Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Nyt 5600x build sidder fast i BSOD loop

Af Monsterbruger Danny Andersen | 24-01-2021 02:04 | 922 visninger | 18 svar, hop til seneste
Hej folkens Jeg har forsøgt at finde tilsvarende tråde på forummet samt søgt på internettet inden jeg oprettede denne tråd. Mit build: Ryzen 5 5600x ROG strix B550-f gaming - https://rog.asus.com[...] G.skill Ripjaws V 16GB 3600 CL16 - https://www.gskill.com[...] RTX 2070 super Corsair AX860 PSU Samsung 860 EVO SSD (formateret) Maskinen poster uden problemer og jeg har fri adgang til bios, men så snart jeg prøver at installere windows, kører den i uendeligt BSOD-loop så snart den prøver at boote fra usb-pinden, dog med forskellige fejlkoder. KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED (stopcode: 0xc0000219 nogle gange) PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (wdf01000.sys / cl.dll fejlkoder) SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED ATTEMPTED_EXECUTE_OF_NO_EXECUTE_MEMORY Stop code: 0xc000021a De fleste "solves" indebærer at komme ind i windows, hvilket jeg af gode grunde ikke kan, da jeg ikke har det installeret. Alt i BIOS står som standard, så XMP(D.O.C.P) er slået fra og ram kører 2111MHz. Jeg har prøvet følgende: - Opdateret BIOS til nyeste (ikke beta) version for at sikre at det var opdateret til Zen3 - Kørt rollback til første Zen3 understøttede BIOS-version - Clear CMOS - Kørt Memtest86 uden fejl - Prøvet med begge ram sticks, en ad gangen i alle slots - Slået CSM til for at kunne køre legacy mode - Prøvet andre SSD'er samt en gammel 7200 RPM HDD - Prøvet en anden USB-pind med windows installer - Installere windows via disk Jeg må indrømme at jeg er løbet tør for idéer til hvordan problemet kan løses og håber at i har nogle bud. På forhånd tak. :-)
--
#1
Ilwaz
Guru
24-01-2021 02:12

Rapporter til Admin
#0 Du kommer nok ikke længere uden at have fat i et andet setup, og teste delene af i. Men kæmpe respekt for at skrive en så gennemført indlæg, med alt hvad du har testet, osv.
--
Grafikkort oraklet! Oh, and don't mind the vase.
--
Sidst redigeret 24-01-2021 02:15
#2
ColaKan!n
Elitebruger
24-01-2021 05:38

Rapporter til Admin
Har du prøvet at slå XMP(D.O.C.P) til? prøv at pille alle andre hdd fra, på nær den du prøver at installere på pil alle USB devices fra på nær keyboard og mus. prøv at lave en anden windows boot USB stik
--
Sidst redigeret 24-01-2021 05:40
#3
TankBrutalis
Maxi Supporter
24-01-2021 07:12

Rapporter til Admin
Hej dine bsod refererer hovedsagligt til hardware error Der har været noget semi defekte ryzen 5000 som reagere ved nogle af følgende bsods som både kan reletere til den crasher når den enten lige skal til at booste op ved fx en installation eller når den lige clocker ned, et forsøg kan være at gå ind i AMD overclocket, pbo, sæt pbo til manuelt, vælge curve optimizer og sæt den til positiv 10-15, så får CPUen lidt mere strøm. Hvis dette hjælper kan du rma din CPU
--
Sidst redigeret 24-01-2021 07:13
#4
Danny Andersen
Monsterbruger
24-01-2021 19:15

Rapporter til Admin
#1 Nej det er jeg desværre også bange for er næste skridt - træls når man lige havde planer om en spille weekend og ikke en troubleshooting weekend. ;) #2 Jeg har prøvet med D.O.C.P til, ja, med samme resultat. Eneste der sidder i maskinen er en enkelt SSD samt keyboard og den USB-pind jeg prøver at installere fra - her er ligeledes forsøgt flere forskellige USB-pinde. #3 Tak for forslaget, jeg må lige forsøge om det kunne afgøre problemet. Min umiddelbare mistanke er også CPU eller motherboard. Alternativet er jo at forsøge med anden CPU i boardet og få en anden til at teste min CPU.
--
#5
TankBrutalis
Maxi Supporter
24-01-2021 19:25

Rapporter til Admin
#4 ja det er desværre det fandtes ved et nyt build, hvor pokker er problemet, nemmere når man kun lige skifter en del, hvor er du fra ?
--
#6
TankBrutalis
Maxi Supporter
24-01-2021 19:31

Rapporter til Admin
Ja kgs Lyngby kunne jeg lige se på din profil, og så er der vidst lidt for langt til Viborg for at låne en CPU xD
--
#7
coreytrevor
Monsterbruger
24-01-2021 21:26

Rapporter til Admin
tror vist nok den nye betabios er optimeret til rx5000 serien, de skriver også derinde 'Update AMD AM4 AGESA V2 PI 1.2.0.0' så prøv at opdater til den bios og se om det virker
--
#8
Danny Andersen
Monsterbruger
24-01-2021 23:05

Rapporter til Admin
#6 tak for buddet, men det er lige i overkanten på distancen. ;) #7 den nyeste bios er den første jeg prøvede og der var desværre ingen held der. Såfremt nogle andre læser tråden, vil jeg høre om der er en i nærheden af Kgs. Lyngby, som kunne være behjælpelig med test af min CPU?
--
#9
hmm
Gæst
25-01-2021 00:19

Rapporter til Admin
#0 #8 Jeg vil ikke afvise hardware defekt og som #1 skriver, men jeg tror fejlene kommer af manglende drivere til USB3, thunderbolt, PCI 4.0 Endnu et ASUS crap bundkort, hvor ASUS blander Intel dele ind i deres design og laver en Windows 10 installation super kompliceret således du måske køber intel cpu i fremtiden. I BIOS load setup defaults og gem indstillingerne, selvom der ikke findes nogen. Fra en anden maskine, lav et Windows 10 Home/Pro 20H2 på en helt almindelig USB 2.0 med mindst 8gb plads. Benyt evt programmet rufus til at oprette et Bootable win10 usb, sæt det i det "sorte stik lige ved siden af det ande sorte usb stick med Bios. Sæt et non fancy usb tastatur til det sorte usb stick hvor der står Bios, og fjern alle kabler fra kabinet til bundkort inkl det kabel der tænder maskinen, der benytter du en skruetrækker når du skal tænde for maskinen. Fjern grafikkort og skift SATA kablet med en du ikke har brugt og undgå at bøje kablet formeget. Skulle du stadig have fejl, så ja, så er jeg enig med #1 at der er hardware fejl. Hvornår får det her forum den opfattelse hvor ringe ASUS er som mærke, skulle jeg selv få den hjerneblødning at købe en AMD CPU, så gør det med et bundkort der virker bedre fra MSI eller Gigabyte.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
Mr. WoLF
Guru
25-01-2021 09:48

Rapporter til Admin
Prøv nyeste beta bios og test med en anden/andre ram
--
#11
Razorblade
Mega Supporter
26-01-2021 00:35

Rapporter til Admin
Prøv at boote fra usb stik uden at ssd'en eller HD er sat til, det kunne være sata portene laver ballade. Jeg ved godt du ikke kan installere windows, men bare som fejlsøgning i første omgang. Jeg ville nok prøve med nvme ssd.
--
AMD R9 5900x, Asus 570x Crosshair VIII, 2x16GB G.skill 3200 MHz cl 16, Fractal R5,Vega 64 8GB, Samsung 960 nvme 500 GB, AOC Agon 27" m.m.
#12
Martin.v.r
Elite Nørd
26-01-2021 00:46

Rapporter til Admin
har du riser cable i ???
--
Vandkølet I7 [email protected]+GHZ asus p67 maximus iv extreme 4x4GB ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
#13
JRN72
Bruger Aspirant
26-01-2021 09:09

Rapporter til Admin
Jeg ville få afprøvet cpu'en i et andet bundkort/maskine, det lyder meget som en i5-9400F jeg lige har kasseret fordi den var ustabil, nøjagtigt det samme som hos dig, poster og går i bios uden problemer, men så snart den skal lave noget så crasher den.
--
Ryzen 3 3100, 8GB, Evo 970 Pro plus, GTX 1660 6GB MacBook Pro 2012, I5 3210m, 8GB, 250GB SSD
#14
Danny Andersen
Monsterbruger
26-01-2021 11:21

Rapporter til Admin
Tak for de mange fine bud - jeg må i gang igen i aften. :) #9 Jeg vil forsøge mig med rufus. Fortrådet tastatur og usb er tilsluttet som du beskriver de gange jeg har prøvet og sata kabler er udskiftet ifbm. nyt mobo. Har ligeledes forsøgt at fjerne alle frontpanel og tænde med skruetrækker uden held. Grafikkort kan jeg ikke boote uden, da der ikke er indbygget grafik i processoren. Jeg vil tage din mening om ASUS til efterretning. ;) #10 Har prøvet alle bios versioner der understøtter Zen3 - dog ikke ram da jeg ikke lige har nogle til rådighed. Har dog kørt memtest flere gange uden fejl. #11 Det vil jeg forsøge, tak for input. #12 Ingen riser kabel i maskinen, så problemet ligger desværre ikke der. #13 Fedt med konkret erfaring, selvom det er stenet at have en ustabil CPU. Jeg må finde mig en donormaskine. ;)
--
#15
Vagten29
Semi Supporter
26-01-2021 15:29

Rapporter til Admin
Så skal vagten til at træde til igen med sin maskine.. ? #0 hvor i landet bor du ?
--
#16
Bundy
Giga Supporter
26-01-2021 15:34

Rapporter til Admin
Prøv at dumpe pci-e slot dit gfx til lavere hastigheder. Underclock din cpu, f.eks ved at sætte multiplier meget lavt så den køre en fast multiplier på f.eks x30 og ikke booster. Slå SMT fra, disable forskellige cores. Disable ethernet/lydkort/usb osv i bios. Det er ikke løsninger, men forsøg på fejlfinding.
--
Hvis du kan læse dette, har du tabt.
--
Sidst redigeret 26-01-2021 15:35
#17
Danny Andersen
Monsterbruger
26-01-2021 15:58

Rapporter til Admin
#15 Jeg bor i Kgs. Lyngby, men jeg har lige fundet ud af at en kollega har en 5600x til at ligge, så har i første omgang aftalt at jeg kan låne den til at teste. På den måde tænker jeg at jeg i hvert fald kan finde ud af om det CPU den er gal med. Tak for tilbuddet. #16 Som du kan se af ovenstående har jeg for nuværende fundet lidt hjælp, men jeg vil helt sikkert huske disse ting til næste gang - tak for input.
--
#18
Danny Andersen
Monsterbruger
27-01-2021 15:02

Rapporter til Admin
En lille update herfra. Det viste sig at være CPU der var problemet. Fik udskiftet med en anden 5600x og maskinen startede op uden problemer og kører nu som den skal. Jeg takker og bukker for de mange gode inputs og tilbud på hjælp. :-)
--

Opret svar til indlægget: Nyt 5600x build sidder fast i BSOD loop

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login