Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Internetudbydere

IPv6

Af Ultra Nørd Lars | 20-01-2022 10:56 | 876 visninger | 8 svar, hop til seneste
Jeg har fået Hiper som udbyder, og der falder mine enheder ud konstant. Jeg kom så tilfældigt til at kikke på netværksindstillinger på min telefon. Og der kunne jeg se at IPv6 adressen forsvandt om kom tilbage igen ca en gang i minuttet. Det får mig til at tænke på, at hver gang jeg har haft netværksproblemer med andre udbydere, så har de alle sagt, at man skal prøve at deaktivere IPv6, for se om det vil afhjælpe problemet. Hvad er der ved IPv6 som gør so mange problemer? Er det ikke færdigudviklet, eller kan alle parter ikke blive enige om at holde sig til en standard for hvordan man bruger den protokol? Hvorfor tilbyde IPv6 når det ikke fungere optimalt endnu? Hvad er der galt?
--
Status på B/W-listen: 5+/0-
#1
Jupiter
Bruger Aspirant
20-01-2022 11:04

Rapporter til Admin
Jeg tror du skal være mere specifik "hver gang jeg har haft netværksproblemer med andre udbydere". Bruger du fiber og hvilken router? Hvad er resultat når du tester på www.ipv6-test.com[...] ? Jeg bruger selv Hiper via fiber og IPv6 har fungeret upåklageligt i 17 måneder herhjemme.
--
#2
Peter.
Monsterbruger
20-01-2022 11:09

Rapporter til Admin
Har heller ikke nogen problemer med IPv6, det er over 20 år gammelt, ikke ligefrem noget nyt teknologisk, vi er bare så langt bag ud her i DK, ved de større udbydere, at det tit bliver en lidt sub optimal måde de levere IPv6 på, end hvis de gik helhjertet ind i det. Grunden til din adresse kan ændre sig ofte, kan være pga IPv6 privacy extensions, som giver dig en midlertidig adresse, der skiftes løbende, kører selv med det her, så den IPv6 addresse websites ser, er ikke den samme, mens min enhed også har en fast adressse der ikke skifter (så man kan tilgå sine enheder på en fast adresse, hvis man åbner firewallen for det). Tror dog den største synder er TDC ved dig, de har ikke rigtigt gidet at supportere IPv6 til private pga de har rigeligt IPv4 addresser at give ud af.
--
#3
NeonNinja
Juniorbruger
20-01-2022 11:14

Rapporter til Admin
IPv6 er bare en nyere måde at identificere sig på over nettet fordi antallet af IPv4 adresser løber op... Men hvis du oplever problemer med det kan du med fordel slå det fra, for det er som sådan ret lige meget om du benytter det ene eller det andet. De fleste udbydere er klar til IPv6, men det er de færreste der har trykket endeligt på knappen endnu. Men som sagt, hvis du oplever problemer, så slå det fra. :)
--
Det korte svar: Nej! Det lange svar: NEEEEEEEEEEEEEEEEJ!
#4
144
Gæst
20-01-2022 11:45

Rapporter til Admin
Google.com og Youtube med IPv6 kører fint. og Hol.dk for den sags skyld også. Ring til din ISP for at få løst dine IPv6 problemer. Det kan være deres skodrouter som kører ringe.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Lars
Ultra Nørd
20-01-2022 11:45

Rapporter til Admin
Jeg har 1000 / 1000 fiber på en Zyxel VMG8825-T50 WiFi router. Hiper har lige ringet til mig, og siger at min forbindelse ser fin ud. Han mener også at det kan være IPv6 selvom han syntes det lyder meget underligt, fordi det burde faktisk virke fint. Så nu prøver vi at se om det bliver stabilt uden IPv6. Det kunne være routeren der fejler, men det er der meget lille chance for, sagde han. https://ipv6-test.com[...] siger at IPv6 not supportet. Det passer også fint, for supporten har lige nu her deaktiveret det. IPv6 adressen ændrer sig ikke når den forsvinder på listen. Den kommer bare igen med samme adresse et par sekunder senere. Sådan køre det dagen langt ca. en gang per minut. Da jeg havde Bolignet, havde jeg ikke det problem. Mit Android smart-tv melder flere gange om dagen, at der intet internet er, og det samme gør mine Apple TV 4k'er, når jeg streamer. Det samme gælder mine Macs. Lige pludselig melder browseren, at der intet netværk er, og så trykker man reload, og så er der forbindelse igen. Det gælder samtlige hjemmesider, selvom det er noget der forkommer ret sporadisk. Man skal bare prøve igen med hvad man var igang med, og så er der atter hul igennem. Og jeg kikkede tilfældigvis på min iPhone, at dens IPv6 adresse forsvinder fra tid til anden under netværksindstillinger. Jeg vil tro den forsvandt en gang i minuttet, hvor den så igen kom på listen efter et par sekunder. Adressen var nøjagtig den samme som før. Det er alle devices der mister forbindelse til nettet flere gange dagligt. Alle smart tv Android/Apple TV 4K er kablet. Alle computere er kablet. Det er kun iPhones, iPads og MacBooks der køre på WiFi. Update: Min Unify WiFi 6 LR AP hopper stadig af og på konstant. Det går så stærkt at jeg ikke kan komme i kontakt med den. (Mind you, this problem didn’t exist with my old provider a month ago). Prøver lige med en reset af den AP. Hvordan kan jeg teste hvor stabilt mit netværk er her hjemme? Altså hvilke enheder bliver smidt af fra tid tid anden?
--
Status på B/W-listen: 5+/0-
--
Sidst redigeret 20-01-2022 11:49
#6
144
Gæst
20-01-2022 11:49

Rapporter til Admin
#2 Du er sgu ret... TDC er nogle røvbananer. https://ipv6-adresse.dk[...] Kviknet: Vi understøtter IPv6 på alle andre forbindelser end COAX på nuværende tidspunkt. COAX er desværre begrænset af TDC. Hiper understøtter IPv6 på både DSL- og fiberforbindelser, men desværre endnu ikke på coax, da det ikke er understøttet af TDC NET. Norlys (tidl. Boxer): For nu har TDC rigeligt IP-adresser. Såfremt TDC Privat beslutter at indføre IPv6, så kommer Boxer Bredbånd også til at få det.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
Jupiter
Bruger Aspirant
20-01-2022 11:55

Rapporter til Admin
Prøv at opdatere U6-LR til seneste beta. Apple er skod med nyeste sikkerheds features - prøv at slå private relay (Cloud) fra samt frakoble begræns sporing af IP adresse.
--
Sidst redigeret 20-01-2022 11:57
#8
Lars
Ultra Nørd
20-01-2022 12:11

Rapporter til Admin
#7 Tak. Jeg prøver det lige. Jeg kan se, at det kun er på mine egne enheder det er aktiveret med de nyeste sikkerhedsfeatures, og ikke resten af familiens enheder, samt Android TVs og Apple TVs. Så hvis det er også laver problemer, må jeg have to samtidige problemer. Men det kan også være det der sker. Who knows...
--
Status på B/W-listen: 5+/0-

Opret svar til indlægget: IPv6

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE