Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Ubehag ved studie

Af Gæst Den IT-interesserede studerende | 19-04-2021 19:20 | 1157 visninger | 17 svar, hop til seneste
Hej med jer Jeg ved godt at det her er et hardwareforum og emnet ikke er specielt hyggeligt. Men jeg går ud fra, at der sikkert er mange af jer der har taget en uddannelse og måske har oplevet noget lignende så jeg håber mit indlæg er ok. Jeg har i en længere periode oplevet fysisk ubehag på studiet. Når jeg sidder inde i lokalet, så får jeg ondt i maven, bliver nervøs for hvilke lyde den laver og kan mærke hjertet banke. Jeg bliver oftest urolig i lokalet, indelukket og nervøs. Kan også føle, at hvis jeg sidder med ryggen til andre studerende så føler jeg, at der bliver peget af mig eller talt om mig. Det kan f.eks. være ubehageligt hvis man høre nogen snakke/fnise men man ikke helt kan afkode det. Det bliver også svært, at fokusere på undervisningen og opgaveløsningen da jeg ikke kan tænke klart. Heldigvis er det ikke altid, at jeg ikke kan tænke klart men det sker ofte sammenholdt med de andre ting. Jeg er blevet meget i tvivl om det mon er studiet, som jeg simpelthen er gået død i eller om det er noget dybereliggende. Har overvejet, at droppe ud af uddannelsen da jeg så vil være fri for dette, eller måske som et alternativ droppe at møde op til undervisningen. Hvis jeg dropper ud, så ved jeg ikke hvad jeg så skal gøre, har ikke en plan hvis jeg dropper ud. Der er tale om en bacheloruddannelse hvor jeg kun har omkring 1 år tilbage. Vil nok fortryde hvis jeg dropper ud, men det er vel heller ikke meningen at man skal få det dårligt af at sidde til undervisning. Er der nogen af jer der har nogle fif til hvad man kan gøre?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Chr4030
Mega Supporter
19-04-2021 19:23

Rapporter til Admin
Snak med din læge. Det lyder som psykiske problemer. Sikkert angst. Men gå til lægen
--
#2
Copponex
Bruger Aspirant
19-04-2021 19:27

Rapporter til Admin
Jeg er hverken læge eller psykiatrier, men det lyder umiddelbart som noget angst noget. Det kan være forbundet med mange ting, studiet eller andet. Jeg vil først og fremmest anbefale dig at tale med nogen. Mange uddannelsessteder har "trivselsvejledere" eller lign. De vil sikkert kunne hjælpe dig i den rigtige retning. Det kunne også være en mulighed at snakke med din egen læge, evt. om en henstilling til en psykolog. Nu ved jeg ikke hvordan du har det med psykolog og sådan, men jeg er af den opfattelse, at det behøver ikke at være helt galt før man snakker med en, det kan sagtens, og måske i nogle tilfælde være bedre, at snakke med nogle inden det 'vokser' sig for stort. Det er godt at du søger hjælp omkring det, det er altid et godt sted at starte! :)
--
#3
Kneth95
Ny på siden
19-04-2021 19:29

Rapporter til Admin
Lyder som noget Social angst https://www.sundhed.dk[...] har selv haft problemer med det i mange år, men det har altid været til at overkomme og skubbe til side, nogen tider kan det dog blive lidt skidt. Men hvis det er så stort et problem er du har tænkt dig at droppe ud eller ikke at tage til forelæsning for at undgå sociale situationer lyder det til at det er blevet et stort problem for dig og du burde nok ringe til din læge og få sat et snak op med en psykolog.
--
#4
ToFFo
Guru
19-04-2021 19:34

Rapporter til Admin
Textbook symptomer på angst. Det eneste råd du skal tage med dig herfra: Tal med din læge som vil vurdere hvad der er den rigtige måde at behandle det på. Jeg vil ikke råde dig til hvorvidt du skal droppe ud af uddannelsen eller ej. Men lad være med at gøre noget du måske fortryder, og kontakt din læge, før du gør alt muligt andet.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 19-04-2021 19:37
#5
Hej
Gæst
19-04-2021 19:37

Rapporter til Admin
bestil tid hos din egen læge og få ringet til studieservice/kontakten på uddannelsen de har også psykologer m.m i deres system, så måske de har nogle redskaber til dig eller bare at snakke
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
Det bliver godt
Gæst
19-04-2021 20:14

Rapporter til Admin
Hej Jeg har haft præcis samme problemer som du beskriver dér. Det var især i gymnasiet hvor jeg var meget selvbevidst og følte at folk kiggede på mig i klassen. Det der har hjulpet mig var da jeg fandt ud af at det var angst jeg gik og døjede med - siden hen har jeg fået en henvisning fra lægen og set en psykolog. Det har hjulpet utrolig meget, og den dag idag har jeg det rigtig godt med mig selv. Det første skridt er at anerkende at det faktisk er helt ok at man har det sådan - og at mange andre mennesker også har angst. Der er masser af hjælp at hente, og du skal ikke tøve med at få fat i din læge og få fundet én du kan snakke med. Der er lys for enden af tunnelen, og du skal nok få det godt :-)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
Sheik3n^
Semi Supporter
19-04-2021 21:05

Rapporter til Admin
1. Først og fremmest tag kontakt til din læge. 2. Kontakt dit studiekontor, og få snakket med en studievejleder og/eller trivselsvejleder. Nogle studier tilbyder også psykologsamtaler. Den støtte du kan få vil være uvurderlig i dit resterende studieforløb. 3. Du må ikke droppe studiet! Du har allerede brugt to år og to års SU. Hver dag du møder op investerer du i din fremtid, og det er uvurderligt. Endvidere vil den slags psykiske symptomer som du pt slås med kun blive større og sværere at overkomme såfremt du vælger at isolere dig derhjemme. Lad være med at gå i stå, og lad være med at kaste alt dit hårde arbejde ud af vinduet :) God vind med det hele!
--
#8
stenergut
Junior Supporter
19-04-2021 21:10

Rapporter til Admin
mener at man kan få x i støtte til psykolog, hvis man er under en vis alder. hvis det ikke hjælper, så bed om en henvisning til en psykiater. fordi du skal i mål med din uddannelse.
--
#9
WakeyWakey
Elitebruger
19-04-2021 21:14

Rapporter til Admin
Symptomer på Social Angst. Årha velkommen i klubben det er bare ikke sjovt :( Kunne før i tiden også få det når jeg handler. et godt tip til dig hvis du gerne vil komme det til livs er at styrke træne, og styrke træne meget! Det er din selvsikkerhed og selvværd der ikke fungerer som det skal som derfor udløser angst. Selv din læge vil anbefale dig styrke træning, håber du er en af dem der kan blive hooked på det, for jeg vil ikke ønske social angst for nogen folk. LAD VÆRE MED AT TAGE MEDICIN MOD DET. Bare et godt råd herfra, for det første er det ikke sikkert det hjælper, for det andet er du 100% sikker på det ændrer dig så markant at dine nærmeste kan mærke det. Plus du får mén af antipsykisk medicin. KEMISK LOBOTOMI. Hold dig fra piller! Styrketræning er vejen frem!
--
[email protected] - 3070Tuf - B550-F - B-die 3600mhz - Nxzth510i - Arctic Freezer II 280mm
--
Sidst redigeret 19-04-2021 21:16
#10
stenergut
Junior Supporter
19-04-2021 21:19

Rapporter til Admin
#10 Træning er altid godt. Men der er nogle mennesker der har god nytte af psykofarmaka i en periode. Og dem der har alvorlige psykiske lidelser SKAL tage deres medicin.
--
#11
WakeyWakey
Elitebruger
20-04-2021 00:17

Rapporter til Admin
#10 social angst er ikke en så alvorlig psykisk lidelse at man skal lægge sig ud med antipsykiske stoffer!! Det er noget helvede har skabt. Kommer du først på det kommer du ikke af det igen for du vil altid føle du slipper tilbage så. De eneste psykiske lidelser man burde tage psykiske piller mod er svært skizofreni og en depression i en sådan grad at man er til fysisk skade for sig selv. Og ja så de klassiske som personlighedsspaltning og voldsomme ting. At der bliver givet piller til højre og til venstre for ting som mild depression og mild angst er fuldkommen uacceptabelt. Det er så farlige stoffer. Min kæreste er neurolog, jeg trækker det ikke bare op af hatten det her.
--
[email protected] - 3070Tuf - B550-F - B-die 3600mhz - Nxzth510i - Arctic Freezer II 280mm
#12
stenergut
Junior Supporter
20-04-2021 00:44

Rapporter til Admin
#11 "Min kæreste er xx argumentet" Ah, tror jeg overlader den slags vurderinger til fagfolk. Jeg kan bare sige at de hjalp mig ud af både med depression og angst. Og man kan sagtens komme ud af dem, med rette lægelig vejledning. Men det siger sig selv at man ikke skal gå og poppe benzoer som slik, eller stoppe med at tage anti-depressiv fra den ene dag til den anden.
--
#13
WakeyWakey
Elitebruger
20-04-2021 01:20

Rapporter til Admin
#12 Du er godt klar over hvad en neurolog er ikke? Altså nu spørger jeg bare siden du skriver du lader fagfolk vurdere det... En person uddannet inde for faget kan sagtens have en anden diagnose eller holdning hvad angår psykiske sygdomme end en tilsvarende person i samme fag.. Og jo min kæreste ved sku godt hvad hun snakker om når hun er uddannet neurolog.. Og hvis du tror jeg lyver omkring hende kunne jeg sku bare have skrevet det var mig selv der var uddannet neurolog istedet. Jeg sidder på en privatprofil.....
--
[email protected] - 3070Tuf - B550-F - B-die 3600mhz - Nxzth510i - Arctic Freezer II 280mm
--
Sidst redigeret 20-04-2021 01:22
#14
Puch Monza
Gæst
20-04-2021 07:07

Rapporter til Admin
#13 Ikke for at skyde dine teorier i jorden - måske er din kæreste neurolog, måske ikke. Uanset er det ikke den rigtige fagperson til at vurdere psykisk sygdom, uanset om hun er læge eller ej, så er det ikke det rette speciale. Lad en psykiater tage stilling til så tunge spørgsmål, som en individuel person med en individuel lidelse skal tage medicin imod det.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#15
Torben67
Monsterbruger
20-04-2021 07:17

Rapporter til Admin
Ros til svar:-) Rigtigt meget ros for kvaliteten af svarene herinde. Jeg vil dog fraråde dig at lytte til #13 og istedet lade fagmændene være eksperterne. Lidt personlig historie: Var selv i min ungdom alt, alt for længe om at erkende, at jeg havde et problem og det endte med at blive meget voldsomt - invaliderende. Så mit råd er til dig: - Søg læge - nu - og få evt. henvisning til psykiater/psykolog - Hvis kemien ikke er der, vælg en anden læge/psykiater/psykolog - Snak med studievejleder - de kan være rigtigt fornuftige Et par ord om medicin: Medicin kan være en støtte og kan ved alvorlige tilfælde være en nødvendig støtte for at få noget ud af samtaleterapi. Alle undersøgelser viser, at kombinationen er langt det stærkeste. Med hensyn til antidepressiva, er der kun få bivirkninger og de fleste oplever en meget signifikant effekt efter ca. 6 uger. Du skal dog være klar over, at man får det lidt værre i opstarten.
--
#16
Den IT-interesserede studerende
Gæst
21-04-2021 00:25

Rapporter til Admin
Hej tak for jeres svar. Jeg vil overveje om man måske skal få noget hjælp til det. Kan se at der findes forskellige terapeuter og psykologer. Priserne svinger mellem 5-1000 kr. i timen. Kan man bare kontakte sådan en? Er lidt nervøs med at gå til lægen, hvis det viser sig at jeg fejler noget og det så måske bliver brugt i mod en eller bare at det er gemt i deres systemer at man fejler noget psykisk. Er jeg bare for paranoid? Er det nødvendigt at få stillet en diagnose eller kan man bare gå til samtaler hos en privat psykolog eller noget lignede
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#17
Rafcio
Bruger
21-04-2021 00:34

Rapporter til Admin
#16 det er ikke noget du skal arbejde i, det du siger om at viden om bliver brugt imod dig, tvært imod, lægen har pligt til at bruge det til fordel for dig, han/hun skal hjælpe dig bedst muligt og dette gøres bedst på baggrund af viden de indhenter hos dig, der har et problem og fortæller om den. Start hos egen læge, så må du se hvad du kan få tilbud om, så kan du evt efterfølgende udvide om nødvendigt med privat terapi. Skolen skal du slet ikke droppe, du kan jo altid holde orlov, til du er op på beatet igen. Dette kan du også få hjælp til hos en lokal studievejleder eller lign der er på solen. Er det stor institution, kan det også være at de har en psykolog tilknyttet uddannelsesstedet ;-)
--
Signatur

Opret svar til indlægget: Ubehag ved studie

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login