Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Snyd med dato, corona svar

Af Monsterbruger Andersjepsen | 05-04-2021 20:28 | 2014 visninger | 20 svar, hop til seneste
Hej HOL, Ønsker lidt debat på dette emne, da mig og et par kammerater forleden sad og diskuterede hvordan det kan være, at der ikke er lavet et bedre system ift. Corona svar. Jeg har nu et par gange fået taget lyntest, og i den forbindelse er det muligt at hente svarresultatet ned som PDF. Det undrer mig gevaldigt, at der i dette testresultat ikke fremgår en QR kode eller lign. som skal scannes diverse steder ift. hvornår testen er foretaget, for at se om datoen er korrekt. Det tager 2 sekunder med et alm pdf-program at gå ind og redigere i datoen for svaret, hvorved denne negative test altså kan ''genbruges'' et utal af gange, uden mulighed for at dette kan spottes, sådan som svarresultatet er opbygget pt. Jeg er med på at den gængse frisør mv. ikke kommer til at stå med et scannings apparat eller lign. dog skal det siges at jeg var på Bornholm i påsken, hvorved politiet ved grænsen kun kort skimter testen på udprintet papir eller pdf form på telefonen, uden en gyldig identitetsform på, om svardatoen er korrekt. Derudover skal det tilføjes, at man også frit kan redigere i navn samt CPR nr. så man ligefrem kan lave ikke påviste corona svar resultater, til andre personer. Alt dette er super simpelt. Dette er blot en bekymring fra min side af ift. hvor nemt det er lige at ''fuske'' med datoen, såfremt man ikke lige orker at stå i kø 1-2 timer ved testcentrene (som mange steder i dag bl.a. grundet genopstart efter påske). Jeg har ikke set andre steder at dette issue er påpeget, og det undrer mig kontra hvor super nemt det er at omgås, selv med beskedne IT-kundskaber.
--
Sidst redigeret 05-04-2021 20:31
#1
ToFFo
Guru
05-04-2021 20:30

Rapporter til Admin
Når du downloader dit Coronapas, bliver der tilknyttet et unikt ID til den download, så man, hvis man vil, kan dobbeltchecke at det stemmer. Jeg ved ikke hvordan det foregår med de knapt så præcise lyntests. Men jeg forestiller mig, at man skal vise coronapas når man skal ind rundt omkring. Ellers er coronapasset jo ligegyldigt :P
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 05-04-2021 20:31
#2
Andersjepsen
Monsterbruger
05-04-2021 20:32

Rapporter til Admin
#1 Ja, når Coronapasset for alvor bliver indført, og det bliver udmeldt at en PDF fremvisning af en ikke påvist test ikke er gyldig, så er vi selvfølgelig i en anden situation, hvor det ikke er muligt. Det jeg med på.
--
#3
Cubbs
Gæst
05-04-2021 20:56

Rapporter til Admin
Det er en relativt tung strafferamme, der gælder for dokumentfalsk. Tænker at den skærpede ramme nok til dels vil gøre sig gældende her. Ikke orke at stå i kø vs. ... ? Der skal nok være nogen, der tager chancen - måske de ikke er bekendt med hvad straffen er, skulle de blive opdaget - og sigtet?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
Andersjepsen
Monsterbruger
05-04-2021 21:02

Rapporter til Admin
#3 jeg skal ikke kunne gøre mig klog på det, jeg har dog svært ved at se hvem der skulle efterkomme dette, Såfremt du står ved et spisested, zoo, frisør mm. Hvordan skulle det opdages? Medmindre, som nævn ovenover af papir form eller PDF fremvisning ikke er gyldig i længden. Der er jo ligeledes folk som ikke er elektroniske i form af smartphones samt elektroniske platforme. Derved har jeg svært ved at se, at papir form ligefrem vil blive nægtet i fremtiden. Men ja, spøjs debat :)
--
#5
denzi
Ny på siden
05-04-2021 21:04

Rapporter til Admin
Det bliver vel en sigtelse af dokument falsk x2 pga. fordobling af corona?
--
#6
Andersjepsen
Monsterbruger
05-04-2021 21:05

Rapporter til Admin
#5 hvad er det du svarer på lige nu?
--
#7
denzi
Ny på siden
05-04-2021 21:11

Rapporter til Admin
#6 hvis man bliver nappet af politiet fordi man har manipuleret med corona test Straf i forbindelse med corona bliver jo fordoblet, eks. hvis man stjæler mundbind eller håndsprit? Sikkert også i forbindelse med dokumentfalsk?
--
#8
7430
Mega Nørd
05-04-2021 21:16

Rapporter til Admin
du kan ik bare komme med et papir, du skal ha et udstedt i båsene eller vise dit corona pas( info fra min frisør, skal selv klippes imorgen), så det med ændre dato osv er ret spild af tid
--
jep jep
#9
Andersjepsen
Monsterbruger
05-04-2021 21:17

Rapporter til Admin
#7 det skal jeg ikke kunne gøre mig klog på. Har dog svært ved at se man skulle blive taget af politiet ved indgangen til eksempelvis zoo eller en restaurant med et falsk test resultat som var printet ud. Politiet kontrollerer jo ikke dette - og såfremt de gjorde, har de stadig ingen redskaber til at se, om den er gyldig. Medmindre de må fremtvinge af du logger ind på sundhed.dk, for at legitimere. Kort fortalt undrer det mig bare, at man ikke fra start af har lavet det som en QR kode.
--
#10
Dragonheart
Guru
05-04-2021 21:17

Rapporter til Admin
Hvis du forfalsker dokumentet med prøvesvar således at du beriger på det. Fx ved at kunen tage til frisøren, eller whatever hvor man ellers kun kan få lov med en gyldig test så er det rigtig nok dokumentfalsk. Og ud fra hvordan loven er blevet fortolket indtil videre er det straf x2. Men årsagen til der ikke er et bedre system endnu er simpelprioritering fra regeringens side.
--
#11
Andersjepsen
Monsterbruger
05-04-2021 21:18

Rapporter til Admin
#8 sådan fungerede det i hvert fald ikke ved grænsen da jeg skulle til Bornholm i påsken :)
--
#12
7430
Mega Nørd
05-04-2021 21:19

Rapporter til Admin
vi fik infoen igår:) vi fik afvide enten kommer vi med corona pas, eller skal vi ha et stykke papir nede i testcentret vi skal have med:)
--
jep jep
#13
Wut
Semi Nørd
05-04-2021 21:20

Rapporter til Admin
"PDF. Det undrer mig gevaldigt, at der i dette testresultat ikke fremgår en QR kode eller lign. som skal scannes diverse steder ift. hvornår testen er foretaget, for at se om datoen er korrekt." Det har du da også ret i, at det er lidt underligt. Men omvendt kan man jo lige være blevet smittet så kort forinden eller lige efter testen, at testen ikke fangede svaret. Så et negativt svar er jo ikke 100% retvisende. Så har man nok vurderet, at det er en så lille brøkdel af borgerne, der er belastende nok til at snyde med coronatestsvar, at det går ind under "andre fejlkilder", og ikke noget, man behøver gøre alt for meget ved. Hvem er det egentlig, man snyder, hvis man fupper med svarene? Sig selv, eller kollegerne, eller sin familie eller bare samfundet generelt? Jeg forstår ikke den iver, der er for altid at finde smuthuller i ting - mest for bare at være på tværs. De laver corona-test oppe ved den lokale skole her 600 meter fra, hvor jeg bor. Jeg tror, jeg kan nå at spæne derop og få en pind i næsen, og hjem igen inden jeg får fundet ud af, hvilken typefont de har brugt i coronatestsvaret, og få fedtet det til i MS Paint og printet ud. ;)
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 05-04-2021 21:20
#14
Gant
Elitebruger
06-04-2021 10:23

Rapporter til Admin
#5 +1 #6 Det han siger burde afskrække de fleste fra at snyde. Straffeloven § 172 § 172 Straffen for dokumentfalsk er bøde eller fængsel indtil 2 år.Stk. 2. Er dokumentfalsk af særligt grov karakter, eller er et større antal forhold begået, kan straffen stige til fængsel i 6 år. Kæmpe bøde eller 4-12 års fængsel med corona-tillæg. ?? Jeg er dog enig i at de burde gøre mere end bare at udstede et dokument der let kan ændres på få minutter.
--
Z390 Gigabyte Aorus Pro | 9900k | 32GB 3200Mhz | RTX 3090 GameRock | VG27AQ
#15
ChristianHP
Semibruger
06-04-2021 18:02

Rapporter til Admin
Det er ikke en løsning at encode datoen i en QR kode. Der findes et utal af QR generators på nettet, fx: https://www.the-qrcode-generator.com[...] Du kan jo bare scanne den rigtige, som du har fået fra et gyldigt test resultat, så du ser hvordan datoen er encoded i den. Så ændrer du datoen i dette plain text, og generere herefter en ny QR. Så sætter du den ind i PDF'en. Bum, så har du forfalsket QR koden ligesom du ville have gjort med datoen hvis den stod i plain text. Den eneste rigtige måde at sikre ting på er at holde data server side, og foretage verificeringen der: Lav en lille look-up service der scanner stregkoden på folks sygesikringsbevis, bruger CPR-nummeret til at slå seneste test-resultat op i sundhed.dk's database, og verificerer at den er under 72 timer gammel. Men ligesom #13 ser jeg ikke pointen. At lave et sådant system kræver udviklingsresourcer, og udviklere er pikkedyre. Den effort man lægger i at sikre ting skal holdes op imod den interesse svindlere måtte have i at snyde systemet. Hvem er det der fifler med den her dato? Og... but why? Bare for at være et asshole? Det er jo super nemt og gratis at blive testet, og man får svar på typisk 24 timer, på en digital platform. DK er helt vildt forkælet hvad det her angår. Du skulle høre hvad min kammerat, der bor i Tjekkiet må igennem for at få en test. Dernede koster det 600kr, og hvis du skal bruge resultatet til at rejse skal du have et officielt certifikat, som sendes til dig med posten. Her kan vi tale om et udbytte ved snyd, der måske inviterer til svindel.
--
Sidst redigeret 06-04-2021 18:04
#16
Kaasje
Guru
06-04-2021 18:22

Rapporter til Admin
#14 Og folk bliver straffet for det. Der var en sag om en familiefar som skulle tilbage til danmark lidt tidligere på året, og han havde klistret en ny dato på en gammel test. Han blev hevet i retten for dokumentfalsk. https://nyheder.tv2.dk[...]
--
*(Foreveralone face)* Ultimate goal: More bacon! And cola. Thats it. Oh, and Cocio. OOOH, and potato chips.
#17
Ð Xargo
Elite Supporter
06-04-2021 19:09

Rapporter til Admin
marker datoen online og højreklik, vælg inspect og ændre til den dato du vil have. luk værktøjet og tag et screenshot. utroligt nemt at snyde med, og feks lufthavne har ingen måde at tjekke op på det, derfor har de selv indført lyntests.
--
Fractal Design Nano S, 16gb DDR4 3200Mhz, 2060 super, Ryzen 3600x, kraken x62, SF600 Blacklist/scammers: Silvergoat, Maripyt,
#18
Hans
Guru
06-04-2021 19:37

Rapporter til Admin
Man kan fuske med alt, spørgsmålet er bare, hvor meget arbejde det kræver, og om man vil risikere en dom for dokumentfalskeri...
--
http://www.NoteBookWorld.dk[...] - RIP, 22/3-2007... Useriøse sælgere: se profil
#19
Djin
Maxi Supporter
07-04-2021 13:41

Rapporter til Admin
Som jeg forstår det vil corona-passet indeholde et ID (nok QR-kode), som gør at en frisør eller lign. selv kan bekræfte om du er enten vaccineret eller indenfor perioden af en negativ test vha. online-opslag og ikke bare alene med den lap papir du vifter med. Det skal selvfølgelig sammenholdes med noget billed-ID, som matcher det opslåede corona-pas ID, så alle ikke løber rundt med deres mormor's QR-kode, men det burde være sværere for den gennemsnitlige teenager at enten udgive sig for at være 85 år eller lave et falskt billed-ID, end bare at redigere i PDF'er. :)
--
Sidst redigeret 07-04-2021 13:42
#20
pederlk
Guru
08-04-2021 09:29

Rapporter til Admin
Straffen for snyd med det, er lige sat op til det dobbelte: https://ekstrabladet.dk[...]
--
ASUS P8Z77-V LE Plus | Intel i7 3770k 3,[email protected],5GHz | Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 16GB(4x4) | MSI GTX 1070 ARMOR 8G OC | Samsung 860 Evo MZ-76E250B

Opret svar til indlægget: Snyd med dato, corona svar

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login