Der er nærmest ingen begrænsninger som datatekniker, og afhænger egentligt meget af den arbejdsplads du ender på, dine interesser og dit drive
Du kan specialisere dig inden for flere forskellige områder, F.eks:
Cloud computing
Virtualisering Hyper-V/VMWare
IT Sikkerhed
Microsoft Azure
Og det er kun infrastruktur specifikt, dertil kommer så alt det neværksmæssige
--
Der er også mulighed for at gå udviklervejen. Det er den vej jeg selv er gået. Havde jeg mulighed for at gøre det om havde jeg nok taget en datamatiker, men sådan skulle det bare ikke lige flaske sig. Jeg arbejder dog som udvikler i dag, så det kan sagtens lade sig gøre.
--
Det eneste råd jeg umiddelbart har er at prøve at færdiggøre datateknikeren og ikke stoppe ved IT-supporten, der kan være stor glæde og respekt ved at være dygtig supporter, men Datatekniker giver en noget dybere teknisk forståelse.
Trods at jeg tog Infrastruktur vejen, arbejder jeg som udvikler idag... Jeg tror som udgangspunkt det er ligegyldigt hvilken retning man tager, man skal prøve alle genrerne af før man ved hvilken en der interessere en mest.
--
Sidst redigeret 21-04-2021 12:32
Der er gode muligheder med begge dele, men hvad ønsker du at arbejde med?
Som datatekniker arbejder du meget specialiseret. Det gør selvfølgelig også at der er færre arbejdspladser, hvor du specifikt kan bruge din uddannelse. Det tager også længere tid at blive datatekniker. Det tager vist... 5år?
Hvorimod IT supportere kan man sgu altid bruge. Alle mulige steder. Du kan selvfølgelig også få et IT supporter job med en datatekniker uddannelse i bagagen. Men som IT supporter kan du også risikere at blive sat til at passe en telefon i kundeservice.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 21-04-2021 12:41
jeg har overvejet ?it-supporter vejen, kan jeg med den uddanelse sidde som fx. it administrator, it medarbejder eller it konsulent felter jeg gerne vil arbejde med!?
Tak for svar!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #5 Jeg sidder i dag som administrator for en virksomhed med 75-80 brugere. Alt infrastruktur i Azure cloud. Jeg er "kun" uddannet IT-Supporter men har arbejdet som admin de sidste 3 år. Før det var jeg en blanding af 1/2 level support samt konsulent.
Du kan sagtens komme langt i branchen selvom du nøjes med IT-Suppport uddannelsen. Det kommer helt an på dit drive, samt hvor dygtig du er til dig fag.
--
Enig med #6
Kender flere som er uddannet IT-Supporter og som trives i det miljø efter mange år, hvor andre er rykket videre og administrerer mange tusinde computere i et kæmpe SCCM/Intune/Azure miljø.
Det er som tidligere nævnt afhængigt af hvilken virksomhed du arbejder hos, samt hvor motiveret du selv er til at komme videre og lære de nye teknologier.
--
Jeg er PT datatekniker-lærling (infrastruktur) ved en virksomhed som primært leverer hosting- og driftsydelser. I mine snart 4 år som lærling i samme virksomhed har jeg arbejdet med alt ligefra triviel brugersupport til mere kompleks applikationsdrift. Jeg stræber efter at være en jack-of-all-trades type i min læretid, da det netop er her jeg har mulighed for at berøre så mange aspekter af virksomheden som muligt. Derudover trives jeg også godt i det, og af den grund regner jeg egentlig med at fortsætte i samme rolle efter jeg er udlært. De sidste par år har jeg blandt andet tillært mig Ansible, Python og en dybere viden om DNS og e-mail, hvilket dermed også er det jeg primært arbejder med i dag.
Humlen er vist at det i din læretid primært er din læreplads der betinger hvad du kan specialisere dig i, men at det i sidste ende er dig selv der bestemmer hvad du vil arbejde med.
--
+1 for hvad #6 siger.. Alt afhænger af dit gå-på-mod og dine evner til selv at udvikle dig..
Jeg er selv datatekniker og sidder som arkitekt i dag.. Tog datatekniker vejen grundet mere dybde, mere infrastruktur og netværks undervisningen - som jeg også endte med at få job med efter jeg blev færdig.
Hvis du stopper ved it-supporter, så vil jeg mene at det kræver rigtig meget gennemslagskraft og viljestyrke for at komme igennem til de lidt mere "nørdede" (på den fede måde) områder.
--
:)
Jeg har ingen uddannelse udover min 10. klasse på efterskole. Jeg er database arkitekt i en større dansk virksomhed og er ved at drifte vores nye Azure datawarehouse løsning i samarbejde med Microsoft certificeret - og anbefalet - samarbejdspartner. Det var en omstilling at skulle gå fra on-prem Microsoft SQL til at arbejde i data factory og et bestemt framework som så ender i Microsoft Analysis services.
Nu er det ikke samme genre som du er i, men jeg startede som kunderådgiver i virksomheden jeg arbejder i, for knap 9 år siden.
Dit drive, din nysgerrighed og din motivation betyder mere end noget andet, præcis som #6 skriver det.
--
ASRock X570 Taichi - Ryzen 5800x - Corsair Vengenance 16GB 3200 - EVGA 1080TI SC2 - Corsair RM850i - Lian Li O11 Dynamic
100 taf for svar til jer allesammen!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Du kan blive alt muligt. Vi har en Field Engineer der kører ud til datacentre og fikser fysisk nedetid ved kunder (udskiftning af dele, fysisk fejlsøgning) - Han er uddannet datatekniker. Vi har også en der sidder i Managed Services der styrer kunders konti, vores veeam/vmware miljø og meget andet. Han er ligeledes datatekniker.
Du skal ikke tænke på "datatekniker" som en done deal - Det er ikke slutningen, det hverken må eller skal være målet. Det er begyndelsen på en rejse med certifikater, kurser og specialisering. Du kan blive lige hvad du vil indenfor faget.
Jeg vil helt sikkert anbefale dig at kigge på virksomheder frem for bare at tænke "færdiggøre uddannelse" når det kommer til læreplads. Uddannelsen og de endelige kompetencer er sindsygt vidt forskellige alt efter hvilken (type) virksomhed man er blevet oplært ved.
--
Ryzen 7 3700X, RTX 3070, 32GB, Xonar Essence STX - Nom!
#12 er er der lige så mange muligheder som It supporter?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.