Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Internetudbydere
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Fiber - Manglende hastighed, hvordan kan jeg bevis...

Af Semi Supporter SilenceDK | 11-02-2020 20:09 | 1916 visninger | 4 svar, hop til seneste
Hejsa, Jeg har efter lang tid endelig fået fiber ud til huset, sammen med en masse andre villaer i området. Jeg har så skrevet mig op hos bolignet med en 1000/500 mbit forbindelse. Upload er stabil og ok, men download variere meget - Jeg har fået fra ca. 159 mbit til 762 mbit. http://bolignet.speedtestcustom.com[...] http://bolignet.speedtestcustom.com[...] http://bolignet.speedtestcustom.com[...] http://bolignet.speedtestcustom.com[...] http://bolignet.speedtestcustom.com[...] http://bolignet.speedtestcustom.com[...] https://www.speedtest.net[...] iperf Bolignet's service har så bedt mig udføre en test med iperf, og denne viser mod deres egne servere internt en forbindelse på 934/531 mbit, en speedtest foretaget på helt samme tidspunkt viser dog f.eks. 708 mbit / 525 mbit. Forklaringen jeg får er: Grunden til at du får en lidt lavere hastighed via testspeed via en browser, er fordi at den skal igennem flere lag, hvor en iperf test går direkte fra netkortet og ud på nettet I min optik er det er ikke lidt lavere hastighed, men alt fra 120 mbit til 780 mbit på download. Forklaring om at iperf "direkte på netkortet" og browseren "skal igennem flere lag", giver jeg ikke meget for, da den hastighed jeg har købt er baseret på brug via en computer, ikke teoretisk hastighed hvis man går udenom hele nettet eller kun internt i bolignets netværk - Er jeg helt ved siden af her? Deres egen hastighedstest mod deres server viser lavere hastighed, og stemmer ikke overens med andre i nærområdet, der netop via selv uafhængige hastighedstest kan opnå f.eks. 942 mbit. Hvad kan jeg bruge som beviser for at få dem til faktisk at fejlsøge og påvise at download svinger så meget? Det bliver for mig også lidt en principsag om at få det jeg betaler for. Udstyr: - Lenovo T480s - Ingen programmer kørende udover speedtest i en Chrome in-private browser - Kabel direkte fra fiberboks ind i computer(Ingen router eller switch tilkoblet) - Kabel brugt er medfølgende gule kabel. Forsøgt udskiftet med et andet 5.e kabel men samme hastigheder. - Valgt bolignet's server i Ballerup manuelt til speedtest(Så jeg tester direkte mod deres server i Ballerup)
--
#1
BoreBissen
Junior Supporter
11-02-2020 20:17

Rapporter til Admin
Hvad siger denne her: http://speedtest.fastspeed.dk[...] Ellers prøv med http://speedtest.tele2.net[...] Jeg har selv oplevet meget svingende hastigheder med www.speedtest.net.[...] For at være helt sikker på din hastighed, så test når der ikke er så meget run på serverne.
--
Acer Aspire 3 - Ryzen 3500u (4c/8t Vega 8) | 2x4 gb 2400 MHz DDR4 | 256 GB M.2 Nvme SSD
#2
Mion
Super Nørd
11-02-2020 20:21

Rapporter til Admin
jeg havde lidt underlig oplevelse med speedtest på min altibox forbindelse, ikke bare speed test, men alt andet.. jeg kunne simpelthen få alt mellem 300-500mbit på min 1/1gbit forbindelse, men med laptop direkte på routeren, så fik jeg 950/950... uden issues.. det var efter en del fact finding, en mere underlig oplevelse jeg fik, 1gbit fuld udnytter jo min netkort, så man mister overhead på netkortet, men f.eks. Skype kørende tog 500Mbit for mig, kørte jeg ikke skype så fik jeg 950/950 på min main.. min upload testede altid fuld speed. prøvede nye netkort, og alt muligt andet, hjalp ikke.. dog har jeg nu 10gbit til min main, og derfor et ASUS 10gbit nic, det sjove er den har slet ikke problemer, selv hvis jeg sætter den direkte i en 1gbit forbindelse, så kører jeg 950-950 selv med Skype kørende. hvis du har en alternativ pc, som f.eks. en firmalaptop eller andet, prøv at sammenlign med den, for at finde ud af om det måske er hardwaren i din pc der driller, mere end det er din linie.. det virker som om dit link til deres centrel er de fulde mbit som du har købt, og det er et eller andet med routing, eller saturation der går galt.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
#3
inckie
Guru
11-02-2020 20:54

Rapporter til Admin
#0 Hvis du konsekvent rammer den forventede båndbredde med iperf, jermen så er det jo bevist at de kan flytte den lovede mængde bits af gangen internt i deres netværk. Ingen ISP'er kan garantere noget som helst ude på internettet. Hvad viser en iperf test mod en server uden for deres netværk, f.eks. https://www.deic.dk[...] eller http://speed-a.fiberby.dk[...] ? Prøv i øvrigt lige med en anden computer, hvis du ikke har mulighed for det, så kan et alternativ være at boot på et live Linux medie, for at forsøge at udelukke, at det ikke er et software problem.
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage. https://cinnamon-spices.linuxmint.com[...]
--
Sidst redigeret 11-02-2020 20:59
#4
stallemanden
HOL Moderator
11-02-2020 21:05

Rapporter til Admin
I tråd med #3, så tror jeg "desværre" at din udbyder har fat i den lange ende. Speedtests web-tester er/kan være ret hæmmet af den PC den ruller på. Forsøg med forskellige browsere. Forskellige computere. Hvad sker der når du tester til andre udbydere på speedtest.net?
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"

Opret svar til indlægget: Fiber - Manglende hastighed, hvordan kan jeg bevis...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning