Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Skat på aktier, fonde og ETF'er ( nordnet )

Af Gæst NyTilAktier | 14-05-2021 01:45 | 1990 visninger | 14 svar, hop til seneste
Hej HOL Er ny til aktier, og har prøvet at læse op på skat, men synes bare der kommer flere og flere lag af komplexitet på jo mere man læser på det, så nu vil jeg prøve at få et direkte svar på min situation :) Min situation er den at jeg gerne vil gøre brug af nordnets månedopsparing da det gør at jeg ikke behøver at handle store summer af penge af gangen, og da jeg ved hjælp af det ikke behøver at betale kurtage. Jeg valgte så 3 forskellige fonde: Sparindex INDEX OMX C25 KL | ÅOP: 0,35 | investeringsforening = fond ? Sparindex INDEX DJSI World KL | ÅOP: 0,56% | Investeringforening = fond ? Sparindex INDEX Emerging Markets KL | ÅOP: 0,6% | Investeringforening = fond ? Efter jeg har valgt dem går jeg ind og checker at alt er ok, og ser så at derstår ved min månedsopsaring TYPE: ETF, hvilket ville betyde de var underlagt lagerbeskatning som jeg ikke har interesse i, jeg kunne godt tænke mig realiseringskat. Kan det passe at disse ivesteringsforeninger som jeg har valgt bliver katagoriseret som ETF'er hvilket betyder jeg bliver nødt til at betale lagerskat? Noget andet som jeg ikke synes stemmer er hvad nordnet opgiver som ÅOP under min månedsopsaring. Her står ÅOP som C25: 0,30% World: 0,5% Emerging: 0,5% Er det en ekstra kost som nordnet tager? Håber det giver mening :) På forhånd tak!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
NyTilAktier
Gæst
14-05-2021 01:48

Rapporter til Admin
På billedet kan ses ÅOP og Type som er hvad jeg undre mig over. https://ibb.co[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
DownClock
Guru
14-05-2021 07:52

Rapporter til Admin
Det er bare en visningsfejl hos Nordnet. De index fonde du har valgt er ikke underlagt lagerbeskatning.
--
Bevis det
#3
GumpDK
Elite Supporter
14-05-2021 08:10

Rapporter til Admin
Som #2 siger, så er det ikke etf'er du har, så det er beskatning efter realisationsprincippet. Angående ÅOP, så er det "prisen" på dine indexfonde. Det er ikke Nordnet der tager disse, det er fonden, så i dit tilfælde Sparinvest. Passive indexfonde er billige, men ikke gratis, så du betaler for at have fonden. Det sker automatisk, så du skal ikke foretage dig noget. Og så skal du vide at der er en årlig omkostning, og så er der, i nogle tilfælde, indtrædelses- og udtrædelsesomkostninger, så det er billigere jo længere du har dem. Mener at den ÅOP der er angivet, er ved antagelse at du har dem i 7 år, men hæng mig ikke op på det... Men hvis jeg var dig, så ville jeg melde mig ind i et par investeringsgrupper på Facebook, der er meget god viden at hente. Ellers er der Daniel's pengetip og Økonomichefen på Youtube.
--
#4
elalso
Elitebruger
30-05-2021 15:53

Rapporter til Admin
Hey, Jeg vil til at smide lidt penge efter en månedsopsparing ved Nordnet og fandt det her opslag. Jeg skal lige høre jer, om Nordnet selv indberetter alt til Skat, eller skal man gøre det aktivt selv? Og hvordan fungerer udbetaling af afkast mm.?
--
Mvh. elalso
#5
Jesper
Gæst
30-05-2021 16:11

Rapporter til Admin
Nordnet indberetter til skat for dig. Ved afkast (mener du udbytte??), sker det helt automatisk. Pengene går ind på aktie-kontoen et par dage efter X-Day.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
elalso
Elitebruger
31-05-2021 10:31

Rapporter til Admin
#5 - Ja, jeg mener udbytte. Jeg er ny i gamet, så jeg er åbenbart ikke helt klar på terminologien :) Tak for svaret. Jeg ville nødigt stå i en situation, hvor jeg fik et skattesmæk, fordi jeg havde gjort noget forkert.
--
Mvh. elalso
#7
Jesper
Gæst
31-05-2021 11:19

Rapporter til Admin
#6 Pyt med terminologien, jeg skulle bare være sikker på vi ikke talte forbi hinanden. :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
elalso
Elitebruger
31-05-2021 12:46

Rapporter til Admin
# 7 - Ja, det er også en god ting :)
--
Mvh. elalso
#9
Th3_1cE_m4n
Monsterbruger
31-05-2021 13:47

Rapporter til Admin
Spændene... :) Nu hvor snakken er igang, hvilken Aktier tror i, vil klare sig godt over de næste par år ?? :)
--
#10
Jesper
Gæst
31-05-2021 14:27

Rapporter til Admin
#9 Det svar er penge værd, mange penge he he. Men rent GÆT, hvis vi taler danske, og lidt længere fremtid end et par år, så tror jeg på Vestas og Ørsted. Der vil de kommende år ske en stor stigning i elforbruget efterhånden som bla biler går fra benzin/diesel til el, samtidig med der vil være et grønt fokus når den el skal skabes. Da de steg en del i 2020, tror jeg der går nogle år før vi ser næste store spring hos dem. Langsigtet tror jeg de er gode. Mere internationalt tror jeg på halvleder-industrien. Efterspørgslen på chips til pcer, biler og alverdens ting vil kun gå i en retning, op. Der kommer chips i flere og flere ting. Jeg tror der bliver endnu større pres end nu, på efterspørgslen af råvarerne til at få skabt de chips. Her kunne godt komme et større spring inden for et par år. Hvem jeg ville passe særligt på er: Tesla... Jeg tror de får kam til håret, når først de store bilfabrikker de kommende år for alvor sætter produktionen af elbiler i gang. Danske Bank... Svært at sige hvad der sker med evt erstatningskrav, der er flere på spring med krav end folk i almindelighed lige er klar over. (De kan inden for et par år gå kraftigt begge veje, alt efter om de klarer frisag med "småpenge" eller om det bliver rigtig dyrt)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
DownClock
Guru
31-05-2021 14:27

Rapporter til Admin
#9 Produktive aktiver. Især hvis man er har den tro at der en hyperinflation rundt om hjørnet.
--
Bevis det
#12
Yilar
Maxi Supporter
31-05-2021 18:21

Rapporter til Admin
Drop "Sparindex INDEX OMX C25 KL | ÅOP: 0,35" og sæt pengene i Nordnets egen OMXC25 fond, hvor ÅOPen er 0,2 og der ikke er kurtage overhoved. Du skal for øvrigt holde dig fra nordnets andre fonde. De bliver lagerbeskattet som kapitalindkomst (42%) i modsætning til deres danske fond.
--
#13
elalso
Elitebruger
01-06-2021 10:08

Rapporter til Admin
#9 jeg kigger på de mere "stabile" fonde snarere end at investere med større risici i enkeltstående aktier. Dog kan de i forvejen etablerede virksomheder, hvor jeg vurderer, at der kan ske en stor udvikling fremadrettet også være meget spændende. Det kan eksempelvis være Vestas eller Mærsk. Førstnævnte er dog noget mere billig, end hvad Mærsks er ;)
--
Mvh. elalso
#14
Gorm
Semibruger
01-06-2021 10:34

Rapporter til Admin
#12, hvordan er det med skatten i nordnets egen OMXC25 fond? Jeg mindes den er en svensk fond, selvom man tror noget andet, og derfor har forhøjet beskatning..
--

Opret svar til indlægget: Skat på aktier, fonde og ETF'er ( nordnet )

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE