Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Tips til pakning og forsendelse af PC

Af Megabruger lallebob | 30-03-2018 20:00 | 3119 visninger | 13 svar, hop til seneste
Hej HOL, Jeg står over for at skulle sende en PC med fragtfirma for første gang. Derfor er jeg interesseret i at høre fra nogle erfarne profiler, hvordan best practice er. Jeg forestiller mig, at det er optimalt at afmontere grafikkort og pakke det ind for sig i sin kasse. Derudover tænker jeg, at der skal en ordenlig omgang vitawrap-agtigt materiale rundt om kabinettet, så det ikke bliver ridset, samt en solid indpakning i bølgepap og efterfølgende skum/flamingo. Hvad med fragtfirma? GLS? Post Nord? GoMore? Ethvert tip modtages med kyshånd. På forhånd tak.
--
Sidst redigeret 30-03-2018 20:00
#1
EmilAblaa
Junior Nørd
30-03-2018 20:16

Rapporter til Admin
Har du muligheden for at få det fragtet af en ven/bekendt i bil, lyder det i mine ører som den bedste løsning. Jeg ville umiddelbart ikke selv have balls til at smide med en fremmed via GoMore (uden jeg selv er fysisk tilstede). Ender du med at smide det afsted med posten, havde jeg personligt selv valgt GLS over Post Nord (af flere årsager). Slutteligt havde jeg ligeledes afmonteret grafikkortet, og smidt det i en kasse for sig :)
--
* ITX of Doom * Nano S, i7 4790k @ 4.6 GHz, Z97I-Plus GTX 1080, 16 GB Ram, 240+500GB SSD Cooler Master V550 + Noctua NH-U12S
--
Sidst redigeret 30-03-2018 20:16
#2
Die_Happy
Gigabruger
30-03-2018 20:37

Rapporter til Admin
Hvorfra og hvortil? Grafikkort og CPU-køler bør afmonteres og pakkes for sig selv. Evt. også harddiske, hvis du har sådan nogle. Resten burde kunne klare turen uden problemer. Som du selv foreslår er det fint at wrappe kabinettet i film, for at beskytte det. Alle hjørner giver du et par lag pap og taper det hele på kryds og tværs, så det bliver holdt sammen. Derefter pakker du det hele i en papkasse og fylder skum eller pap alle de steder du kan.
--
#3
mrKayne
Nørd Aspirant
30-03-2018 23:42

Rapporter til Admin
.. og for guds skyld tag billeder undervejs som dokumentation.
--
#4
dgaa1991
Junior Nørd
30-03-2018 23:44

Rapporter til Admin
#3 og gerne video af selve maskinen som var/er funktions dygtig :D
--
Sidst redigeret 30-03-2018 23:44
#5
Jim Night
Guru
30-03-2018 23:58

Rapporter til Admin
#0 Bare lad være! Det kan ikke lade sig gøre.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#6
LightPhunk
Gæst
31-03-2018 00:12

Rapporter til Admin
Lyt ikke til Jim Night, blot fordi man har Guru status, betyder ikke man ved hvad man snakker om. Self. kan det lade sig gøre. Held og lykke.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
lallebob
Megabruger
31-03-2018 08:22

Rapporter til Admin
#1: Desværre ikke en mulighed :( #2: God idé at pakke køleren ned også, men også brok - det er langt fra sikkert, at modtager kan finde ud af at montere den selv. For slet ikke at tale om, at det kræver total afmontering af motherboardet, hvilket ville tilføje besværligheder. Det er til Svendborg. Tak for tips, alle sammen!
--
#8
RainbowAuto
Ny på siden
31-03-2018 08:38

Rapporter til Admin
0# Har selv arbejdet for GLS, så jeg ved hvordan pakkerne blive håndteret... Sørg i hvert fald for at pakken kan tåle nogle stød og at der eventuelt bliver pakket en del oven på den (folk glemmer tit at pakken godt kan ende nederst i en 2 meter høj bunke) Men med det sagt, kan man sagtens bruge Gls (for er sku det samme uanset fragtfirma) Og hvis det kan lade sig gøre at modtager kan hente på et af GLS' egne depoter er dette klart at foretrække! Så sparer man en af 3 ture på bil ;)
--
#9
mrKayne
Nørd Aspirant
31-03-2018 09:43

Rapporter til Admin
Hvis du ikke vil demontere køleren, kan du med fordel fylde indersiden op med noget pakkemateriale. Jo mindre der kan bevæge sig, jo bedre. Og helt ærligt, hvis du sørger for at alt indvendigt sidder forsvarligt fast og er pakket tæt, og samtidig sørger for at det udvendige er pakket godt ind i bobleplast, med ekstra beskyttelse på hjørner og kanter, så skal det nok gå.
--
#10
hashishh
Supporter Aspirant
31-03-2018 16:00

Rapporter til Admin
Jeg har før sendt en pc med en 212 køler moneteret. Lad for guds skyld vær med det. Pak den ned i en æske ved siden af, alt efter hvor stor den er selvfølgelig :) Køber påstod ihvertfald at cpu'en var faldet ud, og jeg ved ikke hvad. Men GLS erstattede hele lortet :) Jeg sender aldrig en computer igen, det er kun afhentning fremover. Der kan ske så mange misforståelser, folk bliver sure, folk vil have penge tilbage, osv osv.
--
#11
kikophil
Mega Supporter
31-03-2018 19:01

Rapporter til Admin
Hvis man ved hvad man gør, er der sjældent problemer :) Som gammel postmand har jeg også set, hvor dårligt folk har valgt at pakke deres varer ind, så helt fint, når #0 vælger at få nogle gode råd først :) Jeg har over tid sendt en hel del pcère hovedsageligt med gls - også til udlandet, og har aldrig haft skader på indholdet. Det største problem for menigmand er som regel altid, at denne ikke har al den ønskede foring/indpakning - herunder den vigtige ting - den yderste kasse. Ved så ikke hvor stor pcèn/kabinettet er, men man kan som regel godt sende køler koblet til MB men selvf. spændt fast sammen med det polstrede gfx og overordnet således, at det hele fremstår som en kompakt/stabil enhed, der også er isoleret/værnet mellem kabinet og papkasse. Ligger desværre kun inde med Harald Nyborgs junior flyttekasser for tiden, men skal ha`købt seniorkasserne snarest. Så hvis du "Lasse" sender mig nogle oplysninger om størrelsen, kan jeg godt komme det "stenkast" (pokkers til kastearm du har) og hjælpe med projektet :) Mvh. - Kim
--
#12
kikophil
Mega Supporter
31-03-2018 19:14

Rapporter til Admin
Hmm - har også en papkasse til mit define S 5 på loftet, der måske ku bruges - men mangler selvf. målene på dit kabinet. Polstring har jeg også, og indmaden bliver vist ikke noget problem :)
--
#13
lallebob
Megabruger
02-04-2018 12:08

Rapporter til Admin
Tak Kim! Se PM :) @alle Tak for råd! Det viser sig mod forventning ikke at blive aktuelt at sende den, da mulighed for afhentning bød sig. Heldigvis. Så må jeg have den oplevelse til gode. #10 Det er lige præcis den slags historier, jeg har hørt. Altså, at fragten smadrer PC'en. Så tror også, at jeg heller mest til face-to-face overlevering, enten leveret eller afhentet. Bare for sikkerhedens skyld.
--

Opret svar til indlægget: Tips til pakning og forsendelse af PC

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE