Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Software \ Generel software

Ka man køre portable app på arbejds pc?

Af Monsterbruger Alex077 | 03-04-2024 00:12 | 400 visninger | 4 svar, hop til seneste
Hej hol, Jeg har ikke helt styr på, hvordan det hænger sammen. Jeg har prøvet at downloade programmer, hvor jeg får lov til at hente det ned, installere det og åbne det uden problemer, som eks. note-tagningsprogrammet Obsidian. Så har jeg også prøvet software, hvor jeg fik lov til at downloade, men ikke installere det, som eks. DisplayLink driver til min Dockingstation. Ud fra den info, hvad ville i så umiddelbart tro, der ville ske, hvis jeg hentede et Portable program som e-reader programmet Calibre ned på usb og forsøgte at køre det på min arbejdspc via. usb'en? Af en eller anden grund har jeg ikke lyst til at forsøge, selvom jeg selv mener, at softwaren er relativ ufarlig. Men hvis nu jeg fik lov til at køre det på arbejds pc'en.. tror i så mest på, at det er fordi det er A) fordi det er en portable version af et stykke software jeg køre? B) fordi calibre softwaren i sig selv ikke bliver anset som farligt?
--
#1
SteffE
Semi Nørd
03-04-2024 07:19

Rapporter til Admin
Det skulle gerne virke, men.... Der er en grund til at man ikke får lov til at downloade og installere software. Både af sikkerhedsmæssige årsager og licens. Din virksomhed har sikkert et webfilter med whitelistet sider og så har du ikke admin rettigheder til at installere. OBS så er USB nøgler bandlyst i mange virksomheder.
--
#2
the688
Guru
03-04-2024 09:36

Rapporter til Admin
Ehm? Hvad siger din IT-afdeling? Jeg sidder selv i en, og vores brugere kan f.x ikke selv installere ting (de har ikke lokale admin-rettigheder på deres PC) - langt de fleste af dem kunne sagtens håndtere at have det, men det er de få "tosser" man skal beskytte sig imod. Og selvfølgelig er der en hel række "best practice" regler som man gerne vil (eller skal!) overholde. Vi får jævnligt forespørgsler på software. "Må vi bruge dette" "Kan vi købe dette" - og så har vi et team der vurderer sikkerheden og fornuften i det. Måske har vi allerede licenser til et program som gør præcis det samme, men det ved Bjarne i salg ikke - så i stedet for "Program A" som han ønsker sig, kan han få "Program B". Det er selvfølgelig vidt forskelligt hvordan virksomheder organiserer sig, og hvilke politikker de har (..vi skal overholde NIS2, så f*ck mig og mine kolleger... det er *alle* problemerne :) Spørg din IT-afdeling. Det er præcis derfor de sidder der. Og INTET er værre end når en eller anden pludselig får en ide, og køber/anvender et system uden at spørge først. Det kan være alt fra "virkelig irriterende og respektløst" til "en komplet katastrofe". Eksempel fra den virkelige verden. Jeg var ved at købe nyt telefon-system til hele koncernen (vi er i ret mange lande) - og pludselig havde den lokale manager i et af landene købt et nyt telefonsystem. Uden at spørge IT. Uden lige at høre om der var planer om at skifte noget ud. De havde bare snakket med en lokal leverandør, og købt et nyt (pissedyrt) system, som de nu hænger på i 3 år. Så kunne jeg fint begynde at indhente nye tilbud fra de forskellige aktører, prøve at forhandle nye løbetider på kontrakterne, osv osv - plus at vi kommer til at få en dårligere pris pr. bruger, fordi en væsentlig del af brugerne nu pludselig ikke længere var i spil. Spørg. Det er sådan man gør. Som Mikel Arteta siger : Trust the process.
--
"ORK SATME!"
#3
mr doc22
Mega Supporter
03-04-2024 15:29

Rapporter til Admin
#0 Første forsvar er brugeren. (Meget malware er kommet ind via denne vej, for det så "uskyldigt" ud)
--
5600X,ASUS TUF GAMING B550 PLUS,G.skill 3600 MHz AUTO C16 4x8GB,AOC G2590FX,Corsair RM850,Sapphire RX 5600 XT 6GB,1 TB NVMe ADATA
#4
jbred
Elite Supporter
03-04-2024 15:34

Rapporter til Admin
Ved os er selv usb sticks krypterede, du kan ikke lave backup af dine ting med din egen. Der er millioner af kroner på spil for næsten alle virksomheder hvis de sløser med IT sikkerheden. Snak med IT afdelingen, hvis de er hjælpsomme og ikke har siddet i samme stilling for mange år og blevet dovne, så er jeg sikker på de vil hjælpe dig med en løsning.
--

Opret svar til indlægget: Ka man køre portable app på arbejds pc?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE