Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Argumenter for salg af rækkehus

Af Gæst jenz | 05-03-2021 11:38 | 1485 visninger | 31 svar, hop til seneste
Hej Vi har et rækkehus, hvor prisen følger det eksploderende marked omkring København. Der er kun tre huse til salg som vi kan sammenligne os med i hele Storkøbenhavn - det gør at vi formentlig kan sælge det til 4-500.000 mere end vi har givet for det. Men..... Min kone er ikke "klar" til at flytte allerede. Vi har en drøm om at komme længere væk fra København og ende i en provinsby med maks en time fra København. Cirka. Hun siger 5-6 år, jeg er bare bange for den hidsige gevinst langsomt forsvinder de kommende år. Oprydning efter det her års virus helvede og et boligmarked som er helt galemathias(?). Hvilke argumenter kan jeg fyre af? Hun er somregel lyttende til fornuft, men hvad vurderer i lige?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Goffer
Bruger
05-03-2021 11:43

Rapporter til Admin
Altså der er jo ingen der kan spå om boligmarkedet eksplodere igen om 5-6 år når fruen er klar til at sælge. Kan nu godt forstå at man gerne vil realisere sin gevinst når man har den, men tænker at den profit i kan sælge med går jo igen den anden vej når i skal købe? Siger ikke i skal give 500k mere for et hus i provinsen, men provins eller ej, så er boligmarkedet jo steget generelt.
--
#2
spangsbjerg
Elitebruger
05-03-2021 11:44

Rapporter til Admin
Det er mange skattefri penge og tjene - det svarer vel til 1-2 års udbetalt løn for de fleste. Modsat så er spørgsmålet bare om det næste i skal købe så også er steget i kraft af markedet og i så derfor ikke rigtig får så meget ud af og sælge. Herudover er der også omkostninger i forbindelse med lån, salær og etc :-)
--
#3
Aslund
Monsterbruger
05-03-2021 11:45

Rapporter til Admin
Måske skulle du starte med at lytte til hende? Hvis hun ikke er klar til at flytte, så må der ligge noget til grund. Du skal hellere ikke presse hende til en beslutning hvis hun ikke ønsker det. Det er en lidt mærkelig tankegang. Det er en stor og fællesbeslutning der skal løses i fællesskab. Hvordan ser markedet ud om 4-5 år? Who knows, men de fleste lande står klar til at booste markederne når corona har lagt sig, så tvivler på vi vil se en stagnation på boligmarkedet om 5 års tid. Men ingen er eksperter. Men at du vil presse din kone fordi du vil score en hurtig gevinst. Måske skulle de overveje dine prioriteter i livet.
--
#4
MortenBC
Supporter Aspirant
05-03-2021 11:55

Rapporter til Admin
Husk at have i mente at det også koster mindst 100.000kr. at sælge huset + en masse andre gebyrer. Man siger at det ca. koster 200.000kr. i snit at sælge og købe et nyt hus. Så er næsten halvdelen af fortjenestelsen forsvundet. ( vi har lige gjort det, og de 200.000kr. passer nok meget godt ) Hvis priserne falder igen i KBH, så falder de sikkert også det sted i vil købe et andet hus og får det billigere. Hvis i vælger at blive boende nogle år endnu, så har i måske betalt et par hundredtusinder mere af jeres lån og står måske med de samme penge i hånden selvom priserne skulle falde og får måske det hus længere ude billigere end i dag. Det er også en mulighed at priserne stiger endnu mere de næste par år. Det er der ingen som ved med sikkerhed også du får endnu flere penge med ud. Jeg ville slå koldt vand i blodet hvis ikke konen er klar til at sælge huset i KBH. Det vil kun være et problem at blive nu, hvis økonomien braser fuldstendigt sammen i Danmark og huset bliver langt mindre værd end i har givet. Men så står vi jo i lort til halsen uanset hvad, hvis det går så galt.
--
Sidst redigeret 05-03-2021 12:00
#5
jenz
Gæst
05-03-2021 12:00

Rapporter til Admin
Tak for jeres svar så hurtigt, wow. #1 Selvfølgelig går huspriserne op alle vegne, i hvert fald de fleste - og ned. Med den tankegang er man status quo hele tiden. Vi vil ikke købe et dyrere hus end hvad vi har givet og netop derfor er priserne ret relevante for os i provinsen. Her taler vi Frederikssund og deromkring. Mere hus, mere have, mere plads er sådan set hvad vi ønsker os på sigt. #3 Jeg kan godt forstå du skriver som du gør, det er mig som ikke har været helt klar i min formulering. Jeg lytter naturligvis til konen, det er slet ikke det. Jeg vil aldrig presse hende ud i noget og slet ikke en så stor beslutning. Jeg efterlyser blot argumenter, faktisk for og imod en sådan beslutning. Hun er meget kortsigtet og ikke så økonomisk tænkende, det hele er meget følelser og her&nu. Derfor kan hun godt lytte og se fornuft i de længere perspektiver, men de kommer ikke selv til hende, hvis man kan sige det sådan. Håber det gav et andet lys på det...
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
fffd
Gæst
05-03-2021 12:01

Rapporter til Admin
#3 +1 Hvorfor presse en man elsker for småpenge..
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
Mik
Gæst
05-03-2021 12:05

Rapporter til Admin
Hvis i "kun" tjener 4-500.000 på at sælge i København kan i ikke have boet der længe? Det koster penge at købe og sælge bolig så giver det overhovedet mening rent økonomisk?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
jenz
Gæst
05-03-2021 12:08

Rapporter til Admin
#6 Det handler ikke om at presse nogen, men om at træffe en fornuftig beslutning. Det er det jeg forsøger at afdække med HOL eksperternes vurdering på et begrænset grundlag, i know. Nogle gange er det jo bare fint at høre andre hvad de tænker om ens situation. Men for alles skyld: Det er en fælles drøm om at komme væk, spørgsmålet er bare hvornår. Hun nævner det selv i ny og næ og viser mig huse hun har kigget på og sådan. Det er ikke fordi hun står fuldstændig fast.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
MadsAG
Junior Supporter
05-03-2021 12:08

Rapporter til Admin
Det lyder helt vildt at ville flytte eller rettere overtale sin kone til at flytte for et par hundrede tusinde..
--
Sidst redigeret 05-03-2021 12:09
#10
jenz
Gæst
05-03-2021 12:14

Rapporter til Admin
#9 Well, de "par hundrede tusinde" kunne slette et dyrt banklån og kun lade os sidde med realkreditten tilbage. Det er da noget. Men jeg kan se i synes jeg er en skiderik, det tager jeg til efterretning :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
ReneWagner
Elitebruger
05-03-2021 12:21

Rapporter til Admin
Det giver da fin mening, priserne i provinsen er ikke total overdrevet som i KBH og kan man tjene 500k kan man helt undgå banklånet på det næste hus, det giver VILDT meget økonomisk overskud til hverdagen. Måske man skulle spørge ind til hvorfor hun ikke er klar endnu "klar" betyder mange ting. Jeg lavede selv skiftet fra storby til provins , dog i lidt mindre målestok ( Roskilde --> Stenlille ) og vi sidder for det samme som i byen, blot med 1500/200m2 frem for 45m2
--
Ryzen 5 1600 - RX 580 Nitro/Sapphire 4gb - 32gb Ram Have you tried turning it off and on again?
#12
stallemanden
HOL Moderator
05-03-2021 12:32

Rapporter til Admin
#10 Jeg synes ikke du er en skiderik. Det er en naturlig ting, at man forsøger at "sælge" sin drøm og tanker til sin partner. Det lyder ikke til, at hun bare lige vender og hopper med på din idé, og det er et, synes jeg, sundt tegn. Hun lader sig nok ikke sådan lige presse, men du skal måske være opmærksom på, at hun ikke siger OK, for at få fred fra dit plageri :) Jeg fornemmer ikke, at du er ulykkelig for at bo hvor du bor, men alene tænker "fed gevinst" nu og her. Det er selvfølgelig fristende, men det var aldrig noget jeg personligt ville gøre. 5-6 år mere i nuværende bolig vil også betyde, at gælden er skrumpet, og det kunne være sandsynligt, at i alligevel kunne nøjes med en bolig uden banklån til den tid. Det afhænger selvfølgelig af, om rækkehuset skiftes ud med et pallæ. Og lur mig, om ikke det under alle omstændigheder ville ende med banklån det næste sted, for "det er der jo råd til". Så, jeg kan ikke umiddelbart give råd og argumenter, udover at tale til hendes drøm om et andet sted. Som du selv er inde på, så er penge ikke noget der som sådan er et opmærksomhedspunkt for hende, så du får nok aldrig solgt ideen om at sælge, ved at pege på en given gevinst. Måske hvis i kunne ende med at købe det næste helt uden gæld, hvilket nok ikke kommer til at ske, hvis kravet er en time til kbh.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#13
Comicsdk
Mega Supporter
05-03-2021 12:37

Rapporter til Admin
Hatten af for at kunne se den store fordel i at slippe af med gæld. Men jeg hverken kan eller vil rode mig ud i at vejlede dig, som nogle af de andre brugere siger, er det jo en fælles beslutning. Men dit argument står da megastærkt, når det skal diskuteres hvad det i praksis kan betyde.
--
#14
jenz
Gæst
05-03-2021 12:49

Rapporter til Admin
Tre positive svar i streg, hvad sker der :D #11 Jeg ser din analyse som værende ret præcis, på grænsen til imponerende. Jeg har intet imod at bo hvor vi gør. Det var et kompromis vi lavede, da vi flyttede ud af lejligheden i København. Altså mht. rækkehus. Rækkehuset har været en øjenåbner for hende og vi ønsker nu samme krav til næste bolig - mere plads, mere have, mere alt. Det er ikke kontanterne som lokker mig. Det er muligheden for at fjerne banklånet og kun betale til en billig realkredit samt vores boligdrømme kan blive en virkelighed. Det kan kun blive til virkelighed, fordi vi kan lave de her penge på rækkehuset og samtidigt så hurtigt. Vi kan selvfølgelig afvente det hele og det er sådan set også fint nok og vi får skåret noget af gælden væk, men det er også mange penge som forsvinder i renter. Det skal vel være en del af regnestykket - begge veje? #13 Spot on med at fjerne gæld. Det er i hvert fald noget som betyder noget for mig, skide være med realkreditten, men dyre banklån, fy for satan.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#15
stallemanden
HOL Moderator
05-03-2021 12:56

Rapporter til Admin
#14 Det er ikke kontanterne som lokker mig. Det er muligheden for at fjerne banklånet og kun betale til en billig realkredit samt vores boligdrømme kan blive en virkelighed. Det kan kun blive til virkelighed, fordi vi kan lave de her penge på rækkehuset og samtidigt så hurtigt. Med respekt, så må "mindre gæld at afdrage på" vel også betyde "kontanterne" :D Det var i hvert fald det jeg mente. Men, hypotesen med at slippe af med banklånet, kræver selvfølgelig også, at det sted i vælger at flytte til, ikke ligger i en prisklasse, hvor i alligevel ville være nødsaget til at have en banklån. Man fristes ofte til at gøre det der er luft til i økonomien.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#16
jenz
Gæst
05-03-2021 13:02

Rapporter til Admin
#15 Mente jo bare, at det var den fornuftige del at fjerne gælden og ikke for at stå med en masse kontanter på bankkontoen. Men mindre gæld = voksnene konto :D Det er også så svært det her altså... hihi Tak for jeres svar alle :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#17
Hansi123
Junior Supporter
05-03-2021 13:05

Rapporter til Admin
Hvis jeg var dig ville jeg sætte dig ned og snakke med hende og spørge hende i hvilket område hun kunne tænke sig at bo i om 5-6 år. Derefter ville jeg kigge på de huse som jeg synes er interessante til en god pris i de områder og derefter præsentere hende for det du har fundet. Det kan være du kan finde drømmehuset på den måde og overtale hende til at flytte. Økonomisk set er jeg også enig i din betragtning ved at betale et dyrt banklån ud og kun have realkrediltån, især når renten er så lav pt. I forhold til prognoserne er boliger i københavnsområdet steget markant mere end andre steder. På den front lyder det også som en god deal.
--
#18
Pendor
Maxi Supporter
05-03-2021 13:07

Rapporter til Admin
Du vil gerne have mere have og mere plads, men vil du også til Frederikssund? Hvis du venter nogle år og afdrager på gælden, kunne det jo være du kunne få mere have og mere plads, men tættere på end Frederikssund. Nu skriver du ikke noget om alder, job, etc..men typisk stiger ens løn også, så måske bliver der råd til mere tættere på København som et kompromis.
--
#20
ramos
Ultra Supporter
05-03-2021 13:16

Rapporter til Admin
Med al respekt for folks forskellige økonomier, så er 400-500.000 kroner ingenting i denne sammenhæng. Når der er fratrukket mæglerudgifter, stempelafgifter, indfrielse af gamle lån og stiftelse af nye lån, flytteomkostninger osv. kan i trække mindst 100.000 kr. fra det beløb. Så er der måske lige nok til at købe en gennemsnitlig VW Golf - ikke ligefrem livsændrende. Nu skal det her ikke handle om biler, men I skal formentlig også have 2 biler hvis I bor på landet, har i det med i regnestykket? Det er til gengæld livsændrende, at flytte væk fra byen inden man er klar. I har (forhåbentlig) masser af år endnu til at gå op og ned af hinanden og nyde freden på landet, men det gør man altså bedst hvis man føler man har fået det meste ud af det liv man havde tæt på byen. Køb bolig efter behov, og ikke efter markedet. Markedet er tæt på umuligt at forudsige. Da vi købte hus i februar 2018, var jeg sikker på vi købte på toppen. Priserne var langt over 2007 niveauet, og jeg havde selv regnet med et tab på 10-15% hen over 3-5 år. Jeg tog rimelig meget fejl.
--
#21
Martin Lohse
Monsterbruger
05-03-2021 14:29

Rapporter til Admin
Der er et udefinerbart aspekt i en bolighandel, som også hedder følelser. Her kan økonomi osv ikke argumentere for et salg. Jeg forstår udmærket dine økonomiske argumenter, men hvis hun bare elsker området, jeres rækkehus osv. så er det svært at argumentere med økonomi. Især fordi du ikke har givet udtryk for, at du bare VIL væk. Boliggælden skal nok komme væk, men nyd nu livet i jeres nuværende hus indtil i begge er klar til at flytte. Det betyder ikke, at samtalen ikke må finde sted løbende. Personligt ville jeg ikke sælge et hus med et økonomisk argument for 4-500.000. Især ikke, hvis jeg finder mig tilpas i huset :)
--
#22
Survey
Super Supporter
05-03-2021 14:49

Rapporter til Admin
vent med at sælge til i finder ud af hvad I gerne vil - og find det hus I gerne vil købe. Det kan jo være, at I kan lave et byt og spare en masse bøvl.
--
Consider it as a free bump
#23
ReneWagner
Elitebruger
05-03-2021 14:57

Rapporter til Admin
20# 400k var vores banklån, det gad vi da godt have været foruden - man kan ikke helt sammenligne det med at købe en Golf. Det er en stor månedlig udgift i 10 år som man kan slippe for.
--
Ryzen 5 1600 - RX 580 Nitro/Sapphire 4gb - 32gb Ram Have you tried turning it off and on again?
#24
jfj
Junior Supporter
05-03-2021 15:57

Rapporter til Admin
#0 Har I planer om børn? Hvis I har er det nemmest ikke at skulle rykke rundt på dem. Det kan også være at I har børn. Så vil jeg også mene at det bedste er, at få dem på plads så tidligt i deres liv som muligt. Men selvfølgelig så er det min mening ;)
--
Hep Hey
#25
Dragonheart
Guru
05-03-2021 16:13

Rapporter til Admin
Boligmarkedet er ikke galemathias. Boligmarkedet er sundt, velfunderet og velfinansieret. Om nogle år når renterne nok vil stige + det nye boligskattesystem vil stigningen i boligpriserne nok naturligt blive mere moderate og flade lidt ud. Men så længe folk har masser af opsparing (og det har vi i DK) og så længe der er efterspørgsel efter boliger - så vil opriserne stige. uanset renteniveau. For at der komme en "boble" skal der jo være noget galt økonomisk. Og det er der ikke. bankerne er sunde, folk privatøkoni er sund og vi har kæææmpe kontante opsparinger. Jeg ville ikke tøve med at blive boende - det lyder til det er bedst for jer. Der hvor der reelt var en stor genvist i at sælge og købe nyt var da ejerlijlighederne i storbyerne var steget enormt - men uden at husene i provinserne havde steget sydnerligt. her kunen man sælge sin lejlighed og købe sig en kæmpe lækkrt nyt hus i provinsen. men det er jo Nogle år siden. For sidenhen er husmarkedet også steget en del men stigningen i ejerlejlighederne flader ud.
--
Sidst redigeret 05-03-2021 16:15
#26
Kimusen
Elitebruger
05-03-2021 16:19

Rapporter til Admin
Vi købte for fem år siden en villa lidt nord fra KBH og kan sælge med en fortjeneste på over 1mill, men, vi skal så købe tilsvarende dyrere (ville fortsat blive i det område vi bor i men huspriserne helt på månen) og så falder ideen en smule til jorden. (I hvert fald hvis man vil holde "cost of living" nede så der er penge til andre sjove sager i livet) Jeg har dog selv for ganske nyligt spurgt min frue om ikke vi skulle skyde huset afsted og købe et lækkert nyt hus i provinsen og få langt mere for vores penge men den er hun ikke med på.. Endnu.. :D Mvh Kim
--
#27
ramos
Ultra Supporter
06-03-2021 09:07

Rapporter til Admin
#23 Så skal du snakke med din bank igen. Hvis dit hus er steget tilstrækkeligt, kan du få rullet dit banklån ind i realkreditlånet, og slippe af med det på den måde :) Du behøver ikke sælge for at konvertere lån.
--
#28
jenz
Gæst
08-03-2021 17:00

Rapporter til Admin
#27 Kan du uddybe? Evt hjælpe til hvad jeg kan google og få lidt mere info på det du kommer med, det lyder jo interessant for mig også :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#29
jenz
Gæst
08-03-2021 17:03

Rapporter til Admin
#28 Ok det var en simpel google-søgning. Google er så smart. Tak!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#30
Yoda626
Elite Supporter
09-03-2021 00:04

Rapporter til Admin
Altså priserne i byen fortsætter sandsynligvis, så tror det er en ekstra gevinst, at blive siddende et par år endnu inden i flytter til bøhlandet.
--
Sidst redigeret 09-03-2021 00:05
#31
Fruergaard
Maxi Nørd
09-03-2021 08:14

Rapporter til Admin
#27, ved ikke hvor meget du selv kom frem til. Men hvis det primært handler om at fjerne banklånet, og du er sikker på boligen er steget, så er der jo mere friværdi siden i optog jeres lån. Friværdi som der kan 80% realkredit lånes i som kan udbetale banklånet (der er dog omkostninger forbundet med det). Det sker ofte ved at din bank har en ejendomsmægler de samarbejder med som kommer ud og vurderer huset. Vær klar på vurderingen måske er lidt lavere end forventet. Det er ofte med begrundelsen at vurderingen skal være således banken er rimelig sikker på hurtigt at få en handel hjem skulle de overtage huset. Der er mange som ikke er obs på dette (samt fald og stigning på realkreditrenter) hvilket ville kunne spare dem mange penge. Men det er ikke ligefrem noget banken ringer op og fortæller om (da de jo scorer kassen på banklån). Så ring ned og få et møde med jeres bank :-)
--
Projekt RAW v2.0; Custom ITX kabinet i 3mm aluminium http://hwt.dk[...]
#32
NiceRag
Junior Nørd
09-03-2021 13:00

Rapporter til Admin
Det eneste tidspunkt der har været et fald i boligpriserne, har været i 2008 finanskrisen.. ellers er de steget, nærmest hvert år, siden 1992. https://i.imgur.com[...] det er selvfølgelig ikke ens for alle kommuner og boligtyper, men rækkehuse i københavnsområdet er nok et af de bedre - end en lejlighed 1.sal i en lille by på vestkysten, hvor stueetagen engang var en modebutik. https://www.boliga.dk[...] personligt har jeg dog på inden måde lyst, eller råd til at købe noget, i de dyere kommuner, og vil hellere flytte af helvedes til langt væk, hvor der er fred, ro og bedre luftkvalitet.
--
Sidst redigeret 09-03-2021 13:01

Opret svar til indlægget: Argumenter for salg af rækkehus

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login