Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Internetudbydere
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Bedste internet udbyder

Af Semibruger Sjufta | 06-04-2022 17:26 | 1366 visninger | 8 svar, hop til seneste
Vi har lige købt hus og skal til at finde en internet udbyder, vi har ewii i dag. Men synes deres trådløs forbindelse er pisse ringe. Hvilken udbyder skal man vælge, vi kører med kable og trådløs, en familie på 4. Der bliver brugt stationære hverdag. Vi bosat i Vejle huset er 150 kvm og er 3 etager, så det trådløse skal spille super liga. Prisen er sgu lige gyldig, så længe man får meget for pengene.
--
#1
BentOver
Semi Nørd
06-04-2022 17:31

Rapporter til Admin
Lyder mere som om du skal have en bedre wifi router eller noget mesh-netværk? Wifi routere fra udbydere er næppe highend udstyr. Hiper/Yousee bruger i hvertfald budget routere, virker fint for de fleste, men kan godt se i et hus at rækkevidden kan være begrænsende.
--
I am a signature virus, please copy me to your own sig to help me spread.
--
Sidst redigeret 06-04-2022 17:32
#2
minoo
Elite Supporter
06-04-2022 17:54

Rapporter til Admin
Dette her problem er nok ikke internet udbyderen fejl, Mest optimale vil nok være hvis i kan få fiber, Og det er altid dem der har kablerne der har lavest peering, til deres servere og ud på netværket, Så går man meget op i højhastighed og lav MS på samme tid er det en fordel og vælge den respektive udbyder, er det ewii der har kablerne så ville jeg vælge ewii, Går man op i højhastighed, men måske lidt højere ms, idag er det typisk ikke ret meget, men mine oplevelser her hvor jeg bor da jeg har prøvet og skifte forskellige fiber udbyder, er at ms kan svinge en del, der til kommer routerne der kommer fra udbyder de er altid noget pis!! det er oftes det der er billigst og masse producere, ikke at de bliver bedre og bedre med tiden, Men her vil en investering være og købe et system der passer til jeres behov. og tekniske kunnen, idag er alle WIFI/router typisk meget nemme og sætte op i dag kan man kigge i alle verden hjørner efter systemer, og her til kommer det sikker mange forskellige retninger, tror i dag ville de fleste nok anbefale og opbygge et hjemme system, med Ubiquiti som bestemt er en retning og kigge efter. jeg tror dog måske godt jeg vil give en lidt Utraditionelt bud som der nok ikke er mange der har kigget efter Mi Router AX9000 https://www.mistore.dk[...] Xiaomi Mesh System AX3000(2-pack) https://www.mistore.dk[...] optimalt vil være og forbinde mesh boxne med kabel, Og afrunding fra min side af er også at jeg er bestemt ikke den største Netværks Nørd, da mit behov for WIFI og LAN fint rækker fra boxen fra min udbyder og helt personligt ser jeg ingen stører grund til og køre noget ved det når det rækker fint, mit bud er en Meget Utraditionelt, og der vil sikkert komme nogle og sige nej lad vær med det. men til gengæld ligger det prismæssigt sådan rimelig godt, og ville mere en rigeligt kunne dække, hvis det står centralt på alle etager.
--
#3
Sjufta
Semibruger
06-04-2022 17:58

Rapporter til Admin
#2 Tusinde tak for dit input, det helt klart et setup som vi kunne overvejer, i dag har vi også bare en starndard router hos Ewii som er tilsluttede med fiber boxen. Skal vi bare fortsætte med Ewii også købe en af ovenstående routere og sætte til fiber boxen og placere den på midter etagen? :) Lyder som et relativt simpelt setup og et setup som fungerer godt.
--
#4
minoo
Elite Supporter
06-04-2022 18:06

Rapporter til Admin
#2 nu kan jeg ikke lige sådan på stående fod se hvad or hvordan dit setup er, men der kommer jo en Router fra Ewii, her vil jeg anbefale, og få den sat i bridge mode, hvilket gør at den slår næsten alle funktionerne fra i sig og kun agere "Modem" som vi kender fra gamle dage, her vil jeg så til koble Mi Router AX9000, Og lade den være routeren, her i er der jo og Wifi altså næsten hvad jeg ville på simpelt dansk kalde en Master, også er WIFI mesh Xiaomi Mesh System AX3000, Slaver Så kabel fra EWII routeren til ind i wan AX9000, også kabler fra Lan Til Lan i, AX9000 og til AX3000 Enhederne
--
Sidst redigeret 06-04-2022 18:07
#5
Porphyra
Ultra Supporter
06-04-2022 18:32

Rapporter til Admin
Når det er wifi som er problemet, så giver det ikke rigtigt mening både at købe ny router og et mesh system. Bare køb et mesh system og sæt en mesh enhed i en af lanportene på ewii routeren, Ewiis indbyggede wifi skal så slås fra for at undgå forstyrrelse. https://www.elgiganten.dk[...] (30 dages retturet så du kan teste om det dækker dit behov, og returnere hvis det ikke er tilstrækkeligt) De to andre enheder placeres i de retninger hvor du har brug for bedst wifi dækning. Evt. en ved trappen, og så en på første eller anden sal. Man kan også potentiel sætte mesh enhederne direkte i fiberboksen, hvis den kører det der hedder untagged. Det kan testes ved at sætte en PC i fiberboksen, og se om den får net, hvis den gør, så har du frit slag. :-) Hvis ikke så er der en chance for at man kan få Ewiis support til at sætte linjen til untagged. Mesh enhederne har også et par lanporte til at tilslutte PC med netværkskabel så du er dækket ind der.
--
Du er altid velkommen til at sende en PM hvis jeg ikke ser din kommentar
--
Sidst redigeret 06-04-2022 18:37
#6
Sjufta
Semibruger
06-04-2022 18:57

Rapporter til Admin
#4 Lyder som en rigtig fin ide, men retter lige din konstellation for at være sikker på jeg forstår dig korrekt. Da vi også har en fiberbox ---> Ewii Router ---> AX9000 ---> AX3000. :) Tror du det noget Ewii ville have mulighed for at sætte op, når de alligevel er ude og sætte det hele op, hvis de får lidt betaling.
--
#7
minoo
Elite Supporter
06-04-2022 19:03

Rapporter til Admin
#6 Hmm det er godt spørgsmål mit umildbare svar ville nok være, det tror jeg bestemt ikke de vil men de vil sikkert nok sætte deres mesh man kan tilkøbe fordi de har sikkert også et eller andet wifi+ eller hvad faen de har nu idag , det kommer jo helt an på teknikeren :), men alt kan jo lade sig gøre for penge, kan være der er en lokal it mand her inde der kunne hjælpe med det, kræver bare der en der melder sig på banen
--
#8
Jacob [5260 Od.S]
Semi Nørd
06-04-2022 20:17

Rapporter til Admin
Har du mulighed for at trække kabel til accesspoints? Vi er 4 og bor i hus med 4 etager. Udbyderens router/wifi dækker kælder og stueetage. Jeg har købt en Netgear Nighthawk, som agerer kablet accesspoint på 1. - og 2. sal Det dækker vores behov, men vi er også i internetstenalderen med kun 100 Mbps. Du kan bruge en gammel router til ap via indbygget guide og der er 100vis af dem til salg på dba alene. Køb Asus eller Netgear, så er du godt med, de går fra 200-400kr. Vil du gøre det nemt, så kan du bestille premium wifi hos Ewii: Premium wifi er mere end bare en router.Wifi-systemet består af to stærke mesh wifi routere, der optimerer og forbedrer dit wifi-signal. Du vil opleve en bedre rækkevidde på dit trådløse internet og undgår områder med dårligt signal.Premium wifi er den rette løsning, hvis din bolig har mange kvadratmeter, flere etager eller er af nyere byggestandard med meget isolering i indervæggene.Premium wifi er inkluderet på Fiber 500 og Fiber 1000, og fremsendes med posten.Ønsker du ikke Premium wifi sammen med dit fiberbredbånd, kan du fjerne det fra kurven under din bestilling. Så er mesh inkluderet - dog på lejebasis
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.

Opret svar til indlægget: Bedste internet udbyder

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE