Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Ingen POST efter W11 update. hjælp søges

Af Mega Supporter axel | 20-06-2024 21:02 | 1020 visninger | 18 svar, hop til seneste
Hej folkens. Jeg har et pisse irriterende problem. Min pc har totalt sort skærm. Pludseligt. Jeg har samlet den for nyligt, instalelret Win. 11 pro aktiveret osv. Har brugt den meget lidt, ingen overclock.. Den kørte perfekt, men da jeg lukker den end for dagen, så skal windows lige opdatere et eller andet, fint fint.. Det lader til at den færdiggøre opdatering, men den slukker lige som ikke. Den stener. og den stener i en time. Sort skærm og blæserne køre. Efter lidt over en time, så genstarter jeg den. = ingen skærm output. Jeg har prøvet alt undtagen at skifte PSU eller CPU. (forskellige skærm kabler til forskellige stik på grafikkort.. anden skærm.. andet grafikkort) CMOS reset.. pillet ram ud og sat dem forskelligt i. ladet den stå uden strøm i lang tid. altså.. jeg ved ikke hvad mere. Jeg læse herinde på denne tråd, om en der havde haft et lignende problem og prøvet en anden CPU, og det gjorde tricket (denne tråd: https://www.hardwareonline.dk[...] ) Så, er der nogle kloge hoveder herinde, der har en holdning eller løsningsforslag til mit problem? Jeg har bygget og repereret mange computere siden jeg var knægt, og det her er den første computer jeg bygger til mig selv i 10 år.. så jeg er liiidt slukket over det her pis. jeg har brugt 5 gange. øv bøv
--
i9-10900kf - GA z490i Aurous - 64 gb Corsair ddr4 - Quadro k5200 8gb
#1
axel
Mega Supporter
20-06-2024 21:04

Rapporter til Admin
PS. Hardware på systemet står i signaturen
--
i9-10900kf - GA z490i Aurous - 64 gb Corsair ddr4 - Quadro k5200 8gb
#2
Mr. WoLF
Guru
20-06-2024 21:04

Rapporter til Admin
Får du ram fejl hvis du starter uden ram?
--
#3
axel
Giga Supporter
20-06-2024 21:13

Rapporter til Admin
Forresten, skal det nævnes, at selve Pc'en starter. blæserne snurrer, og jeg kan se hdd LED binker som den plejer. Der er strøm i usb stikkene. Altså den lader til at state op. Bare ingen monitor output. Måske jeg skal se om jeg har en gammeldags "speaker" til motherboardet, der kan give en fejlkode. #2 Det har jeg ikke prøvet. Det prøver jeg imorgen (den står på mit kontor)
--
i9-10900kf - GA z490i Aurous - 64 gb Corsair ddr4 - Quadro k5200 8gb
#4
Sven Bent
Elite Nørd
20-06-2024 22:26

Rapporter til Admin
Hvis du plejer at faa bios/uefi post billed og det er vaek nu saa kan vi nok udelukke windows som vaere det nuvarende problem. Kan du daffee i din bios/uefi? hvis det ikek er muligt er det igang med udskiftning af dele. ofg hvis du kun har psu og cpu tilbage... saa er det nok en af de to ting var det samme bundkort du skifted ud med eller var det et andet ?
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#5
PerHorsens
Monsterbruger
21-06-2024 00:01

Rapporter til Admin
#0 Ved godt det lyder lidt tosset men prøv at flyttet GPU til andet slot/start op og se/flyt herefter til oprindelig slot
--
EDGE WIFI DDR4 I9 14900kf DDR4-4400 /Crusial B MAX 5200hz CL 20 MAX REVO 1300w Vand:FLT240 3 280rad Sapphire rx7900xtx nitro plus OC 1440P 165Hz
--
Sidst redigeret 21-06-2024 00:04
#6
axel
Giga Supporter
21-06-2024 07:25

Rapporter til Admin
#4, Der er ingen POST. Komplet sort skærm. Nada #5, itx mobo, og cpu er uden igpu. Great :D
--
i9-10900kf - GA z490i Aurous - 64 gb Corsair ddr4 - Quadro k5200 8gb
#7
axel
Giga Supporter
21-06-2024 07:28

Rapporter til Admin
#4, Jeg har ikke skiftet bundkort. Jeg har skiftet grafikkort til et andet et. PSU'en er iøvrigt 750 watt, så det er rigeligt. MEN måske, skal jeg prøve at skifte pcie kablet til en anden udgang på psu'en. Kan være at den ene er gået.
--
i9-10900kf - GA z490i Aurous - 64 gb Corsair ddr4 - Quadro k5200 8gb
#8
Sven Bent
Elite Nørd
21-06-2024 07:35

Rapporter til Admin
#7 saa boer du nok ikke skrive i dit indlaeg at du har gjort det. Det skabe jo bare en misvisnig for folk der proeve at hjaelpe hvis du sige du har gjort noget du ikke har gjort "Jeg har prøvet alt undtagen at skifte PSU eller CPU." at skifte bundkort er ikke at skifte PSU eller CPU saa de maa vare daekket under det alt andet som du skrive du har gjort. Kan du evt opdatere med hvad du saa har gjort saa vi har en korrekt information at basere vores diagnoser paa ?
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#9
axel
Giga Supporter
21-06-2024 08:00

Rapporter til Admin
#8 Det har du ret i, "alt" er en overdrivelse fra min side. Hurtig recap af problemet: Intet monitor output, ingen POST billedet. Sort skærm. (PC'en er itx; 2 ram slots med 2 klodser. 1 pcie port med grafikkort. cpu uden grafik) Jeg har prøvet følgende (i nedenstående rækkefølge): Andre skærm kabler (displayport og hdmi, på min skærm) Anden skærm (hdmi) Andet grafikkort (dp og hdmi, på min egen skærm) =Intet resultat (Derefter satte jeg mit eget grafikkort tilbage igen). Jeg har taget RAM klodserne ud, set efter om der skulle være sneget sig nullermænd ivejen for kontakt fladerne (nej det var naturligvis ikke). jeg har prøvet at skifte dem rundt Ram klods nr 1, en ad gangen, først den ene plads, i bundkortet, og så den anden, Ram klods nr 2, en ad gangen, først den ene plads, i bundkortet, og så den anden, =intet resultat (Derefter satte jeg begge klodser tilbage igen, som de sad). + Clear Cmos (via jumperpins, ikke batteriet) =intet resultat
--
i9-10900kf - GA z490i Aurous - 64 gb Corsair ddr4 - Quadro k5200 8gb
--
Sidst redigeret 21-06-2024 08:03
#10
mr doc22
Mega Supporter
21-06-2024 18:58

Rapporter til Admin
#0 Har du prøvet at starte op uden grafikkortet isat, og efterfølgende isætte det igen?
--
5600X,ASUS TUF GAMING B550 PLUS,G.skill 3600 MHz AUTO C16 4x8GB,AOC G2590FX,Corsair RM850,Sapphire RX 5600 XT 6GB,1 TB NVMe ADATA
#11
axel
Giga Supporter
21-06-2024 19:47

Rapporter til Admin
#10. Tak for input, nej det har jeg ikke.. Jeg vil gøre som Du skriver og også som Mr Wolf skriver - mht. at gøre det samme men med RAM. PS . Idag startede den op, men problemet opstod igen, da den skulle lukke ned. Jeg kan se på diverse youtube videoer, at det er et fænomen jeg ikke er alene om at deale med. Det underlige er dog, at den ikke vil vise noget som helst. Men som jeg kan forstå, så er det muligvis nogle "power settings" ved Windows 11, der har at gøre sådan at PC'en aldrig "rigtigt slukker" - men pga af en opdatering så "sidder mellem to stole" så at sige. Jeg rapportere tilbage mht grafikkort og ram, og hvad jeg kan se på nettet. Tak for jeres svar, det er meget motiverende for mig Hav en god weekend allesamen
--
i9-10900kf - GA z490i Aurous - 64 gb Corsair ddr4 - Quadro k5200 8gb
#12
korvol
Giga Supporter
21-06-2024 21:37

Rapporter til Admin
Den her mangler på dit bundkort. https://www.computersalg.dk[...]
--
#13
mr doc22
Mega Supporter
21-06-2024 22:09

Rapporter til Admin
#0 Har du disabled "Fast startup" inde i Windows
--
5600X,ASUS TUF GAMING B550 PLUS,G.skill 3600 MHz AUTO C16 4x8GB,AOC G2590FX,Corsair RM850,Sapphire RX 5600 XT 6GB,1 TB NVMe ADATA
#14
axel
Giga Supporter
25-06-2024 21:42

Rapporter til Admin
Jeg prøvede at starte op hhv uden grafikkortet og RAM stadigt ingen post/skærmbillede :( (altså med tingene i igen) #12 Interessant! Tak den vil jeg straks bestille dog forekommer det mig underligt, da jeg har installeret w11 med usb lavet i Rufus (med TPM bypass, der fungere upåklageligt på ældre systemer MEDwindows system opdateringer). men jeg har set videoen der er på webshoppens side du sendte og der kan jeg se nogle BIOS indstillinger blive fiflet med der har med TPM at gøre og dem er der jo nok ikke på de ældre systemer jeg nævnte før. jeg glæder mig til at modtage TPM chippen og starte op!! 7-9-13 tak for info! #13 dét ville jeg meget gerne gøre problemet er bare at pc’en overhovedet ikke viser noget billede jeg har prøvet at taste min kode og trykke enter (uden skærm billedet) uden held
--
i9-10900kf - GA z490i Aurous - 64 gb Corsair ddr4 - Quadro k5200 8gb
#15
axel
Giga Supporter
27-06-2024 22:45

Rapporter til Admin
Update (jeg håber nogle eksperter læser med). PC'en har vist skærmbillede 2 gange (jeg er på gang nr 2 nu) efter ca 20 forsøg Jeg har ikke bogført de forskellige greb jeg alle gangene har brugt, men det er en forskellige kombinationer af følgende: skifte grafikkort (jeg har mange at vælge imellem der virker) tage ram ud og ind forskellige strømforsyninger (modulære) og forskellige PCIE strømudtag.. bios reset (cmos jumper på bundkort).. Nu var der jackpot (strøm sluk + andet grafikkort (gtx780 6&8 pin strøm) + ram ud og ind + bios reset) og jeg nåede til en Windows fejlmeddelse, og trykkede "repair" (det første "success" skærmbilledet (1 ud af 2) gav mig også muligheden om denne "repair" funktion men jeg ignorede den og bedte den om at starte op.. det resulterede i "den sorte skærm" ) Nåh men nu 2. gang med skærmbillede, får jeg denne fejlmeddelelse "Automatic Repair couldn't repair your PC Log file: D:\Windows\system32\Logfiles\Srt\SrtTrail.txt Advanced Options eller Shut down..." jeg lukkede ned og får skærm billedet. Nu er jeg i BIOS og ser om der er noget der jeg kan gøre
--
i9-10900kf - GA z490i Aurous - 64 gb Corsair ddr4 - Quadro k5200 8gb
#16
mindfreak
Nørd Aspirant
27-06-2024 22:54

Rapporter til Admin
Det lyder mere som om din boot sektor er død, når den beder dig om at lave repair. Der findes artikler og guides der kan hjælpe dig med at prøve at fikse det. Søg på "rebuild BCD" eller "rebuild boot sector". Der er ingen garanti for at det vil løse det.
--
#17
Mr. WoLF
Guru
27-06-2024 22:55

Rapporter til Admin
Dine systemfiler kan have taget skade. Prøv om du kan boot op i en Linux udgave over usb
--
#18
Brezzi
Ny på siden
27-06-2024 22:57

Rapporter til Admin
Nogen speciel grund til, at din windows ligger på D:\ i stedet for C:\? Ellers prøv tag alle andre diske fra end din windows system disk.
--

Opret svar til indlægget: Ingen POST efter W11 update. hjælp søges

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning