Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Boligkøb, ejerskifteforsikring hvis man kender boligen ?

Af Semi Supporter Snemonster | 19-05-2021 17:59 | 920 visninger | 12 svar, hop til seneste
Hej. Tænker i kender svaret på alle spørgsmål :D Vi er i gang med at sælge hus, Min kones bror + hans kæreste vil gerne købe vores hus. Vores mægler siger så at det er ikke sikkert at køber (altså broderen + kæresten) kan købe ejerskifteforsikring hvis det er personer ofte har kommet i huset nogle gange, og derved kender huset og ejendommen (og de har jo kommet på besøg en del). Jeg synes dog intet jeg kan finde om dette emne på google. Er det noget i kender til ? Kan se der familiekøb, men der går dette ikke ind under, så vidt jeg forstår det. Se evt her: https://dokument24.dk[...] "Du kan lave familieoverdragelse på fast ejendom til de nærmeste medlemmer af din familie. Personkredsen du kan lave familieoverdragelse til omfatter børn, stedbørn, plejebørn, svigerbørn (ved ægteskab, ikke kærester/samlevende), børnebørn og forældre. Man kan ikke lave en familieoverdragelse mellem søskende. "
--
Sidst redigeret 19-05-2021 17:59
#1
MacFag
Elitebruger
19-05-2021 18:16

Rapporter til Admin
Mener man skriver under på man ikke har kendskab til fejl og mangler i boligen, som ikke fremgår af tilstands rapporten som er den forsikrings selskaberne tager udgangspunkt i. Så hvis de kender til noget og det bliver anmeldt, kan det lede til en twist. Ved ikke hvem der har bevis byrden.
--
#2
Snemonster
Semi Supporter
19-05-2021 18:27

Rapporter til Admin
#1 enig. Men mægler nævnte bare at vi skulle være opmærksom på at hvis de har været i huset nogle gange, så kan det ses som at man "kender boligen" og derved ikke kan købe en ejerskifteforsikring. Da de i så fald kender (eller burde kende) eventuelle fejl og mangler som ikke fremgår i tilstandsrapporten. For mig giver det bare ikke helt mening. Bare fordi de besøger os engang imellem, betyder det da ikke at de kender huset, og gennemgået hele huset for fejl og mangler.
--
#3
MacFag
Elitebruger
19-05-2021 18:47

Rapporter til Admin
Tænker det kunne være noget som feks en gammel fugt eller anden vand skade der ikke længere kan ses kosmetisk men har skabt noget skade i vægge mv som de måske kunne have kendskab til igennem jer. Hvis de så kort efter overtagelse anmelder en ukendt fugt skade kan det måske virke mistænkeligt.
--
#4
Snemonster
Semi Supporter
19-05-2021 18:56

Rapporter til Admin
#3 Men for at det skal kunne lade sig gøre, så forudsætter det at de allerede har købt en ejerskifteforsikring. Det mægleren sagde, at det "måske" slet ikke er MULIGT for dem at købe den forsikring. Men igen, kan intet finde om det... Overvejer lidt om mægler tænker på familiekøb / familie overdragelse og "tror" søskende hører ind under denne kategori.
--
Sidst redigeret 19-05-2021 18:57
#5
Kinamanden
Mega Supporter
19-05-2021 19:03

Rapporter til Admin
Er ejerskifteforsikring ikke mest for sælger skyld den bliver tegnet. så sælger ikke skal betale af egen lommer hvis der skule være skjulte fejl og mangler? jeg ville som sælger 110% sikkert tegne den forsikring. bare for at du som sælger ikke får diverse regninger som i skal betale af egen lomme. træls hvis der inde for de næste 5 år skal nyt tag på pga en uset fejl. så er de 10k godt givet ud.
--
#6
Forsikringen
Gæst
19-05-2021 19:21

Rapporter til Admin
#0 Ja det kan sagtens have sin rigtighed at man ikke kan tegne en ejerskifteforsikring når man på forhånd har væsentlig kenskab til ejendommen. Det er fordi du da vil kunne have en "fordel" i for hold til om du kan bruge forsikringen. Da vi købte hus med brugsret en måned før egentlig overtagelse skulle forsikringen gælde fra den dag man fik adgang til huset da men ellers ville have en hel måned til at gå og undersøge om det kunne betale sig overhovedet at tegne den eller om man skulle opgradere/udvide forsikringen på baggrund af tilegnede oplysninger. #5 Sælger kan ikke tegne en ejerskifteforsikring - det er køber der gør det. Sælger skal bare tilbyde at betale halvdelen af billigste uanset om køber benytter sig af tilbuddet eller i det hele taget køber en ejerskifteforsikring er man fritaget så længe man har tilbudt...
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
RasmusAR
Superbruger
19-05-2021 20:57

Rapporter til Admin
Hvis huset sælges gennem mægler, er det så ikke lovpligtigt for sælger at skulle indhente tilbud på ejerskifteforsikring (som dermed er uagtet hvem køber er)?
--
#8
gfunknown
Mega Nørd
19-05-2021 21:43

Rapporter til Admin
Få tegnet en ejerskifte forsikring, det dækker dig som sælger, jeg solgte et landbrug, hvor der ikke kan tegnes ejerskifte på, der hæfter jeg selv 100% hvis der er noget jeg ikke har oplyst køber om. Og din familie kan ikke kende til skjulte fejl og mangler, ellers havde de jo ikke været skjult og havde i stedet været med i den rapport der laves.
--
#9
Lvs98bmih
Bruger Aspirant
20-05-2021 08:51

Rapporter til Admin
#7 - Der er ikke noget lovpligtigt i det. Loven siger dog, at sælger skal tilbyde at betale halvdelen af en ejerskifteforsikring, hvis sælger ønsker at gå fri for ansvar. Tilbyder de ikke en ejerskifte, så hæfter sælger altså af egen lomme, hvis der opstår noget, som ikke er angivet i tilstandsrapporten.
--
#10
Mikchr
Elitebruger
20-05-2021 09:16

Rapporter til Admin
#0 Sørg for at være helt sikker på hvad I har af aftaler mht. huset i forbindelse med købet. Hvis der pludselig bliver noget bagefter, har I lagt kimen til en potentiel familiestrid, som kan vare hele livet. Det har man desværre hørt om alt for tit. /Mikkel
--
Mikkel Elgaard. KBH. Send mig en privat besked for nærmere kontaktdata.
#11
Realist
Gæst
20-05-2021 09:28

Rapporter til Admin
Vil se det som ret ligegyldigt, da ejerskifteforsikringer ikke er pengene værd. Vi havde en vandskade der kostede et nyt badeværelse, og selvom det efter over 6 måneders tovtrækkeri lykkedes at få ejerskifteforsikringen til at anerkende skaden, var forsikringen stadig en underskudsforretning for os. Hvad jeg hører rundt omkring, så er vi endda nogle af de heldige der rent faktisk har fået anerkendt noget som helst. Hvis jeg skal regne lidt timeløn til mig selv over den tid jeg har brugt på det i løbet af det halve år, så går hele regnestykket istykker og jeg havde været bedre tjent med bare at anse ejerskifteforsikringen som et fejlkøb og betale alt af egen lomme. -og skal man yderligere regne lidt for at badeværelset ikke var funktionelt i alt den tid, ja så kan I ligesom se hvor dum man er når man forsøger at bruge en ejerskifteforsikring. Nu ved jeg heller ikke hvordan det kan lade sig gøre at ejerskifteforsikringer kan sige at de ikke er akutforsikringer, når udbedring sagtens kan være akut påkrævet af forskellige årsager. - og det med de 5 eller udviddet 10 år er til grin når man selv med diverse ekspertudsagn nærmest ikke kan få dem til at anerkende noget efter bare 1 års ejerskab (det er bare umuligt at komme 5 år efter du har købt en bolig og bevise at skaden var der inden du overtog, du kan få eksperter til at udtale sig, men deres egne vil sige imod og så skal du i ankenævn for overhovedet at have en chance, hvilket ikke er nogen hurtig process) Lidt galde der skulle ud, men hold jer fra ejerskifteforsikringer hvis I er køber, som sælger er de som allerede nævnt guds gave til ansvarsfraskrivelse.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
Hans
Guru
20-05-2021 13:17

Rapporter til Admin
1. Den med, at man bør kende huset, hvis man har sin daglige gang, lyder lidt mystisk for mig, da man som sælger har loyal oplysningspligt mht. tilstandsrapporten. 2. Bolighandelsideen i dk er lavet således, at sælger bliver fredet for sælgeransvar, hvis der bliver lavet tilstandsrapport samt sælger tilbyder at betale 50% af den billigste ejerskifteforsikring. = Jeg ville ALDRIG sælge et hus, uden tilstandsrapport og ejerskifte, med mindre det er solgt til nedrivning - Det kan blive uhyggeligt dyrt, og ved salg i familien, kan det skabe nogle "udfordringer" i familien...
--
http://www.NoteBookWorld.dk[...] - RIP, 22/3-2007... Useriøse sælgere: se profil

Opret svar til indlægget: Boligkøb, ejerskifteforsikring hvis man kender boligen ?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning