Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Tour de Danmark - Oplevelser man ikke må gå glip a...

Af Mega Supporter A.ndersen | 13-06-2021 16:31 | 1391 visninger | 21 svar, hop til seneste
Hello everybody! Konen og jeg skal til at holde sommerferie, og som så mange andre danskere, bliver vi i Danmark i år. Derfor tænkte vi på at lave en "Tour de Danmark". Jeg har forsøgt at finde inspiration til turen, men må sgu ærligt erkende at jeg ikke har haft overskuddet til at lave den store research. Jeg tænkte derfor om der ikke kunne være inspiration at hente her, såeeh.. Hvad er der af spændende oplevelser i Danmark? Hvilke små godt gemte juveler, som man bare ikke må gå glip af, ligger der rundt omkring i Danmark? Hvilke små perler ligger der gemt, som ikke er overrendt af turister og som bare venter på at blive oplevet af 2 ærkekjøwenhavnere.. Vi har planer om at tage til Skagen, jeg har aldrig været på grenen og jeg skal derfor opleve at stå med et ben i hvert hav. Men, hvad er der ellers? En kajaktur på Gudenåen virker også sådan lidt, straight forwards.. Men.. I want more.. Jeg vil opleve,snuse, røre og have minder med hjem.. Oplevelser, det skal jeg da ha, det skal jeg da ha, det skal jeg da ha.. Så kig på mig HOL, I må sgu da hjælpe mig.
--
Tro kan flytte bjerge - Men almindelig sund fornuft kan få folk til at gå udenom.
#1
ToFFo
Guru
13-06-2021 16:52

Rapporter til Admin
Hvad er i til? Hvis du er til natur så er Møns Klint og Mols Bjerge måske noget for jer. Hvad med en tur til Bornholm eller Samsø eller sådan noget? Jeg synes Danmark er et drabeligt kedeligt land, så jeg har desværre ikke så mange forslag :P
--
- Indsæt signatur -
#2
ReneWagner
Supporter Aspirant
13-06-2021 16:58

Rapporter til Admin
Sønderjylland, masser af historie - dybbøl, frøslevlejren m.m få oplevet de typiske danske ting alle kender men ingen har kigget på - jellingestenen, moesgaard museum og se gravballemanden. Brug tiden på at tænke over hvad der egentligt er "dansk" :) Besøg hvidsteen kro og spis æggekage Danmark er mere end kystlinje og kanoture... :) Gi´den gas!
--
Ryzen 5 3600 - RX 580 Nitro/Sapphire 4gb - 32gb Ram Have you tried turning it off and on again?
#3
A.ndersen
Mega Supporter
13-06-2021 16:58

Rapporter til Admin
#1 Vi har selv sommerhus på Møn, så Møns Klint og fiskeri på strandene er en yndet fritidsaktivitet. :) Vi er til lidt af det hele, jeg er nok mest til natur oplevelser som fiskeri og kajak på åen.. Konen mere til oplevelser såsom ørne reservat og des lige. Jeg tænker at det vi søger er nogle endags oplevelser rundt om i landet, som kan kædes sammen.. Gerne noget hvor man f.eks lejer en hytte i Odense og så oplever der en dag eller 2 og så videre til næste lejede hus i F.eks Hvide Sande og så opleve vestkysten et par dage for så at tage nord på.. Kjøffenhawn og resten af sjælland er knap så interessant - Det er sgu mere nok bare Fyn og Jylland vi gerne vil til. Jeg har haft hovedet fyldt med retssagen omkring min datter og har sgu ikke fundet noget selv, så ALT er velkomment.. Jeg har derfor lige skrevet Mols Bjerge ind på listen.. :)
--
Tro kan flytte bjerge - Men almindelig sund fornuft kan få folk til at gå udenom.
#4
A.ndersen
Mega Supporter
13-06-2021 17:00

Rapporter til Admin
#2 Hvidsteen Kro - GLIMRENDE.. Der er alt andet lige noget historie der.. Frøslevlejren har jeg været i, min farfar sad der som ung dreng - Så han "viste mig rundt". Det kunne være man skulle give den videre til konen, ABSOLUT ikke nogle ringe indlæg.. TAK.. :)
--
Tro kan flytte bjerge - Men almindelig sund fornuft kan få folk til at gå udenom.
#5
thechillum
Mega Supporter
13-06-2021 17:04

Rapporter til Admin
- Dambo-troldene (alle sammen) der er placeret 10-20 store skovtrolde i landet på forskellige steder som giver en masse forskellig natur. https://bornibyen.dk[...] - Camp adventure nær Rønnede Næstved har lavet et nyt kæmpe tårn med fed udsigt, natur og spændende landskab. https://www.campadventure.dk[...] (Du er også kun 10minutter fra Bonbonland, så måske kunne der være noget til næste dag også?) - Når du er oppe mod Skagen, så synes jeg at Hanstholm bunkermuseum og bunkerne som står nede på kysten i området nær Hanstholm og Vigsø er spændende og lidt hyggelig historie, frisk vind fra havet og sand mellem tæerne! - Samsø er også en skjult perle, hvor man kan vandre øen og hygge, der er flere steder med Shelters som kan give en dejlig autentisk oplevelse af øen. - En dag på vandet måske? Der er steder hvor man kan leje en båd/styrmand med udstyr og komme ud på vandet og nyde en dag, måske fiske lidt eller lidt vandsport hvis vejret/temperaturen er til det?
--
#6
Clegg
Ultra Supporter
13-06-2021 17:07

Rapporter til Admin
Hvad med et smut forbi Tucanen i Kolding?
--
#7
Comicsdk
Ultra Supporter
13-06-2021 17:38

Rapporter til Admin
Skagen er et mareridt i højsæsonen. Medmindre man har det rigtig fint med at blive kvalt i spritstiv ungdom, overvægtige tyskere og midaldrende københavnere i leasede luksusbiler. Men det gælder måske nok over det meste af landet hvor der er sand og vand i nærheden, jeg forestiller mig bare at det er endnu værre i år, nu når så mange har droppet Thailand og Spanien til fordel for massiv smittespredning i sommerlandet. Good luck, nøjes jeg med at ønske dig og familien.
--
#8
StarF
Semi Nørd
13-06-2021 18:26

Rapporter til Admin
Nå I er der oppe af så er der råbjerg mile, det blå ishus I tværsted.
--
Shine on you crazy diamond! http://www.evilsun.dk[...]
#9
Lollik
Gæst
13-06-2021 19:28

Rapporter til Admin
Hmm. Fiskeri, ørne og natur. Så burde i tjekke Hyllekrog og albuen ud på Lolland. Eventuelt se om i kunne komme med postbåden til Enehøje. Alle steder kan der også fiskes efter havørred m.v. Derimellem kan i tjekke Ørnereservatet Maribosøerne ud hvor der også kan fiskes gedde. I kan tage færgen fra Tårs ved Nakskov videre til Langeland og køre over Fyn. Så får i også en anden tur end over Storebælt. I kan også tage et stop på pomlenakke traktørsted på Falster og bade i Marielyst. Ellers er der også Bandholm Hotel hvis man vil være lidt fin på den.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
Extreme_RIIS
Elitebruger
13-06-2021 19:58

Rapporter til Admin
Tag til silkeborg. Gode bademuligheder i søerne. Vestre søbad om aftenen ved solnedgang er anbefalelsesværdigt med solnedgangen over skoven og søen. Silkeoborg har gode muligheder for at leje mountain bikes og cykle. Turist bureau har ruter og anvisninger der passer til alle kondi-tal. Lej kano og sejl nogle timer op af gudenåen. Find indgangen til brillesøerne og nyd stilheden. Tag en af rutebådene til Himmelbjerget. Kør til Fjellerup strand på djursland for at bade, men vigtigst at få en is hos Vaffelboden. Besøg Café Alrø udelukkende p.g.a deres tarteletter. HUSK BORDBESTILLING ! Der er normalt mange ugers ventetid. Tag cykler med til Læsø eller lej. en el-bil på Læsø havn og kom rundt derovre. Kør skinnecykel fra Allingåbro. Den gamle by i Aarhus er sjov for folk der er gamle nok til at huske 70'erne Er I i Aarhus skal I spise frokost på "Kohalen". Deres bøf sandwich er utrolig god. Husk bordbestilling da der er altid er optaget. Industri museet i Horsens er også interessant. Bilnørder skal besøge Strøjer samlingen på fyn Spilmuseet der er ved at være færdigt i Ikast, hvis man er til at prøve alle de gamle Arkade maskiner. Tirpitz museet i Blåvand Undgå: Lønstrup og Skagen i Sommerferien. Det er ucharmerende turistfælder. Kig på disse to steder udenfor turist sæsonen. Skagen i september er fantastisk.
--
Sidst redigeret 13-06-2021 20:03
#11
aresONE
Semi Supporter
13-06-2021 20:32

Rapporter til Admin
Jeg kan varmt anbefale Sagnlandet Lejre. Hvis vejret er godt, er det et super hyggeligt område at gå tur i. Pak madpakken og nyd naturen. Man behøver ikke at være til vikinger, for at synes det er et besøg værd. Men må da indrømme, at det også giver lidt charme at blive taget tilbage i tiden :-) Derudover kan jeg anbefale Vesterhave Vingård, ved Karrebæksminde, Næstved. Deres vin har vundet flere medaljer, og vinbonden er blevet kåret til DKs bedste. Her kan man komme på rundvisning på vingården og markerne, smage vine, samt overnatte (der er vist både bed & breakfest, samt nogle "luksus" shelters man kan leje). Her er i også kun en kort køretur fra Enø, hvor der er masser af sommerhygge og charme med alle de små fiskerestauranter m.v. :-)
--
10700KF & Noctua D15 Chromax Black, ASrock Z590 Steel Legend; 2x8GB 3200 CL15; ASUS TUF OC 3070; Corsair Rm850x; Fractal Meshify C
--
Sidst redigeret 13-06-2021 20:33
#12
Jacob XP
Giga Nørd
13-06-2021 21:35

Rapporter til Admin
Jeg tror ikke rigtigt på en tour de Danmark. Bedre at blive på et sted og så suge lokationen til sig. Nyd de lokale små steder steder. Prøv nogle egnsretter. Gå en tur, prøv en strand og en cykeltur eller hvad i nu synes er sjovt. Hvis du både skal besøge Gudenå, Aarhus, Aalborg og Skagen bliver det for stresset. Det kommer jo til at minde en dag på jobbet hvor du hver dag skal nå noget. Nej det gælder om at nyde ferien!
--
A clean house is a sign of a broken computer
#13
Tusore
Ultrabruger
14-06-2021 07:41

Rapporter til Admin
Ribe er også en dejlig lille by. Jeg var der på en tur med min kæreste for et par år siden. De har en stor flot domkirke og man må gå hele vejen i klokketårnet, hvor man kan se hele urværket og stå på toppen af kirken, hvor man kan de hele Ribe.
--
#14
Juusuhako
Elite Nørd
14-06-2021 07:56

Rapporter til Admin
Synes Skagen var en fed oplevelse, OGSÅ selvom vi bookede midt i "Hellerup" ugen. Lej en cykel/el-cykel, så kan du komme rundt til mange steder. Husk ørepropper hvis i booker soveplads midt inde i byen, medmindre i vant til, at sove på diskoteksgulve. ;)
--
ASUS TUF B460M-Plus • i5 10400F • 16GB 2933MHz • Asus RX580 4GB • Cooler Master Q300L • Corsair MP400 M.2 1TB
#15
Dennyaaa
Superbruger
14-06-2021 08:57

Rapporter til Admin
Hvis i ender med at drøne til Skagen, så gør et stop i Hirtshals, få et stjerneskud på havnen, tag en tur i Nordsøen Oceanarium og se klumpfisken, gå en tur ude ved bunker museet langs kysten og slut dagen af med et måltid på Restaurant Abstrakt inden inden i daffer videre.
--
#16
the688
Guru
14-06-2021 10:03

Rapporter til Admin
#6 - det må man da ikke gå glip af. Fantastisk sted, både for naturelskere, og folk der gerne vil komme hinanden lidt ved :)
--
"ORK SATME!"
#17
Slæden
Supporter
14-06-2021 10:10

Rapporter til Admin
Gudenåen fra Tørring til Ry tager 3 dage - og det er den flotte del! Ellers kan en kano lejes i både Ry og Silkeborg. Slusekiosken i Silkeborg er et fedt sted at få en is/fastfood med udsigt til Hjejlen og de andre himmelbjergbåde og der kan du også leje kanoen
--
#18
A.ndersen
Mega Supporter
14-06-2021 17:57

Rapporter til Admin
Der er en masse ideer for det jyske - Er her nogen som kan anbefale noget på Fyn eller øerne.. :)
--
Tro kan flytte bjerge - Men almindelig sund fornuft kan få folk til at gå udenom.
#19
Comicsdk
Ultra Supporter
14-06-2021 18:05

Rapporter til Admin
Jeg føler mig krænket som jyde. Jeg var millimeter fra at invitere dig og konen på aftensdrinks under ferien i Jylland, men det er da helt irrelevant nu.
--
#20
A.ndersen
Mega Supporter
14-06-2021 18:18

Rapporter til Admin
#19 Vi må bare ikke glemme Fyn og øerne, det skal jo være lidt af det hele.. Vi har fået så mange gode ideer at vi tager 14 dage i stedet for bare 7.. :D
--
Tro kan flytte bjerge - Men almindelig sund fornuft kan få folk til at gå udenom.
#21
Comicsdk
Ultra Supporter
14-06-2021 18:25

Rapporter til Admin
I min optik er Danmark et smukt land, jeg har kørt hele kortet rundt på motorcykel, og jeg kan ikke erindre et område der skuffede, bortset fra en tur fra Aalborg mod syd hvor det stod ned i stænger i tre timer straight. Fyn er også fin, som Trille synger. Jeg tog en tur på kystlinien hele vejen rundt, også på kværn. Men det er muligvis også det der gør mig mindre kvalificeret som kilde til anbefaling. Der er ingen af de ture Danmark rundt, jeg ville have gidet i en bil. Hvis ikke du er den spontane type, vil jeg vove den påstand at du går glip af eventyr. Tag de kommentarer der er, i mente, men prøv at gøre turen impulsiv. Vi er alle turister indtil vi taler med de lokale. Giver det mening?
--
Sidst redigeret 14-06-2021 18:26

Opret svar til indlægget: Tour de Danmark - Oplevelser man ikke må gå glip a...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning