Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Programmering og webdesign \ Hjemmeside design
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Opsætte en webshop for rookies?

Af Gæst Brian Jensen | 02-06-2021 22:07 | 3984 visninger | 33 svar, hop til seneste
Der må være nogle fotografer her der har oprettet en webshop? Jeg havde kastet mig ud i WordPress med Elementor og WooCommerce, men det gik så op for mig, at jeg skal have Elementor Pro for at få noget ud af WooCommerce. Jeg kan godt lide den måde man kan drag and drop med Elementor, så inden jeg smider penge efter Elementor Pro, så vil jeg lige høre, om der er andre løsninger der ude som måske er lige så brugervenligt eller måske endda nemmere og ca. samme pris? Det må gerne koste lidt mere end Elementor Pro, men så skal det bare være nemmere end WooCommerce og Elementor Pro og det tvivler jeg på, at det findes eller? :]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
ilmep
Supporter
02-06-2021 22:07

Rapporter til Admin
Shopify er rent simpelt, du burde kigge på det.
--
#2
rehan09
Mega Nørd
02-06-2021 22:14

Rapporter til Admin
Jeg ville nok også give Shopify et skud - en kombination af f.eks. Pagefly + et godt tema - så er du langt for omkring 1.000,- kr. + det løbende abonnement på Shopify på under 200 kr. pr. måned. Sig til hvis du vil have lidt hjælp til at sætte det op.
--
#3
Ninja777
Junior Supporter
02-06-2021 22:15

Rapporter til Admin
Du behøver absolut ikke have elementor pro for at drive en webshop, der findes mange gratis plugins som kan udbygge elementor med en masse smarte features.
--
#4
Brian Jensen
Gæst
02-06-2021 22:19

Rapporter til Admin
#1 - Ja Shopify er nice også, men WooCommerce var gratis, så derfor jeg sprang på det :) men kan godt være jeg skal prøve Shopify. #2 - Tak det vil jeg se nærmere på, og tak for at tilbyde hjælp. Det er stort :D #3 - Nu brugte jeg YouTube, da jeg jo ikke ved så meget om det, og der nævnte alle at man skulle have Elementor Pro for at kunne udnytte WooCommerce. Men det du skriver lyder da spændende. Kan du uddybe? :D
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Ninja777
Junior Supporter
02-06-2021 22:47

Rapporter til Admin
Jeg har selv sat http://papangames.dk[...] op uden at betale for Elementor Pro - og så desuden at være hjemmesidedesigner eller at have uddannelse inde for faget :) Jeg plejer gerne, at søge på nettet, og gå ind og se de forskellige addons "demoer" så jeg kan se om, det er noget jeg synes er interessant. Du kan f.eks. starte her: https://www.wpexplorer.com[...]
--
#6
Brian Jensen
Gæst
02-06-2021 22:58

Rapporter til Admin
#5 Ja lige præcis sådan noget der, jeg gerne vil have :) Tror måske jeg har været inde på noget à la det du linker til, med addons til Elementor, men alle de addons jeg fandt skulle jeg købe alligevel, så jeg kom fra det igen. Men hvis du har lavet dit gratis, så kan jeg vel også :D
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
Hans
Gæst
02-06-2021 23:33

Rapporter til Admin
Du behøver på ingen måde Elementor pro, der er MASSERE af ready-to-go themes, som har woocommerce templates lavet for dig - selvfølgelig kan du ikke styre super godt hvordan det kommer til at se ud. Men i langt de fleste tilfælde, når det bare er en "hobby"/"Start-up" webshop - kan man altså godt gå lidt ned på hvordan siden ser ud vs hvordan du selv synes den bør se ud. Rigtig mange af de gratis "WC" tema'er er rigtig pæne. Når du engang får noget indkomst på siden, kan du så overveje at vælge at købe et tema :) (Du kunne jo selvfølgelig også være en enøjet-sømand, og finde Elementor pro på google)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Hans
Gæst
02-06-2021 23:35

Rapporter til Admin
en hurtig google search på "free woocommerce themes": https://athemes.com[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
Jepperdepper
Ultra Supporter
02-06-2021 23:58

Rapporter til Admin
WooCommerce er ikke gratis. Du skal have et webhotel (de helt billige er ikke nok) og betalingsløsning m.v. Herudover er det administrationsmæssigt noget bøvl sammenlignet med Shopify. Shopify er klart den bedste løsning, hvor du ikke skal bekymre dig om at holde noget opdateret, eller om din shop går ned Black Friday. Der koster altså lidt at tjene penge, og Shopify er helt ærligt meget billigt taget det fantastiske produkt, som det er, i betragtning.
--
#10
Ninja777
Junior Supporter
03-06-2021 07:30

Rapporter til Admin
#9 Det er da noget vrøvl du skriver. Woocommerce (plugin) er gratis. Jeg går ud fra, at vi ser bort fra domænenavn, da det vil være gældende både for shopify og Wordpress. Wordpress (og addons) opdaterer nu også sig selv, efter en af de nyere versioner. Shopify Basic koster mindst 29$ pr. md. = 348$ pr. år ca. 2.150 kr. , Wordpress (webhotel) kan fås til omkring 300-600 kr. pr. år. Betalingsløsning er indbygget i Shopify og koster 1,9% (op til 2,9%) + 1,8 kr. pr. transaktion , i Woocommerce kan det findes til 1,35% (op til 2,45%) + 0,5 kr. pr. transaktion. Det er rigtigt, at der er mere arbejde i at sætte din egen shop op i Woocommerce, end der er ved Shopify. Det er dog også rigtigt, at du har flere muligheder i Woocommerce, end i Shopify.
--
#11
Inspector Gadget
Supporter Aspirant
03-06-2021 07:45

Rapporter til Admin
Helt enig med #10. Shopify er den mest lettilgængelige platform at bygge en webshop på og vælges ofte på grund af den umiddelbare tilgængelighed. Det kræver basalt set blot en installation af et tema for at komme i gang. Der er dog flere ulemper ved Shopify. Som Ninja777 er inde på, er omkostningerne en del højere end for andre alternativer som Woocommerce på grund af bl.a. licensomkostninger og diverse transaktionsgebyrer til platformen samt skræddersyede temaer. Man er også meget begrænset ift. valgfrihed og funktionalitet, og der er ikke mulighed for på et senere tidspunkt at flytte webshoppen til en anden platform såsom Woocommerce, da Shopify ejer indholdet. Markedsføringsmæssigt er der også udfordringer, da man hos Shopify har begrænsede muligheder for at optimere siden ift. søgemaskiner samt sidens generelle performance. Ved korrekt optimering og valg af en kraftig og stabil hostingløsning, vil en hjemmeside performe langt bedre ved opbygning i Woocommerce frem for Shopify. Det har altsammen en direkte indflydelse på brugernes oplevelse og hjemmesidens såkaldte 'SEO-værdi'. Man er med en Woocommerce løsning heller ikke begrænset af specifikke plugins og temaer, da udvalget til Wordpress er langt større end til Shopify. Opsummeret kan man sige, Shopify er et lukket system, der begrænser valgfriheden for brugerne med henblik på at optimere platformens indtjening. Man betaler som forbruger for en høj brugervenlighed, der dog kommer med en slagside i form af en række meget restriktive begrænsninger ift. sidens design, funktionalitet, hastighed mv.
--
https://duelhost.dk[...] | Lynhurtig, pålidelig og brugervenlig webhosting
--
Sidst redigeret 03-06-2021 07:46
#12
Toft123
Mega Nørd
03-06-2021 07:51

Rapporter til Admin
Ud over at WooCommerce er tungt at danse med i designet, fungerer det ret godt sammen med Elementor. Jeg købte Pro-versionen, men kunne vist nøjes med standard. Der er heldigvis buy-back garanti fra Elementor i en længere periode. Det tager tid - især at fifle med den responsive del - men der er gode muligheder i kombinationen. Og så er der ingen gebyrer eller abonnement forbundet med WooCommerce. Det gjorde udslaget for mig som hobby-shop-ejer.
--
https://humlejuice.dk[...]
#13
rehan09
Mega Nørd
03-06-2021 08:48

Rapporter til Admin
#11 Jeg er enig med dig at WP er en større og mere udbredt platform, men jeg synes ikke at WP er generelt hurtigere eller at Shopify har udfordringer med SEO - hvilke specifikke dele tænker du her på?
--
#14
Frederik
Gæst
03-06-2021 08:54

Rapporter til Admin
Hej Du behøver ikke elementor pro for at få noget ud af woocommerce. Dog vil jeg anbefaler dig at undgå at bygge dit webshop op i eksempelvis elementor eller wp bakery. De belaster dit site vanvittigt meget og vil ødelægge hastigheden - hvilket jeg i forvejen tænker kan blive et problem for en fotograf, som skal vise billeder af høj kvalitet. Brug Gutenberg - læs mere her https://wordpress.org[...] Et godt råd er at have hastigheden i tankerne i alle beslutninger du tager og tester hvordan det påvirker dit site. Hvis ikke kan det resultere i at dit site bliver nedprioriteret af google og kan få svært i det organiske søgeresultat - efter den nye Core web vitals update er udkommet. læs mere her designrus.dk/google-core-web-vitals-2021/
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
--
Sidst redigeret 03-06-2021 13:56 af Ronson
#15
Brian Jensen
Gæst
03-06-2021 09:44

Rapporter til Admin
Hej og tusind tak for alle jeres gode svar og debat. Jeg var også først blevet anbefalet at kigge på Shopify, og som der også korrekt bliver nævnt, så koster det penge, at tjene penge, men da jeg er helt ny og har mange andre omkostninger også, så fandt jeg WooCommerce mere interessant her i starten, da det var gratis. Webhotel og domæne skal jeg nok betale lige meget hvad :) Og når så min side begynder at omsætte nogle dollars (hvis den gør) så kan jeg jo udvide til noget andet og bedre? Kan læse, at jeg nok bare fortsat skal give det WooCommerce en chance, men var ikke klar over at Elementor gør ens hjemmeside langsom? Alle de YT-video jeg har set anbefaler Elementor over Gutenberg, men kan da være jeg skal give det et kig igen?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
Azakiel
Skribent
03-06-2021 09:49

Rapporter til Admin
#15 Stort set alle pagebuilders gør siden langsomme, det er en generel ting ved brug af mange plugins. Gutenberg er lidt en exception på nogle punkter, i form af at det ikke er så meget en pagebuilder som det er en content builder, og at det allerede er bygget ind i WordPress. Derfor - Overvej meget nøje om et plugin er nødvendigt eller ej. Det er ret typisk at se plugins håndtere funktionalitet der bare skulle have været der fra start i sidens tema, og som gør med til at gøre siden langsom, usikker, og en kæmpe pine at udrede når der senere skal optimeres på siden for at gøre siden mere strømlignet.
--
Veni, Vidi, Vici. dimidium facti qui coepit habet faber est quisque fortunae suae
#17
Brian Jensen
Gæst
03-06-2021 10:08

Rapporter til Admin
#16 Tak for svar. Jeg ved sådan set ikke helt hvilke plugins jeg har installeret nu, men da jeg installerede WooCommerce fik jeg en masse plugins med. Jeg må holde øje med om siden bliver langsom. Lige nu er det i hvert fald bare en kamp at få siden lavet og komme ud på nettet :]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#18
Toft123
Mega Nørd
03-06-2021 10:25

Rapporter til Admin
#17 Elementor Page Builder-skabeloner var en øjenåbner for mig. Header og Footer sætter du for eksempel bare til at blive vist på hele sitet og skaber undersiderne uden at skulle indsætte skabelon hver gang. Du kan også bygge produktmoduler, varekategorier og andre ting i Page Builder.
--
https://humlejuice.dk[...]
#19
Jepperdepper
Ultra Supporter
03-06-2021 10:51

Rapporter til Admin
#10 Et webhotel til 300-600 kr. om året kommer aldrig til at kunne klare store belastninger som Black Friday, men i starten hvor man ingen kunder har er det selvfølgelig fint. Har man bare lidt success, så bliver ordentlig hosting inkl. Redis meget dyrere. I sær hvis man ikke selv kan stå for vedligehold, hvilket #0 ikke har kompetencerne til. Derfor er Shopify den idéelle platform at skalere på. Ja, det koster lidt mere, men du kan skalere i det uendelige uden at skulle bøvle med migreringer og bruge penge på folk der har de tekniske kompetencer man ikke selv har. #11 Kan du fremhæve hvilke begrænsninger i forhold til SEO og performance der er? Ja, det er et lukket system, men du har utrolig meget frihed, og der er ikke noget der mangler i forhold til SEO. https://shapingnewtomorrow.com[...] som kører på Shopify klarer sig glimrende på meget brede og konkurrenceprægede keywords, som store kanoner har ligget på i årevis. De eneste shops der ikke er gået ned, hos de virksomheder der har været i Løvens Hule, har alle kørt Shopify. På Shopify er performance nærmest ubegrænset og spidsbelastninger, hvis man er så heldig/dygtig at gå viralt eller køre et attraktivt udsalg, er ikke noget problem. Vil du have en skalérbar løsning på WooCommerce der kan det samme, så bliver det meget dyrt. Regner man tabt fortjeneste ved nedetid med, så skal der ikke gå mange minutter under et udsalg, før Shopify pludselig er en meget billig løsning. Jeg har intet imod Wordpress. Jeg har udviklet custom themes og plugins til det de sidste 5 år, og gør man det rigtigt kan man lave fine løsninger der performer godt. Men #0 er ikke webudvikler og har ikke erfaring til at vide hvilke plugins er en killer i forhold til performance og hvilke der er gode. Så det der oftest sker er, at det bliver et monster af en løsning som performer dårligt, er svær at vedligeholde og med risiko for at plugin eller theme updates forårsager en fejl. Trods min erfaring som Wordpress-udvikler vil jeg til hver en tid anbefale Shopify. Det ér bare en bedre løsning på alle punkter end WooCommerce. I sær interfacet der er en fornøjelse i den daglige drift. #15 Det kan du, men at migrere til en anden platform er ikke noget man bare lige gør. Jeg har haft flere kunder, hvor jeg ville ønske, at vi var startet på Shopify før det hele blev meget komplekst at migrere pga. gavekort-plugins, loyalty programmer og abonnementsløsninger.
--
Sidst redigeret 03-06-2021 10:53
#20
badstue
Elitebruger
03-06-2021 12:09

Rapporter til Admin
Jeg vil anbefale dig Ecwid. Den er nem at integrere i din wordpress-side. Den gør ikke din side langsommere og er nem at komme i gang med. Fees er også til at overkomme.
--
#21
Inspector Gadget
Supporter Aspirant
03-06-2021 12:38

Rapporter til Admin
Godt med gang i tråden :-) #19: Herligt med input fra en, der har arbejdet intensivt med begge løsninger. Er ikke helt enig i samtlige af dine udsagn, men du har en god pointe omkring, plugins skal vælges med omhu, og ineffektive og til dels overflødige plugins ofte er hovedårsagen til dårligt performende WP-sider. En ordentlig og skalerbar hostingløsning inklusiv Redis-caching behøver ikke koste en bondegård, hvis man vælger en udbyder, der ikke malker koen og tilbyder det som en 'premium-feature' (som de fleste af de store udbydere, der har det i sortimentet, har for vane at gøre) Jeg vil også mene, du overgør problemet for den gennemsnitlige webshopejer omkring spidsbelastninger ifbm. Black Friday mv. Er du et firma i liga med ShapingNewTomorrow, er en Shopify-baseret løsning bestemt ikke gratis. For samme budget er der rigeligt med plads til at sikre et både skalerbart, robust og højt-performende setup, der outperformer en tilsvarende løsning hos Shopify. Da Shopify som sagt er et lukket system uden mulighed for at flytte indhold til en anden platform, bør man også gøre sig selv den tjeneste og overveje, om stigende priser, ændrede forretningsvilkår eller dårlige nyheder om firmaet en gang i fremtiden kan få en til at fortryde valget. Hvis det er tilfældet, er Shopify måske ikke den rigtige løsning. Det er i sidste ende et spørgsmål om tillid og folks egne præferencer.
--
https://duelhost.dk[...] | Lynhurtig, pålidelig og brugervenlig webhosting
#22
LgT
Mega Supporter
03-06-2021 13:06

Rapporter til Admin
Uhh - uden at give dig et alternativ, vil jeg tillade mig en sjælden advarsel mod "gratis": Hvis du selv tager komponenter og selv sætter op skal du huske at løsningen også er dit ansvar - HELE vejen. Når folk så oven i købet siger wordpress med plug in (helvede) kommer jeg til at tænke på Dylan Beattie - "The cost of code": Check https://www.youtube.com[...] . Starter du et nyt webprojekt 'ejer' du hurtigt 1.500.000 linier kode - eller du står i hvertfald selv med ansvaret for fejl og mangler, og at gennemskue hvad der skal opdateres hvornår. Med afsæt i dette: hvis du ikke føler dig PÆNT stærk i hvad du gør - så overvej at betale dig mest muligt fra det. - det behøver ikke være den store pung du tager med - men tænk over det.
--
#23
Jepperdepper
Ultra Supporter
03-06-2021 13:09

Rapporter til Admin
#21 Gode pointer med lukket platform og man kan blive presset til at æde prisstigninger. Det er helt klart et issue, som man kun må håbe ikke sker. ?Der er selvfølgelig fordele og ulemper, som du er inde på. Jeg bruger spinupWP + DigitalOcean som hosting til mine løsninger. Det er nok en af de billigste og bedste løsninger der findes som også inkluderer Redis, men til gengæld kræver det, at man enten selv kan lege DevOps eller have andre til at håndtere det. Shaping kører selvfølgelig Shopify Plus som er meget dyrt, men performance-mæssigt er der ingen forskel på det og basic til 29$ i måneden. Eftersom jeg kan fornemme at #0 hverken har de tekniske kompetencer eller pengene til at hyre folk til det, så ser jeg Shopify som den løsning der kan give færrest hovedpiner, så #0 i stedet kan fokusere på marketing, købmandsskab og kundeservice der kan gøre projektet til en rigtig forretning.
--
Sidst redigeret 03-06-2021 13:10
#24
Inspector Gadget
Supporter Aspirant
03-06-2021 13:27

Rapporter til Admin
#23: Gode indspark. For øvrigt spændende med spinupWP og DigitalOcean
--
https://duelhost.dk[...] | Lynhurtig, pålidelig og brugervenlig webhosting
#25
Brian Jensen
Gæst
03-06-2021 14:01

Rapporter til Admin
Hej igen alle og pisse mange tak for at følge op på min tråd :) Jeg tror jeg har bestemt mig for at gå over til Shopify. Jeg har nu snakket med et par IRL venner og ham der skal printe for mig, og de har argumenteret for, at jeg skal gå med Shopify. Min tommelfingre vender simpelthen forkert når det kommer til WordPress og andet DYI. Nogle gange har jeg en tendens til at spare mig selv ihjel, men tror virkelig de $29 USD pr. måned er godt givet ud, og nå ja, så kan det vel også trækkes fra, nu ikke fordi det betyder alverden :) Må hellere få lavet en bruger herinde, så jeg kan hente Shopify hjælp når jeg kører fast, men det ser virkelig ud til, at det er nemt via deres hjemmeside.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#26
Brian Jensen
Gæst
03-06-2021 14:17

Rapporter til Admin
Nu har jeg jo WordPress installeret på mit domæne, og der ligger noget skrald af en hjemmeside. Hvis jeg nu gerne vil starte op med Shopify, hvordan fjerner jeg så WordPress fra mit domæne, og kan starte med det andet? Jeg går ud fra at Shopify har templates til at bygge hjemmesiden op med INKL. webshop modul? Altså det er lige som WordPress + Elementor + WooCommerce bare mere integreret/nemmere?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#27
Emil_Olesen
Giga Supporter
03-06-2021 15:15

Rapporter til Admin
#26 Hvor har du hostet din hjemmeside henne? Typisk har de et panel du kan logge ind i, og "nulstille" fra.
--
Dette indlæg bliver overvåget af NSA.
#28
Jepperdepper
Ultra Supporter
03-06-2021 15:25

Rapporter til Admin
#26 Shopify er en hosted løsning. Dvs. det ligger på deres servere. Hvis du vælger Shopify, så har du derfor ikke længere brug for dit webhotel, med mindre du vil bruge det til at have email på. Du skal blot gå ind på shopify.com og oprette en bruger og shop, og så er du i gang. Der er masser af gratis og betalte temaer at vælge imellem. Det bliver du præsenteret for i oprettelsesfasen. Shopify er ét system. Det er primært shop, men der er også blog-funktion, mulighed for at oprette sider og bruge en page builder på forsiden. Det er altsammen indbygget. Det kan dog variere fra tema til tema hvor meget du kan tilpasse. Der findes også plugins til Shopify, såkaldte "apps", så du kan installere yderligere funktionalitet. Du kan se, hvad der findes her: https://apps.shopify.com[...] Nogle apps er gratis mens andre koster - præcis ligesom Wordpress.
--
Sidst redigeret 03-06-2021 15:26
#29
rehan09
Mega Nørd
03-06-2021 20:00

Rapporter til Admin
#26 Jeg har lidt tid her til aften, så smid mig en besked hvis du vil have lidt hjælp til opsætning i Shopify :-)
--
#30
Brian Jensen
Gæst
03-06-2021 20:44

Rapporter til Admin
Tusind tak for svar allesammen. Det er virkelig bare fedt at få så meget info som newbie :) #28 Det var satans. Dvs. jeg har jo stadig brug for mit domænenavn ikke? Altså mit www.NAVN.dk[...] Men selve hotellet, er der hvor mit domæne så er knyttet til? Det forsvarer jo prisen endnu mere så. Jeg har ved Simply og efter det første år, så kommer jeg til at give 40 kr. pr. måned. Men jeg fik det til 168 kr. for det første år inkl. domæne, så no harm done. Jeg kan vel bare skrive til Simply, at jeg ikke ønsker at forlænge yderligere end det år, og så bare køre videre fra Shopify? Jeg skal lige have en dag ledig, så sætter jeg mig og kigger på Shopify. Som du nævner det i #28 så er det lige til at gå til. Håber det er til at finde ud af :) skal bare have noget simpelt, og så må det jo også gerne være OK pænt uden at være Apple.com design hehe. #29 Tusind mange tak for din hjælp - Jeg får lige oprettet en bruger og skriver hvis nødvendigt. Jeg er nemlig forhindret i aften.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#31
rehan09
Mega Nørd
03-06-2021 21:07

Rapporter til Admin
#30 jeg kan oprette en test shop til dig, som du kan "lege" med - men du skriver bare.
--
#32
Jensen_79
Ny på siden
04-06-2021 09:54

Rapporter til Admin
#31 Det er bare så fedt af dig :) Jeg har oprettet en bruger nu, så jeg skriver lige til dig.
--
#33
FrederikTL
Ny på siden
07-06-2021 13:34

Rapporter til Admin
Hej Du behøver ikke elementor pro for at få noget ud af woocommerce. Dog vil jeg anbefaler dig at undgå at bygge dit webshop op i eksempelvis elementor eller wp bakery. De belaster dit site vanvittigt meget og vil ødelægge hastigheden - hvilket jeg i forvejen tænker kan blive et problem for en fotograf, som skal vise billeder af høj kvalitet. Brug Gutenberg - læs mere her https://wordpress.org[...] Et godt råd er at have hastigheden i tankerne i alle beslutninger du tager og tester hvordan det påvirker dit site. Hvis ikke kan det resultere i at dit site bliver nedprioriteret af google og kan få svært i det organiske søgeresultat - efter den nye Core web vitals update er udkommet.
--
Sidst redigeret 06-10-2022 11:56 af Ronson

Opret svar til indlægget: Opsætte en webshop for rookies?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE