Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Smarthome lys lidl

Af Gæst gæst | 01-02-2021 16:17 | 1353 visninger | 17 svar, hop til seneste
Hej jeg har nogle pære fra lidl smart home, mangler en hub/bridge. Jeg købte ikke den hub fra lidl, da jeg er usikker på hvor fremtidssikker den er hvis lidl stopper med at sælge Smart Home. Hvilken hub/bridge er mest fremtidssikker, og mest kompatibel med zigbee udstyr fra f.eks. LIDL/Ikea o.lign. Er det en philips smart bridge jeg skal gå efter?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
ToFFo
Guru
01-02-2021 16:25

Rapporter til Admin
Gå efter Philips Hue bridge. Den virker også med Lidl's smart-pærer uden ekstra tweaking og sær opsætning. De kloge folk på Reddit siger at Lidl pærer går direkte på Philips Hue broen uden problemer. Link til Reddit tråd: https://www.reddit.com[...]
--
- Indsæt signatur -
#2
Hifi
Gæst
01-02-2021 16:41

Rapporter til Admin
Lidl's smart bridge kører på zigbee 3.0 præcis som med Philips hue bridge .. Så selvom at Lidl stopper deres sortiment virker alle andre produkter stadig til. Lidl's koster 199 og hue bridge 349 kr Lidl har 3 års garanti ved ikke med Philips
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Jesna
Maxibruger
01-02-2021 17:01

Rapporter til Admin
Kommer lidt an på om det kun er lys eller alle mulige andre dimser? /Jakob
--
#4
Tramper Torben
Maxibruger
01-02-2021 17:09

Rapporter til Admin
Support er totalt håbløs i den Lidl hub/bridge. Kender en som købte den. Han sparkede den retur. Det gode ved Philips Hue, er at der er integration på tværs af utallige enheder og apps. Selvfølgelig stopper Lidl med at sælge det kina skrammel der. Har du nogensinde set Lidl blive ved med at føre et elektronisk produkt gennem længere tid? Nej. De får lavet et stort parti og skyder det af til en lav pris. De betaler nok 10 kroner stykket i kina. De 3 års garanti, indebærer sikkert at du får pengene igen, hvis det billige skrammel står af.
--
Ryzen 5800X og RTX 3080. Kører ganske fint i 1440p ved 240 Hz. 16GB ram er hvad 8GB var for et par år siden. Derfor har jeg 32GB nu.
--
Sidst redigeret 01-02-2021 17:11
#5
Hifi
Gæst
01-02-2021 18:00

Rapporter til Admin
#4 Dumt at udtale sig om noget man overhovedet ikke kender til. Alt du skriver er gisninger og en vens situation. Det gode ved Philips hue du beskriver er identisk med det den fra Lidl kan. Hvor ved du det fra? Jeg har købt utallige ting hos Lidl af diverse elektronik og supporten går direkte igennem producenten, medmindre du vil have dine penge tilbage. Man kan også købe reservedele til mange af deres ting igennem producenten men så skal man jo selvfølgelig prøve at købe et af deres produkter og læse den lille folder som følger med. Utroligt så vred du virker :) Vi kan blive enige om at Philips nok er et mere safe bet pga mærket men synes din kritik er meget ubegrundet og nogle vil gerne spare de penge hvis det bare er for at prøve det af.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
Gæst
Gæst
01-02-2021 18:43

Rapporter til Admin
#2 så vidt jeg har læst indtil videre så virker det ikke til at man kan tilslutte ret meget andet end lidls produkter til deres gateway. #3 Det skal bruges til de pærer her til start, men det må gerne understøtte så meget muligt andet udstyr som muligt f.eks. sensorer, stikkontakter, o.lign. hvis man køber noget i fremtiden. :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
ToFFo
Guru
01-02-2021 19:01

Rapporter til Admin
#6 - Jamen så er Hue bridge oplagt, da der i Hue økosystemet er rigtig meget godt tilbehør. Motion sensors til indendørs og udendørs brug, og forskellige typer kontakter eksempelvis.
--
- Indsæt signatur -
#8
Gæst
Gæst
01-02-2021 19:07

Rapporter til Admin
#7 Ja tænker jeg også HUE fra Philips er mest kompatibel med andre mærker, jeg vil nemlig ikke låse mig til et mærke/økosystem, men vil derimod have den bridge/hub der kan understøtte mest muligt bedst muligt, så jeg har mulighed for både at handle smart home udstyr både i lidl, ikea, nettet, og hue udstyr osv og få det til at virke.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
Jacob [5260 Od.S]
Junior Nørd
01-02-2021 19:57

Rapporter til Admin
Kig på en Samsung Smartthings hub. Den understøtter en rigtig stor del af alt det smarthome udstyr som er i handlen.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#10
gfunknown
Mega Nørd
01-02-2021 20:05

Rapporter til Admin
Husk at på hue bridge er det maks 50 enheder, så skal du have en mere op, som for nu vidst kun kan køre som en anden lokation, men stadig på samme netværk.
--
#11
Hifi
Gæst
01-02-2021 20:22

Rapporter til Admin
Der står følgende i Lidl's avis http://imgur.com[...] Men som jeg skrev længere oppe havde jeg nok også satset på Philips eller andet mere anerkendt mærke, dermed ikke sagt at det andet ikke virker. Men benefit of the doubt. Jeg er åben for inputs Specielt hvis de er begrundede. Og hvis der sidder en fattigrøv som mig selv der gerne vil prøve det lidt for sjov, ja så synes jeg at 199 er en skarp pris :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
Ronson
HOL Moderator
01-02-2021 22:14

Rapporter til Admin
Vil også sige samsung smartthings, men vær opmærksom på at den kører online - kald det 'cloud' om du vil. Så trykker du på en knap der skal tænde X lamper samtidig så tænder de en efter en i stedet. I hvert fald på mit hue. Ikke verdens hurtigste platform.. Og er du offline så kan du intet styre. edit: her er det så en fordel også at have en hue brigde hvor lyset er koblet på som samsung snakker med, så kan lys stadig styres lokalt/offline. Det gode ved smartthings er at der er et forholdsvis stort community som laver device handlers til alverdens udstyr. Men plug & play er det ikke som sådan med mindre du kun køber smartthings-udstyr.
--
Klik her for evig lykke: http://chipsguiden.dk[...] Klik her for HOL Bladet: http://chipsguiden.dk[...]
--
Sidst redigeret 01-02-2021 22:15
#13
GrillBiller
Nørd
01-02-2021 22:36

Rapporter til Admin
https://www.youtube.com[...]
--
"Signatur fjernet af moderator i samarbejde med Dalai Lama, Anders Fogh, Bill Gates, Marilyn Manson og Michael Moore"
#14
HenrikM
Guru
01-02-2021 23:23

Rapporter til Admin
Lidl's er en Tuya implementering (eller rebranding?), så deres ikke-zigbee enheder (hubben, wifi pærer etc) er kompatible med ganske mange andre. Herhjemme sælges det vist primært som Nedis, andre steder som Smartlife. Og deres apps og enheder kan bruges på kryds og tværs. Så det er et rimeligt stort (og formodentligt stabilt) økosystem. Integerer desværre ret primiitivt med Smartthings, men ok med google home. Zigbee enhederne er selvfølgeligt Zigbee, så den slags "burde" virke på tværs uanset.
--
#15
Jesna
Maxibruger
02-02-2021 07:33

Rapporter til Admin
Ligesom de andre vil jeg også sige Smartthings hvis du kan lide at "lege" lidt med tingene. - Vil lige sige at nogle ting kører Cloud andre ting Local. Det kan man som regel finde svar på her https://community.smartthings.com[...] Jeg har installeret WebCore på min smartthings, så man kan lave helt sine egne automationer https://www.webcore.co[...] Så har jeg leget lidt med SharpTools til at lave et Dashboard https://sharptools.io[...] Men har ikke leget med Smartthings siden sidste vinter, så er lidt fjernt :-) /Jakob
--
#16
Die_Happy
Junior Supporter
02-02-2021 08:36

Rapporter til Admin
Husk at kvaliteten af lyset har stor betydning, og netop dér er bl.a. Philips Hue ikke særlig god. De lover >80 Ra, hvilket kun lige er acceptabelt. Gå hellere efter 90+ og helst Ra95. Det der typisk angives som CRI er det der kaldes "General CRI", som også er Ra. Begge dele er gennemsnittet af farvegengivelsen for de første 8 ud af i alt 15 farver. Vil du have den absolut bedste farvegengivelse, skal du gå efter pærer med en høj Re (eller Extended CRI) score.
--
5950x | RTX 3090 | WD Black SN850 2TB
#17
Hrbønne
Bruger Aspirant
27-10-2021 21:24

Rapporter til Admin
Ved I hvor man kan købe zigbee smartpærer til e27 sokkel som har en ra-værdi på +90? Jeg ved der findes nogle globepærer hvor de skriver ra-værdi til at være over 95, men det er nogle store banditter. Jeg leder efter helt normale smart pærer som skal have et godt lys og ikke for lave ra-værdier. Findes de mon? Jeg har i dag mest hue-pærer og LedVance pærer men ra-værdien er næppe særligt høj og det vil jeg gerne have forbedret.
--

Opret svar til indlægget: Smarthome lys lidl

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning