Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak

Prosa løn statistik

Af Giga Supporter jhc9817 | 21-09-2023 22:51 | 1475 visninger | 7 svar, hop til seneste
Hej Skal til jobsamtale i næste uge. I den forbindelse er jeg ved at undersøge lønniveauet for en datalog med 26 års erfaring. Da jeg har været ekstern konsulent i mange år, er jeg ikke opdateret på niveauet for en normal ansættelse. Stillingen er som systemudvikler i et udviklings sprog som ikke er så udbredt og legacy. Hvis jeg kigger på prosas lønstatistik ligger den i vest Danmark på cirka 65.000. I øst ligger den cirka 75.000. Jeg vil være ked af at kun få 65.000. https://www.prosa.dk[...] Løn er vel ink pension. Pensionsopsparing er mindre vigtig da jeg har arvet en minkfarm uden gæld :) Men hvor meget kan man regne med prosas lønstatistik ?.
--
Sidst redigeret 21-09-2023 22:54
#1
topswagcode
Bruger Aspirant
22-09-2023 07:30

Rapporter til Admin
Du kan regne med at den er lidt outdated. Hvad jeg kunne se var den et par år forældet. Syntes også da jeg kiggede stoppede lønnen ved de 65.000. Så der er nok ikke så mange besvarelser i den ende af skalaen. Men lønstatistik er kun et tool og ikke en direkte svar. Der er meget udsving i lønninger.
--
#2
Mattii
Ultra Nørd
22-09-2023 07:51

Rapporter til Admin
Hvorfor ikke fortsætte som ekstern konsulent?
--
#3
LgT
Mega Supporter
22-09-2023 08:58

Rapporter til Admin
26 år som datalog og du regner med at kunne bruge Prosas lønstatistik til noget som helst ?! Du lyder til at have en ide om at det skal være et stykke over 65k, og hvis du har speciel kompetance og søger stilling et sted der skal bruge netop dit speciale... tjah så bliver det jo meget mere specifikt end hvad Prosa kan fortælle dig. Omvendt - hvis dit outdatede legacy sprog ikke er relevant for dem, og du ikke er oppe på beatet ... (ikke at jeg regner med at det gør sig gældende i dit tilfælde). Nej - jeg har ikke givet dig en forventning, og nej - jeg checker ikke en lønstatistik for dig - du lyder til at have erfaringen til at svare de spørgsmål bedre selv (specielt iforhold til den sparsomme information her).
--
#4
fakir_med_fez
Ny på siden
22-09-2023 10:53

Rapporter til Admin
Gad vide hvor mange tråde du har lavet omkring din løn. Det er godt nok lidt humblebrag over disse tråde :-) Du må jo alligevel have noget erfaring?
--
#5
Thomas G
Supporter Aspirant
22-09-2023 22:26

Rapporter til Admin
Kodesproget gør en forskel for vurderingen. cobolt er en klassisk udgave, bankerne og forsikringsselskaberne kæmper for at udfase det, men det er bare meget svært at skifte 20 år gamle systemer. Delphi kunne også være et gæt, her er markedet mere broget, der findes nogle produkter som stadig er baseret på delphi, der er få udviklere, men pascal som ligger under er forholdsvis til at lære, det føltes lidt som vb/c#. Der findes andre men ikke så gamle, som Rust som er en sjov størrelse. Flere store virksomheder er trådt ombord i Rust, men mængden af udviklere er vidst i den lave ende. Rust er et sært sprog og jeg kan ikke helt lure indlæringskurven. Kan man ramme et speciale kan du nok hive de 75k eller mere, men de fleste steder begynder arbejdsgiverne at stejle omkring de 60-65k også i øst. inkl pension. Som de andre skriver er du bedre tjent med at holde på med konsulent arbejdet, hvis du kan lande en kontrakt. Balladen som selvstændig er at man kan blive meget alene og det kan koste livskvalitet, og kan også gøre ens erfaring og indlæring lidt en-sidigt. Med ligeværdige kollegaer kan man lære meget også efter 26 år :) Held og lykke med samtalen.
--
#6
Chucara
Mega Nørd
22-09-2023 23:38

Rapporter til Admin
Prosas lønstatistik er en linear regression over de indmeldinger, de har fået. En af tabellerne på deres hjemmeside viser hvor mange, der har svaret i hver aldersgruppe. Du vil nok finde at de kun har en håndfuld besvarelser på din årgang, og dermed er de lige så pålidelige som ejendomsvurderingerne. Dertil kommer at mange udviklere med 15+ års erfaring sidder i lederstilling.
--
#7
RoadRunnah
Supporter
23-09-2023 01:03

Rapporter til Admin
Har du ikke lært at forhandle løn? Jeg ville nok starte på 80-83 og så bliv enige om en løn som nok ender på måske 75. Så kan du forhandle fri telefon, fri bil og firma Mastercard oveni, hvis lønnen ender med at blive lav. Du er jo sådan set ikke ansat endnu, så hvis de giver dig en for lidt løn, så kan du stadig sige nej til jobbet.
--
Sidst redigeret 23-09-2023 01:04

Opret svar til indlægget: Prosa løn statistik

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE