Whatever

Opret svar til indlægget: Aircondition/køler til lejlighed.

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning