Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Internetudbydere
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Bedste peering, backone & low latency?

Af Ny på siden SlyZillaTV | 29-04-2023 21:44 | 2141 visninger | 11 svar, hop til seneste
Hey, Jeg flytter på fredag til nybygget rækkehus i Helsinge som har fiber installeret fra tdc (1000/1000) med den type fibertwist boks hvor man kan være 4 udbydere på en gang koblet på. Jeg har førhen haft fastspeed på coax som jeg har været meget tilfreds med. MEN... Hvilken udbyder er bedst på tdc gpon fiber? Fra helsinge til taastrup hvor de fleste udbydere har peering er der ikke så langt igen jo. Har kigget MEGET på kviknet da de virker rigtig gode & har god kundeservice. Men bliver i tvivl om man hellere skulle vælge anden udbyder som bolignet, telenor, telia (evt. fastspeed eller yousee?) Dertil er jeg også interreseret i en fast ip :) Men hvad er jeres erfaring med de forskellige udbydere på tdc's net? Jeg kører egen router, switches & ap'er fra ubiquiti.
--
#1
CyberOpz
Monster Supporter
02-05-2023 11:06

Rapporter til Admin
Kviknet har ca. 0,5 ms. lavere svartid ift. Hiper på TDC Fibernet i Køge. Peering ud i verden er imo. bedre via GC end TDC. Dertil har Kviknet lavet mange lokale peeringaftaler direkte med indholdsleverandøre via Netnod og NL-IX.
--
#2
SlyZillaTV
Ny på siden
02-05-2023 22:11

Rapporter til Admin
Det lyder godt, så vælger jeg dem :) Tak for svar :D
--
#3
HenningDK
Ny på siden
22-05-2023 08:28

Rapporter til Admin
Så er det værste bare at Kviknet nu er begyndt at malke deres kunder... Har lige fået en mail om at mit abonnement stiger til 379kr /md. Så jeg leder efter en anden udbyder nu.
--
#4
CyberOpz
Monster Supporter
22-05-2023 08:40

Rapporter til Admin
Enig med #3 - Ser ud til at Kviknet efter de er blevet opkøbt af EWII ser ud til at tillægge sig en mere TDCsk prispolitik. Bolignet ser ud til at være det mere rigtige valg for nuværende. Er såvidt jeg kan se, eneste uafhængige udbyder. De upstreamer til Global Connect & Arelion (fka. Telia Carrier). Har åben peering politik. Repræsenteret på NL-IX. Repræsenteret på de fleste store fibernet i Danmark (Fibia undtaget :( ). Ville være en oplagt kandidat her i hjemmet, når de kommer på Fibias netværk.
--
#5
HenningDK
Ny på siden
22-05-2023 09:57

Rapporter til Admin
#4 Hvordan/hvor kan du se at de er uafhængige? Og hvor kan i se det med peering? Har det nogen betydning for mit daglige brug? Jeg arbejder hjemmefra, spiller (så spilupdates), streamer og har en server stående.
--
#6
CyberOpz
Monster Supporter
22-05-2023 14:10

Rapporter til Admin
#5 Jeg baserer det på hvem der er de reelle ejere af selskabet ud fra cvr registeret. Hvis man er ejet af en virksomhed, der har interesse i markedet, således man ligger i direkte konkurrence med ejeren, så er man imo ikke uafhængig. Kviknet er solgt til EWII. Fastspeed har bl.a. Jysk Energi Fibernet i ejerkredsen og Peter Mægbæk har solgt hhv. Fullrate og Plenti til TDC & 3, er blandt de ledende kræfter i selskabet. Gigabit/Wizer har kapituleret og solgt kunderne til Fastspeed. Tilbage er der Bolignet og DanskNet. Begge selskaber har direktøren også en betydelig ejerrolle. Generelt er jeg modstander af de gamle telesauer. De har om nogen være nølene i udbygningen af moderne infrastruktur. Har det nogen betydning for dit daglige brug. Det vil formentlig være marginalt. Peering ud i verdenen er alle ret godt med. De uafhængige selskaber har alle en åben peering politik. Dvs. at hvis man ellers er på samme POP, så vil de i udgangspunktet gerne oprette peeringaftale. De større har som regel flere krav til at oprette en peering aftale. Det er skidt for forbrugeren. Skrækeksemplet er TDC vs. Cogent, hvor selvom Cogent er på samme lokation som TDC flere steder i København, så er der ikke etableret peering. Trafik mellem de to netværk skal vare tages af Arelion eller Level 3. Og trafik skal passere via Nord Amerika. Den politik blev lavet af TDC, da de fejlede med at presse Cogent i pris i en stor transitaftale for et årti siden. Skabelonen var Verizon var lykkedes med det i Nord America, så TDC ville have samme pris, men aftalen var en faktor 10 mindre. Cogent afslog. Anyhow, så er det igen kunderne der betaler med dårligere forbindelser. Bolignet udveksler trafik med Global Connect, der imo har de bedste forbindelser i DK og norden, samt Arelion, der er det andet største Tier 1 netværk i verdenen. Derudover har de en lang række private peeringaftaler til mindre netværk bl.a. via NL-IX og DIX. De implementere IPv6. DanskNet ser ud til at være mere konservativ og sender alt trafik til Global Connect. De implementere heller ikke IPv6. IPv6 er vigtigt, da vi er løbet tør for IPv4 adresser. Nye netværk kan kun få IPv4 adresser, hvis de er i stand til at opkøbe dem. Flere ISP'ere løser dette problem via CGNAT og IPv6. Dvs. alt IPv4 trafik skal NAT'es hos ISP'en, hvilket kan give dårligere ydelse. IPv6 trafik flyder uden NAT.
--
#7
Zapster
Supporter Aspirant
22-05-2023 23:07

Rapporter til Admin
Det er da bare kigge på Telenor's MaxSpeed, for mig som kunde i Nordjylland var det i hvertfald optimalt at de har en backbone i Aalborg, alle andre sender min trafik til Kjøvenhavn, så ud i verden og så hjem til mig, gad jeg ikke i længden. Savner lidt goe gamle bredbånd nord da det eksisterede med waoo, nu bliver waoo heldigvis snart en mulighed i nordjylland igen efter at have været væk i 2 års tid, spørgsmålet er bare om de har en backbone i det nordjyske :) Ellers kan du også kigge på Waoo ? , de er kåret som danmarks bedste , de sidste hvad 12 år nu.
--
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum
#8
CyberOpz
Monster Supporter
23-05-2023 19:11

Rapporter til Admin
#7 Hvilke netværk er bedre peeret via udveksling i Aalborg? Jeg bor i Køge, så Taastrup er jeg jo meget tilfreds med er primær IX i DK.
--
#9
elaN
Semi Supporter
05-06-2023 14:27

Rapporter til Admin
Hvor ligger Norlys' backbone?
--
#10
Canzer
Mega Nørd
05-06-2023 22:56

Rapporter til Admin
#7 hvis du er på fiber, så sender Telenor også trafikken omkring Ballerup først, hvor norlys’ poi er placeret (mig bekendt) ligesom det sker for fx kviknet..
--
:)
#11
CyberOpz
Monster Supporter
06-06-2023 13:18

Rapporter til Admin
#11 - det kan der være noget om. Har en bekendt, der har fibernet i Næstved via Norlys. De sender alt trafik til Aarhus for at sende det til Taastrup, før han rammer internettet... Smooth :D ?
--

Opret svar til indlægget: Bedste peering, backone & low latency?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning