Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

PC - Hvad koster det i strøm, kan det blive billig...

Af Maxibruger SSJ | 18-04-2015 10:23 | 5031 visninger | 29 svar, hop til seneste
Hey. Kæresten og jeg er begyndt at sidde lidt stramt i det økonomisk, derfor kom jeg til at tænke på hvad det egentlig kostede at have mine 2 computere tændt - stortset 24/7 ? Jeg har en 4x4 GHz i7 med vandkøling (overclocket), gtx 680, 16gb ram - som stationær. Så har jeg en Asus 750JX gaming laptop. Er der nogen der har forstand på hvad sådan noget kunne koste i strøm? Her tænker jeg på en computer med vandkøling, overclocket osv - tændt 24/7. Min laptop er stortset også tændt hele tiden.
--
#1
Ranger84
Elitebruger
18-04-2015 10:27

Rapporter til Admin
og strømforsygning (PSU) ? :-P
--
#2
Mr. WoLF
Guru
18-04-2015 10:40

Rapporter til Admin
Det kan svinge rigtig meget alt efter hvordan strømstyrring står, idle tid, load tid og hvad system laver. Du kan se max. W for din cpu og gfx så har du en ca. ide´ om hvad system kan bruge under load. Et hurtig ca. tal kunne være pc bruger ca. 80+w og laptop ca. 30w idle og det er ikke så galt, men de lidt ældre gfx er der nogle af dem der bruger en god del strøm idle så det skal ses efter før du laver det store regnestykke. Cpu og gfx oc kan også få strømforbrug en god del over hvad det normalt ville have været. Jeg har prøvet at gå fra at bruge ca. 500w hele dagen og helt ned til omkring 200w men det er de faste afgifter på strøm som koster, mere forbrug koster også men ikke i samme stil fast afgift.
--
Mvh. Mr. WoLF
#3
Kasperkk
Giga Nørd
18-04-2015 10:41

Rapporter til Admin
Hvis vi siger den stationære har et gennemsnitligt forbrugt på 300 watt i timen bliver det til 7,2kwH i døgnet og 2628 kWH om året på den konto, ca 6000kr om året afhænig af hvad du betaler for strømmen. Helt ærligt så tror jeg faktisk dit forbrug på computeren kan risikere at være højere. I dette regnestykke er din laptop ikke talt med, aner ikke hvad de bruger. Som du kan se er det over 500kr om måneder til dine computere i strøm. Faktisk så bruger din computer alene det halve af min families forbrug og vi er 2 voksne og 2 børn Så det er dumt ikke at slukke den
--
HO, HO, FUCKING HO!
#4
Tepose
Monsterbruger
18-04-2015 11:00

Rapporter til Admin
Hvad er pointen i at have 2 computere tændt døgnet rundt?
--
I put on my robe and wizard hat
#5
Mr. WoLF
Guru
18-04-2015 11:19

Rapporter til Admin
Med ssd og password slået fra ved start fra sleep så kan man have system til at lukke ned efter meget kort tid uden brug og starte og være klar til brug på meget få sek. Brug tablet til internet og hold de store systemer slukket når der ikke er brug for det. Skift lys i bolig til led. Hvilke tv har i og hvor meget tid er de on? Hvad med bolig for det er normalt en af de tunge pengesluger, bor i billigt nok?
--
Mvh. Mr. WoLF
#6
ToFFo
Guru
18-04-2015 16:49

Rapporter til Admin
Her er lidt til at sammenligne med, hvis du ikke lige har en strømmåler. http://www.overclock3d.net[...] Folk tror altid de skal bruge en KÆMPE strømforsyning til bare gennemsnitlige maskiner. Jeg havde engang en 1200W til et gennemsnitligt i5 setup. Total overkill. Men altid godt med headroom. Selvom det var 4 gange mere end jeg kunne trække xD
--
Nu uden signatur :O
#7
ToFFo
Guru
18-04-2015 16:56

Rapporter til Admin
Sparetips. Jeg vil tro din stationær vil trække 400w ved FULD SMADDER på alt hardware. Altså fuld smadder som i programmer lavet til at stresse. Ikke spil osv. Bærbaren æder vel omkring 100w ved full retard. Så worst case KAN du æde 500W i timen. Det bliver sgu til mange penge. Husk at slukke for lyset når du er færdig med at skide. Jeg har længe brugt LED strips til belysning så mine øjne ikke bliver brændt i stykker af skærmens varme glød. Det kan godt give lys nok til værelset hvor computeren står. Hvis du virkelig VIRKELIG vil spare, så lev af rugbrødsmadder. Det kræver ikke komfur og ovn. Brug vaskemaskinen mindre og tør tøjet udenfor. Hvis du da har den slags fine maskiner. Fuck tørretumbler. Det koster en formue det lort. Du kan godt have den samme tshirt på 2 dage. Det er der forhåbentlig ingen der driller dig med. Lad computeren gå i standby når du ved du skal være væk. Den kommer ud af standby ligeså hurtigt som din skærm gør. Skuk evt. for skærmen når du er væk. Den bruger også strøm i standby. Alle watt tæller når du skal spare. Har du en stor fryser? Har du 2 frysere? Har du brug for at opbevare så meget i fryseren? Få tømt ud. Du behøver ikke have en hel svinefarm i din fryser. Luk for kummefryseren. Du får sikkert aldrig spist alt det mad du opbevarer alligevel. Havde en kammerat der var total food hoarder. Hver gang der var tilbud på hakket oksekød, blev der købt stort ind. Han havde 2 kummefrysere i kælderen fyldt med portions inddelt kød. Som daterede år tilbage. Så er de sparede penge jo spildt på elregningen bare for at holde kødet kølet af. Der var lidt forslag. Nåja og LED pærer. Men de koster jo også penge. DU skal huske at se på, hvad en sparepære koster, i forhold til hvor meget du sparer i W og hvor meget den er tændt. Hvis en sparepære koster 30kr mere og kun er tændt få timer om året, går der fandme lang tid før pengene er hentet hjem. TÆNK FREMAD!
--
Nu uden signatur :O
#8
kb-
Ultra Supporter
18-04-2015 17:30

Rapporter til Admin
Vi bruger ~800 i strøm om måneden for stationær + 2 bærbare med blandet forbrug, opvaskemaskine, vaskemaskine, ekstra fryser osv osv, vi kunne sikkert godt spare ~300 kr om måneden ved at optimere en del, men er det det virkelig værd? Det koster det også hvis vi bestiller mad udefra en enkelt dag. Er det ikke bedre at fokusere på hvordan man eventuelt tjener 300 mere om måneden så? Jeg vil også hellere spare f.eks. fastfood væk da det virkelig er skodkvalitet 99/100 gange imo. Jeg har dog skiftet alle pærer til LED, og jeg slukker for det meste min stationære pc når jeg forlader huset. Hvorfor har du en bærbar gaming pc når du har stationær, fordi I begge gamer? Hvad bruger du din stationære til, og er du sikker på der er den store grund til den er overclocket? Personligt ville jeg føle de 300 kr var langt nemmere sparet et andet sted eller tjent ekstra. 300 kr udbetalt er to timers ekstra arbejde for mig f.eks., det synes jeg er nemmere at forholde sig til end at slukke alting hele tiden, desuden kan man ofte spare på ting som madbudgettet, vi har f.eks. 5000 til mad/husholdning om måneden til to voksne og et barn, jeg tror ikke vi ville mærke nævneværdig forskel ved at skære 300 fra der f.eks.
--
.
#9
PoloDude
Guru
18-04-2015 17:31

Rapporter til Admin
Til sammenligning bruger min PC inkl. skærm 105W når jeg sidder her og surfer rundt. Jeg har også tænkt over ydelse kontra Watt da jeg lavede maskinen. Også fordi højt forbrug tit medfører højere støjniveau fra kølebehovet. Og enig i at du bør fjerne dit OC. Det koster en del extra.
--
i5-4690K, 8GB ram, R9_280.
#10
Contradel
Nørd
18-04-2015 18:05

Rapporter til Admin
http://i.imgur.com[...] Dernæst ville jeg lave et budget, og se hvor jeg kunne spare. Det er dumt at prøve optimere på nogle steder i ens økonomi, hvor der måske slet ikke er problemer. Som andre også siger, hvad med fast food, spontan køb (elektronik, spil?!), tøj, biografture, byture, benzin... måske kan i spare penge på ny samlet forsikring, ny mobil eller internet/TV abbo. Handle lidt mere struktureret dagligvarer ind. Idk.
--
I am a signature virus, please copy me to your own sig to help me spread.
#11
Shase
Monsterbruger
18-04-2015 22:03

Rapporter til Admin
Et forsigtigt gæt er ca. 15-20 kr. om dagen plus/minus 5kr. Hvis du spiller rigtig meget på dem begge er det nok et par kr. mere. Antager i bruger ca. 300W i snit hele døgnet. Så ca. 500-600kr pr. måned. Men det er rent gætværk. For mere præcise tal skal der mere præcise oplysninger til. Fx. hvor meget spil/idle tid der er osv. Hvis I sidder stramt i det, så kunne et skift af den store, til en bærbar, mere end halvere strømforbruget. Tip til det stramme budget: Madplaner. Ingen impulskøb - EVER! Gennemgå faste udgifter: - Noget som kan undværes fx bladabonnement, klasselotteriet mm - Kigge efter billigere internet, forsikring telefon mm. Selv strømprisen kan der spares på. www.elpristavlen.dk[...] Her skal du bare huske at læse det med småt ved introduktionstilbud.
--
Husk at det ikke altid bør komme an på "specs"
#12
PoloDude
Guru
18-04-2015 22:30

Rapporter til Admin
#10 kan jo være at de allerede har optimeret de steder, og nu leder efter flere steder at optimere. Men ja, køb brugt tøj. Aldrig gå i byen. Drop gaver til venner/familie. Drop internet, der er gratis wifi mange steder. Husk at skide når du er på job/skole ;-) gratis lokumsrulle der, og vand til at trække ud koster jo også penge.
--
i5-4690K, 8GB ram, R9_280.
#13
ToFFo
Guru
19-04-2015 01:46

Rapporter til Admin
#12 - Haha ja alle kneb gælder! Ud i regnen, når du skal i bad og byg en vindmølle!
--
Nu uden signatur :O
#14
Mcbutt
Junior Nørd
19-04-2015 02:43

Rapporter til Admin
Lad være med at tappe vand fra hanen, køb/kluns/ stjæl en stor regnvandstønde og monter den på nedløbsrøret.. Selve vandet fra hanen koster ikke en skid, men husk på dummebøden "vandafladningsafgift", hvilket betyder du skal betale en formue ekstra. Tapper du f.eks 10m3 men kun hælder 10 liter i afløbet- ja så skal du sq stadig betale afløb for alle 10m3.. forbandet svineri.
--
MSI Mpower Z97 | i5 4690k | Asus 280x | Kingston Beast 16GB 2400Mhz | Corsair HX750 | Crucial MX100 512GB | FD Define R5 | FD Kelvin S36 | WD 1.5TB
#15
Splint
Mega Supporter
19-04-2015 07:51

Rapporter til Admin
#14: Hvorfor synes du det er noget forbandet svineri? Rent vand er en knap ressource, som vi skal værne om, så man er nødt til at give folk et incitament til at spare på vandet. Hvis det ikke var for afgiften, så ville du næppe overveje at genbruge vandet fra nedløbsrøret.
--
#16
Kasperkk
Giga Nørd
19-04-2015 08:09

Rapporter til Admin
#15 Du læser jo ikke hvad der bliver skrevet. Vandet er næsten gratis, den dyre den er afledningsafgiften og den skal du betale uanset og du bader vandet væk så det ender i kloakken eller du vander dine buske med det. Det er det #14 harcelerer imod. Nogle steder er vand en knap ressource og de steder afspejler det sig også i prisen. Lokalt i Danmark er der så store forskelle at den billigste betaler ca 1/3 for vandet i forhold til dendyreste Men synes du det er rimelig mand skal betale afledning for noget der aldrig kommer i nærheden af en kloak?
--
HO, HO, FUCKING HO!
#17
Splint
Mega Supporter
19-04-2015 08:27

Rapporter til Admin
#16: Jo, jeg læser skam alt hvad der bliver skrevet, men kan ikke se hvilken forskel det gør om vi betaler 1 krone for vandet og 2 kroner i afgift, eller vi bare betaler 3 kroner for vandet og ingen afgifter. Det er åbenbart af administrative årsager blevet besluttet, at en liter forbrugt vand er en liter udledt vand, for hvordan skal man måle det? Det der betyder noget ved fastsættelsen af vandprisen er at folk har et incitament til at spare på vandet, så vi ikke kommer til at stå i samme situation som i mange andre lande, hvor man ikke kan drikke vandet fra hanen, men må købe det på flaske. I øvrigt, drikkevand bør ikke bruges til havevanding, det er det ganske enkelt for værdifuldt til.
--
#18
Peder
Supporter
19-04-2015 12:19

Rapporter til Admin
Nu gamer og belaster du næppe dit system 24/7, du sover og går jo også på arbejde. Et bud vil være st en stationær med skærm æder 250 watt, og så er skærmen slukket meget af tiden (nat og de første dagtimer) så vi er nede på 225 watt. Dertil en bærbar der æder 50 watt, det er 6,6 kw dagligt eller for 5300 årligt. Jeg slukker altid mit udstyr, kan også finde på at slukke router/fiberboks når skal være væk længe, da de æder 15 watt til ingen nytte. Derudover sørg for at slukke lys, tv mv der ikke bruges og skift til led pærer nær pærerne løbende går til. Vask ved 30 grader fremfor 40 og hæng tøj op i stedet for tørretumbler. De ting kan nemt være med til at skære 40% af elregningen sammen.
--
Not working is defined as your PC being reduced to a slab of molten metal and plastic. If thats not the case, be more specific!
#19
Splint
Mega Supporter
19-04-2015 12:24

Rapporter til Admin
Jeg slukker for al strøm når jeg går i seng, bortset fra strøm til køleskab/fryser og mobiloplader, og jeg tænder først igen når jeg kommer fra arbejde. I hverdagene kan jeg på den måde holde mit forbrug nede på ca. 2 kWh, mens jeg i weekender bruger op til 4 kWh.
--
#20
ToFFo
Guru
19-04-2015 14:47

Rapporter til Admin
Prøv på at have en strømforsyning der bliver belastet omkring 20% ved idle, så du får noget ud af 80plus mærket. Og så 50% ved fuld load eller lidt mere. Så er din strømforsyning maksimalt effektiv i dit system ift. 80plus mærket. 80plus mærket er der for at garantere at din strømforsyning er mindst 80% effektiv ved hhv. 20%, 50% og 80% belastning. Så er der jo så basic, bronze, silver, gold og platinum 80plus mærker. Hvor plat selvfølgelig er bedst. Men de koster også derefter.
--
Nu uden signatur :O
#21
Anomynous
Supporter
19-04-2015 17:19

Rapporter til Admin
#20 du glemte 80 plus titaniun ;-)
--
Back in my days the video games were more about the game than the video
#22
Jacob [5260 Od.S]
Mega Supporter
19-04-2015 19:31

Rapporter til Admin
#0 Du kan låne et Sparometer mange steder - bibliotek, elselskab osv. Fandt denne via Google: http://www.gladsaxe.dk[...] ved ikke hvor tæt det er på dig. Der er vist ingen tvivl om at du kan spare mange penge ved at slukke når de ikke bliver brugt. Jeg synes de bud der gives lyder meget realistiske.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#23
Nicorasch
Ny på siden
19-04-2015 22:29

Rapporter til Admin
Hvis du har NRGI som leverandør af EL, så kan du få en app til at se hvor meget strøm du bruger time for time. Min computer bruger ca. 0,20 kWh - min computer (med skærm) koster derfor ca. 31 øre pr. time at holde kørende i forhold til NRGI's priser (http://www.nrginet.dk[...]
--
#24
Carsten Nielsen
Gæst
28-04-2022 18:02

Rapporter til Admin
Bruger en ssd laptop i tabletmode lige så meget strøm som normalt el. kun som en tablet og hvor meget strøm bruger en ssd laptop mon, altså hvis man forudsætter det er 10 tommer for at kunne sammeligne med tablet (der er reelt tale om 14" men for sammenligningsgrundlaget tages udgangspunkt i en 10 tommer).
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#25
jollarn
Supporter Aspirant
28-04-2022 18:14

Rapporter til Admin
Hvis man sidder stramt i det økonomisk, så har man ikke sine computer tændt 24/7. Færdig bum.
--
Det jeg ikke dør af, gør mig kun stærkere!
#26
Hrbønne
Juniorbruger
28-04-2022 19:18

Rapporter til Admin
25# Helt enig, og jeg vil gerne strække den til at sige: Hvis man ikke sidder ved computeren, hvorfor skal den så være tændt? Min er kun tændt når jeg sidder ved den. Alt andet er energispild så det basker. Jeg fatter ikke at fok ikke kan vente de måske 20 sekunder det tager at starte en maskine op, frem for at lade den/dem stå og kører hele døgnet rundt. Det er vanvittigt. Jeg arbejder på et større firma og her bliver lærlinge osv også instrueret i at lukke ned for de ting der ikke bliver brugt. Det har ikke noget med at gøre, om det er mig eller andre der betaler. Det har noget at gøre med at vi skal lade være med at fyre unødig energi af uanset hvor og hvem vi er. Så simpelt er det. Så til trådstarter - jeg tænker det vil være en god ide at slukke pc'erne når der ikke sidder en person foran dem. Det vil være en god måde at spare lidt nogle penge på
--
AMD 6900XT reference, 5800x, Asus Strix B550-F wifi, 32GB 3600Mhz c16, Fractal Design Define 7, 860w Fractal Design platinium, Sabrent Rocket 4 2TB
#27
Feder88
Maxibruger
28-04-2022 20:04

Rapporter til Admin
#25 #26 Vi må håbe han sidder bedre i det nu, efter 7 år ;)
--
#28
Dogulance
Juniorbruger
28-04-2022 20:11

Rapporter til Admin
#27 Hahaha. #24 din necromancer, du reklamerer jo ikke engang for noget, hvorfor er der sat gang i tråden igen? :D
--
#29
Hrbønne
Juniorbruger
28-04-2022 20:27

Rapporter til Admin
hahahaha.. det havde jeg sgu ikke set. Godt spottet :) Men jeg står nu stadig ved mine ord ;)
--
AMD 6900XT reference, 5800x, Asus Strix B550-F wifi, 32GB 3600Mhz c16, Fractal Design Define 7, 860w Fractal Design platinium, Sabrent Rocket 4 2TB

Opret svar til indlægget: PC - Hvad koster det i strøm, kan det blive billig...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE