Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

PSU til NAS

Af Semibruger Toilets of SHIELD | 14-06-2022 17:17 | 846 visninger | 6 svar, hop til seneste
Hej, Jeg vil gerne gå helt ned med strømforbrug, så vil gerne spørge de kyndige: Jeg skal køre en M-ATX mobo og en i3 9100t med 35W TDP + 3-4 HDD, lige nu lignende gammel setup 3-4. gen med 25W TDP CPU kommer ikke over 60W peak forbrug ifølge måleren. 1. Vil en pico PSU 120W som den her: https://www.computersalg.dk[...] bruge betydeligt mindre strøm end en 200-300W gold/plat ATX PSU? 2. Kan jeg splitte molex til 2x sata uden problemer (hvis jeg ikke er over de 100W, som jeg gør ikke). 3. Skal 12V forsyning matche wattage på picoPSU? Jeg allerede har en 80W hjemme, som skulle være nok. Tak :D
--
Sidst redigeret 14-06-2022 17:18
#1
Delfinos
Ultrabruger
14-06-2022 20:25

Rapporter til Admin
Effektiviteten for en gold vil være mindst 87%, så kan du finde noget bedre kan det være værd at overveje. Men om det kan svare sig økonomisk er noget helt andet når man allerede snakker et tab på kun 7w ved 60w forbrug. Du behøver som sådan ikke at matche picoPSU, du må bare ikke forbruge mere strøm end det er opgivet til. Men læg 20% eller mere af dit forbrug til psu'ens størrelse, så burde du ikke få problemer.
--
#2
eStevns
Monsterbruger
15-06-2022 13:07

Rapporter til Admin
Jeg har ikke selv læst op på lektien, men gætter på det ikke er synderligt effektivt først at gå AC-DC og derefter DC-DC. Et skud fra hoften er at selvom AC-DC går meget fint, handler PICO PSU ikke om at være effektiv, så endnu et hop for at nå ned på 12V går det bare galt. Måske HDPlex har højere effektivitet? 'Titantium' er mig bekendt den eneste klasse som stiller krav til idle effektivtet også skal være høj. Med en almindelig gold kan du være uheldig at ramme under 0.5. Et bundkort og PSU med ATX12vo burde også have rigtig fornuftig effektivitet ved idle. Bonus info: Prebuilds er normalt noget skrald, men da de er solgt som et samlet system er krav til effektivitet meget højere end hvad vi ellers normalt hakker sammen. Så en aflagt 'office pc' er rigtig fornuftig med hensyn til effektivitet. Når alt dette er sagt så er der også meget sparet ved at deaktivere alt overflødigt. Gætter på du kører almindelig consumer bundkort, så deaktiver endelig lydkort, WLAN, RGB, onboard LAN osv osv. Hold dig til at kun have det nødvendige antal blæsere og ikke 8 bare fordi der er plads. 3.5" HDD sluger også en del strøm så benytter man fx ZFS eller aldrig lader diske spinne ned er forbruget bare højt. En T processor har heller ikke lavere strømforbrug end tilsvarende non-K eller K ved samme belastning. Den er begrænset på toppen, men i bunden er det samme forbrug. Kun en fordel hvis køling er en begrænsende faktor. CPU er langt fra den store strømsluger.
--
#3
Delfinos
Ultrabruger
15-06-2022 14:15

Rapporter til Admin
#2 Der er snak om at skifte til udelukkende 12v strømforsyning og så lave stepdown hvor det er nødvendigt fordi det er mere effektivt. Om det lige er tilfældet med den pico ved jeg ikke rigtigt. Men håber så sandelig ikke du mener en gold psu kan ramme 0.5% effektivitet i idle, det ville betyde en pc med 1w idle ville forbruge 200w.
--
#4
eStevns
Monsterbruger
15-06-2022 15:03

Rapporter til Admin
#3 Som jeg prøver at forklare i mit skriv er det tvivlsomt at skiftet til Pico PSU vil give bedre effektivitet. Jeg skriver det uden nogen kilder og henviser derfor til at OP bliver nød til at undersøge sagen nærmere selv, da han sidder inde med alle oplysninger. Vi ved ikke engang hvilken norm den omtalte 12V strømforsyning overholder. Derfor tilføjede jeg at der tidligere kun har været stort fokus på effektivitet når strømforsyninger er belastet en hvis andel af deres maksimal effekt og ikke ved idle. https://www.cui.com[...] Dertil tilføjede jeg blot at det ikke nødvendigvis giver mening at jagte en mere effektiv strømforsyning (eller CPU med lav TDP) da der er flere andre komponenter i en hjemmeserver som "spilder" mere energi. 0.5 = 50% Når alt dette er sagt koster Pico PSU ikke ret mange penge, så prøv det af og se hvilket resultat der opnås ved idle og load. Giver det et dårligere resultat er det under 200 spildt, hvis ikke er de penge tjent ind inden for lidt tid. Om ikke andet virker det til OP interessere sig for det reele forbrug og der er gode muligheder for at sænke det på den ene, anden eller begge måder.
--
#5
ph0ton
Ultrabruger
15-06-2022 15:31

Rapporter til Admin
Jeg endte med at købe en Seasonic SSP-300SFG, den ligger på 75% effektivitet omkring de 20 watt. Pico PSUen er sikkert mere effektiv, men på daværende tidsunkt var seasonicen billigere end pico psuen. Jeg tror jeg så Pico PSU til 84% incl power brick, men ymmw, afhængig af power brick effektiviteten. Samtidig har den flere stik og på 300W, så den klare det meste. Sammen med et Asus server mobo inkl. IPMI og 2 wd red diske, endte jeg på 16W idle, når diskene var spundet ned.
--
lorem ipsum et dolores
#6
Toilets of SHIELD
Semibruger
15-06-2022 20:15

Rapporter til Admin
Jeg prøver nok både pico PSU og 450 gold PSU beQuiet. Tak for råd. Flytter ned til 2x 8TB HDD, i stedet for 8+4+4 og m.2 SSD i stedet for sata. Transcode mest igennem QS. T modellen var ikke meget dyrere og tillader at køre helt fanless setup, hvis ønsket.
--

Opret svar til indlægget: PSU til NAS

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning