Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak

Hjemsøgt af problemer med opstart

Af Megabruger Allan_A | 17-10-2020 21:20 | 309 visninger | 5 svar, hop til seneste
Jeg er hjemsøgt af et problem. Problemet er, at min pc ofte ikke vil starte. Jeg trykker på startknappen, og i stedet for at boote, så kører alle blæsere bare på fuld skrald, uden der ellers sker noget, og jeg kan konsekvent kun slukke igen ved at tage strømmen på strømforsyningen. En sjælden gang begynder den at boote almindeligt men genstarter efter få sekunder. Nogle gange står den og genstarter sådan på ubestemt tid. En sjælden gang bryder den cyklussen og starter almindeligt op efter et par forsøg. Det sker at jeg en hel uge i træk kan starte maskinen i første forsøg, og så kommer problemet pludselig igen. Nogle gange bliver problemet der en dag. Andre gange 10 dage. Det er enormt svært at fejlsøge på, for det er ikke til at vide, om man har løst problemet, eller om det bare er gået over. Når jeg siger, det hjemsøger mig, så er det fordi jeg endte med at bruge lejligheden til at opgradere lidt. Jeg har udskiftet bundkort, cpu og ram. Det kørte fint i halvanden uge, men så kom problemet igen. Jeg har herefter udskiftet kabinet - ud fra en ide om at problemet lå i tændknappen. Problemet er her stadig. Jeg mangler nu kun at skifte psu'en, før det i praksis er en helt ny computer, der har arvet det gamle problem. Og jeg gør det gerne, men det begynder at føles lidt dumt. Ting jeg i øvrigt har prøvet uden held: at starte uden drev, at starte uden ram, at starte med rammene enkeltvis og at nulstille cmos. Sidstnævnte er det eneste jeg har fået noget der minder om en succes ud af, da maskinen startede op bagefter - og igen, det er svært at sige, om problemet gik væk pga. dét eller bare tilfældigt. Og under alle omstændigheder begyndte problemet igen dagen efter, og det skal vel nødigt være sådan, at man skal nulstille cmos for overhovedet at kunne starte maskinen. Er der nogen herinde, der har prøvet noget selv eller hørt noget om noget, der bare minder om det her? Jeg er sgu efterhånden bare træt. Forbander den dag, jeg sparede 500 kr på ikke bare at købe en helt ny maskine. Men det er der jo ikke så meget at gøre ved nu.
--
#1
Balanovic
Elite Nørd
17-10-2020 21:44

Rapporter til Admin
Lyder som det godt kunne være strømforsyningen. Min erfaring med halvdefekte strømforsyninger, er netop varierende grad af problemer. Fx. med en CX600 fra Corsair, den gav random blue screens og opstarts problemer. Om det var under stress eller ej, betød ikke noget for frekvensen af problemerne. Satte den over i et andet system, der var problemerne lignende dine, og det var umuligt at få den tændt. Satte den tilbage i det forrige system, samme problemer igen som nævnt først. Du kunne dog også være uheldig og have 2 defekte bundkort, men sandsynligheden er lav, da det er lignende symptomer.
--
#2
2Ristede
Supporter Aspirant
17-10-2020 21:51

Rapporter til Admin
har dit mobo ingen postcode led? det plejer at hjælpe en et godt compas. Du skriver ikke så meget om hvilken slags pc det er hvilke dele osv... amd intel??? oftest ved boot problemer er det oftest ram problemer / indstillings problem men den burde boot cycle indtil det lykkes... fjern alle usb enheder se om det hjælper... tag strøm af bundkortet.. pil batteriet ud. vent et par minutter og sæt det i igen. Power on. Hard reset cmos.
--
#3
WlN
Gæst
17-10-2020 21:58

Rapporter til Admin
Tjek alle dine kabler der går i bundkortet, især dem fra psu'en, sådanne stikforbindelser har det med blive dårlige med tiden, kontakt spray kan tit hjælpe på mærkelige problemer, du kan også prøve at tage strømstikkene af og på gentagende gange for at skabe bedre forbindelse i stikkene.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
Allan_A
Megabruger
17-10-2020 22:08

Rapporter til Admin
Jo, det bundkort jeg skiftede til viser fejl på cpu. Hvilket ikke giver mening for mig, men jeg googlede sagen lidt, og åbenbart var der en sammenhæng mellem boot-problemer, lys i cpu-dioden og så problemer med cmos. Det var derfor jeg prøvede at nulstille den. Og med nulstille mener jeg i øvrigt at jeg pillede batteriet ud og ventede lidt. Mht. selve pc'en så er her nogle specs: MSI b450 tomahawk max Ryzen 3 3600 G.Skill TridentZ DDR4-3600 C16 DC 2x8 gb Palit RTX 2060 Dual Corsair CX500M (fra 2014) Det kunne jo godt lyde som om, psu'en er en mulig fejlkilde med forbindelser der bliver gamle med tiden osv. Men det er jo så også den eneste del, jeg ikke har skiftet!
--
#5
Jacob [5260 Od.S]
Junior Nørd
18-10-2020 11:22

Rapporter til Admin
Kan du ikke låne en psu? Psu som fejlkilde ville være et godt bud. Din psu har nogle år på bagen og du trækker et potent grafikkort. Set i lyset af at du har skudt en del penge af efterhånden, så ville jeg ikke tøve med at smide nogle penge efter en ny psu. Det virker lidt som om den ikke kan levere den peak, som er krævet for at få grafikkortet i gang. Hvorfor den kan nogen gange, det forbliver et af elektronikkens mysterier.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.

Opret svar til indlægget: Hjemsøgt af problemer med opstart

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning