Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Problemer med Ssd

Af Junior Supporter Losalas | 21-09-2022 14:46 | 330 visninger | 7 svar, hop til seneste
Hej alle sammen. I 2019 købte jeg 2 ssd'er til min aldrende laptop. Den ene kører fejlfrit, men den anden begyndte at give problemer i starten af Maj i år. Den fik computeren til at kører meget langsomt og fik den også til at hænge/fryse for en stund. Jeg kunne se i joblisten, at dens gennemsnit svartid var meget høj, mere 1000ms, uden nogen form for aktivitet. I computerens logbog, kunne jeg se at mens det hele stod på var der kommet flere hundreder af hændelse 153 plus et par enkle hændelse 129. Jeg åbnede maskinen og prøvede at tage ssd'en ud og sættet den i igen. Da det så ud til at gøre det hele værre trykkede jeg hårdt rundt omkring sata controlleren som begge ssd'er er tilsluttet og det så ud til at virke. Siden da er det vendt tilbage for tid til anden og ved at gøre det samme som før fik jeg det til at virke igen... indtil forleden hvor det blev ved. Så fik jeg nok og tog ssd'en ud af computeren og bruger den nu som et eksternt drev der ikke virker så pålideligt. Jeg har prøvet at skannet drevet med seagate tools og CHKDSK og de meldte ikke nogen problemer. Deraf tænkte jeg at det måske var computerens sata controller eller bundkort der kunne være problemet, men det kunne måske også være ssd'ens controller. Jeg har også prøvet at sætte andre drev i computeren, men jeg har svært ved at vurderer om de viser det samme problem... et af dem gjorde nemlig. Hvad tænker i? Det drejer sig om denne ssd model Crucial ct2000mx500. Min laptop er en Asus g750jz.
--
#1
puma99dk|
Supporter Aspirant
21-09-2022 15:00

Rapporter til Admin
Var det nye el. brugte SSD'er du købte? 1. Hvad siger smart status via CDI (CrystalDiskInfo). 2. Er det frisk Windows installation du bruger og snakker vi Windows 10 el. 11? 3. Er chipset, sata driver samt Intel Rapid Storage driver installeret? 4. Crucial ct2000mx500 er det en MX500 på 2TB el. hvad mener du lige der?
--
#2
Losalas
Junior Supporter
21-09-2022 15:10

Rapporter til Admin
#1 beklager de manglede information. Jeg købte dem som nye hos Happii.dk. 1. den siger "God 94%". 2. det er windows 10. Jeg reinstallerede windows da jeg købte de nye diske... den seneste reinstallation var sidste år. 3. Ja de er installeret. 4. Ja den er på 2tb.
--
#3
puma99dk|
Supporter Aspirant
21-09-2022 15:24

Rapporter til Admin
#2 tak for info, intet at beklage derfor jeg spørger :) Køre dine SSD'er i RAID el. AHCI? Denne forums tråd på ROG forum mindre lidt om dit problem og der var løsningen vist geninstallering: https://rog.asus.com[...] Har selv lige haft en bizar sag med en Lenovo maskine og Outlook hvor det eneste som hjælp var at opgrader Windows 10 til Windows 11 og så geninstaller Office365 pakken med office scrub værktøjet før det kørte normalt igen. Så tænker enten en geninstallering af Windows 10 el. installering af Windows 11 fra et original Microsoft image. Henter selv alle de images jeg bruger om det er Windows 10 el. 11 så henter jeg dem her: https://tb.rg-adguard.net[...] Der kan os hentes andre Microsoft produkter fra linket.
--
#4
Losalas
Junior Supporter
21-09-2022 15:45

Rapporter til Admin
#3 De kører AHCI. Tak for linket. Det er heldigvis ikke drevet hvor windows er på som har problemet, men jeg må se om jeg kan tage mig tid til en geninstallering det kan være det løser det.
--
#5
puma99dk|
Supporter Aspirant
21-09-2022 15:54

Rapporter til Admin
#4 Hmm så kunne det måske godt være SATA2 stikket hvor den SSD der er sat i har problemer. Har du prøve at køre en CrystalDiskMark på den sata ssd og se hvad du får af hastighed og evt. bytte rundt på dem fordi hvis du oplevere samme problem når der byttes rundt kan det godt være dårlig controller el. måske hastigheden er omkring 150mb/s som max.
--
#6
gæst
Gæst
22-09-2022 13:47

Rapporter til Admin
#5 hvor stod der sata2 ? den sku da meget gerne kører hurtigere end 150mb/s ... den ssd. #0 har du hentet og checket om der måske er nogle nye firmware til dine ssd , har du prøvet crucial program... undrer mig over du brugte seagate tools når det er en crucial du har ..
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
puma99dk|
Supporter Aspirant
22-09-2022 14:31

Rapporter til Admin
#6 siger det blot da bærbaren er født med en SSD og HDD hvor HDD nok har sat i den blot hvor #0 oplever problemer med. En normal HDD selv fra den tid kom aldrig op i SSD hastigheder så måske Asus havde skimmet lidt på hastigheden.
--

Opret svar til indlægget: Problemer med Ssd

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE