Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Data og kommunikationsuddannelsen

Af Gæst Raune | 05-04-2023 10:04 | 1185 visninger | 12 svar, hop til seneste
Hey alle Jeg er blevet optaget på data og kommunikations uddannelsen og skal starte d. 14 august. Den oprindelige plan var at læse til it-supporter. Men tror hellere jeg vil give den et skud som datatekniker med speciale i infrastruktur. Jeg er snart 30 år, så det er stykke tid siden jeg har gået i skole. Min viden inden for it og computer videnskab vil jeg sige er meget basic. Så der er rigeligt at tage fat på. Mit spørgsmål til jer: Hvis jeg skulle forberede mig (blive klogere) på den bedst mulige måde henover sommeren inden jeg starter. Hvad ville i så anbefale jeg startede med at læse/lære om? På forhånd tak!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
ToFFo
Guru
05-04-2023 10:23

Rapporter til Admin
Netværk. Masser af netværk. Især Cisco. NetworkChuck er en flink fyr der har lavet en super let forståelig gennemgang af hvordan man kan forberede sig på Cisco CCNA. Det er et område du kommer til at beskæftige dig en masse med. Så start her og tag hele playlisten i dit eget tempo: https://www.youtube.com[...] Når du er igennem det, er du meget godt forberedt på hvad der kommer.
--
Handels stats: Samme bruger i 20 år. B/W liste score: +41/-0. Stats sidst opdateret d. 27/03-2023
#2
SprødFlæsk
Semibruger
05-04-2023 10:26

Rapporter til Admin
Som #1 siger. Vil dog sige, hvis man gerne vil faget, kan du sagtens komme helt grøn. (Kommer også an på hvilken skole det er) Jeg er selv i gang med uddannelsen. Jeg tog først IT-supporter og bestod, snakkede med min læreplads og er forsatte som Infrastruktur, så du SKAL ikke vælge, du kan godt tage supporter først (Supporter tager "kun" 2 år, hvor Infrastruktur tager 4).
--
Der er ikke noget bedre end Stegt flæsk m. persillesovs - Så skulle det lige være Flæskesteg.
--
Sidst redigeret 05-04-2023 10:27
#3
Klump
Supporter Aspirant
05-04-2023 11:03

Rapporter til Admin
1) Microsoft Azure Fundamentals 2) Microsoft Azure Administrator 3) Cisco CCNA 4) Palo Alto Firewall (Rigtig mange firmaer er ved at gå i retning af Palo Alto Firewall, istedet for Cisco ASA / FirePower)
--
#4
OrgasmicTeasp00n
Gigabruger
05-04-2023 11:16

Rapporter til Admin
Hejsa, jeg har selv taget it-support uddannelsen så her er mine tips. 1. Hvis du er i tvivl om hvor længe du gider sidde på skolebænken igen, så vil jeg anbefale at tage it-support delen først, og så forsætte på datateknikker hvis du vil uddanne dig yderligere. Hvis man starter direkte op som datateknikker, så skal man nemlig ikke til it-support svendeprøve, og får altså derfor ikke noget svendebrev før man er HELT færdig med datateknikker udannelsen. Så det giver noget mere frihed at tage det i 2 etaper. Du ender alligevel med at få den samme uddannelse, blot med et svendebrev i midten, så du kan vælge at stoppe efter it supporter delen. 2. Det jeg kan anbefale at du ligger noget tid i, før udannelsen er at lære subnetting. Det er stort set det grundforløbet går ud på at lære (i grove træk). Og det er en ting som for nogle mennesker bare tager rigtig lang tid lige at forstå hvordan fungerer. Så hvis man kan det fra starten, så kan man oftest få nogle lidt federe opgaver at lave, imens alle de andre sidder og knokler med subnetting. Min anbefaling til at lære subnetting er at se nogle forskellige videoer fra forskellige personer. Subnetting er sådan en ting hvor det først rigtigt klikker for en, når man får den forklaring som lige passer til DIG. Flere af mine medstuderende havde virkelig svært ved at forstå det i lang tid, men da de så fik det forklaret af en person som havde en anden tilgang til det, så forstod de det med det samme. Og så vil jeg også anbefale noget generel netværksundervisning på youtube eller lign. Bare så du forstår de basale koncepter som fx. Hvad er en router, hvad er en switch, hvad er ip-adresser, hvabd er MAC-adresser, hvad er DHCP og hvad er OSI modellen. Så er du hvertfald kommet ret godt fra start :)
--
#5
ToFFo
Guru
05-04-2023 12:08

Rapporter til Admin
Er der nogen fra EUC Syd som husker Egon's guldkorn? :D Alle Piger Skal Tænde Når Du Pifter Application Presentation Session Transport Network Datalink Physical Det er stadig sådan jeg husker OSI modellen så mange år efter....
--
Handels stats: Samme bruger i 20 år. B/W liste score: +41/-0. Stats sidst opdateret d. 27/03-2023
#6
Nenziz
Maxi Supporter
05-04-2023 12:53

Rapporter til Admin
Går ud fra at du skal starte på GF2 men selv hvis du starter på HF1 så vil mit bedste råd være at ikke stresse og i stedet vent med at klø på så du har energi og fokus level til skole start. Du har et KÆMPE forspring med din alder og forhåbentlig også modenhed at du vil føle dig foran de andre meget hurtigt og derved måske kan få ekstra opgaver eller fritids opgaver uddelt af din lære. Hvis du absolut gerne vil tyvstarte, så vil jeg anbefale at du selv leder efter “data technician beginners course” på YouTube og følger det. Grunden til at du selv skal finde det er fordi Google er literally din bedste ven inden for IT og uddannelsen handler i bund og grund meget om at lære at søge og bruge Google til at finde frem til svar/inspiration. Hvis ikke du har en bærbar PC, så ville det dog klart være det bedste forbedrelse at spare op til en inden skolestart. Selvstudering er et kæmpe must senere i uddannelsen og at have egne projekter hører herunder. edit: få påbegyndt at søge lærepladser hvis ikke du allerede har. At ende i skolepraktik vil ødelægge din gnist for faget og du lærer absolut intet der i forhold til hvis du er på en arbejdsplads med reelle opgaver.
--
Sidst redigeret 05-04-2023 12:58
#7
n1cknas
Ultrabruger
05-04-2023 15:46

Rapporter til Admin
Jeg tog selv grundforløbet August sidste år, og arbejder nu som IT supporter elev. Jeg tænkte også umiddelbart at blive datatekniker, men nu starter jeg ud med IT supporteren. Jeg hørte "skrækhistorier" om folk der gik direkte fra grundforløb og på datatekniker uddannelsen. De faldte simpelthen fra, da de ikke ville være datateknikere alligevel. Og nu skulle de så starte helt forfra med at tage IT supporteren. Det problem får man ikke, hvis man tager IT supporteren først, og så tager datateknikeren bagefter. Ift. forberedelse ville det være godt at læse cisco, evt. kigge på et program der hedder PacketTracer og lære dig selv lidt c# i Visual Studio. Netværk er helt klart det tungeste fag du kommer igennem. Ting som IPv4 adresser, subnetting og OSI modellen er gode at læse op på.
--
i5-8600k | GTX 1080 | 16GB RAM | 256GB M.2 Razer Blade Base 2020
#8
csbc
Semi Nørd
05-04-2023 15:52

Rapporter til Admin
Man kan starte stille ud med CCNA routing/switching. CCNA gennemgår også OSI-modellen. Sørg for at finde en læreplads. Styrken ved erhvervsuddannelse frafalder, hvis du udelukkende er i skolepraktik. Der er typisk stor forskel på elever, som har været i virksomhed fremfor dem i skolepraktik. Har efterhånden haft en del elever igennem i mit virke som skuemester, hvor dette er tilfældet.
--
Sidst redigeret 05-04-2023 15:52
#9
Donkz
Ny på siden
05-04-2023 16:26

Rapporter til Admin
Jeg er lige blevet færdig med hovedforløb 1, hvor jeg kom tilbage til min it-supporter-praktikplads her i mandags. Jeg startede direkte på grundforløb 2, da jeg har en studentereksamen, så jeg ved ikke noget om GF1. På GF2 lærer man: - Basal C# programmering - Basal viden om styresystemer (Windows) - Netværk i form af Cisco's CCNA del 1. På hovedforløbet havde vi følgende fag: - CCNA del 2 - Serveradminstration (Windows server GUI/Core) - Kundeservice - Linux - SQL database - Powershell - Computerteknologi (Det var mest opsamling på de andre fag) Uddannelsen har indtil videre været meget overskuelig, da man har masser af tid til at lære de forskellige fag - lige bortset fra CCNA2! Her havde vi to uger til, hvad der efter min mening, er et 4 ugers kursus, hvis man sammenligner med, hvor meget tid, vi havde til de andre fag. Jeg var rigtig skuffet over vi ikke havde mere tid til CCNA2. Faget var ikke svært for mig at bestå, men der var ikke plads til den fordybelse, jeg gerne ville have haft til trods for, jeg sad og læste flere af aftenerne. Så mit bedste råd til alle, der gerne vil lære noget, er, at læse lidt op på CCNA2, inden faget starter. Der er masser af tid til alle de andre fag, så det skal helt sikkert nok gå, hvis bare du gider det. Men det skader jo noget at læse op på de andre fag heller. Jeg synes overordnet set, det hele har været rigtig spændende. CCNA2 kan du få adgang til af din lærer, når du er færdig med CCNA1. Held og lykke! Jeg håber,, du kan bruge det til noget :)
--
#10
Raune93
Ny på siden
05-04-2023 17:41

Rapporter til Admin
Hey igen Tusind tak til alle jer der har taget jer tid til at svare, det betyder rigtig meget! Synes jeg har fået en god ide om hvordan det hænger sammen. God aften til jer alle :)
--
#11
Porphyra
Monster Supporter
05-04-2023 18:04

Rapporter til Admin
Find nogle ting du synes der er interessante at lege med også så du ikke går død i det. Du kan også kigge på gratis kurser, f.eks ved Microsoft: https://www.microsoft.com[...] Nogle af dem giver dig også en gratis exam voucher så du kan tage en prøve og få certifikat på det. Skader nok ikke i forbindelse med at søge en elevplads, siden man ikke rigtigt har noget Azure eller 365 på selve uddannelsen.
--
Du er altid velkommen til at sende en PM hvis jeg ikke ser din kommentar
--
Sidst redigeret 05-04-2023 18:05
#12
supporteriron
Bruger Aspirant
06-04-2023 09:39

Rapporter til Admin
#3 I hvilken rækkefølge anbefaler du kan tager de kurser hvis man er begynder?
--

Opret svar til indlægget: Data og kommunikationsuddannelsen

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning