Ja du kan da prøve... Er det ikke noget for dig så prøv noget andet. Hvis valget står dig så frit for så er det da bare at prøve... Mange har ikke den mulighed "bare" at gå i uddannelse. Jeg er en af dem... Så du skal da se det som en kæmpe fordel du bare kan gå igang sådan uden videre :)
--
ASUS Rampage II Extreme, 6GB Mushkin 1600MHz CL6 i7 920 XFX HD6870, Intel X25-M 80gb G2, 2xWD 1TB, 1xWD 500gb Silverstone Fortress FT02
Lytter lige med her. Jeg er også svejser og blev også fyret for snart et år siden.
--
Uddannelsen er vel på SU så ved ikke om #0 bare kan gå igang han skal vel overveje om hans økonomi også kan klare en SU. Med mindre han kan komme i voksen lære... Det nævner #0 ikke rigtigt noget om.
Men generelt så har jeg hørt at IT supportere de kæmper for at få arbejde, man er ikke garanteret job ved den uddanelse. Virksomheder foretrækker vist den lidt længere uddannelse Datafagtekniker.
--
ja overvejer også at starte på uddanelsen men hvordan er der med lærepladser osv? er det svært at finde ?
--
jeg har styr på det økonomiske så det er ikke noget problem.
og skal lige nævnes at jeg bor på fyn og er 22..
så hvis der er nogen af jer der kender til nogen firmaer eller lignende som bruger læreplads så sig da lige til :D
#2: er du uddanet på lindø?
--
Jeg er uddannet supporter.
Da jeg tog uddannelses der var det kun Cisco læsningen der var på engelsk.
Og det er selvfølgelig fagsprog som du selv er inde på.
Om der er meget hjemmearbejde, tjaaa, det kommer jo an på hvor meget du når i skolen ;)
Men forvent helt klart at du har ting der skal laves hjemme.
Der vil være en del projekter og lign.
Om uddannelsen er svær, ja det er jo op til den enkelte at vurdere.
Hvis man er helt grøn på IT / netværks området så vil jeg ikke anbefale at tage uddannelsen.
Personligt så have jeg rodet med computer 8-9 år inden jeg tog uddannelsen og der var da helt klart tider hvor jeg tænkte 'Fuck det er svært'.
Hvad arbejde angår så er det ikke det nemmeste at finde.
Der er simpelthen for mange der uddanner sig til det.
Så hvis interessen og modet er der til det så vil jeg anbefale at læse videre til Datafagtekniker.
Men tænk virkelig igennem om det er det du vil - der er sgu et stort spring fra svejser og så til IT faget.
--
i7-950|ASUS P6X58D-E X58|12GB Kingston 1600mhz|1024MB ASUS 5850 DirectCU Top 2Dis|80GB Intel SSD|160GB Intel SSD|2x 1TB Seagate|650W Corsair|22x DVDRW
# alle, bliver gennemsnittet virkelig ikke hævet på sådan en uddannelse?
du kunne måske uddanne dig i noget udvikling ? f.eks management , har lige hørt et foredrag fra en som startede som grovsmed men nu er udviklingschef for Scan As(brændeovne). marketing osv er vist altid en vinder:)
--
the688: ..eller hvis du er heterosexuel, så sæt noget Metal på, i stedet for Hardstyle. I LoL'D
Altså det er tæt på umuligt at finde en læreplads til uddannelsen, selv har jeg søgt over 40 steder nu....
--
//Kvist - AMD Phenom II X6 1100T @ 4400 MHz - AMD Radeon HD6870 @ 1100/1200 MHz @ 1,4v.
Du skal kende nogen, som kender nogen, hvis du vil gøre dig nogen forhåbninger om at finde en læreplads.
--
Core i7-920 D0 @ 2.66 GHz -|- Gigabyte GA-X58-UD4 -|- Kingston 6x2 DDR3 (1333 MHz) -|- GTX285 1GB DDR3 -|- Windows 7 Ultimate 64bit
Jeg er uddannet Datafagtekniker, eller Datatekniker som den hedder i dag. Og jeg kan KUN!! anbefale dig at tage den i stedet for IT-supporter, jeg har ingen problemer med at få job, tværtimod, jeg bliver ringet op fra tid til anden og tilbudt job. Men hvis du syntes programmering er syyygt kedeligt, så ville jeg nok overveje noget andet end datafagtekniker. Men drop IT-supporter som der også bliver nævnt så der ALT!! for mange der tager den fatter ikke hvorfor man ikke begrænser tilmeldingerne, f.eks ved at sætte nogle krav op til karaktere fra folkeskolen som f.eks engelsk karakter da man skal have engelsk på D eller E niveau mener jeg det er, eller stop prøver undervejs.
--
Et af IT-support-uddannelsens problemer er blandt andet dens ry for useriøse studerende. Dertil kommer at uddannelsens faglige kompetencekrav ikke er så høje for en boglig uddannelse. IT-supporter er ikke vejen at gå.
Til gengæld er den heller ikke særlig svær at læse, såfremt du vælger at gøre det alligevel.
--
#11 der er vel også ved at være så mange it supportere at man kan fodre svin med dem.
#0 der er også Elertkiker med speciale der hedder Kommunikationselektriker
http://def.dk[...]
--
Jeg er i gang med at uddanne mig som IT Supporter, og står til at blive færdig i slutningen af 2011. Jeg føler mig selv ret heldig med at have fundet min nuværende elevplads og efterfølgende fandt jeg også ud af jeg havde fået pladsen, blandt 70 andre - så konkurrencen derude er enorm, og det må vel siges at være meget svært at finde en elevplads i disse tider. Jeg tror desværre ikke det er blevet nemmere siden jeg søgte omkring første kvartal i 2009.
Når det så er sagt er IT Supporter uddannelsen en fin grunduddannelse, men jeg er også i dette øjeblik ved at undersøge om jeg kan få lov til at overgå til Datatekniker med Speciale i Infrastruktur, som vil betyde lige omkring 3 år yderligere som elev. Jeg gør det dels grundet jeg gerne vil specialisere mig yderligere, og ikke rigtig føler jeg er blevet presset/udfordret endnu som IT Supporter, men lige så meget fordi jeg ved, blandt andre, at IT Supportere ikke ligefrem kan vælge og vrage blandt jobs, når de er færdige. Der kan selvfølgelig være situationer hvor disse har en masse selvlært viden, evt. kombineret med nogle certificeringer, men som uddannelsen står alene, er en IT Supporter ikke specielt highend, hvis jeg må bruge det udtryk.
Der vil selvfølgelig være nogle små projekter og lign, og meget af den viden du skal/kan tilegne dig selv der ligger på nettet, er selvsagt på engelsk.
Jeg kan kun opfordre folk til at uddanne sig og specialisere sig, det er det Danmark har brug for – men en IT Supporter uddannelse alene, er nok lige lovlig tynd hvis man tænker på den konkurrence der er blandt jobansøgere nu om dage. Det må være mit råd til dig ?
--
altså nu vil jeg ikke sige at jeg er helt blank inde for it.. har ikke rodet så meget med programering.. så det var lidt derfor jeg vil vælge at tage support uddanelsen for at få lidt mere viden inden for programering.. og efter uddanelsen vil jeg så gå videre med datateknik og ja det er da mange år at være under uddanelse men tror måske det er den bedste vej for mig..
men datateknik der skal man vel også have en læreplads først for at kunne fuldføre den??
--
Man skal også have en læreplads til it support for at fuldføre den, både it support og datatekniker er start uddannelser dvs man kan frit vælge hvilken en man vil starte på begge kræver læreplads den som er nemmest at få læreplads til er helt klart datatekniker frem for it supporter
--
Tag og uddan dig til cand.it og bliv direktør i et IT firma eller afdeling i stedet for alt det slavearbejde
--
Of all the words of tongue and pen, the saddest are these; it might have been.
#16 - måske ikke cand.it - men helt enig om at vælge en længere vidregående uddannelse, hvis du skal ind for it området.
du har også større sikkerhed mht. job når tiderne bliver dårlige.
#14 - at ikke ha rodet med programmering er ingen forhindring. da de vidregående uddannelser starter helt fra bunden af.
--
YEAH, har fundet på noget vildt sejt at skrive HER... damn, har bare glemt det ;P
Selv læser jeg cand.merc.it, hvilket jeg er ganske tilfreds med. Læser kandidatoverbygningen, der hedder "IT-Management and Business Economics". Dog kommer du mere væk fra programmeringen og mere over på ledelsen og implementeringen af IT. Programmering er mere noget vi har for at have en forståelse for det vi arbejder med.
Hvis økonomi ikke er dig, så er det nok ikke vejen at gå. Fordelen ved sådan en uddannelse (en rent akademisk/"boglig" uddannelse) er, at du ikke har nogen praktik periode.
På bacheloren, der har du nogle større semester projekter, hvor du typisk går ud og ser på nogle udfordringer en virksomhed har og hvordan man kan løse/afhjælpe den. Grunden til dette er nemmere at finde end en praktikplads er, at det er både hurtigere afviklet og ulønnet.
Modsat har du til gengæld ingen indkomst udover SU og skal nok forvente at arbejde ved siden af, hvis det skal løbe rundt.
Til #16's indskydelse om krav til programmering, så er det for det meste de færreste uddannelser (hvis nogen overhovedet), der har krav til udforudgående kendskab eller erfaring med programmering af nogen art.
Hvis du har erfaringen, så har du det oftest lidt nemmere i den indledende periode, hvor der bliver samlet op og undervist i det grundlæggende, så alle kan være med.
Jeg har flere kammerater på mit studie, der aldrig har rodet med programmering før. Den ene af dem underviser i øjeblikket de nye årgange i bl.a. Distribuerede Systemer.
--
Det var til #17's indskydelse og ikke 16's ser jeg nu ;)
Nåja - og sidste ting:
Hvis du læser en boglig uddannelse, så vil jeg anbefale dig at følge med i løsningen fra starten. Hvis du først falder bagefter, så bliver det hårdt arbejde at indhente det forsømte.
--