Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Hvilken switch til loft?

Af Mega Supporter Gr-FreeKill | 16-10-2020 21:33 | 399 visninger | 7 svar, hop til seneste
Jeg har et 140 m2 hus der skal trækkes netværk i over loft og ned i vægge. Jeg laver et skab på loftet der får kold luft udefra eller indefra, det ved jeg ikke helt endnu. Men jeg skal bruge en switch med i hvert fald et par poe porte, der bruger lidt strøm og har vel ca min. 16-20 porte. Hvad skal man gå efter?
--
This is a quantum car: I don't know where i am, but im going really fast!!!
#1
Duckman
Giga Nørd
16-10-2020 21:40

Rapporter til Admin
Hvorfor på loftet? Der vil vel altid være et ekstremt klima deroppe, enormt koldt om vinteren, og 60 grader om sommeren (Kan godt se du vil lave noget ventilation, somehow). Men hvorfor skal den derop? Kan ikke se der er nogen fidus i at lave sit krydsfelt så træls et sted. Anyways, de fleste switch vil ikke have godt af sådan et miljø - Men de fleste vil sikkert holde til det alligevel, i hvert fald de første år. Jeg tænker det er nærmest et fedt om du vælger D-Link, Zyxel, NetGear, Ubiquity, eller noget helt 5.
--
Whatever
#2
Chr4030
Mega Supporter
16-10-2020 21:44

Rapporter til Admin
Ubiquity switche bliver dog meget varme i et normalt inde klima. Så er ret sikker på de vil være endnu varmere på et loft. En sommerdag, hvor det er 30 grader, vil man ikke kunne gøre andet end at trække 30 grader varm luft henover den, medmindre man har aktiv køling. Generelt er det en dårlig ide at placere sådan noget på loftet pga de ekstreme temperaturere der kan blive deroppe.
--
#3
Gr-FreeKill
Mega Supporter
16-10-2020 21:45

Rapporter til Admin
Fordi alle mine kablinger kommer til over loftet. Det er dog muligt at det ryger ind i et skab inde i huset også! Jeg skal have mig et par Ubiquity APer, er der nogen grund til at vælge en UniFi switch? Altså hvad skulle fordelen være?
--
This is a quantum car: I don't know where i am, but im going really fast!!!
#4
Duckman
Giga Nørd
16-10-2020 21:47

Rapporter til Admin
#3: Ja - Alle mine kablinger går også hen over loftet. Men så går de ned igen, til et krydsfelt nede i huset. Jeg kan ikke se man sparer noget arbejde, ved at smide krydsfeltet på loftet - Tværtimod bliver det rigtigt træls at lave ændringer, og super træls at diagnosticere, og udstyret får stærkt forkortet levetid. Der er ikke nogen særlige fordele ved en Unifi swith, ud over at den så kan ses og administreres fra Unifi controlleren. Jeg trækker mine Unifi AP´er med en D-Link switch.
--
Whatever
#5
Gr-FreeKill
Mega Supporter
16-10-2020 23:52

Rapporter til Admin
Tak for svar, jeg bestilte sådan en her: https://www.proshop.dk[...]
--
This is a quantum car: I don't know where i am, but im going really fast!!!
#6
Uptiwoned
Monsterbruger
17-10-2020 16:16

Rapporter til Admin
#5 Det også et rigtig fint valg med POE osv. Skal nok dække dit behov, men som de andre skriver, så lav krydsfelt i huset og ikke på loftet, ville blive alt for varmt til sommer God weekend
--
Nej
#7
Dragonheart
Guru
17-10-2020 18:04

Rapporter til Admin
Hvis dit loft er isoleret kan du sagtens have krydsfelt deroppe. Men er det ikke kan det som skrevet blive varmt om sommeren. De fleste switche jeg har arbejdet med sar en temp range op til 40 el 50 grader. Og 40+ grader kan der godt blive deroppe i de varmeste 2-4 uger i året - men kommer an på husets konstruktion. Du kan jo måle temp derovve næste sommer - og hvis det kommer over 40 - så flyt krydsfeltet ned i isolerede ogivelser. For de næste 7 måneder bliver der jo nok ikke for varmt
--

Opret svar til indlægget: Hvilken switch til loft?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning