Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
IT-ekspert afviser IP-adresser som bevis / NJORD!Af Bruger Aspirant krykoli | 26-07-2019 21:45 | 4487 visninger | 41 svar, hop til seneste
Hvad jeg egentlig forstår på denne artikel, så bryder NJORD og teleselskaberne da loven, når de udleverer folks adresser via en IP-adresse.
" Dog fastslog Østre Landsret sidste sommer, at teleselskaber ikke kan pålægges af videregive oplysningerne, medmindre der er tale om henvendelser fra politiet i terrorsager. Inden da havde telebranchen identificeret 200.000 navne."
https://www.berlingske.dk[...] --
Der har været snak om det på reddit også.
https://old.reddit.com[...]
Hvor en advokat har skrevet dette:
https://www.ret-raad.dk[...]
hvori han skriver:
EU-Domstolen har nylig svaret på nogle præjudicielle spørgsmål om forståelse og fortolkning af EU-ophavsrettigheder, hvorefter brugerne af
IP-adresser kan risikere at skulle redegøre for, hvem der har haft
adgang til konkret IP-adresse.
Så skrev jeg en mail til ham, for at forstå det korrekt.
han svarede "EU ophavsretten er blevet skærpet." og sendte mig det her link:
https://eur-lex.europa.eu[...]
dog er jeg på ingen måde advokat eller ekspert i det her kringlede jura-sprog, så jeg har haft lidt svært ved at fatte det. tænkte han ville svare med et par linjer på alm dansk :D
For det lyder jo som om vi skal ha en log med hvem der har logget på vores hjems wifi, hvis vi i fremtiden bliver sagsøgt for brud på ophavsretten? -- Sidst redigeret 27-07-2019 07:17 #1 Desværre har det altid været sådan at ejeren af forbindelsen er ansvarlig for hvad der bliver foretaget på internetforbindelsen. Det står også i de gængse ISP kontrakter. Det er bare blevet endnu mere tydeligt, og begyndt at blive håndhævet, med de nye sager hvor folk bliver stævnet for brud på ophavsretten.
Det vil kort sagt sige at man er også ansvarlig for hvis man har haft gæster og de har foretaget sig noget sketchy på ens forbindelse. Hvis du selv siger det ikke er dig, så vil de have af vide om du har haft besøg og have navnet på dem der har været på adressen den dag tingene er foretaget, og så tage kontakt til dem du nævner. Kort sagt vil advokathusene som Njord og Opus have at du 'stikker' dine venner eller familie (eller andre der har brugt forbindelsen), hvis de mener der er foretaget noget på forbindelsen som har brudt ophavsretten og det ikke er dig selv (ejeren af forbindelsen).
Endnu en grund til ikke at lade folk logge på ens internetforbindelse når de er på besøg, eller dele internetforbindelse med naboen. Du aner ikke hvad folk laver når de er på. Enten det, eller få aktiveret en VPN forbindelse på adressen som folk logger på via, så du ikke står til ansvar for det lort de vælger at lave mens de er hos dig. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #2 Lad nu være med at sprede løgne (eller i det mindste bakke dine påstande op med kilder).
Følgende er kopieret fra njordlaw egen hjemmeside:
"Som udgangspunkt er du ikke ansvarlig for andres brug af din internetforbindelse, men det er vores opfattelse, at du som abonnent er den nærmeste til at undersøge og sikre den forbindelse, du betaler for." ... Kilde: https://www.njordlaw.com[...]
De giver selv en række eksempler på domme hvor ejeren ikke blev gjort ansvarlig for andres brug af forbindelsen, og de eksempler hvor ejeren er blevet gjort ansvarlig for andres brug, er hvor ejeren har handlet ansvarspådragende dvs. har været vidende om at en anden har brugt forbindelsen til ulovlig aktivitet. -- C2D [email protected] - P5W DH Deluxe - Arctic Freezer 7 Pro - SCP500LN - KVR667D2N5K2 4GB@333MHz - XFX GTX 260@640/1000MHz - WD3200KS - Centurion 534 #3 så... hvis man ikk ved hvad folk laver så er man ikk skyldig?
Jeg må jo heller ikke snage i min kærestes computer eller mobil, så på den måde kan jeg jo ikk vide hvad hun laver... Det' jo privat ejendom, og mindes at have læst det svarer til at åbne folks breve, hvilket jo også er ulovligt -- Sidst redigeret 27-07-2019 09:17 Det er jo altid spændende at følge med hvad der sker på dette område.
Østre landsret har jo ellers fastslået i en princip sag at vores tele-selskaber ikke er forpligtet til at udlevere vores data til disse advokatfirmaér og for at få udleveret disse oplysninger skal henvendelsen komme fra en politisag. (Altså disse advokat firmaér sender jo bare uberettet breve ud i VILD-SAG - Hvor at politiet er nød til at kigge på hver enkelt sag og vurdere om den holder i retten, for at så gå videre)
https://www.berlingske.dk[...]
Telenor/Telia virker til at gerne vil værne om vores data imod disse plattenslagere, nogen som ved hvordan holdningerne er hos vores andre selskaber?
Har de disse modtagere af OPUS/NJORDLAW til fælles at være kunder hos TDC/Yousee/Waoo/Fibia eller hvordan?
-- 5
At de (teleselskaberne) ikke er forpligtede til at udlevere information, er ikke ensbetydende med at de ikke gør det.
Men i flere tilfælde er de udsendte stævninger fra eksempelvis Njord, baseret på allerede udleveret data, dvs. før afgørelsen i Østre Landsret i Maj 2018.
Om de data så fremover kan afvises som bevis i kommende sager, er endnu uklart, så vidt jeg er orienteret. -- #6 - Ja præcis, hvilket kommer frem til den sidste del af mit opslag.
Telenor/Telia virker til at gerne vil værne om vores data imod disse plattenslagere, nogen som ved hvordan holdningerne er hos vores andre selskaber? Har de disse modtagere af OPUS/NJORDLAW til fælles at være kunder hos TDC/Yousee/Waoo/Fibia eller hvordan?
Jeg er mere interesseret i at vide, om nogen ved/set/læst officielle holdninger fra vores tele-udbydere om de med glæde vil give vores informationer eller ej, for Telia/Telenor vil ikke med mindre det er fra politiet (Hvilket self. er iorden, da det er reelle sager så som terror, sexkrænkelser, pædofili, narko, osv osv)
--
7
Jeg ved det ikke, men jeg vil da gætte på at samtlige teleselskaber følger Telenors eksempel, det kan hurtigt vise sig at være en rigtig dårlig forretningsmæssig beslutning at udlevere kundedata, uden at være forpligtet til det.
Forestil dig en shitstorm af groteske proportioner det ville resultere i på asociale medier etc.
Personligt ville jeg hurtigt skifte selskab, såfremt min udbyder pralede af lemfældig omgang med mine data. -- #8 - Det er netop der jeg vil hen, hvis TDC/Waoo/yousee/fibia (som jeg har) - går ind for at stadig udlevere oplysninger og Telia/telenor ikke gør, så ville jeg klart skifte.
Så det var mere deri min interesse lå, om nogen vidste noget konkret :) -- 9
Du burde nok være mere bekymret for den generelle handel med data, alt taget i betragtning.
At de (udbyderne) ikke er forpligtet til at udlevere data i forbindelse med stævninger etc. er fint for borgernes retssikkerhed, men hvad de ellers foretager sig med dine data, er du i store træk ikke i stand til at gennemskue, det er ikke normal praksis at det diskuteres offentligt.
Data er og bliver en værdifuld handelsvare, og det bliver kun endnu mere depressivt at være online i fremtiden, såfremt man er en type der værner om sit privatliv. -- Sidst redigeret 27-07-2019 11:12 #10 - Enig, men jeg kan ikke påvirke dette på andre måder end ved folkeafstemninger og støtte diverse organisationer. Hvad der sker, er for mig som lønslave af vores system ude af mine hænder.
Men give mine hårdt beskattede penge til en teleudbyder som glædeligt giver information til fusker-virksomheder, kan jeg da påvirke og forhindre og støtte dem som værner om det. -- #10, du kan bruge VPN hvis du værner om din privacy online. Den vil ISP/Stat stadig ikke kunne nedbryde i fremtiden. Så på den front ser fremtiden nu ikke så dyster ud. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. 11
Jeg er af den (i hvert fald på HOL) upopulære mening, at jeg i tilfældet med pirateri eksempelvis, sagtens kan forstå et en rettighedsindehaver vil gå langt for at beskytte sit økonomiske eksistensgrundlag.
De er de færreste der bryder sig om Njords fremgangsmåde, men jeg har endnu ikke hørt en eneste person beskrive hvordan en hvilken som helst repræsentant for rettighedsindehaver skal gribe sagen an for at begrænse skaden, udover frivillige forlig, stævninger eller domme.
Det er jo fordi vi ligefrem er et folkefærd der afskyer sort arbejde, hæleri og den slags.
Moral er en udefinerbar størrelse, efterhånden.
Det er tydeligt at vi befinder os i en tid hvor det at føle sig krænket over at blive stillet til ansvar, næsten overskygger trangen til at stikke af fra konsekvenser.
Men klart, er pirateri en skrøne, og hundrede procent af de stævnede totalt uskyldige ofre for en sammensværgelse, skal jeg være den første til at dele ud af sympati. -- 12
VPN har aldrig rigtigt fungereret for mig, ikke fordi jeg ikke kan se fordelene ved at sløre sin aktivitet, men fordi det i mit tilfælde, synes at være for bøvlet i forhold til abonnementer og andet hvor VPN umiddelbart skulle være en fordel.
Jeg er tilhænger af et frit internet, så der hvor fokus burde ligge, er i min optik at begrænse IT-giganters kontrol over, og handel med, privatpersoners færden og deres data, eksempelvis Google, MS og FacadeBogen.
Som det er nu, er det groft sagt os der er slaverne, vi forærer magten væk og vi betaler endda for det med mindre frihed. -- #13, sagens kerne omhandler ikke pirateri, men derimod om indehaver af IP kan gøres ansvarlig for de handlinger der ligger bag. Jeg mener det er en farlig vej at gå og derfor bør det stoppes.
Musik industrien er et eksempel på hvordan pirateri kan gribes an. Streaming er det folk gerne vil have og derfor kan det ikke svare sig at piratkopiere. Der vil dog altid være pirater.
Musik industrien er dog ved at ødelægge det for sig selv, med eksklusive kunstneraftale på de forskellige platforme.
Platformen skal indeholde alt eller alt inden for det respektive nicheområde (billigere), der skal mange spillere på banen og gøres let, tilgængeligt og til en fornuftig pris. Det er egentlig ganske simpelt. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #14, er du parat til at betale for Google, Facebook og "MS"? Pengene til drift og udstyr skal komme et sted fra.
Jeg mener derimod der skal transperans, der skal være en debat om hvor meget og hvordan data må bruges og naturligvis lovgives om de begrænsninger der fastlægges. Lige nu er der næsten frit slag og lovgivningen kan slet ikke følge med. Det bliver naturligvis udnyttet af virksomheder.
Derfor skal blikket rettes mod politikerne. Herhjemme bruges borgernes data i stor stil af staten i det skjulte og derfor ser vi ikke en debat om hvorvidt virksomhederne skal rette ind, fordi det vil betyde der kommer fokus på det (mis)brug der sker i staten pt.
Det er derfor et spørgsmål om tid for hvornår den generelle befolkning får øjnene op, før lovgiver kan presses til at indføre love. Lige nu lader det til folk har det fint med det, hvilket er uheldigt for os der er ved at brække os over det misbrug. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Der findes jo også andre setder i samfundet hvor du er delvist ansvarlig hvis du overlader brugen af noget du ejer til en anden og den anden så foretager en ulovlighed. Her er det dog noget tydeligere udspecificeret i lovgivningen. Som fx. når du låner din bil ud til en anden. Og den anden vise rsig ikke at have kørekort. Så får du en bøde.
Så præmissen at den der ejer internetforbindelsen er juridisk ansvarlig for brugen - den denne person jo frivilligt giver adgang til at andre personer kan bruge adressen. Det forstår jeg grundlæggende godt. Og det er jo også det som EU domstolen har skærpet(og som vi derfor skal rette os efter). Så må man som ejer af en forbindelse have en log så man ved præcis hvem der har gjort hvad hvis man skulle blive sagsøgt.
På den anden sider logger vi i DK i strid med EU. Så det med at rette os efter EU domstolen er vi ikke sådan helt så gode til. -- 15
Ja, jeg er absolut heller ikke tilhænger af at et skyldsspørgsmål afgøres på grundlag af en IP-adresse.
Set fra et retssikkerhedsmæssigt synspunkt, er det endnu et eksempel på begrænset personlig frihed, ingen tvivl om det.
Jeg reflekterer bare lidt over det relativt morsomme aspekt af sagen overordnet.
Det undrer mig at de fleste jeg har talt med, hidser sig op over Njord og deres anklager, men stort set ikke er pissed off over at deres ISP har leveret skytset, som det primære.
Og så det pudsige i at alle er uskyldige pr. definition. -- Eftersom at navne på IP adresser ikke længere må videregives, hvordan har de så fået fat på dem. Det kan jo de kun have gjort på ulovlig vis. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
16
Ja, jeg har grundlæggende ikke problemer med at betale for de varer jeg vil have, jeg bruger ikke hverken Facefuck eller andre af de der... hvad skal vi kalde det.. lortetjenester, af den simple årsag at jeg ikke vil betale for det, det er ikke en vare jeg ønsker at røre med en ildtang.
Jeg vil gerne betale for et OS, eksempelvis.
Men jeg erkender blankt at min licens til Windows temmelig sikkert er en volumen-licens, i hvert fald har jeg købt den på eBay, så moralens vogter er ikke en titel jeg flasher her. -- #20, Windows vil i fremtiden ikke blive bedre end Google og Facebook - men frygter langt værre. De er begyndt på samme forretningsmodel med reklamer, samt sælge data indirekte.. Al data Windows brugere generere nu vil blive gemt og bruges i større skala senere. Så værner du om din Privacy, er Windows en af de største søndere ;) -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. 21
Det er jeg fuldt ud klar over, jeg har af samme årsag rodet en del med Linux, men jeg måtte konstatere at jeg er for småtbegavet og for utålmodig til at kunne bruge det som en optimal løsning.
Jeg har, i kraft af at jeg bruger MS' spion-operativsystem, groft sagt accepteret at blive kneppet, det er fakta. -- Hvis man vil pirateri til livs så bør man jo sætte ind ved root problem, symptom behandling virker aldrig. Så kan man sætte spørgsmålstegn ved hvor sincere selskaberne vil komme problemet til livs fremfor at råbe "war on drugs" konstant. Microsoft opnåede deres næsten monopol status ved ikke at håndhæve licensreglerne i østen og tredje verdens lande gennem sidste årtier. Nu er de top 5 firma i verdenen.
Det er jo også pinligt at se at de prøver at angribe torrentsider når problemet ligger flere skridt før dette. Det viser manglende evne til at forstå hvordan hele systemet virker, eller bevidst overlæg for at lade systemet fortsætte med køre som det gør, og finde syndebukke at føre frem i medierne til 99% af befolkningen der ikke forstår noget. Hvor meget dækning fik de der svenske? folk bag pirate bay ikke internationalt og normale folk tror der er slået et stor slag mod pirateri, men i praksis var det dråber i vandet. Det viser jo den charade der føres frem.
Nej idéen er at sprede produkterne ud til så mange kunder som mulige, også dem der ikke kan betale for det nu. Gøre folk afhængige af produktet, og når befolkingsgrupper langsomt løftes ud af poverty class ind i middle class gennem global kapitalisme, begynder de selv lovligt at betale fuld pris for produkterne. Det er langsigtet investering. Det samme trick ses i musik industrien hvor der for to årtier siden blev delt og downloadet musik, og i dag i et rigt land som Danmark, er folk glade nok med at betale for diverse steady-revenue musiktjenester. Det handler om at konvertere ulovlige forbrugere om til lovlige forbrugere med tiden, baseret på deres købeevne. Har man nemlig ikke råd til et produkt, bliver man aldrig kunde. Man prøver at skabe en afhængighed af produkt, og derved opbygge monopol lignende business fremadrettet. Samme taktik Jeff Bezos har brugt til at opbygge Amazon i samme tidshorisont af to årtier.
Man skal bare sætte sig lidt ind i tingene, kigge på det med analytiske briller, connect et par dots, og det store billede maler sig selv. -- Google skal i fremtiden sørge for, at der ikke sker krænkelser af ophavsretten på Youtube, og til det vil der blive (eller er der blevet) udviklet algoritmer, som kan genkende indhold, der er ophavsretligt beskyttet. Den samme type algoritmer tror jeg vil finde sit indpas på Windows før eller siden, så afvikling af pirateware (eg. crackede spil), ulovligt kopierede film mv., enten vil blive blokeret eller rapporteret til Microsoft, som så kan sende info videre til ejeren af ophavsretten.
Heldigvis bliver der i stigende grad tilbudt abonnementsløsninger, så man lovligt kan streame indhold for et fast beløb hver måned, og bliver beløbet sat realistisk af udbyderne, så tror jeg det vil være mere attraktivt end at rode sig ud i pirateri. -- http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-X68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO 24
Det bliver spændende at besøge en hjemmeside uden indhold. -- Random dude on a random forum #24
Jeg stoppede for flere år tilbage med at køre pirat spil. Jeg tror ikke jeg har gjort det siden Steam kom på banen. -- Halvgammel, men helt gnaven.
Groft sagt sejler man vel også, når man er pirat.
-- Random dude on a random forum Så hvis min bil bliver stjålet ved en tank station fordi jeg ikke havde låst den da jeg var inde i kiosken, og tyven begår bankrøveri og bruger min bil som flugt bil...
...skal jeg så i fængsel for bank røveri ? -- 28
Jeg tænker at du muligvis risikerer en dom for ikke at kunne kende forskel på en kiosk og en tankstation.
Men jeg ved det ikke, jeg er ikke jurist. -- Random dude on a random forum #28 Kun hvis du kører i en skoda. -- Grafikkort oraklet! Oh, and don't mind the vase. #28
Nej.
Men et internetabonnement og ulåste biler er vidst heller ikke helst det samme :-). -- Min trafik udgår fra IP-adressen 80.62.117.219
Når jeg logger på min ISPs netværk, får jeg den interne IP-adresse 10.138.71.219 med subnet 255.255.255.248 (/29) på TDCs interne netværk. Med det subnet, kan der være op til 6 brugere, der benytter 80.62.117.219.
TDC/Njrod skal altså ikke bare godtgøre, at jeg har været bruger af 80.62.117.219 men at trafikken mellem 80.62.117.219 og en ip X.X.X.X med ulovligt materiale er gået mellem 10.138.71.219 via 80.62.117.219 til X.X.X.X.
Det tvivler jeg på TDC kan.
Så når der downloades ulovlig materiale fra mormors ip-adresse, mens mormor er indlagt på hospitalet, skyldes det sikkert, at ISP´en har sjusket med logningen. Eller måske ISP´en har udleveret en liste med brugere at en specifik IP og Njord bare sagsøger den første på listen.
Jeg konstatere sådan set bare, at jeg nemt kan rejse tvivl omkring IP-adressens validitet som bevismateriale og det er TDC, der skal fremlægge bevis for trafikken.
Så, tjek din internetforbindelse og se, hvilke ip-adresser og subnets, der er involveret. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #32 Teleudbyderne kan med de rette oplysninger identificere slutbrugerne. Typisk kræver det en jo-adresse, et portnummer og et nøjagtigt tidspunkt. Så lige den del af sagen ville jeg ikke bruge kræfter på, det vil næppe blive bestridt i retten. -- #33 Det danske retssystem ligger lige nu i kaos på grund af fejlagtige udtræk af teledata.
Udtræk af data sker her flere steder. Flere steder, hvor mystiske ting kan gå galt. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #32, hver kunde er segmenteret, så de vil ikke være på samme netværk. Hertil bruges der eksempelvis Vlan Q-in-Q. Du må forvente at TDC, samt de andre ISP, har godt styr på selve logningen. Lige nu foretages denne logning ulovligt, med fuld opbakning fra folketinget. Med de kræfter i spil, kan du være helt sikker på at denne logning er af højeste kvalitet. Det er trodsalt det vores efterretningstjeneste, fe, cfcs mm. benytter sig af :) -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #33 Mener du portnummeret til næste hop i.e. 10.138.71.219/29´s gateway 10.138.71.217 som er gateway´en 10.117.15.172.
Min trafik går fra min router, der af tdc får tildelt 10.138.71.219/19 til subnettets gateway 10.138.71.217 og derfra til 10.117.15.172 og derfra igennem et uidentiferbart netværk og videre ud til internettet.
Man kan lave en traceroute og se, hvor mange af TDC interne netværk, trafikken flyder igennem og for hvert netværk, skal der logges.
Med de rette ressourcer, kan det selvfølgelig godt logges, men nu er vi ude i noget mere dokumentation end "du har brugt IP-adressen X.X.X.X".
Jeg vil mene, der er rejst tvivl nok til at IP-adressen i sig selv er nok for en domstol.
(i dette konkrete eksempel) -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #33 Præcist. I mit konkrete tilfælde er jeg tilknyttet TDCs interne 10.138.71.216/29 netværk, hvor der kan være 6 klienter kan være tilsluttet på samme tid og bruge samme subnets gateway 10.138.71.217, hvilket betyder at alle 6 klienter - udenfor 10.138.71.216/29 netværket - ville spores tilbage til subnettes gateway 10.138.71.217.
Rimeligt meget logning, der skal til. Ikke bare skal der logges, hvem der har fået hvilken ip-adresse i hvilket subnet, men hvem der har hvilken trafik til subnettes gateway og fra subnettes gateway til næste hop i TDCs netvært, men fra næste hop til endnu et hop i TDCs netværk o.s.v.
Jeg tror til er rimelig nemt at logge og slå op, at subnettet 10.138.71.216/29 routes ud gennem den offentlige IP 80.62.117.219 og så udlevere dét til f.eks. Njord.
Men der er så potentielt 6 klienter, der på samme tid benytter 80.62.117.219. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. +37 kommentarer og ikke en eneste snakker om at de kun kan få fat i navn og adresse ved at bryde gældende lovgivning.
Det er ikke lovligt at få fat i navn på IP indehaver medmindere drejer sig om terrorisme, -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #39 Det er et subnet, jeg er logget på ved TDC via 4G/LTE. PÅ modemmet kan jeg lave et system check og se, min interne ip/subnet ved TDC.
Efter at være logget af og på TDCs netværk igen, har jeg nu fået 10.133.135.72/28 som IP-adresse på TDCs netværk og min trafik går ud af TDC netværk til internettet via 80.62.117.72.
Jeg er altså tilsluttet 10.133.135.64 subnettet med netmask 255.255.255.240 (/28 bit til netmask) og netmasken fortæller mig, at der kan være 14 klienter i det subnet. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Jeg er blevet stævnet og har brugt en virkelig god advokat i Horsens!
Han deler min opfattelse af, at log over IP-adressen ikke er nok og slet ikke tilstrækkelig bevis. Sagen er i vores tilfælde blusset virkelig meget op og nu vil de heller ikke have at sagen behandles som en almindelig sag, da de vil prøve at forhindre at jeg får retshjælpsdækning.
Jeg ved, at min advokat har en del af de sager, men han siger at desto flere de får, desto bedre står de, eftersom NJORD kun fremlægger de sager de har vundet og ikke de utrolig mange som de har tabt!
Jeg synes virkelig det er noget svineri og håber inderligt at min sag går vores vej for jeg nægter at betale dem noget!!!
Hvis nogle har en sag imod sig, så skriv så giver jeg info om min advokat!
Lad os stå sammen imod NJORD og Co!! -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 425 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|