Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

USA rejse - Inspiration til hvad jeg kan købe

Af Semi Supporter SilenceDK | 26-01-2019 10:28 | 1176 visninger | 13 svar, hop til seneste
Hej alle, Jeg skal til USA om et par uger, da jeg fik et par billige billetter til New York, lidt dumt da jeg ikke lige tjekkede temperaturen. Derfor vil jeg gerne indkøbe varer der kan off-sætte prisen på turen :) Har i nogle gode idéer til hvad jeg kan købe af hardware, computer relaterede varer, gadgets mv.? Besparelsen ift. EU skal helst være så stor at man ikke tænker på de 1 års reklamationsret man går glip af. Tøj har ingen interesse.
--
#1
ToFFo
Guru
26-01-2019 10:37

Rapporter til Admin
iPads, iPhones og Google Home enheder er virkelig lette at sælge. Men husk på du kun må have værdier for 3.250kr med retur pr. person, når du rejser med fly/skib. Det er svært at snakke sig udenom hvis man bliver taget i tolden. Det er let for tolderne at se, om den iPad eller iPhone du har med hjem i ubrudt emballage er noget du har haft med hjemmefra, eller har købt derovre. Eftersom IMEI/Serienummer registreres på din købskvittering, og alle er på nettet i dag, kan de sagtens forlange, at du viser en kvittering hvor serienummer fremgår og matcher de medbragte produkter. Hvis du bliver snuppet og har varer med for over 3.250kr får du en bøde. Som regel er bøden to gange det beløb, du skulle have betalt i told og afgifter. Ud over bøden skal du betale tolden og afgifterne. Det er meget lettere med tøj. Det er nærmest umuligt for tolderne at se om det tøj du har købt er noget du har købt derovre eller herhjemme, hvis du smider kvitteringerne væk og tager mærkerne af. Men tag lige billeder af kvitteringerne inden du smider dem ud, og upload dem til Google Drive eller lignende. Hvis du får brug for din forsikring skal du gemme kvitteringerne. Der er et småligt land, det står med brede afgifter :D
--
- Indsæt signatur -
#2
SilenceDK
Semi Supporter
26-01-2019 10:42

Rapporter til Admin
Vi er 4 personer der skal afsted, så jeg har alligevel en sum penge jeg kan medtage for. Konen og børnene har ikke noget ;) Er Ipad ikke svære at tjene noget på, når der fra USA?
--
#3
myR_
Supporter Aspirant
26-01-2019 10:47

Rapporter til Admin
Har du husket at søge om ESTA?
--
#4
SilenceDK
Semi Supporter
26-01-2019 10:48

Rapporter til Admin
#3 Jeps, alt det er klaret :)
--
#5
ToFFo
Guru
26-01-2019 13:22

Rapporter til Admin
#2 - Du skal jo bare købe ting, som folk vil købe af dig. Apple produkter er altid lette at komme af med, men du skal vurdere om den potentielle fortjeneste er risikoen værd.
--
- Indsæt signatur -
#6
Jacob [5260 Od.S]
Nørd Aspirant
26-01-2019 16:39

Rapporter til Admin
Det er svært at sige noget om hvad du kan købe, da markedet jo skal undersøges for hvad der er billigst. Min første hardware indskydelse var SSD'er. Men en samsung 1TB 970 M2 koster 1882 kr på edbpriser og 1626 kr på newegg, så det kan ikke betale sig. Store harddiske har også kun et par hundrede i besparelse - Seagate 4 TB disk for 600 kr på Newegg og 790 kr på edbpriser. Personligt ville min første indskydelse være tøj eller sko, men det udelukker du jo. Man kan altså købe noget overthere, som der ikke er mulighed for herhjemme. Dog er jeg uenig med ToFFo om hvor let det er at "smugle" ind i landet. Det er dig der står med bevisbyrden og hvis du har 5 hættetrøjer og 10 par sko, som ser relativt nye ud, så er det sgu svært at bortforklare. Særligt når konen samtidig kun har 2 par sko med :-) Jeg tror du får mere ud af at kende prisniveauet herhjemme og se om der er noget billigt der dukker op. Hvis du køber noget med et halvspist æble på, så tror jeg ikke det går galt. Hvis vi er realistiske, hvad forventer du at kunne tjene for 13000 kr indkøb?
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#7
ToFFo
Guru
26-01-2019 17:02

Rapporter til Admin
#6 - Det er klart at mængde spiller en rolle. Men det ER sværere at bortforklare elektronik køb end tøj og sko. Jeg ved ikke med dig, men jeg gemmer ikke kvitteringen når jeg køber nye bukser eller sko. Jeg gemmer derimod kvitteringen, når jeg køber dyrt elektronik. Især når det bærer et serienummer, som også bliver skrevet på kvitteringen. Det forestiller jeg mig også du gør, i en eller anden form. Herhjemme køber man langt oftere hardware på nettet end tøj. Man behøver ikke tage ned i butikken for at se om en iPhone passer i størrelsen. Det sandsynliggør at man har en digital kopi af kvitteringen, med serienummer og/eller IMEI nummer påført kvitteringen, som er unik for præcis den vare du har. Det er lettere at skaffe sig af med beviserne ved tøj, ved blot at klippe mærket af, og måske endda at have det på en dag eller to. Det gør det meget svært for tolderne at bevise det er noget du har købt derovre. Men ved elektronik man har medbragt med henblik på videresalg, så går man meget op i varens stand, emballage og hvorvidt kvittering haves med serienummeret på. Det er svært at bortforklare en iPad i forseglet emballage, eller perfekt stand, med perfekt emballage, med et modelnavn som svarer til den model der sælges på det amerikanske marked fremfor et nordisk modelnavn. Men det er sgu ikke så svært at bortforklare et par Levis jeans og en Ralph Lauren skjorte man har på gennem tolden :P Med alt det sagt er det jo kun HVIS man bliver taget i tolden det er et problem. Jeg har vel været afsted 5-6 gange efterhånden og jeg er aldrig blevet taget i tolden. Jeg har dog kun haft en stor kuffert med til alle mine indkøb 1 gang. Resten af tiden har jeg kun håndbagage med, og det ser nok mindre mistænkeligt ud, når man går forbi den store tonede glasrude, hvor de sidder og skuler efter mistænksomme individer :D
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 26-01-2019 17:06
#8
kb-
Nørd
26-01-2019 17:32

Rapporter til Admin
Vintage legetøj der aldrig udkom i Europa. F.eks. Kenner Star Wars fra halvfjerdserne, men det kræver nok man er lidt inde i hvad man har med at gøre, og fortjenesterne er vel også små i så globalt et samfund vi har i dag. Det skulke have været Kangol hatte sidst i halvfemserne, eller Raiders/Redskins/Vikings bukser i starten af halvfemserne.
--
.
#9
[email protected]
Bruger Aspirant
27-01-2019 04:38

Rapporter til Admin
Hej god tur derover :) Måske en. Mobil fra Google ? Google Pixel 3 64 GB.
--
#10
NiceRag
Elite Supporter
27-01-2019 05:16

Rapporter til Admin
tag meget lidt tøj med køb tøj derovre det ville jeg nok ha gjort der er en del tøjmærker som ikk forhandles i lille danmark
--
#11
jensjens
Gæst
27-01-2019 08:09

Rapporter til Admin
De gange jeg har været i NYC har jeg ikke synes der var noget at spare. Bevares, en 500-800 på en iPhone, men prisen herfor er så et år mindre i reklamationsret. Tøj, er til gengæld latterligt billigt. C21, American Eagle o.l. Sko kan du som regel også spare på, hvis du tager væk fra Manhattan. F.ex. er Queens Center ca. 20% under prisen på samme butikker i Manhattan (selvfølgelig ikke Gucci osv. men "normalt" tøj er. Tag et smut ned at 125th om dagen, der er kultur i massevis, og du kan sikkert rage nogle mere spændende ting med dig hjem, end en røvsyg iPhone. God tur :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
Khougaard
Bruger Aspirant
27-01-2019 08:21

Rapporter til Admin
Hej Har været derover et par gange for noget tiden siden, hvor jeg selv undersøgte ligende scenarie. Regner ikke med at toldreglerne har ændret sig, så tænker du skal være opmærksom på at beløbet du kan indføre er Per person, hvilket betyder du IKKE kan indføre en vare der f. eks så koster 4500,- uden risiko for at blive taget.
--
#13
Jacob [5260 Od.S]
Nørd Aspirant
27-01-2019 09:18

Rapporter til Admin
#7 Det underordnet om du destruerer beviserne. Det er dig der skal bevise at du har købt tingene i Danmark. Hvilket ikke er svært, da de fleste handler foregår med betalingskort. Kan du ikke fremvise en betaling for de 10 par sko du har i tasken (som jo ser helt splinternye ud), så tror jeg tolderne er ligeglade med din forklaring om at du har platfødder og skal skifte sko 4 gangen om dagen pga din fodsvamp. Nu kan man jo sige, at det nok ikke bliver et problem i #0's tilfælde, da han har 13000 kr at købe for. Om man vil binde så mange penge i et projekt som har lavt afkast, det er en anden snak. Personligt gemmer jeg alle mine kvitteringer på ting, hvor det er muligt jeg måske vil gøre brug af reklamationsretten. I sommers fik jeg refunderet købssummen på et par sko, som jeg havde gået med et par måneder pga sålens limning til selve skoen var begyndt at gå fra. Der gælder de samme regler for tøj og sko, som for elektronik, så det er dumt ikke at gøre. #12 Det er rigtigt og det glemte jeg at skrive. Værdien på enkeltkøb må ikke overstige 3250 kr - hvilket også kan være vigtigt ved elektronikkøb.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.

Opret svar til indlægget: USA rejse - Inspiration til hvad jeg kan købe

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning