Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Licens spørgsmål

Af Junior Supporter V3nu1 | 29-08-2019 08:57 | 7196 visninger | 98 svar, hop til seneste
Jeg flyttede ind d.15 med min kæreste på min nye adressen. Før boede vi begge hos vores forældre hver i sær. Dvs jeg aldrig har betalt til licens, men de har desværre fundet mig. Jeg har et brev i min e-boks hvor de beder mig tilmelde mig den lovpligtige medielicens. Hvad sker der hvis jeg ikke tilmelder mig? Sender de rykkere? Skal jeg først betale den dato jeg selv tilmelder mig, eller vil de have penge fra den dato brevet blev sendt til mig?
--
#1
Tux
Guru
29-08-2019 09:04

Rapporter til Admin
Har du licenspligtige enheder og bruger dem? Så betal da. Hvis ikke, så afmeld din licens.
--
Don't feed the trolls.
#2
Sykezlol
Supporter Aspirant
29-08-2019 09:10

Rapporter til Admin
Det er like 150kr og i kan splitte det mellem dig og kæresten.
--
#3
V3nu1
Junior Supporter
29-08-2019 09:14

Rapporter til Admin
#1 og 2 Mit spørgsmål går på om jeg kan trække den til feks næste måned og slippe for 150kr? Eller skal jeg betale tilbage fra sidste måned hvor jeg flyttede ind på adressen?
--
#4
FisseLeif
Gæst
29-08-2019 09:18

Rapporter til Admin
#0 Hvis ikke du betaler og melder dig fra så sker følgende: Ikke en skid. Du vil i ny og næ blive opsøgt af en underlig stodder der somregel bare står og glor uden at sige noget, og så efter 45-50 sek hvor man lige er ved at lukke døren fordi det bliver for akavet, rækker han sine nikotinbefængte knoglefingre frem med et "Licensinspektør ID kort" hvor han siger han er fra DR og om du har nogle licenspligtige ting, hvorefter han så ikke siger mere når du har sagt nej. 2 dage efter har du en tilmelding med posten, og den skal du så ind og afmelde igen (fra en offentlig IP) - det er fordi den nikotinbefængte licensinspektør får ca. 50 kr. pr. tilmelding, og det er mange penge for ham, så han nyder at tilmelde alle han møder op hos. Ikke om jeg kunne drømme om at blive afkrævet penge for noget jeg aldrig bruger, og især når man har set hvordan nogle af deres kendte journalister arbejder og skaber fake historier så er det på ingen måder noget jeg personligt vil støtte.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Ferrocius
Elitebruger
29-08-2019 09:18

Rapporter til Admin
Jeg er ret sikker på, at du betaler fra det tidspunkt du tilmelder dig, men se lige at få tilmeldt dig ikke? ;) Hilsen DR medarbejderen.
--
#6
Gill Bates
Monster Nørd
29-08-2019 09:19

Rapporter til Admin
Tilmeld dig med den dato du synes er rigtig?
--
#7
Ferrocius
Elitebruger
29-08-2019 09:20

Rapporter til Admin
Uha #4, fake news anklager fra en fake-profil. Modigt. Du bruger heller aldrig hospitaler og motorveje i den modsatte ende af landet, men heldigvis betaler fællesskabet for dem der gør. Husk at slukke for bilradioen når der kommer trafikmeldinger.
--
#8
Licens Lars
Gæst
29-08-2019 09:21

Rapporter til Admin
Du kan roligt lade være med at betale noget. Der er ingen umiddelbare sanktioner. Der er selvfølgelig de moralske skrupler man kan få ved ikke at bidrage til fællesskabet. Selv hvis jeg dukker op ved din dør kan du ikke tvinges til at betale. Jeg kan endda stå i din dør og se at du har et tv kørende uden at jeg kan tvinge dig. I øvrigt er det ofte misforstået at jeg har ret til at komme ind i dit hjem for at se om du har licenspligtige apparater. For at du kan tvinges til betaling kræver det besøg af mig, foged og politiet, som så vil udmønte sig i en retssag hvis du nægter at betale. Hvis du vælger ikke at betale kommer der en påmindelse hvert halve år i din e-boks. Den kan du også bare ignorere. Forhåbentlig laver den nye regering ikke alt for meget om på den allerede indgåede aftale om at flytte licensen over på skatten. Hvis du bare vidste hvad det koster at inddrive licens...
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
the688
Guru
29-08-2019 09:24

Rapporter til Admin
#4 Vi er et af de eneste lande i verden som har et uafhængigt medie, en livsvigtig hjørnesten i et demokrati og et civiliseret samfund. Du burde betale din licens med stolthed. Se på USA, Rusland og andre tredieverdenslande, som er overrendt af medier hvor dagsordenen sættes af dem med flest penge. Skam dig.
--
"ORK SATME!"
#10
FisseLeif
Gæst
29-08-2019 09:25

Rapporter til Admin
#7 Din profil er også fake, ingen hedder Ferrocius. Jo jeg bruger motorvejen, men jeg betaler også 150% i afgift på mine biler og vægtafgift, samt skat på 200% af brændstoffet, så udover min skat betaler jeg for brugen af vejene. Og jo jeg har brugt hospitalet da jeg blev født, men jeg skulle mene kvag min beskatning at det har jeg mere end betalt for. Jeg bruger aldrig bilradio, jeg bruger Spotify, du ved sådan et setup hvor man kan betale for ens rigtige forbrug - DR er naturligvis imod for så ville I lukke i morgen med alle de pamperlønninger og rygklappere. Jeg har set hvordan et program filmes over 2 timer, og så resultatet på TV'et, et interview der tager 1 time og 40 min er klippet sammen til 4 minutter ud fra DRs agenda, det er horribelt at være vidne til.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
Ferrocius
Elitebruger
29-08-2019 09:26

Rapporter til Admin
Det ryger på skatten lige om lidt alligevel, så du kan lige så godt vende dig til at undvære pengene.
--
#12
FisseLeif
Gæst
29-08-2019 09:27

Rapporter til Admin
#9 Vi lever også kun 1 gang, den høje beskatning vi har i Danmark på alt fra løn til transportmidler gør at jeg tænker mig først. Jeg gider ikke bidrage med penge til noget jeg aldrig kunne drømme om at bruge og det er et valg jeg har truffet - jeg kan dog så med garanti sige at du ikke kan åbne noget hos os derhjemme hvor DR har været brugt siden 2003. Selv vores børn kender ikke DRs programmer.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
Ferrocius
Elitebruger
29-08-2019 09:27

Rapporter til Admin
#10 Det er din holdning. En del har heldigvis en anden. Seer- og lyttertallene taler for sig selv.
--
#14
InFerNo
Guru
29-08-2019 09:30

Rapporter til Admin
#0 DR har fået at vide at du er flyttet hjemmefra, da du skiftede folkeregistreringsadresse, og de påminder dig blot med brevet at det er lovpligtigt at betale medielicens. De har ikke skrevet at du SKAL tilmelde dig, de påminder dig bare om at hvis du har licenspligtige apparater så skal du selv tilmeide dig medielicens. Det kan så ske at, hvis du selv glemmer at tilmelde dig, at de så tilmelder dig på et tidspunkt når de har en begrundet mistanke. Fra dette tidspunkt skal du så betale tilmeldingen, ellers kommer der rykkere, og evt. inkasso. Hvilket du ikke ønsker. Hvis du virkelig ikke er licenspligtig, kan du dog nemt afmelde dig igen via dr's egen hjemmeside. og få de fleste af de penge du netop har betalt tilbage. Husk dog at betale regningen, og så afmeld dig bagefter, ellers ender du med rykkere og inkasso. Vær glad for at kæresten og dig dækker for medielicensen sammen, ellers var det dobbelt så dyrt.
--
Overclocked Broadwell-E/Pascal Inside!
#15
Ferrocius
Elitebruger
29-08-2019 09:31

Rapporter til Admin
#12 Du er en helt. Dine børn er heldige at have dig som mor. Skal vi ikke lige blive enige om at det er lovpligtigt at betale licens og dermed ulovligt at opfordre til at man ikke gør det. Så kan du have alle mulige personlige holdninger. De har egentlig ikke så meget med hans spørgsmål at gøre.
--
#16
FisseLeif
Gæst
29-08-2019 09:32

Rapporter til Admin
#13 Korrekt, det er nemlig min holdning. Seer og lyttertal nu du nævner dem, de er jo i "frit fald" som medierne så sent som sidste år beskrev i store artikler, programmer med mere end en million seere findes stort set ikke mere. Jeg ser ikke DR have en væsentlig fremtid, TV2 kunne jo godt finde ud af at tage penge for deres service, og det betaler vi gladeligt for i hjemmet, samt Netflix, Viaplay. Prime, Dplay og nogle flere. Vil skyde på vi betaler små 10k om året, men jeg nægter sgu at bruge en krone på DR som jeg aldrig bruger. Hvis jeg brugte DR så ville jeg også betale gladeligt, men programmerne tiltaler mig ikke, specielt når jeg har set bagsiden af showet med egne øjne.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#17
FisseLeif
Gæst
29-08-2019 09:37

Rapporter til Admin
#15 Nu skal du lige holde igen med din charme, det er ikke ulovligt at beskrive hvad der sker i tilfældet af man ikke betaler. Men som sagt, jeg betaler kun for ting jeg bruger eller kan se noget fornuftigt i. DR falder ikke under den kategori i begge scenarier. Ha' en go' dag!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#18
Defterdar
Supporter Aspirant
29-08-2019 09:43

Rapporter til Admin
#7 Hvaaa DR Medarbejder, Hvorfor skal han slukke for hans bilradio? Mig bekendt er radioen ikke licenspligtig længere og har ikke været det siden 2014
--
ASUS STRIX 1080TI | i7-8700K | 16GB 3200MHz | ASUS STRIX Z370-F | Samsung EVO 960 250GB | Corsair K70RGB | 2x ASUS VS248HR 1x ASUS PG279Q
#19
ToFFo
Guru
29-08-2019 09:45

Rapporter til Admin
Damn, den her tråd gik fra 0-100 på møj hidsig vis. Ligesom forventet :D Der sker ikke noget hvis du ikke tilmelder dig. Det kan være du får besøg af licensmanden, hvilket efterhånden er usandsynligt. Det kan være han siger han kan måle du har licenspligtige apparater i dit hjem, hvilket naturligvis er løgn. De ringer måske i ny og næ men så smækker du bare røret på. Bare ignorer brevet i din e-boks. Altså hvis du ikke ønsker at betale. Og NEJ du kan IKKE få en bøde for ikke at betale licens selvom du er licenspligtig og du får IKKE besøg af politiet, opkrævning fra skat og så videre. Der sker absolut intet. Men hvis du får en opkrævning, også selvom du er blevet tilmeldt uden at være licenspligtig, for det kan sagtens ske, og sker ofte, så skal du enten kontakte DR med det samme, eller betale, og kontakte dem bagefter for at få refunderet beløbet. Det er vigtigt du betaler, for du får ikke evt. rykkergebyrer og inkasso-gebyrer refunderet.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 29-08-2019 09:48
#20
Ferrocius
Elitebruger
29-08-2019 09:46

Rapporter til Admin
Så fordi du kender en eller anden du synes er blevet dårligt behandlet af Kontakt eller noget i den stil, så er der simpelthen INTET i den kæmpe store og alsidige programportefølje DR har, du kan tåle at se. Det lyder mere som om du har en personlige vendetta mere end noget andet. Apropos seertal, så så lige over 46% af alle der så TV fredag aften "Alle mod 1" på DR1. Ha' en god dag.
--
#21
Ferrocius
Elitebruger
29-08-2019 09:47

Rapporter til Admin
#18 Det var mere hans påstand om at han OVERHOVEDET ikke brugte noget fra DR :)
--
#22
ToFFo
Guru
29-08-2019 09:50

Rapporter til Admin
#21 - Det synes jeg ikke lyder så vildt. Jeg bruger heller ikke DR's services. Overhovedet. Selv når jeg er på arbejde, og nogen skifter over på P3, så slukker jeg lortet. Jeg holder det simpelthen ikke ud. Så finder jeg en kanal på TuneIn radio i stedet, som spiller noget jeg gider høre. Jeg kan ikke fordrage DR og deres programmer. Det eneste produkt DR tilbyder som er noget værd er Nyhederne, men jeg synes ikke det ene program er pengene værd. Jeg har pillet antennen af min bil, da den ser dum ud, og stikket alligevel ikke passer i min bilradio, så jeg kan ikke høre radio anyway. jo over mobilen, men så er det satme ikke DR. Ja okay, og når Troldspejlet og Co. starter... Så er pengene godt givet ud :D
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 29-08-2019 09:51
#23
Ferrocius
Elitebruger
29-08-2019 09:54

Rapporter til Admin
#22 Det er det jeg mener. Der ER et eller andet for alle. Men det er jo egentlig heller ikke det, det handler om. Det handler om at man synes man skal være en del af et solidarisk samfund der betaler til fællesskabet eller ej. Tænk hvis folk sådan kunne vælge til og fra hvad de lige gad at betale til, med alle de andre ting vi fælles betaler for. Uddannelse, sygesektor, forsvar, museer, biblioteker, you name it. Jeg går aldrig på biblioteket, men det er da sindsygt vigtigt at vi har dem.
--
#24
Defterdar
Supporter Aspirant
29-08-2019 09:58

Rapporter til Admin
#21 Jeg bruger heller ikke de bilkabuler jeg får tildelt på parkeringspladsen... At radioen bliver afbrudt af trafikmeldinger vil jeg ikke anse som at man decideret bruger DR's services. Min radios TA funktion er som standard aktiveret og det tænker jeg at den er på det fleste. Hvis du og DR mener at det er at snylte på jeres services, så kommer i bare ud og slår det fra :)
--
ASUS STRIX 1080TI | i7-8700K | 16GB 3200MHz | ASUS STRIX Z370-F | Samsung EVO 960 250GB | Corsair K70RGB | 2x ASUS VS248HR 1x ASUS PG279Q
#25
SShadowS
Guru
29-08-2019 10:00

Rapporter til Admin
#23 Præcis, jeg har ikke brugt et bibliotek i nok 20 år, damen hun er der hvad anden måned.
--
6700K|Maximus VIII Extreme|32GB RAM Gainward2080ti-GS|PG279Q Samsung960 PRO 512GB|Samsung 850 PRO 512GB Samsung860 QVO 2TB|Corsair AX860i
#26
ToFFo
Guru
29-08-2019 10:03

Rapporter til Admin
#23 - Bestemt der er noget for enhver smag, men med det udbud af underholdning der findes, og kvaliteten af det DR producerer, så kunne licensen sagtens koste en tiendedel af hvad den gør nu. Der er så mange ting der kan spares væk hos DR at det gør ondt. Men så længe folketinget er fyldt med gamle røvhuller, som ikke kan leve uden genudsendelser af britiske lorte krimier, kommer det aldrig til at ske :D Rettelse, der er ikke noget for enhver smag. Jeg hører metal. Det er nær den eneste musikgenre jeg bryder mig om. Men hver gang der har været metal på DR, på tværs af HELE deres sendeflade, som er fucking GIGANTISK får man hvad... 1 times metal om ugen? Eller mindre? Kan huske back in the day, tror det var tilbage i 2003-4 stykker eller sådan noget, var der et segment i en af deres morgen programmer som hed "Jeg vil ha' mit heavy" hvor en lytter kunne ringe ind, growle "jeg vil ha' mit heavy", for så at få lov at høre et heavy nummer, såfremt deres growl godkendes af værterne. Det var EN gang om ugen!! Og det koncept blev selvfølgelig mødt af så meget modstand, at det forsvandt fra programmet efter meget få gange.... Men de kan jo være ligeglade. Pengene er sikrede.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 29-08-2019 10:06
#27
Bindesboel
Superbruger
29-08-2019 11:09

Rapporter til Admin
Licens er altid noget der kan sætte gang i en god debat... Jeg har ventet længe på at det skulle blive kørt over skatten, for det kan de alligevel når de vil have at alle skal betale, uanset om man benytter det eller ej. Men om det reelt kommer til at ske er jeg i tvivl om, for nu er den røde blok begyndt at snakke om at det skal laves om, så de rige skal betale mere end de "fattige". Den nuværende gamle model, har jeg asltid været modstander af. At man tvinger folk til at betale for at have en mulighed. DR er den suverænt dyreste betalings kanal vi har, og den er ikke engang frivillig. Tænkt hvis politiet sendte fartbøder ud til alle der har en bil, fordi de har mulighed for at køre for hurtigt. Om de så gør det eller ej er ligemeget. Enten skal DR være bruger betalt, så man betaler for det man bruger. Og hvis vi alle skal være med til at betale, så er det en skat, og skal derfor betales den vej.
--
i7 4770k Asus GTX 780 sli 32GB Corsair ram
#28
rasmuds
Super Supporter
29-08-2019 11:21

Rapporter til Admin
medielicens er uretfærdig, skulle være gratis og køre via skat(som de er startet på). jeg betale licens, tænk hvis vi havde fox news eller Russisk stats tv, næh så betaler jeg med glæde for et troværdigt og uafhængigt medie. Og jo der vil da altid være dem der mener at DR ikke er uafhængigt hvis de ikke har den rette mening, på med sølvpapirs hatten
--
seasonic x-760- asus rog strix x 470-f-ryzen 2600-vega 64gskill 3200mm mhz rgb-samsung evo 970 500gb
#29
ivan500
Ny på siden
29-08-2019 14:04

Rapporter til Admin
Ring til dem og sig du ikke har noget som er licenspligtigt. De sletter regningen og du undgår at betale. Sådan har jeg gjort siden 2007. :) Jeg bruger ikke DR og vil derfor ikke være med til at betale det lort de producerer. Hallelujah
--
#30
TisseFrans
Gæst
29-08-2019 14:36

Rapporter til Admin
Jeg har med stolthed aldrig betalt licens i mit liv, og jeg har ALDRIG brugt een eneste af DR's services nogensinde siden jeg flyttede hjemmefra. Hverken gammeldags flow-tv, på nettet eller i bilen. Aldrig. Så det der bullshit DR's røde lejesvende kommer med: "jamen du ser det nok alligevel..." - nej, det gør jeg faktisk ikke. Jeg har mere end rigelig underholdning i vores streaming tjenester, spotify, twitch osv. Af ren princip tog jeg engang hjem til min svigerfar og se landskamp hjemme hos dem i stedet. DR burde privatiseres og så kan dem som vil se det, betale for det. Ligesom alt andet underholdning her i verden. For det er lige præcis hvad det er: Underholdning. Det kan på ingen måde sammenlignes med at betale skat til infrastruktur, uddannelse, hospitalsvæsenet osv. Det er livsvigtige funktioner. Hvis DR gik hen og døde i morgen ville verden kun være et bedre sted for fællesskabet. Det bliver en sorgens dag hvis licensen bliver tvunget ind over skatten og alle skal betale for en politisk farvet organisation som ikke har været relevant de sidste 20 år.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#31
ToFFo
Guru
29-08-2019 17:56

Rapporter til Admin
Altså de kunne jo dele TV og Internet delene op, så dem der har TV men ikke bruger deres streaming tjenester kan betale for det, og dem der bruger streaming kan betale for det. Eller begge dele. Der er flere og flere der slet ikke har en TV pakke mere, fordi streaming bedre kan betale sig. Så burde man modernisere, og lade folk købe DR, på ligefod med Viaplay, TV2 play, og så videre. Problemet med det er så bare... Ingen gider købe lortet. Det er slet ikke nødvendigt DR laver underholdning længere. De burde gå tilbage til rødderne. Danmarks Radio. Og KUN forvalte nyheder andet information som er relevant, og politisk uafhængigt, for befolkningen. Er det virkelig nødvendigt at købe programmer som: Antik krejlerne, Kommisær George Gently, Politiskilt 56, Mord Med Miss Fisher, Kriminalkommisær Barnaby og så videre. Folk der brokker sig over at der jo er hjernedød reality-tv på andre kanaler skulle måske kigge på DR's programoversigt. Der er fandme også en masse lorte reality TV. Mormor på mandejagt og Tillykke i skal have trillinger bare for at nævne et par stykker. Alt i dette indlæg er taget fra dagens udsendelser. Altså alt det lort jeg har læst op bliver sendt i dag! Visse programmer endda 2 gange...
--
- Indsæt signatur -
#32
Ferrocius
Elitebruger
29-08-2019 17:57

Rapporter til Admin
Sikke nogle seje anonyme typer der kravler ud af hullerne her. Der er godt nok mange herinde der totalt undervurderer betydningen af at have et medie der er kommercielt og politisk uafhængigt, så det hele ikke ender i Fox-news, amerikanske serier og dumt reality TV. Heldigvis er det en klogere forsamling der træffer den slags beslutninger. Og heldigvis er flertallet af befolkningen også glade for DR. Det er vist bare noget med af tomme tønder buldrer bedst.
--
#33
Ferrocius
Elitebruger
29-08-2019 18:00

Rapporter til Admin
#31 Har du set det program med trillingerne? Det er godt nok langt fra ‘Ex on the beach’ og hvad der ellers er. Der er noget reality man kan blive lidt klogere af og så er der noget man kun bliver dummere af..
--
#34
Novice
Gæst
29-08-2019 18:02

Rapporter til Admin
Er hellere ikke fan af DR eller licens, men betaler den nu alligevel for sådan er vores samfund valgt det skal være. Man kan lave en lang liste over ting man ikke selv bruger i dette samfund. Hvis man vil ændre noget må man jo stemme sig til det. Det er ligesom kernestenen i vores demokrati.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#35
ToFFo
Guru
29-08-2019 18:17

Rapporter til Admin
#33 - Jeg har ikke set det, men jeg forestiller mig ikke jeg bliver klogere af det heller. Jeg har ikke, og ønsker ikke, børn. Nogensinde. Men anyway... Synes du ikke også at det godt kunne trimmes ned, med den overflod af underholdning der findes? Jeg tror man lærer mere af at se National Geographic Channel end DR. Eller Discovery Science og hvad der ellers er af lærerige udvalg. Mange af disse lærerige kanaler kan man få billigere end hvad DR alene koster. Hvor man så også får 99% skrald med oveni hatten. DR er ligesom en TV-pakke. Man får få interessante kanaler, men tvinges til at betale for en masse tyske og franske lortekanaler man ikke engang gider kode ind på sit TV. Cut DR ned til kun at være nyheder og befolkningsrelevant, ikke politisk farvet, uafhængigt indhold og så koster det lige pludselig 20kr om måneden.
--
- Indsæt signatur -
#36
7430
Nørd
29-08-2019 18:56

Rapporter til Admin
starter med betale licens her d 1 da nak og æd er kommet på dr!
--
jep jep
#37
Ferrocius
Elitebruger
29-08-2019 19:28

Rapporter til Admin
#35 Hvad der er relevant for dig er jo ikke nødvendigvis relevant for mig. Derfor skal der være noget forskelligt og noget for alle.
--
#38
ToFFo
Guru
29-08-2019 19:28

Rapporter til Admin
#36 - Mon ikke der også kommer et hul i licenskassen, hvis alle veganere boycotter licensen, pga. netop dét program :D
--
- Indsæt signatur -
#39
JimmyPind
Semibruger
29-08-2019 19:32

Rapporter til Admin
Hvis du undlader at betale sker der ikke noget udover at du får et par breve en gang imellem, og licens manden kommer og banker på din dør til tider. Har ikke betalt for det lort i over 10 år
--
Den rødhårede mand tog min tegnebog. Nu hviler han i jyske muld.
#40
TottiNo10
Ny på siden
29-08-2019 19:47

Rapporter til Admin
#32 Du er da helt væk. DR er en ræverød skodkanal, og de sviner licenspenge væk på groteske millionlønninger til flere i toppen af deres skidt! Aldrig, om jeg nogensinde vil tvinges til at betale for dette. Vi befinder os i 2019, så vi har ikke brug for en "Uafhængig nyhedskanal". Der er så mange frie muligheder, hvor folk kan få dækket sine behov for nyheder og tv i øvrigt. Det skal DR ikke have tvungen betaling for - det hører ingen steder hjemme i 2019! Dine sammenligninger med at betale til en fælleskasse og nævne eksempler som "Uddannelse, sygesektor, forsvar, museer, biblioteker" Hvor langt ude kan du være, når du nævner sådanne seriøse og ordentlige ting, i samme omfang som DR????? Det er så dumt, at det kan man slet ikke stave til! Jeg er i øvrgit ikke en af dem, der forsvarer min manglende licensbetaling med, at jeg "ikke bruger DR". Det gør jeg nemlig, hvis jeg har lyst. Hvis der er noget, som jeg vil se i ny og næ på deres kanaler, så ser jeg det, og det gør jeg UDEN kvaler og her er hvorfor: Jeg har betalt 560kr pr. md. for den store tv-pakke, hvor DRs kanaler befinder sig i. Derfor ser jeg dem, uden at ville betale dem ekstra - så må de fjerne dem fra pakken, hvis de skal have ekstra i kassen for det. Jeg ønsker heller ikke at betale DR ekstra for, at jeg har muligheden for at tilgå deres produkter, og dermed skal påtvinges en "medielicens". Det blev jo blot omdøbt i sin tid for, at de med sikkerhed kunne fjerne alle folks undskyldninger for ikke at betale til deres lort. Jeg kan tilgå DRs produkter fordi: Jeg har betalt i dyre domme for mit fjernsyn. Jeg har betalt i dyre for min telefon. Jeg har betalt i dyre domme for min PC og Tablet. Jeg betaler i dyre domme for tv-pakken hver md. Jeg betaler i dyre domme for internetregningen hver md. Jeg betaler i dyre domme for mit telefonabonnement hver md. Jeg betaler i dyre domme for el hver md. Forstår du, hvor jeg vil hen? DR, har INGEN andel i, at jeg har mulighed for at tilgå deres produkter. Ligesom andre med hjemmesider og tv-kanaler ikke bare kan opkræve mig en ekstraudgift, fordi det lige passer dem og vores samfund i sin tid mente, at dette var en god idé. Alle de ting, jeg har nævnt ovenfor, er årsagen til, at jeg tilfældigvis har muligheden for at tilgå DRs ting og sager. De kan jo ændre det til brugerbetaling, hvis det er så populært, som du antyder, men så ville lortet nok ikke overleve jo - det er åbenlyst for alle! Det er en forældet ting i dag, og jeg kommer aldrig nogensinde til at betale så meget som en krone, for DR har som sagt INGEN andel i og ret til at opkræve mig ekstraafgifter, fordi de har vores politikere i ryggen. Jeg anerkender ikke licens og jeg kommer ALDRIG til det. Det burde ethvert fornuftigt tænkende menneske i øvrigt heller ikke gøre - det er noget forbandet svineri - ganske enkelt!
--
Sidst redigeret 29-08-2019 19:50
#41
Ilwaz
Guru
29-08-2019 20:02

Rapporter til Admin
#0 Der sker intet, så du kan bare lade vær.
--
Grafikkort oraklet! Oh, and don't mind the vase.
#42
Ferrocius
Elitebruger
29-08-2019 21:30

Rapporter til Admin
#40. ?Alle de der "frie" muligheder du taler om, hvad er det for nogle? Du er meget sur, men du tager ganske enkelt fejl; ?"DR, har INGEN andel i, at jeg har mulighed for at tilgå deres produkter." Faktuelt forkert. Alle kan modtage DR kvit og frit. Det er ligesom hele pointen med public service: https://www.dr.dk[...] Kald du mig bare dum, men jeg fastholder min tro på at et kommercielt og politisk uafhængigt medie er afgørende for at vi har det samfund vi har og jeg har det fint med at det er noget vi deles om at betale for, ligesom alt muligt andet.
--
#43
TottiNo10
Ny på siden
29-08-2019 22:00

Rapporter til Admin
"#40. ?Alle de der "frie" muligheder du taler om, hvad er det for nogle?" Seriøst? Med et fjernsyn og internet foran dig, der mener du ikke, at du kan finde nyheder og blive oplyst om, hvad der sker i verden? Du mener ikke, at du ikke kan finde bedre underholdning med de mange forskellige streamingtjenester og tv kanaler der findes udover DR???? Så du DR forleden, hvor de debatterede, hvorfor den yderste højrefløj er i fremgang i Sverige og flere andre steder? Hvis ikke, så synes jeg, at du skal prøve at se det. DR, viste igen der sit ræverøde ansigt med de "eksperter", som de havde inde. På intet tidspunkt i programmet formåede nogen af dem at stille spørgsmålet eller konklusionen: "Handler det måske om, at der er MASSIVE problemer med indvandringen især i Sverige og i øvrigt resten af Vesten?" Nej, det handlede kun om, at højrefløjen levede i en konspirationsteori og blot var uintelligent og bræk i den dur. DR, leverer på ingen måde noget som helst, som man kunne forvente af et statsfinansieret nyhedsmedie - de er så venstredrejet, så det er nærmest helt ufatteligt! Kom så tilbage bagefter og svar mig på, om DR var upartiske, nuanceret og oplysende i dette program. Deres såkaldte "eksperter" var jo en joke! DR, valgte i øvrigt at klage over en analyse, som en "Lars Kragh Andersen" havde lavet af dette program. De fik simpelthen fjernet hans YT video om debatten, og påberåbte sig deres "Copyright". Dette gjorde de, da de ikke kunne tåle kritik og at deres hykleri bliver udpeget og penslet ud til YT brugerne, der ikke køber deres fortolkning af alvorlige problemer. Men DR lader gladeligt mange andre YT videoer med antifa tosser og andet, som matcher deres politiske dagsorden. Hvad bilder dig sig egentlig ind at påkalde sig ejerskabet af en debat på YT, når det er folket, der betaler for deres eksistens. DR er ikke andet end ræverød institution, som er ekstremt påvirket af, at de er styret og ejet af folketinget i sidste ende. Det er nok bedst at holde sig på god fod med dem, der har magten - nemlig de ræverøde klimatosser! Der er så mange grunde til, at DR ikke kan tvangsopkræve penge fra folk, der ikke ønsker deres "nyheder" og "drejninger" af virkeligheden i samfundet og de millionlønninger som flere i DR toppen sørger for at skrabe til sig, er jo grotesk latterlige. Fandeme, om jeg vil betale til deres høje løn, deres X-Factor lort, og for at de kan sløse penge væk på at transportere heste, og hvad ved jeg! DR, er så gennemsyret af råddenskab, men det er fair nok, at du gerne betaler. Men pak dine sammenligninger med vigtige ting - som vi naturligvis alle skal betale til i samfundet - væk, for det er INGEN sammenligning at lave. DR, er ikke vigtigt, nødvendig eller rimeligt. I 2019 har ALLE adgang til mere seriøse og bedre nyheder, og hvad vi ellers har brug for - det skal vi ikke have trukket ned over hovedet at betale til DR, fordi vores politikere mener og godkender det - det vælger jeg, at lade min sunde fornuft og retfærdighedssans vinde!
--
Sidst redigeret 29-08-2019 22:05
#44
Ferrocius
Elitebruger
29-08-2019 23:09

Rapporter til Admin
#43 tldr; Nævn nu de FRIE muligheder du taler om.
--
#45
TottiNo10
Ny på siden
29-08-2019 23:17

Rapporter til Admin
#43 "tldr;Nævn nu de FRIE muligheder du taler om. " -- WHAT? Er du stiv??? Skal jeg sidde at remse alle verdens nyhedsmedier op, hvor du kan finde nyheder dag ud og dag ind? Det kan du da selv gøre - du er jo helt væk, og fatter tilsyneladende ikke en dyt af det, jeg prøver at få ført frem, nemlig at DR ikke er det eneste sted i en højteknologisk tid, hvor vi har adgang til alt den info, som vi har brug for. Det handler jo om, at DR ikke giver os noget, som vi ikke kan finde andre steder. Hvem man så vælger, er jo op til en selv. Forstår du ikke det, eller hvad? Man kan ikke tvinge folk til at skulle betale for DR, der jo i øvrigt er så ræverøde, at det gør ondt. Dig orker jeg simpelthen ikke at debattere mere med, så kan du have en god aften. Nyd dit DR for dig selv!
--
Sidst redigeret 29-08-2019 23:20
#46
Moonglider
Ultrabruger
30-08-2019 08:06

Rapporter til Admin
Se evt. denne video : https://www.youtube.com[...] ;-) Den udsendelse som #43 nævner kan man se lidt om her : https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 30-08-2019 08:09
#47
Novice
Gæst
30-08-2019 08:16

Rapporter til Admin
Alligevel imponerende så mange kriminelle skattesnydere der findes i Danmark. ikke mindst herinde. Det er vedtaget at man skal betale licens. Så brug dog jeres demokratiske ret når i stemmer i stedet for.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#48
MOAAA
Semibruger
30-08-2019 09:03

Rapporter til Admin
#47 Hahahah skattesnyd ligefrem! Du blander tingene sammen, det er ikke skattesnyd ikke at betale licens, jf. der ingen straf er for det. Du kan højest få lov at betale fra dagen det bliver opdaget, ergo har man intet ulovligt gjort. Du kan ikke i et land som Danmark få trumfet noget igennem på demokratisk vis når så mange lever af andres skattebetalinger.
--
#49
Ferrocius
Elitebruger
30-08-2019 09:40

Rapporter til Admin
Nej #45 du skal ikke remse alle op, bare de FRIE som du omtaler.
--
#50
SimonFRB
Maxibruger
30-08-2019 09:51

Rapporter til Admin
"Her er en regnjakke. Det bliver 1000 kr." - "Jamen, jeg skal ikke bruge en regnjakke?" "Det er bare ærgerligt. 1000 kr." - "Jamen, jeg er ikke interesseret i en regnjakke." "Måske ikke, men du har muligheden for at bruge den. 1000 kr." - "Det betaler jeg ikke. Jeg skal ikke bruge den." "Men der er mange ting, du ikke bruger, som vi alle deles om at betale til." - "Ja, det er korrekt, men det betales jo over skatten..." "..." - "..." Få nu den licens over skatten. Det har fandme taget 1000 år.
--
#51
IntermariumHappened
Bruger Aspirant
30-08-2019 09:53

Rapporter til Admin
Vi andre på yde, så DR kan nyde.
--
#52
MOAAA
Semibruger
30-08-2019 09:57

Rapporter til Admin
#50 Så fordi den kommer over skatten kan vi glemme det? Det er jo en horribel beskatning vi har i landet i forvejen, der skal fandme ikke mere på.
--
#53
Novice
Gæst
30-08-2019 10:00

Rapporter til Admin
#48 Du bryder stadig reglerne. Hvad du ser på i din hverdag er ligegyldige, så længe reglerne er som de er. Ved godt det er blevet et religiøst emne for licens snyltere, men sådan er reglerne. Vi andre betaler jo også når dit barn vælter på cykel, når dine forældre skal på plejehjem eller når din onkel har fået kræft i lungerne pga rygning. Hvis du ønsker nogle andre regler i samfundet må du jo bruge din stemme.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#54
Ferrocius
Elitebruger
30-08-2019 10:12

Rapporter til Admin
#53 Det er spot on. Licenssnyltere kan som regel ikke nøjes med bare ikke at betale, de vil gerne hade DR inderligt for noget politikkerne har besluttet skal eksistere og gør alt hvad de kan for at overbevise andre om at der INTET er værd at se, at DR er "ræverøde" (hvad så end det er i dag) og at man ikke burde betale fordi det ikke er rimeligt, når lige præcis DE ikke ser det. Jeg cykler ALDRIG, kører kun bil. Hvorfor skal JEG betale for cykelstierne og de kommunistiske asfaltarbejdere?! Hvor mange af de her "Jeg ser kun Netflix og får mine nyheder via sponsorerede Facebook annoncer"-typer, mon har været på museum indenfor det sidste års tid? Det betaler I også for venner - det er bare ikke en regning for sig selv :)
--
#55
16bamse
Giga Supporter
30-08-2019 10:14

Rapporter til Admin
Altså de er da begyndt at sende det til gældsstyrelsen nu, så man kan ikke længere løbe fra det, jeg har ihvertfald fået det tilsendt, og jeg har indsendt en klage, dog uden nogle effekt :( Jeg gider ikke betale for noget jeg ikke bruger...
--
CPU: R+ 2700x MB: Asus x470 ITX RAM: Corsair LPX 2x8GB GPU: Nvidia 1080Ti HDD/SSD: 2x4 TB & Samsung 830 256 GB Dell XPS 13 9360 & 9370
#56
Rithty
Gæst
30-08-2019 10:24

Rapporter til Admin
#54 Forstår ikke hvordan folk kan acceptere 'DR licens penge, når man tænker på direktør osv får millionhyre for at lave en "tv by" som var langt dyre end den skulle være (private sektor var den ikke gået), Men ingen kvaler, Danmark og skatteborger betaler for lorte tv, genudsendelser (send matador på 25 gang igen plz) overbetalte programmer med ligegyldig indhold. Sorry men det er min holdning. Og den er jeg i min ret til at have.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#57
Karsten Kluk
Gæst
30-08-2019 10:26

Rapporter til Admin
Licens, det er noget vi giver Generaldirektøren. Hun skulle jo nødig mangle noget. Og som flere pointerer, så er DR på ingen måde politisk neutral. Det er muligt de var det, dengang radioprogrammerne kun blev sendt i s/h, men det er så også tilbage til dengang Ingrid var Dronning og ikke gad Lillebror.. Karsten
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#58
Novice
Gæst
30-08-2019 10:32

Rapporter til Admin
#56 Matador er en del af Danmarks historien. Selvfølgelig skal du have din ret til at mene hvad du vil, og jeg er hellere ikke fan af DR og licens, men nu er vores samfund altså indrettet sådan. Der er mange ting som vi andre hellere ikke benytter sig af i samfundet, men betaler for.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#59
ToFFo
Guru
30-08-2019 10:42

Rapporter til Admin
#53 - Jeg synes ikke man skal adlyde hvad som helst, bare fordi "det er reglerne". Danmark ville sikkert ikke eksistere hvis vi bare adlød fordi "sådan er reglerne". Hvis du kun må benytte cykelstien hvis du kører på 1-hjulet cykel, ville du så også bare adlyde det fordi "det er reglerne" eller vil du gøre noget for at få ændret den regel, fordi den er latterlig? Well, måske latterlig for dig hvis du ikke kører på 1-hjulet cykel. Mens fåtallet der faktisk gør, synes det er fantastisk at de ikke bliver overhalet af alle de 2-hjulede fartbøller der fræser forbi hele tiden. DR er et oldnordisk medie, som et fåtal er interesserede i. De sløser pengene væk på pis og lort, og giver fuldstændigt sindssyge lønninger. Hvorfor? Fordi de kan! Synes du det er fedt, at der bliver sløset sådan med de mange penge? Er det i orden fordi "Tjah, sådan er reglerne"? Folk kan godt tænke selv, og de kan godt vælge selv. Men hvis folk fik valget, ville DR ophøre med at eksistere, fordi langt størstedelen af befolkningen ikke vil betale for DR's produkter. De kunne i det mindste fjerne licensbetaling for studerende. Man kan fandme få meget mad for det licens koster, og jeg tror det er et fåtal af studerende der bruger DR's produkter ofte. Det er unge mennesker som selv vil bestemme hvilke serier de vil se, og hvilket musik de vil høre.
--
- Indsæt signatur -
#60
Rolf
Ultra Supporter
30-08-2019 10:53

Rapporter til Admin
#30 man fornemmer tydeligt du ikke ser nyheder :-) Pudsigt så mange gæsteprofiler der pludselig loggede ind på hol.dk Betal jeres licens, snyltere.
--
#61
Rolf
Ultra Supporter
30-08-2019 10:57

Rapporter til Admin
#54 jeg kan love dig for, at de typer finder du aldrig på et museum.
--
#62
SimonFRB
Maxibruger
30-08-2019 11:01

Rapporter til Admin
#50: Vi lever i et demokrati. Så må du overbevise nogle flere om, hvordan du mener vi skal beskatte ting. #53 + 54: Ja, men forskellen er bare, at licens ikke bliver trukket over skatten - endnu. (Desuden er plejehjem ikke betalt over skatten, men du skal være velkommen til at betale for mine forældre...)
--
#63
Novice
Gæst
30-08-2019 11:02

Rapporter til Admin
Nu eksisterer Danmark i sin nuværende forfatning fordi vi har et verdensklasse samfund basseret på demokratiets byggesten, hvor man følger de satte regler. Ikke bare udfra hvad være enkelte borger nu mener om tingene. Hvad er din evidens for kun et fåtal ønsker DR ? Jeg har kun set at et flertal mener (før sparerunde) at DR er for dyrt. Til gengæld har jeg kun hørt en masse begræde sig over at sparetiderne i DR nu for rigtige konsekvenser for de produkter folk bruger.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#64
Wut
Mega Supporter
30-08-2019 11:17

Rapporter til Admin
Licensen er nu lagt over i skatten. Og som enhver idiot kunne have forudsagt, så vil man nu lave det om, så man betaler for licensen alt efter indkomst: https://ekstrabladet.dk[...] Det betyder reelt, at dem, som har MINDST tid til at glo fjernsyn (direktører, håndværksmestre med mange svende, selvstændige som arbejder mange timer, generelt folk der tager overarbejdstimer og ekstravagter, folk med lange uddannelser, eller selvlærte eksperter i f.eks. IT-løsninger eller whatever) skal betale den største del af udgiften for, så dem som har MEST tid til at glo fjernsyn: Folk på nedsat tid, arbejdsløse, pensionister, studerende osv kan sidde og glo fjernsyn så billigt som muligt. Tak lorteregering... tak for det! Det er på høje tid, at man reelt kan melde sig ud af licensen.
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
--
Sidst redigeret 30-08-2019 11:19
#65
MOAAA
Semibruger
30-08-2019 11:42

Rapporter til Admin
#64 Heldigvis bare det sædvanlige lort fra Radikale, SF og Enhedslisten. Den der med at folk der arbejder skal betale mere og mere, så deres vælgere kan få mere. Kan næppe blive aktuelt da de dermed sikkert vil overskride alle mulige EU regler, ligesom med moms fadæsen hvor DR skal betale retur.
--
#66
c63
Maxibruger
30-08-2019 11:44

Rapporter til Admin
Topchefer i DR hiver vel en 6 mil ind tilsammen om året? TV 2 og andre medier lønner deres chefer højere. Man kunne argumentere for at det er risikabelt at spare på lønning i en vigtig administrativ position - kunne koste langt mere på sigt at ansætte en der ikke kan sit håndværk. I 2018 besluttede regeringen og DF at licens skal gå over skat - træder i kraft 2021.
--
#67
ToFFo
Guru
30-08-2019 12:23

Rapporter til Admin
#66 - Direktøren alene fik 3,6 millioner i 2016. Tænker den er et stykke over 4 mil i år. Plus hun også får en god bonus. Selvom det kun blev til små 225.000kr i bonus i 2014. Det er jo ligegyldigt lidt. Plus licensbetalerne jo hjertens gerne betaler hendes bonus. Der skal meget mere end sølle 6 mil til at dække deres løn i toppen. Og ja, direktøren tjener langt mere end folk i tilsvarende stillinger i nabolandende.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 30-08-2019 12:24
#68
zulink
Ultrabruger
30-08-2019 12:31

Rapporter til Admin
#66 vi kunne også bare ansætte nogle svenskere og få nogle der er lige så gode til endnu lavere løn, ifølge den artikel jeg så da DR sidst ansatte en svensker til lederstilling.
--
#69
Wut
Mega Supporter
30-08-2019 12:34

Rapporter til Admin
Jeg skal ikke forsøge at retfærdiggøre de meget høje lønninger, der er i DR, men jeg synes alligevel, man skal huske på, at DR er en organisation med mange tusind ansatte. Hvis man er direktør med ansvar for hele biksen, så skal man vel sammenligne lønnen med, hvad en direktør for en privat virksomhed med X tusind ansatte får. Det er vel ikke helt utænkeligt, at den ligger over 4 mio i året. På den ene side synes jeg direktørlønningen generelt at stukket totalt af, omvendt så ønsker jeg ikke et DR, som insisterer på at finde en direktør til væsentligt lavere løn end markedsprisen. Det kan der ikke komme noget godt ud af.
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
#70
ToFFo
Guru
30-08-2019 12:41

Rapporter til Admin
#69 - Den er svær for jeg synes ikke rigtig man kan sammenligne DR med andre private virksomheder. Direktører i private virksomheder er, til dels, lønnet efter hvor meget overskud virksomheden genererer. De direktører der er i private virksomheder har en helt anden vinkel på det, når deres løn afhænger af overskuddet.
--
- Indsæt signatur -
#71
madsbendix
Elitebruger
30-08-2019 12:46

Rapporter til Admin
Du skal ikke tilmelde dig licens, det er noget lort. Kan godt være man bruger det, men DR er ikke en organisation man skal støtte da de er alt for farvede rent politisk ift. de er støttet af staten og derved ikke en privat virksomhed.
--
https://battlelog.co[...]
#72
Anonym
Gæst
12-08-2020 06:53

Rapporter til Admin
#9 Som det første, vil jeg nævne at hverken USA eller Rusland hører med under begrebet 3dje verdens lande. Som det andet, prøv at tænke over hvordan kan ‘uafhængig’ medie, få staten til at gøre der her til en del af skat? Hvordan kan uafhængig medie firma gøre noget som helst til en ‘lovpligt’? lad være med at være så naiv.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#73
thomsen48
Super Supporter
12-08-2020 09:07

Rapporter til Admin
Det dummeste ved licens, er da at den ikke bliver betalt over skatten. Så det er da den bedste beslutning de har lavet i lang tid. Selvfølgelig skal det da betales over skatten, ligesom alt andet vi er fælles om i Danmark. Det har jo så også vist sig, at det bliver meget billigere på den måde, når alle hjælper til. Jeg håber bare at det bliver nemmere for politikkere at prioritere midlerne, så budgettet til DR stilles op imod sundhedsektoren osv.. Og hvis så lønningerne kommer til at reflektere niveauet i det kommunale/regionale, så bliver det helt perfekt. Hvis man ikke betaler licens, så svarer det til at man ikke vil betale sin vægtafgift/grøn ejerafgift når man ejer en bil. Bortset fra at der er konsekvenser ved ikke at betale den afgift, modsat licens.
--
i7-8700k @ 5Ghz, H115i | ASUS 1080ti Strix | Corsair 32GB 3200MHz | Samsung 960 Pro + 2 x 850 Pro | Asus 27" G-Sync PG278Q
#74
bornholmeren92
Ultrabruger
12-08-2020 09:20

Rapporter til Admin
Hvis du ikke har fået indbetalingskort, så gør du ikke mere ved den sag. Hvis du derimod er blevet tvangstilmeldt, melder du det fra lige så snart du kan, så skal du kun betale for de dage du har været meldt ind.
--
i5-4690K ~ 4.2 GHz | GA-Z97P-D3 | 16 GB DDR3 ~ 1866 MHz | Sapphire RX 570 Pulse 8GB | Kingston A400 240GB & 850 EVO 500GB | WD Green 1 TB | AOC C24G1
#77
rasmuds
Super Supporter
12-08-2020 11:59

Rapporter til Admin
jaja lad os andre betale for at du kan se tv og høre radio, hvilken moral
--
seasonic x-760- asus rog strix x 470-f-ryzen 2600-vega 64gskill 3200mm mhz rgb-samsung evo 970 500gb
#78
ToFFo
Guru
12-08-2020 12:14

Rapporter til Admin
#77 - Mange af os gør ingen af delene. Men ja, lad os betale for at du også kan :)
--
- Indsæt signatur -
#79
rasmuds
Super Supporter
12-08-2020 12:23

Rapporter til Admin
#78 du sidder og bruger internet nu :-) men nwm i made my point.
--
seasonic x-760- asus rog strix x 470-f-ryzen 2600-vega 64gskill 3200mm mhz rgb-samsung evo 970 500gb
#80
ToFFo
Guru
12-08-2020 12:26

Rapporter til Admin
#79 - Nu nævnte du også kun TV og radio. Begge medier som færre og færre bruger derhjemme. At man skal betale licens for at have en internet forbindelse er ligeså tåbeligt, som at skulle betale licens, selvom man ikke har et TV signal. Men vi bliver aldrig enige på det punkt. Det er en diskussion der har været oppe at vende mange, mange gange herinde. Det er et spørgsmål om moral, så man kan ikke rigtig blive "enige" som sådan :)
--
- Indsæt signatur -
#81
mig
Gæst
12-08-2020 12:36

Rapporter til Admin
#79 LOL fordi internet = DR. Du har ikke make a point en skid.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#82
ManMadeParadise
Ny på siden
12-08-2020 14:54

Rapporter til Admin
Jeg ønsker ikke at betale licens, da jeg føler DR modarbejder min politiske holdning. Men #77, du er velkommen til at betale til det. Jeg ville bare ikke tvinges :-(
--
#83
jespert
Guru
12-08-2020 15:29

Rapporter til Admin
Lækkert det snart bliver trukket over skatten så alle skal betale. Det er kun fair.
--
#84
Defterdar
Junior Supporter
12-08-2020 16:31

Rapporter til Admin
#77 radio er ikke licenspligtigt og har ikke været det siden 2013 eller 2014...
--
ASUS STRIX 1080TI | i7-8700K | 16GB 3200MHz | ASUS STRIX Z370-F | Samsung EVO 960 250GB | Corsair K70RGB | 2x ASUS VS248HR 1x ASUS PG279Q
#85
rasmuds
Super Supporter
12-08-2020 16:32

Rapporter til Admin
#83 enig, jeg betaler velvidende systemet er hul i hovedet og dyb uretfærdigt . Så må man jo syntes jeg er en idiot hvis man vil
--
seasonic x-760- asus rog strix x 470-f-ryzen 2600-vega 64gskill 3200mm mhz rgb-samsung evo 970 500gb
#86
Gæsten
Gæst
12-08-2020 16:37

Rapporter til Admin
Jeg er lidt irriteret over det nu skal til at være over skatten, da man så ikke kan slippe. Sæt deres budget ned til 100kr om måneden per borger, hvis Netflix kan, så kan de også. Jeg forstår ikke folk får så ondt i røven af at nogle af os ikke betaler, jeg har ikke TV signal, og deres wannaby streaming service er af så ringe kvalitet at jeg ville forlange mine penge tilbage hvis det var et "almindeligt" privat firma. Har jer der har betalt forresten huske at ansøge om at få 25% af jeres license tilbage pga fejlopkrævning af moms?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#87
7430
Mega Nørd
12-08-2020 16:43

Rapporter til Admin
nægter tro nogle ikke har tlfer med net, tv computere bil radio etc. om man så nægter betale af andre grunde må være op til dem, passer mig fint det ryger over skatten så alle betaler slut.
--
jep jep
#88
Homosapien
Supporter
12-08-2020 17:17

Rapporter til Admin
#83 Ih ja, super fair man skal tvinges til at betale for offentlige medietjenester man ikke bruger. Kan vi ikke også lige overføre betalingsserviceaftalen på min bilforsikring til dig også? Det er kun fair! Omlæg hele DR til brugerbetaling, så de der vil benytte deres tjenester kan få lov at betale for det. Skulle blive spændende at se, hvor længe det holdte.
--
Mumble server - sapien.dk:64738
#89
MalloDK
Junior Supporter
12-08-2020 17:58

Rapporter til Admin
Licens er en gammel vittighed efterhånden.. Man betaler i forvejen for en TV Pakke der dækker over rettigheder, vedligehold, og videre udvikling. At man så skal BETALE for at Betale for at få lov at se tv, det er mig fandeme en gåde.. Det er simpelthen for latterligt at vi skal tvinges til at sponsorere den 32.sæson af xFactor, feat. En eller anden ligegyldig kendt dansker, og 400 sæsoner af Vild med dans, for gud forbyde at vi ikke kan se Hella Joof involveret i latin dans kl 8 om aftenen...
--
Carpe Diem.
#90
ToFFo
Guru
12-08-2020 18:15

Rapporter til Admin
#89 - Hey, glem ikke at du sandsynligvis aldrig havde hørt de lyriske mesterværker fra Tessa, hvis det ikke var for DR's fuldstændig skamløse promovering af den helt fantastiske sangerinde. Se et par eksempler fra hendes uundværlige tekster her: https://genius.com[...] Og https://genius.com[...] (læg lige mærke til der kun bliver sagt bitch 8 gange her) Hun er faktisk så god, at hun, udover at blive spillet på repeat i radioen, har fået sin egen dokumentarserie fra DR. Som ellers er et statsfinansieret medie, der ikke må lave reklamer. Promovering er jo ikke reklame. Bonusinfo. Der er altså kun 13 sæsoner af X-factor, fordelt over 173 afsnit. Plus det koster kun 2 millioner kroner i gennemsnit pr. afsnit. Altså, det er jo ikke DR der laver programmet, det er der et andet firma der gør. DR køber bare programmet af det selskab. Simon Cowell skal jo også have en bid af kagen. Gud forbyde at der måtte blive lavet noget originalt. Der er råd til meget meget mere når alle tvinges til at betale over skatten. Direktøren skal jo også kunne flyve helikopter på arbejde. Hun skal sgu da ikke spises af med at tage en taxa.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 12-08-2020 18:20
#91
vest-aalb-dk
Mega Nørd
12-08-2020 18:20

Rapporter til Admin
DR skal jo have dollars så næste sæson af Borgen kan produceres, med henblik på slet skjult negativ propaganda rettet imod Nye Borgerlige og Vermund i særdeleshed, mon vicky berlin skal spille hende? Nikolai Bro skal sikkert spille en pendant til Paludan. Bestillingsarbejde op til valget, betalt af os alle igennem skatten <3
--
!AMD HAS RYZEN
#92
Gæsten
Gæst
12-08-2020 18:25

Rapporter til Admin
blir sku helt ked af at se så mange snakke FOR licens og at andre BARE skal betale.. hold nu kæft nogle bolcher i er.. lev jeres eget liv og lad andre folk være.. det der med at presse hinanden til at leve ens og gøre det samme er så flovt... hjernevasken fra medierne virker! taberagtigt!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#93
Wonza
Mega Nørd
13-08-2020 08:33

Rapporter til Admin
#92 synes også det er en skam. I en anden tråd ser man folk være sure over, at Stofa tvinger folk til at betale for en af deres servicer, men når man bliver tvunget til at betale til middelmådigt TV fyldt med genudsendelser og uinteressant skrammel (er jo en smagssag), så bliver jeg da også ærgerlig. Men det er vel som man ser på det :)
--
Har du brug for et kram? Kom og få et kram.
#94
Peter.
Gigabruger
13-08-2020 09:01

Rapporter til Admin
Synes det er fint nok det bliver betalt over skatten fremover. Så dog gerne DR blev barberet ned i størelse, der behøver altså ikke være så mange tv/radio kanaler, de burde fokusere på public service, ikke at være et alternativ til kommercielle ting som TV2/3/etc. Behold en landsdækkende radio kanal, og P4 for de lokale stationer, skrot resten, der findes kommercielle alternativer, streams, etc hvis man har forskellig musik smag, det behøver de ikke ordne for licens penge. Skrot de dyre programmer som xfactor o.lign, gå tilbage til at være en landsdækkende TV kanal, der fokusere på de klassiske public service ting, som nyhedsformidling fra DK/verden, danske/udenlandske dokumentar programmer, dækning af diverse kulturelle ting i DK, dansk kunst etc. De burde ikke fokusere på film (specielt udenlandske) om aftenen, det findes der mange alternativer til, f.eks diverse streaming tjenester, eller andre kommercielle tv kanaler. Det er ok med nogle underholdnings programmer, de selv producere, men det skal ikke være noget crazy som xfactor, der koster kassen.
--
Sidst redigeret 13-08-2020 09:03
#95
jespert
Guru
13-08-2020 09:02

Rapporter til Admin
#88 Tænker ikke jeg skal betale dine regninger. Det er ikke fordi jeg nyder at betale licens, og synes det burde afskaffes. Det der dog pisser mig af er, at det er noget der er indført for ALLE skal betale. Så er det latterligt man bare kan melde det af. Min samvittighed gør desværre at jeg følger de gældende regler. Derfor synes jeg det er rigtig fint at det fremover snart bliver trukket over skatten så det er ens for alle. #92 Du misforstår. Ikke mange snakker FOR licens, men mange synes det er latterligt man bare kan afmelde sig noget der samfundsmæssigt er bestemt, at vi skal betale. Altså indirekte en skat. Man kan så diskutere hvem der er samfundets taber hvis man bare selv vælger hvilke regler man vil overholde. #94 Helt enig.
--
Sidst redigeret 13-08-2020 09:03
#96
Wonza
Mega Nørd
13-08-2020 09:11

Rapporter til Admin
Stemmer for #94 bliver ny DR-chef.
--
Har du brug for et kram? Kom og få et kram.
#97
Revenant
Gæst
20-09-2021 20:13

Rapporter til Admin
Jeg har da ikke betalt licens, og det eneste der er sket er en note i e-Boks om, de regler der er for licens, og det er det. Ingen regning, aldrig noget besøg. Tror sku der er mange der forsøger og skræmme, kender da 4 andre som heller ikke gør, de for den selvvanlige notits årligt, ignorer den, Se Gintberg om DR, de har 2-3 licens biler i Danmark.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#98
TottiNo10
Gigabruger
20-09-2021 20:22

Rapporter til Admin
Jeg betaler i forvejen kassen for TV-Pakke, Streaming-tjenester, Internet, Strøm, Computer, Telefon osv, der gør, at jeg har "muligheden for at tilgå DRs lort". Så "Nej tak" til at tvinges til at betale for noget, bare fordi jeg har muligheden for at at benytte det - DR har INGEN rettigheder i de ting, jeg lige har nævnt, og jeg ønsker ikke at bruge eller benytte noget af deres. Skulle der være en landskamp en sjælden gang på deres kanaler, så ser jeg den uden skrupler, fordi jeg allerede har betalt rigeligt for de tidligere nævnte ting. Det er betalt i min verden! Ville nogle af jer acceptere, at købmanden i døren, sagde til jer: "For at komme ind at handle, skal du købe en kasse øl, fordi du har muligheden for at købe den, nu du er herinde"? Nej vel! Og så længe DR er så latterligt farvet politisk, så har de INGEN forsvar eller gyldigt argument for at modtage så meget som en krone fra mennesker, der ikke ønsker at betale til deres lort frivilligt! Jeg kan forstå formålet med det for mange år siden, men i 2021, kan det ikke være rigtigt, at vi skal tvinges til at betale til en organisation, der skulle forestille sig at være "upartisk". Der er rigeligt med steder, hvor man kan få sine nyheder og andet - vi mangler ikke ligefrem valgmuligheder, så hvad skal vi med DR? Behovet er der simpelthen ikke. Dette ville man også få at se, hvis det blev gjort brugerbetalt - så ville de lide samme skæbne som radio Loud!
--
Ryzen 5 3600/4.15GHz|B450-A PRO MAX|16GB LPX 3600MHz/CL16|ASUS GTX 1060 6GB|250GB NVMe|240GB Cruical BX500 SSD|Corsair TX550M|Arctic Freezer 34 DUO|
--
Sidst redigeret 20-09-2021 20:25
#99
MFPedersen
Ultrabruger
20-09-2021 20:56

Rapporter til Admin
#97 m Du ved godt at du allerede betaler en del af licensen over skatten, og har gjort det siden 2019. Fra 2022 betales licens fuldt over skatten.
--
3700X - Gigabyte X570 I - Dark Rock Pro 4 - Intel 660P M.2 1TB - Vengeance LPX 3600 C18 - 5700 XT Red Devil - SF750 Platinum - Define Nano S - XG32VQR
#100
Comicsdk
Monster Supporter
20-09-2021 21:03

Rapporter til Admin
99 Medielicens og mediestøtte dækker jo meget andet end Danmarks Radio. Det er lokalradioer, trykte og digitale nyhedsmedier, filmproduktion og så videre. Selv et sladderblad som EB har fingrene i skattekisten, men det forarger tilsyneladende ikke folk i så høj grad. Kulturministeriets hjemmeside er en skattekiste af information, hvis man vil vide hvor pengene bliver af. edit. undskyld. Jeg kan se a jeg er med til at nekrof*cke en tråd der døde sidste år.
--
Sidst redigeret 20-09-2021 21:08

Opret svar til indlægget: Licens spørgsmål

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning