Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Bundkort
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Bedste motherboard fabrikant?

Af Guru Colaplus | 16-02-2021 13:24 | 2239 visninger | 38 svar, hop til seneste
Hvilken motherboard fabrikant er bedst? Det kommer selvfølgelig an på hvad man har brug for og hvad man vægter højt. Men hvad ville i vurdere som bedste fabrikant på følgende områder: - Kvalitet - Pris - Service/garanti (inkl. long term bios updates og support) - Features Og hvem ville i sætte som jeres all-round bedste fabrikant? Det kunne være sjovt at få en masse svar. Hvis vi får nok til at kunne lave lidt statistik, vil jeg gerne facilitere at få det skriblet i et excelark og lavet lidt grafer og sådan. Kom glad :)
--
Desktop: MSI Gaming 5 Z97 | Intel Xeon E3-1230v3 | 12GB DDR3 | RTX 2080
#1
ToFFo
Guru
16-02-2021 13:26

Rapporter til Admin
ASUS all the way, every day! True, de er faldet lidt af på den siden deres storhedstid tilbage i de glade 90'ere, men jeg synes nu stadig de leverer et konge produkt, og udmærket support, som man må forvente. Min top 3 for bundkort: ASUS MSI Gigabyte AsRock er lidt en joker. Du får et glimrende bundkort til prisen, men deres support er lidt lala.... Deres hjemmeside sucks, men man må jo spare et eller andet sted. Ikke at deres BIOS firmware fejler noget, og de opdaterer da også jævnligt ligesom alle de andre, men deres hjemmeside er bare ikke up to par.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 16-02-2021 13:27
#2
Serkan
Bruger
16-02-2021 13:32

Rapporter til Admin
Jeg har altid købt Asus produkter, ja de sælger til højere priser end alle andre producenter, men jeg synes også, at de nogle gange har bedre kvalitet (Især på GPUerne) mht. stumper og materiale. Jeg synes dog faktisk, at Aorus er et super spændende og interessant emne og jeg er fast besluttet på, at mit næste build bliver et full Aorus. Top 3: Asus Aorus MSI
--
#3
Roy Munson
Giga Supporter
16-02-2021 13:36

Rapporter til Admin
supermicro msi gigabyte
--
Det eneste tidspunkt en borgerlig tænker på andre end dem selv, er når de onanere..
#4
MisterNiceHands
Super Nørd
16-02-2021 13:38

Rapporter til Admin
Jeg er normalt en 110% Asus Fanboy, både når det kommer til Mobo, men også GPU. Jeg har "mod min vilje" nu skiftet til Gigabyte Aorus bundkort og venter på et Gigabyte 3080 Waterforce grafikkort også. Om det er skiftet værd, ved jeg ikke endnu - men savner godt nok Asus bios allerede :( Top 3: Asus Strix Gigabyte Aorus Asrock
--
Signatur (Valgfri)
--
Sidst redigeret 16-02-2021 13:39
#5
Peter.
Ultrabruger
16-02-2021 13:41

Rapporter til Admin
Har kørt med Gigabyte på de sidste 5 builds her, det har altid bare virket uden en masse bøvl, kørte ASUS tidligere, men løb ind i issues på 2 builds med dem, så har holdt mig lidt fra dem siden, men folk har jo forskellige erfaringer. Gigabyte > Asus > Asrock > MSI, hvis vi snakker consumer/hjemme bruge. Men ellers Cisco > Supermicro > Dell > HP, hvis vi snakker servere :D Mit næste build bliver nok også Gigabyte (Aorus) til mobo, og måske også GFX, plejede ellers at være EVGA fan, men det ser skidt ud med 3xxx serien jo, hvor de prioriterer US ldit for meget.
--
Sidst redigeret 16-02-2021 13:45
#6
Bindesboel
Superbruger
16-02-2021 13:49

Rapporter til Admin
Asus og Gigabyte / Aorus er de to favoritter... Asrock og Evga efterfølgende Og herefter MSI, Intel, Supermicro, Biostar osv. Grunden til MSI er så langt nede, er at jeg har tidligere haft mange problemer med MSI bundkort, det er dog +20 år siden, så har egentlig ikke noget som helst med deres bundkort idag at gøre. Men fordi jeg har haft en dårlig oplevelse en gang, så gider jeg dem bare ikke mere. Dumt? Ja helt sikkert! Men sådan er det bare hehe... Men nu vi snakker om bundkort, i gamle dage var der mange flere producenter som f.eks. Epox, Abit, Soyo, Soltek, ECS, DFI, Tyan osv. Flere af dem eksistere nok endnu, men det er ikke meget man ser til dem desværre.
--
i7 4770k Asus GTX 780 sli 32GB Corsair ram
#7
Slæden
Supporter
16-02-2021 14:06

Rapporter til Admin
Aldrig haft problemer med et Asus kort, og der kommer masser af bios updates, så kortet holdres rimelig ajour Msi havde jeg for år tilbage ok kort, men bios var ikke ret åben for at pille lidt og og jeg fik kun en enkelt opdatering til i de år jeg havde det Prøvede et Msi Carbon for nogle måneder siden, men det kom aldrig til live, så blev byttet for et Asus z490 kort, der kører fantastisk
--
#8
Bundy
Giga Supporter
16-02-2021 14:27

Rapporter til Admin
Jeg synes helt ærligt efterhånden det er ligegyldigt. Der er pros and cons ved alle fabrikanter, og alle har en forskellig mening om hvilket mærke der er bedst, og anekdoter om hvorfor andre er dårlige. MSI, Asus, gigabyte - its all the same shit - måske med undtagelse af at asus' motherboard software sutter mindst i forhold til gigabytes og msi. Asrock har jeg ikke haft nogle erfaringer med i mange år, men det har på det seneste fået et plus på min konto da de har udgivet beta bios med zen3 support på mange af deres gamle 3-serie kort der ikke officielt ville få understøttelse for det. Det er sådan noget jeg ville kigge efter.. Omvendt har de et ryg for elendige bios og memory support for deres 4 serie. Som jeg sagde, pros n cons. EVGA hører man ikke så meget til i europa synes jeg - der er langt imellem dem, de er dyre og kun til intel platform. Jeg bygger af og til computere for venner og bekendte. Jeg vælger altid ud fra features, pris og tilgængelighed, og vægter frabrikant lavest. Medmindre man er hardcore min/max'er og OC'er af RAM og CPU, gør det ingen forskel, så længe kortet man køber af en hvis kvalitet og vælger et kort med de features der er brug for. Jeg har selv et x570 gigabyte something something, udelukkende fordi det var billigt og monoblock til custom vand var på tilbud, da jeg byggede nyt. Ellers havde jeg nok bare nøjedes med et b450.
--
Hvis du kan læse dette, har du tabt.
#9
Porphyra
Semi Supporter
16-02-2021 16:24

Rapporter til Admin
Jeg har i en del år købt Gigabyte pga. deres dual bios feature, og i nyere tid så er det typisk dem som har de bedste VRMs til prisen så selv de billigere boards er rimeligt gode til overclocking. Men deres BIOS'er er ikke særligt gode og jeg blev ret skuffet over hvor sløve de var til at fikse BIOS problemer med z390 serien. Asus er på det punkt bedre, virker til at de har de mest brugervenlige BIOS'er og gør mere ud af BIOS features. De er dog lidt dyrere, især hvis man vil have gode VRMs, deres Strix er fjollet dyre efter min mening, for dyre til jeg nogensinde vil købe dem. Det er dog ikke nogen som kategorisk er bedst. Skifter fra chipsæt til chipsæt, og hvilket prissegment man kigger i. Bundkort er let det man kan bruge længst tid på at researche når man opgraderer.
--
#10
FlyingHippo
Mega Supporter
16-02-2021 18:56

Rapporter til Admin
Har kun haft Asus og MSI. MSI'erne havde nogle små issues. ASUS har jeg aldrig haft nogen problemer med, men jeg er sikker på at hvis du køber det billigste ASUS bræt du kan finde, er kvaliteten også derefter. Jeg har også haft/arbejdet med et par Asrock kort, og det har været det argeste lort! Granted det har været til "min søn skal have en gamer pc, og den må koste 2000kr"-builds. Den seneste maskine, jeg lavede, blev burn-in testet i 24 timer, inden jeg afleverede den til kunden. Allerede 2 dage efter ringede de, og sagde at den crashede konstant. Jeg kører ud og henter den og debugger i vildskab, men kan ingen fejl finde. Geninstallerer dog Windows for en sikkerheds skyld. 2 dage efter ringer de igen. Jeg sætter noget logging op for at lede efter temp-spikes. Uden resultat. Den crashede stadigt men blev langt fra varm. Efter ca. 14 dages debugging/googling, fandt jeg ud af, at det lorte-bræt ikke kunne finde ud af at styre strømmen. Jeg havde stress-testet maskinen med Furmark, Toast og lignende. Han spillede dog primært Roblox o.l., der slet ikke presser hardwaren. Det gjorde så at bundkortet gradvis skruede ned for volten til CPUen, indtil den crashede. Efter jeg slog alt strømstyring fra, har den kørt perfekt.
--
var d = new Date(); if(d.getMonth()!=11 || d.getDate()!=24){ $('.t47-svar-top').find('b:contains("fuerzzz1")').parent().parent().parent().hide()}
#11
Ilwaz
Guru
16-02-2021 19:39

Rapporter til Admin
Størstedelen af de ting, du har lagt vægt på, er ikke dikteret af producenten. 1. Kvalitet er ens for alle, da de jo følger Intel og AMD's chipsæt specs. 2. Pris er bestemt af retailers, ikke dem. De har en MSRP, ja. Men det er kun en guideline(Af samme årsag, RTX 3000 er så dyrt). 3. Bios update og diverse firmwire updates, afhænger langt mere om det er en AMD eller Intel platform, end om det er et Asus eller Gigabyte board.
--
Grafikkort oraklet! Oh, and don't mind the vase.
#12
Thygekm
Monsterbruger
16-02-2021 19:46

Rapporter til Admin
Det kommer an på........ Jeg har hørt flere af de seriøse youtube- anmeldere/testere siger noget i retning af: "I don't love our hate any of them, they've all made both good and shitty boards in the past, and they'll all make both good and shitty boards in the future" Når det så er sagt, er det min opfattelse at Asus bruger flere ressourcer på at holde deres kort opdaterede, i længere tid. Med det får du så også lov til at betale for.
--
Sidst redigeret 16-02-2021 19:51
#13
NAD T-753
Mega Supporter
16-02-2021 20:57

Rapporter til Admin
Har kun haft Asrock bundkort og skal ikke ha andet de er klippe stabile... Jeg har ihvetfald ikke haft nogen problemer overhovedet og så koster de ikke overdrevet meget
--
En forlader ikke en synkende skude der ved hvad bundproppen har slået :-P
#14
7430
Mega Nørd
17-02-2021 11:02

Rapporter til Admin
asrock
--
jep jep
#15
LunD^
Ultrabruger
17-02-2021 11:19

Rapporter til Admin
Jeg har altid været tilfreds med Asus og msi
--
#16
Colaplus
Guru
17-02-2021 11:30

Rapporter til Admin
Her står vi so far: https://i.ibb.co[...] Jeg har kun taget hvad folk han angivet som deres foretrukne eneste mærke. Jeg prøver senere at lave en også med alle positive benævnelser. Kunne være cool med flere svar. Asus fører klart, men det lyder som om de også er klart dyrest. Jeg har selv kun haft MSI og Gigabyte de sidste 11 år, og ASUS før det. Altid mid-range boards, men har slet ikke været fan af nogle af dem, så ingen anbefaling herfra. Lyder til det kunne blive ASUS eller ASrock næste gang, hvis det skal baseres på denne 'survey' indtil videre.
--
Desktop: MSI Gaming 5 Z97 | Intel Xeon E3-1230v3 | 12GB DDR3 | RTX 2080
--
Sidst redigeret 17-02-2021 11:32
#17
Comicsdk
Mega Supporter
17-02-2021 11:46

Rapporter til Admin
Gigabyte MSI Asrock Biostar Og som nummer sjok, kommer Asus, det pjok. Asus dumper på prisen, aldrig i livet om jeg nogensinde igen kommer til at betale ekstra for et klistermærke. Bevares, jeg købte en del af deres boards i de tidlige dage, fordi alle de rigtige nørder anbefalede Asus.
--
#18
Martin.v.r
Elite Nørd
17-02-2021 11:48

Rapporter til Admin
jeg brugte 14 dag på at læse om bundkort fra morgen til aften,mange af de nye bundkort skulle slet ikke havde været på market, vil taler om bundkort med alt for høje temps det gælder stor set alle mærker også ASUS Gigbyte MSI Asrock........... men jeg fandet en vej i pris market til noget fornuftig med gode temps,og overclock venligt har selv være stor fan af ASUS/Asrock,men denne gang,måtte jeg spring dem over det er bare ikke gode nok,hvis man ikke skal kigge på et bundkort til 5000,-+
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWKIntel Core i5-10600K Processor HyperX Fury RGB DDR4 3600MHz 16GB cl 17 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
--
Sidst redigeret 17-02-2021 11:51
#19
rcflier
Ny på siden
17-02-2021 13:59

Rapporter til Admin
Sjovt nok - Buildzoid (hos Gamers Nexus) skriver, han hader dem allesammen. Enten HAR de lavet skrammel eller også vil de senere gøre det.... Men jeg har haft både ASUS, MSI og Gigabyte bundkort. Og været glad for allesammen. Blot man ser sig for og ikke køber en mandagsmodel. PT. har jeg det billigste ATX x570 board ASUS Prime-P. Jeg gad ikke betale for bling.
--
#20
snowyy
Semibruger
17-02-2021 14:09

Rapporter til Admin
#19 Altså buildzoid ved meget, men han er også utroligt urealistisk nogle gange med hvad han forlanger af dem, han vil jo næsten have bundkortene skulle kunne klare et atomkraftværk. Men ja til tider laver de noget lort men det meste de laver virker fint til de fleste forbrugere der bruger tingene normalt og det sjovt nok også der de fleste penge er. Har haft gigabyte de sidste par år og byggede en del pcer til venner med gigabyte bundkort og det har bare kørt som det skulle. En anden ven har feks asus og det første var defekt da det kom og det andet er nu også defekt efter 2 år og det koster cirka 1800 kr.
--
Sidst redigeret 17-02-2021 14:13
#21
puma99dk|
Megabruger
17-02-2021 14:18

Rapporter til Admin
#1 - colaplus Hvad er dine krav til bundkort? Det er da mindst lige så vigtig end det er godt. Fordi nogle har forskellige krav bla. Buildzoid vil altid gerne ha et ton af USB porte. For andre er det SATA el. M.2. porte. Som udgangspunkt se på hvike krav du har til det bundkort du godt kunne tænke dig samt en max pris og gå ud fra det. Til test af bundkort er der Hardware Unboxed og Tech Yes City 2 aussie yt kanaler som for testet mange bundkorts med bla. VRM temps og hvad man vil anbefalde i bundkorts som bliver testet. Sidste AM4 board gik jeg fra B450 til B550 pga. jeg skulle bruge x16 4.0 til mit RX 6800 XT og til 1stk. M.2. samt farven fik lidt at sige købte et Asus ROG Strix B550-A Gaming da det opfylder mine krav kunne os til den pris ha vagt et MSI MAG X570 Tomahawk. Men bla. jeg gerne vil ha hvidt el. så tæt på så blev det Asus boardet.
--
#22
BoreBissen
Elite Supporter
17-02-2021 14:19

Rapporter til Admin
Jeg kan ikke udtale mig sådan generelt om Asrock, men Steve fra HardwareUnboxed testede en masse Z490 bundkort og her faldt Asrock helt igennem med 2 bundkort. Det ene var så dårligt, at den ikke engang kunne køre en I9 10900k ved stock settings, men downclockede en hel del. Dette pga. poor VRMs. https://www.youtube.com[...] Sidenhen, da Asrock så denne udstilling af deres bundkort, så har Asrock blacklisted HardwareUnboxed og sender dem ikke længere review samples.
--
Se specs. i profil. https://hardwareonline.dk[...]
--
Sidst redigeret 17-02-2021 14:20
#23
EXIA
Super Nørd
17-02-2021 14:21

Rapporter til Admin
Epox
--
1[R9 3950X|RTX 2080Ti SLi|X570|32GB 3600MHz] 2[R9 3900X|RTX 3080 TUF|X570|32GB 3200MHz] 3[R5 3600|RTX 2070 Super|X570|16GB 3200MHz]
#24
BoreBissen
Elite Supporter
17-02-2021 14:21

Rapporter til Admin
Skulle jeg ud i dag og købe et MOB til et mid til high end, så ville jeg kigge efter enten Gigabyte eller EVGA.
--
Se specs. i profil. https://hardwareonline.dk[...]
#25
MadsAG
Junior Supporter
17-02-2021 15:00

Rapporter til Admin
Jeg vælger i hvert fald aldrig igen et MSI motherboard hvis de stadig smider det Killer NIC skrald på...
--
#26
ToFFo
Guru
17-02-2021 15:06

Rapporter til Admin
#23 - Ahh ja dem glemmer jeg aldrig. Kæft deres bundkort var fede. Jeg havde aldrig råd til Epox... Jeg måtte nøjes med fucking Soltek! :( Epox brugte ørnen før Gigabyte stjal idéen til Aorus!
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 17-02-2021 15:06
#27
Razorblade
Mega Supporter
17-02-2021 15:29

Rapporter til Admin
Asus all the Way for mit vedkommende, har været temmelig uheldig med Gigabytes produkter, har haft to af deres topbundkort der semi døde, og et dyrt gfx der holdt knapt 4 år, det er nok til at Jeg aldrig vil røre dem igen med en anden mands bådshage. Har aldrig haft problemer med Asus, eller med epox, da de eksisterede.
--
AMD R9 5900x, Asus 570x Crosshair VIII, 2x16GB G.skill 3200 MHz cl 16, Fractal R5, RX6900XT, Samsung 960 nvme 500 GB, AOC Agon 27" m.m.
#28
MisterNiceHands
Super Nørd
17-02-2021 16:13

Rapporter til Admin
Nu vi er på bundkort emnet - Hvad er folks holdning til Netkort producent? Personlig holder jeg mig til bundkort med Intel Nic - Ved ikke hvorfor, men går en kæmpe bue uden om MSI og deres killer Nics, samt også Realtek. Er det bare mig som er underlig der?
--
Signatur (Valgfri)
#29
RodaZ
Junior Supporter
17-02-2021 16:38

Rapporter til Admin
Abit De forsvandt engang for mange år siden, ved ikke om de blev opkøbt eller bare lukkede ?
--
Sidst redigeret 17-02-2021 16:39
#30
alfaman
Monsterbruger
17-02-2021 18:58

Rapporter til Admin
#29: Abit experienced serious financial problems in 2005. The brand name "ABIT" and other intangible properties, including patents and trademarks, were acquired by Universal Scientific Industrial Co., Ltd. (USI) in May 2006 Kilde: https://en.wikipedia.org[...] Jeg sværgede selv til Abit bundkort da jeg startede med PC'ere.
--
Mvh Anders
#31
alfaman
Monsterbruger
17-02-2021 19:05

Rapporter til Admin
Jeg kan selv bedst lige Asrock. Har engang købt et Asus board, fordi det var det ALLE skrev man skulle købe. Men jeg fik et DOA produkt, og det tog 2-3 uger før jeg fik mine penge tilbage, så jeg kunne købe et nyt. Det var dengang jeg gik med aviser og tjente 400kr om måneden. Så der var bare ikke til lige at købe et nyt før jeg fik pengene tilbage. Siden da har jeg ikke ville købe Asus. Sidder "desværre" med et Gigabyte Aorus X570 fordi jeg ikke kunne finde et Asrock X570 da jeg købte. X570 var lige udkommet. Boardet er egentlig udmærket. Der er bare to irriterende ting: installerer jeg driveren til lydkortet så kommer der "statisk" støj i hovedtelefonerne. Og efter computeren har været i dvaletilstand glemmer den at tænde for kabinetblæserne. Jeg har også et Asrock B450 Gaming mini-itx motherboard. Det er dejligt. Har også en smart funktion hvor den tester blæserne og finder ud af hvor lidt strøm de kan køre på, og så skruer helt op på max. Sådan den finder min og max, og så kan den holde sig dejlig stille og kun skrue op til hvad der er nødvendigt for at køle. Skide smart. Det savner jeg meget på Gigabyte boardet.
--
Mvh Anders
#32
Jackson3012
Supporter
17-02-2021 19:19

Rapporter til Admin
Jeg holder mig også til Asrock lejren. Du får så meget mere for pengene. - Eksempel, se på et asrock B550 Extreme4. Se de features, og samlign det med det du får på et ASUS, MSI og lign. Samt at deres BIOS er pisse simpelt, og klippe stabilt.
--
Sidst redigeret 17-02-2021 19:19
#33
Porphyra
Semi Supporter
18-02-2021 06:54

Rapporter til Admin
#28 ja jeg foretrækker også Intel onboard, det bliver vist generelt anset for bedre kvalitet. Da jeg opgraderede, tidligere bundkort var realtek, nye er med Intel så steg min download hastighed faktisk lidt, så muligvis bedre drivere, eller bedre hardware, men kan selvfølgeligt også være at det er udviklingen generelt og de nyere Realtek også bruger båndbredden mere effektivt.
--
#34
Colaplus
Guru
18-02-2021 10:01

Rapporter til Admin
#28 Helt enig, jeg er også 100% på Intel NIC's i både bærbare og stationære PC'er. Killer, Atheros og alt det andet er simpelthen for upålideligt.
--
Desktop: MSI Gaming 5 Z97 | Intel Xeon E3-1230v3 | 12GB DDR3 | RTX 2080
#35
ninjastyle
Ultrabruger
18-02-2021 10:12

Rapporter til Admin
- Gigabyte (Har jeg været glad for på Intel siden med GA-Z97N-GAMING 5 - måske det bedste board jeg har prøvet). - Nu er jeg på AMD og MSI med Mortar MAX, jeg synes det er okay - men ikke fantastisk. Ikke at jeg har de store problemer, det skyldes nok primært at Mortar Max er et billigere bræt end Gigabyten var (i sin tid). Onboard WIFI er i hver fald en ting jeg vil prioritere, da det er bøvlet med eftermontering af WIFI ift. store grafikkort og små kabinetter (som jeg kan lide).
--
#36
scummy
Junior Supporter
18-02-2021 10:28

Rapporter til Admin
Jeg har samme top 3 som de fleste Dog er min rækkefølge : 1.:Msi 2.:Gigabyte 3.:Asus For 15år siden var min liste: 1.: DFI 2.: Gigabyte 3.: Intel 4.: Asus 5.: Msi
--
Scummy
#37
JRN72
Juniorbruger
18-02-2021 10:40

Rapporter til Admin
Jeg holder mig mest til Asus og MSI, tidligere har jeg haft en del ASRock, men jeg har oplevet "sære" ting med flere bundkort fra dem, feks at maskiner har skullet genstartes 2-3 gange før de ville registere ændringer i bios, derfor har jeg ikke de senere år haft nogle af deres bundkort.
--
Xeon X5660, 24GB, 250GB SSD, GTX 1660 6GB MacBook Pro 2012, I5 3210m, 8GB, 120GB SSD
#38
Andthonidaz
Superbruger
18-02-2021 11:37

Rapporter til Admin
Jeg vægter stabilitet og udseende højt, det må sku gerne se fedt ud og fuck de små håndører, der er så mange der bruger LANGT flere penge på deres hobby ;-) Jeg kører med ASUS i dag. Der er bare ikke noget pis. Køber som regel STRIX modeller, eller de små af Maximus. Pt har jeg et z490-e STRIX. Det har jeg kørt med siden det hed 700mhz Duron processor ;-) Jeg har været forbi mange mærker, men som det fremgår af mange af de andre kommentarer, er det lang tid siden og verden er nok en helt anden i dag. Jeg havde et ABIT til min gamle Athlon, det var lyn hurtigt ifht. de andre, men havde kompatibilitetsproblemer med mit Inno3D Geforce 4200 kort ;-) det levede jeg dog med fordi den loadede alt hurtigere end mine venner. Derefter skiftede jeg til EPOX, det var dengang de med den AMD serie som var UNLOCKED og kunne clockes helt sindsygt. Det lavede også nogle mystiske ting så blev aldrig rigtig fan. Så gik jeg tilbage til Asus - samtlige kort jeg har haft siden da har ikke fejlet på noget tidspunkt og kan startes op den dag i dag. For mine venner jeg har bygget maskiner for, er der en lidt broget flok, MSI, Gigabyte, ASRock mv. ASRock prøvede vi engang, det gav mange fejl men det er også nogle år siden. MSI'erne har jeg faktisk ikke rigtig hørt noget grimt fra, men omvendt er det heller ikke dem vi husker som noget overraskende godt. Gigabyte derimod har overrasket positivt et par gange. Vi byggede en z97 med en devils canyon 4790 og bare et billigt Gigabyte gaming. Den har kørt og kørt og kørt og loader altid godt. Da jeg selv skulle opgradere købte jeg et brugt z390 Auros Master og var MEGET overvældet af byggekvaliteten og finish i det hele taget - der var en mesterlig udført backplate på hele bundkortet.. og guldterminaler osv. det buggede dog på en af usb-portene og jeg skippede det build - det viste sig at være strømforsyningen der havde drillet mig så slet ikke bundkortet - så kan kun sige Auros har brændt sig fast. Har derudover selv kørt Z170 Maximus Hero, det kørte bare. Så min konklusion er vel at jeg har oplevet Gigabyte som seje og værd at kigge efter, men jeg er trods alt mere rolig når jeg sidder med et Asus kort ;-) MSI ville være next in line. og ASRock her i nyere tid har jeg ikke givet en chance men burde nok afprøves. SÅ Asus > Gigabyte > MSI
--

Opret svar til indlægget: Bedste motherboard fabrikant?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning