Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Huskøb - gå på kompromis?

Af Gæst El Phenomenon | 16-06-2021 09:08 | 1602 visninger | 21 svar, hop til seneste
Hej alle! Jeg havde en anden tråd herinde angående asbest og andre farlige ting vedrørende huskøb. Nu har jeg et andet spørgsmål. Til jer der har købt hus - har I gået på kompromis med visse ting og har I fortrudt efterfølgende? Sagen er nemlig den, at min kæreste og jeg har fundet et hus, som vi generelt synes rigtig godt om. Der er meget hyggeligt indenfor, der er en fin have og til slut opfylder det rigtig mange af vores praktiske ønsker (fx antal soveværelser). MEN, der er to-tre ting, vi har svært ved at komme uden om: 1) Huset er rimelig grimt (subjektiv vurdering) 2) Der er ikke nogen 1. sal 3) Haven er ikke så stor Det er vores subjektive vurderinger, men er vi for "grådige"? På grund af husprisernes stigninger, så kan vi desværre ikke tillade os at drømme om det perfekte hus i øjeblikket, da det er umuligt rent økonomisk. Beliggenhed er et højt krav, så vi må gå på kompromis, men det er vi bange for at gøre.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
El Phenomenon
Gæst
16-06-2021 09:11

Rapporter til Admin
PS. I forhold til de tre punkter. Hvis huset var "flot" i vores øjne, havde en 1. sal og en stor have - så ville det simpelthen være helt perfekt. Det er heldigvis kun tre punkter, men de er alle ret vigtige på vores prioriteringsliste (vi har en liste med ca. 25 punkter).
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
Gismodyr
Monsterbruger
16-06-2021 09:14

Rapporter til Admin
1) Kan der med tiden gøres noget ved det eller er det farven på murersten? 2) Er det et krav? Jeg er meget glad for vores et plans. 3) Kan de ting være derude I forventer skal være der? (sådan noget skidt skal jo holdes, ved ikke om I har "grønne fingre"?)
--
#3
sn00p
Maxi Supporter
16-06-2021 09:26

Rapporter til Admin
Det mest vigtige da vi skulle vælge hus, var at alt vi ikke kunne gøre noget ved skulle være opfyldt. Beliggenhed (den kan du aldrig ændre), Størrelse på grund (er også meget svært at rette efterfølgende. Ting vi senere kan rette som fx, antal værelser, størrelse på køkken, nyt toilet, farve på træværk, er mindre vigtige og ikke noget der gør om vi ville tage huset eller ej. Det hele kommer selvfølgelig også an på hvor lang tid I vil blive boende.
--
#4
Anomynous
Junior Nørd
16-06-2021 09:26

Rapporter til Admin
Ja det er jo op til jer hvor meget de 3 ting vejer men var det mig så var jeg tæt på ligeglad med hvordan huset så ud udefra... Så længe det er vedligeholdt og pænt indeni, det er det vigtigste for mig. Vi er også på udkig efter hus lige pt og vi SKAL have etplans hus. Forstår slet ikke at man målrettet går efter et etagehus... med mindre man har en fetich for trapper og elsker at slæbe støvsugeren op og ned af disse. Er i havemennesker kan det selvfølgelig være et minus at den er ikke er så stor, tænker blot, at så længe den ikke er mindre end et frimærke så går det nok. Så er der også det mindre i skal luge i. Er der plads til man kan trille en bold osv så ville det være fint nok til mig. TL;DR så finder i næppe et skur hvor i ikke skal gå på kompromis og er de 3 punkter de eneste ud af en liste på 25 (holy mother of jesus) så ville jeg overveje om ikke det var til at leve med.
--
Back in my days the video games were more about the game than the video
#5
LgT
Mega Supporter
16-06-2021 09:31

Rapporter til Admin
Nu siger du ikke meget om pladsering. Altså 1) Kan det 'fikses' ? - hvis det er et spørgsmål om maling og ydre træværk, f.ex. er det måske endda noget I selv kan bidrage på. 2) Hvis der er de værelser I skal bruge, hvad betyder 1. sal så for jer? Supplerende: Det er måske en ting man selv kan renovere ovenpå senere, når der er luft i budgettet - det kan også give en energi-effektivisering og ændre på punkt 1. 3) Det giver sig selv at havens størrelse er nær umulig at ændre på - dog kan man ændre på hvordan den opfattes hvis den er af en vis størrelse (det er nok svært hvis vi snakker <500 kvm).
--
#6
NiceRag
Semi Nørd
16-06-2021 09:41

Rapporter til Admin
altså de vigtigste ting er placering, og selve grunden, efter min mening ting som husets størrelse, udseende/farve og mængden af træer og lign, er alle ting du kan ændre (tjek om der er en lokalplan, ifht restriktioner omkring hus farve, og lign) du kan ikke flytte huset og du kan (højst sandsynligt) ikke få en større have når det så er sagt, så er jeg ikke husejer, men det er da hvad jeg har hørt folk snakke om ifht samme spørgsmål
--
Sidst redigeret 16-06-2021 09:42
#7
Romaniuz
Semi Supporter
16-06-2021 10:19

Rapporter til Admin
Jeg har lige købt hus igen, og det vigtigste for os har været: 1. placering 2. placering på selve grunden, er der sol på terrassen på de rigtige tidspunkter? Det er de ting jeg ikke kan ændre på. Mit første hus, og det hus jeg pt. bor til leje i, vender så solen er væk fra terrassen senest kl. 17. Og så er det bare ikke hyggeligt at sidde ude og grille osv. For så bliver det ofte for koldt. Det hus jeg lige har købt, der er hældningen så lav på taget at formiddagssolen kommer over, samt hele eftermiddags- og aftenssol er på. Så det kan være det bliver for varmt, men så kan jeg gå i skyggen. Nu er det et 1½ plans hus jeg har købt, så der er gode muligheder for at indrette. Så der skal 'bare lige' 2 nye badeværelser og et nyt køkken op, plus alt det løse ved siden af... Det vigtigste, som de andre også skriver, så er det de ting du ikke kan ændre på.
--
You get more of what you want with a kind word and a gun than you can get with just a kind word - Al Capone -
#8
Toxic
Supporter Aspirant
16-06-2021 10:25

Rapporter til Admin
Hvis i har en liste med ca 25 punkter og der kun er 3 som ikke er opfyldt tror jeg ikke i finder noget bedre medmindre i venter i lang tid eller bygger selv.. Der vil altid være kompromier når man køber hus :)
--
#9
ReneWagner
Supporter Aspirant
16-06-2021 10:34

Rapporter til Admin
Der er altid kompromiser , men beliggenhed og grundens størrelse er de eneste ting man ikke kan lave om på så det er ret vigtigt at i er tilfredse der.
--
Ryzen 5 3600 - RX 580 Nitro/Sapphire 4gb - 32gb Ram Have you tried turning it off and on again?
#10
El Phenomenon
Gæst
16-06-2021 10:37

Rapporter til Admin
Tak for alle jeres svar. Det er altid god læsning. Jeg kan sige, at vores prioriteringsliste indeholder 25 punkter, hvoraf stor have, flot hus og en 1. sal alle indgår i top 5! Huset opfylder i alt 17 kriterier og 1 delvist (havens størrelse), mens de resterende 7 ikke opfyldes. Af disse syv er det kun husets udseende og den manglende 1. sal, der er de vigtige mangler. Vi er rigtig hooked på huset, men har bare en mærkelig følelse - som nævnt før, så er vi måske for grådige i denne tid, hvor husene ikke hænger på træerne til fornuftige priser. Vi skal i hvert fald se huset igen så snart tilstandsrapporten er klar - derefter kan vi forhåbentlig blive mere afklaret med det hele.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
SezteC
Giga Supporter
16-06-2021 11:35

Rapporter til Admin
Jeg (vi) har lige købt et hus prioritet er følgende: 1. Privatliv i haven (Så jeg kan gå nøgen rundt i haven - laver sjov ) 2. Belligenhed 3. Værelser 4. Toiletter (dog kunne jeg ikke finde et hus med 2 -Kompromis her) Vi fandt drømmehuset :)
--
- SezteC
--
Sidst redigeret 16-06-2021 11:36
#12
Dragonheart
Guru
16-06-2021 12:47

Rapporter til Admin
Det er sjældent at huse efter 70erne er med mere end 1 etage. Der er self stadig arkitekttegenede huse og ganske få typehuse med 2 etager. Men det er ikke ret udbredt. Men ja. Tænker at man altid er nød til at gå på kompromis. Ligesom med alt andet i livet.
--
#13
ReneWagner
Supporter Aspirant
16-06-2021 12:58

Rapporter til Admin
11# sjovt, antallet af toiletter var en af årsagerne til jeg valgte mit (har 3) nu hvor den ældste datter nærmer sig teenageårene bliver jeg ekstra glad for netop dét valg :-D
--
Ryzen 5 3600 - RX 580 Nitro/Sapphire 4gb - 32gb Ram Have you tried turning it off and on again?
#14
Slæden
Supporter
16-06-2021 13:54

Rapporter til Admin
Hvis man har penge nok, behøver man jo ikke gå på kompromis :D Vi fik heller ikke en firlænget gård midt på strøget, men måtte tage det næstbedste
--
#15
Lindquist
Super Nørd
16-06-2021 13:59

Rapporter til Admin
Det er alligevel vildt nok med 25 kriterier. Måske er normen anderledes, hvor du køber bolig, men da vi søgte bolig for 3 år siden (og købte for 2 år siden), så havde vi lidt færre kriterier og måtte stadig gå på kompromis, da udbuddet er begrænset og handler gik vildt hurtigt: I prioriteret rækkefølge: 1. Placering (villakvarter nord for København) 2. Omgivelser (natur i form af skov eller lign. meget tæt på, helst i baghaven) 3. Støj (ingen store veje, togbaner eller lign. tæt på) 4. Størrelse (5 værelser) 5. Fornuftig planløsning Vi fik førsteprioriteten, men vi kom til at være lidt længere fra natur (800m cirka). Vi slap for støj, men måtte betale i form af både kvadratmeter og værelser - til gengæld er planløsningen fornuftig. Der er plads på grunden til, at vi kan udbygge eller rive ned og bygge et større hus, hvis vi aldrig vil væk her fra. Uanset hvad, så kommer du til at indgå kompromisser. Hvis du har 25 prioriteringspunkter, så har du ikke en prioritetsliste, men en kravspecifikation.
--
[Mere] Kaffe; Net-etikette; Saglighed [Mindre] Skjult reklame; Hysteri; Biased svar
#16
TisseFrans
Bruger
16-06-2021 20:05

Rapporter til Admin
De tre ting du nævner er jo 100% subjektive. Hvad der kan være en øjebæ for nogle er guld og juveler for andre. Personligt ville jeg aldrig have et hus med 1. sal. Vi har lige købt vores 2. hus og det er et 1-plans igen. Det er vores personlige preference. Desuden er vi heller ikke have mennesker, så en simpel have hvor man kan grille i er perfekt. Andre er havemennesker og kan godt lide at holde buske og blomster og salat og den slags. Husets stand ville jeg vægte højere end det kosmetiske. Støj og beliggenhed er også højt deroppe af. Planløsningen er noget af det allervigtigste. Har huset de antal værelser vi vil have og er det indrettet godt. Hvor mange bad/toiletter er der. Konen ville fx have walkin med eget bad og lokum i forældre-enden af huset. Check. Jeg skal have mit eget gamer/musikstudie i den anden ende, datteren skal selvfølgelig have sit eget værelse osv osv. Et hus er efter min opfattelse noget af det mest personlige og individuelle man kan købe. Det skal passe til ens unikke kritterier.
--
#17
TisseFrans
Bruger
16-06-2021 20:07

Rapporter til Admin
og btw...mavefornemmelsen skal være der. Er den der ikke eller er der den mindste tvivl. No-go. Hvis mavefornemmelsen ikke er der indenfor de første 10 sekunder når man ser huset første gang så lad være. Det er for mange penge at bruge til at gå og ærgre sig.
--
#18
jhc9817
Maxi Supporter
16-06-2021 22:02

Rapporter til Admin
Købte hus for et par måneder siden. Vores prioritering var det skulle være vedligeholdt og ikke for dyrt. Fandt et uden for Horsens på å165m2 til 1.3 million. Alt er renoveret inden for de sidste 8 år og i god stand. Vi prioritede som vi gjorde da jeg har været kritisk syg og min kone skal kunne sidde i det med en lønindtægt
--
#19
~DoN~
Mega Supporter
16-06-2021 23:12

Rapporter til Admin
Undskyld jeg spørger undrende, men hvad er det ved en 1. sal som I bare gerne vil have?
--
#20
Benjiii
Monster Nørd
17-06-2021 08:33

Rapporter til Admin
Vi er også ved at købe hus. Dog på grund af bolig marked er som det er så der langt mellem huse der kommer til salg desværre. de fleste bliver solgt inden de overhoved når at komme på marked og boligpriserne bliver ved med at stige så nu er vi nået til et punkt hvor vi snart ikke har råd til at købe i den by vi gerne vil bo i.. :/ Vi har ventet 4 år på at kunne købe hus så det er super dejligt at det så passer med at boligmarket er helt fucked. Vi har 2 krav, Beliggenhed og størrelse min 140 kvm :) Dog regner jeg ikke med at finde noget før efter market er lidt mere roligt
--
+44/-0 Benjiii (#37, #243, #438, #452, #456, #766, #767, #973, #984, #998, #999, #1010, #1064) (plus flere)
#21
Scratch
Monster Supporter
17-06-2021 10:23

Rapporter til Admin
Hvis beliggenheden er 100% som den skal være kan i altid ændre på huset udformning og udseende. Det eneste kompromis i min verden må være om haven så er stor nok til det i vil med den. Hvor stor grund har i til nu ? Husk at tjekke lokalplaner ud for regler inden i "forelsker" jer i det. Ville være træls hvis ønsket om en 1 sal kunne indfries økonomisk, men at lokalplanen stod i vejen. 2 plans huse kan i min verden noget helt andet end 1 plans villaer med børne og forældre afdelinger, hvor det til tider kan føles som om man er "langt" væk fra hinanden. desuden giver 2 plans huse ofte en helt andet mulighed for at kigge langt - istedetfor bare at kigge ind i naboens hæk.
--
"Silence is golden when you can't think of a good answer"
--
Sidst redigeret 17-06-2021 10:24

Opret svar til indlægget: Huskøb - gå på kompromis?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning