Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

LED pærer versus lysdæmper

Af Gæst harSetLyset | 05-05-2021 18:33 | 398 visninger | 7 svar, hop til seneste
Hej hol Så jeg er i den situation at i min lejlighed der er kontakten til den primære lyskilde i loftet en kontakt med lysdæmper. Visuelt er den identisk med denne, jeg er dog ikke sikker på at det er præcis samme model: https://www.harald-nyborg.dk[...] Lysdæmperen er egentlig ikke noget jeg har brugt ret meget, men ind til nu har det heller ikke været et problem. For nyligt sprang min pære, og det var lidt surt, for jeg havde ikke en ny der passede. Næste dag stikker jeg ud for at købe en pære, men i Netto kunne jeg kun få LED pærer nu. Det samme gælder i fakta og Menu. Jeg har ikke kunne finde en forhandler nær mig der sælger de gammeldags pærer. Og nu tænker du nok, ja, men så køb dog LED til lysdæmper. Men det er præcis hvad jeg har gjort. Først købte jeg en i Netto, den blinkede fuldstændig sindsygt. Så prøvede jeg at købe et andet mærke men også LED til dæmper. Den kan i det mindste lyse, men det er så til gengæld også det eneste den kan. Jeg kan dæmpe den midlertidigt, men så skruer den selv op. Jeg kan slukke den, og så tænder den selv igen efter 5 minutter. Så nu har jeg lys i stuen 24/7. I den idelle verden så skal jeg ikke til at bøvle med at skifte min kontakt, så jeg håbede at nogen her inde måske kunne anbefale mig en god LED pære til dæmper som faktisk fungerer? Eller om der måske findes en anden løsning (jeg tror nok at problemet er at modstanden på en LED pære er langt mindre end på en glødetrådspære, så den smule spænding der er i den capacitor der sidder i touch kontakten overkommer modstanden i pæren og enten skruer op for styrken eller tænder den).
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
MadsAG
Junior Supporter
05-05-2021 18:57

Rapporter til Admin
Skift til en ny kontakt.
--
#2
TisseFrans
Semibruger
05-05-2021 19:45

Rapporter til Admin
Vi har LED med lysdæmper til lyset over spisebordet. Det er LED'er fra Harald Skrald men de fungerer upåklageligt!
--
#3
WaqasHW
Bruger Aspirant
05-05-2021 20:02

Rapporter til Admin
Du skal bruge en dæmper lavet til led, eller en led driver som kan dæmpes.
--
#4
TrappaZ
Gæst
05-05-2021 20:19

Rapporter til Admin
1. Du bliver nødt til at finde ud af hvilken model din dæmper er. En LED lyskilde skal bruge en LED dæmper. Der findes stadig dæmpere som dæmper de gamledags lyskilder (halogen, gløde) 2. Vælg Phillips. De dæmpbare modeller dæmper bare bedre end andre. Det er en personlig holdning.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Dragonheart
Guru
05-05-2021 20:29

Rapporter til Admin
Hvis det er en LR lysdæmper så går den ikke til LED. Her skal bruges en CR lysdæmper da 230v LEDer har en elektronisk transformator. Vælger du en dedikeret LED dæmper (fx touch fra LK FUga der både kan indstilles til CR og LR) så kan du indstille max og minimum da nogle LED pærer blinker hvis de dæmpes for meget.
--
#6
Cossie
Juniorbruger
05-05-2021 21:09

Rapporter til Admin
Mi light pærer med fjernbetjening eller Philips hue, problem solved?
--
#7
Extreme_RIIS
Elitebruger
05-05-2021 22:39

Rapporter til Admin
Køb Ikea Trådfri Pære + Fjernbetjening. De fåes i alle modeller. Både til dæmpning men også med farveskift. Dernæst (Da både Ikea og Philips hus betjeninger ikke ligner noget andet i huset) køber du et sæt til at montere din Ikea fjernbetjening i en LK kontakt som kan monteres/limes på væggen et valgfrit sted. Eksempel laver dette firma nogle gode løsninger. https://weblab3d.com[...] Men har du selv adgang til 3D printer kan du selv lave dem.
--
Sidst redigeret 05-05-2021 22:42

Opret svar til indlægget: LED pærer versus lysdæmper

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning