Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Computer vil ikke tænde.

Af Gæst elindsa | 10-09-2021 09:52 | 566 visninger | 12 svar, hop til seneste
Hej, jeg sidder med et stort problem og håber, der er hjælp at hente. Jeg lukkede computeren ned i går aftes, og da jeg så vil tænde dem i dag er det ikke muligt. Jeg får en fejlmeddelelse der siger: Bad System config info. Jeg aner ikke, hvad det betyder eller hvad jeg skal gøre ved det. Kan nogen herinde hjælpe mig? Bedst hilsner Elin.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
BentOver
Semi Nørd
10-09-2021 10:44

Rapporter til Admin
Bærbar eller stationær? Det mest åbenlyse er at nulstille cmos’en, så falder bios’en tilbage til standard indstillingerne. Bad system config info er ifølge Google også relateret til selve Windows. Hvis du har mulighed for at lave en system reparation, eller en system gendannelse er det også en oplagt mulighed. Hvis du har en stationær kan du blive nødt til at downloade en Windows 10 installationsfil, og lægge det over på et USB stick for at kunne system reparerer.
--
I am a signature virus, please copy me to your own sig to help me spread.
#2
Sythia
Ny på siden
10-09-2021 13:27

Rapporter til Admin
Lyder lidt til at være noget ala' https://support.microsoft.com[...]
--
#3
elindsa
Ny på siden
10-09-2021 14:39

Rapporter til Admin
Hej Bentover, der er tale om en stationær maskine. Kan jeg downloade en installationsfil på en anden computer og bruge den på den der ikke vil starte? Det du skriver med Cmos og bios aner jeg intet om, hvordan man gør. Jeg er en ældre dame, der godt kan bruge computeren, men alt der der ligger bagved, kan jeg ikke. Jeg kan heller ikke systemgendanne, for jeg kommer ikke længere end det skilt der kommer frem med fejlen.
--
#4
elindsa
Ny på siden
10-09-2021 14:41

Rapporter til Admin
Hej Sythia, tak for svar. Det lyder som mit problem, men jeg kan bare ikke komme i gang med at reparere efter den opskrift. Computeren samarbejder ikke desværre.
--
#5
elindsa
Ny på siden
13-09-2021 16:31

Rapporter til Admin
Hej igen, Mit problem er desværre ikke løst, men min boot DVD's indhold læses tilsyneladende fra en key, men tilbudte reperation gennemføres ikke. Hvis jeg vælger geninstaller, kan jeg så undgå at de mange programfiler fjernes.
--
#6
BentOver
Semi Nørd
13-09-2021 19:38

Rapporter til Admin
#5 du bør under en geninstallation kunne vælge at den tidligere Windows installation skal forblive. Hvis du støder på at blive spurgt om formatering af din harddisk/ssd skal du vælge nej. Du slipper ikke uden om at skulle geninstallere dine programmer desværre, men du vil kunne tilgå din gamle program-mappe og i det mindste se hvad du havde liggende før. Alle personlige dokumenter m.v. skal du også have flyttet over fra din gamle Windows mappe. Hvis man ikke er så computer-ferm vil jeg anbefale at geninstallere Windows. I det mindste en sikker måde at have en velfungerende computer igen. Hvis du har en dropbox/onedrive eller lign. cloud storage, logger du bare ind igen og dine filer bliver synkroniseret. Det kan også varmt anbefales :)
--
I am a signature virus, please copy me to your own sig to help me spread.
#7
elindsa
Ny på siden
14-09-2021 15:10

Rapporter til Admin
#6 Nu har jeg arbejdet med at lægge Windows 10 ind, men jeg får problemer med det. Når jeg når til det sted, hvor produktnøglen skal sættes ind låser maskinen, så jeg ikke kan skrive tallet ind. Jeg er også i tvivl om, om det skal lægges ind, for tallet jeg har er fra min Windows 7 som blev opgraderet til Windows 10. Jeg har ikke en nøgle til den udgave, da det er en butik, der lagde det ind for mig. Håber, du har flere gode forslag.
--
#8
Mentalias
Megabruger
14-09-2021 15:27

Rapporter til Admin
#7 Du kan skippe det trin, med at indtaste produkt kode indtil Windows er installeret. IIRC så står der med blåt "I don't have a product key". Hvis den crasher i selve installationen kan det skyldes flere ting. Jeg ville tjekke ram vha. https://www.memtest86.com[...] (Altid godt at gøre, men jeg mistænker mere næste punkt) Jeg ville også tjekke din SSD/HDD som du installerer på, ved at købe en ny SSD og prøve at installere derpå. IIRC er der ikke en måde at gøre det udenfor Windows. Dette burde måske iøvrigt være dit første skridt, eftersom at det også ville forklare hvorfor din system cfg er korrupt. Hvor langt kom du desuden med #2's forslag? Kan du uddybe at pc'en ikke vil samarbejde?
--
#9
Mentalias
Megabruger
14-09-2021 15:38

Rapporter til Admin
Jeg glemte desuden, at clear cmos nok burde været gjort. Jeg læste ikke dit svar til #1 og antog at det var gjort. *Rør en radiator jævnligt så du ikke er ladet før og under processen* 1. Sluk PC og hiv stikkene. Hold tænd knappen ind i ~10sekunder. 2. Tag sidepladen af kabinettet og kig efter et knapcelle batteri. Link til et - https://www.maketecheasier.com[...] 3. Tag batteriet ud, og vent 10 minutter; hvorefter du kan sætte det i igen og tilslutte pc strøm osv.
--
Sidst redigeret 14-09-2021 15:38
#10
elindsa
Gæst
14-09-2021 16:01

Rapporter til Admin
#8+#9 Jeg har prøvet at skippe trinnet med produktnøglen, men kommer ikke videre da maskinen fryser. Det næste skridt du beskriver med ram og SSD/HDD er vist ud over mine evner. Jeg er en ældre dame, der godt kan mange ting på computeren, men alt det tekniske skal helst virke. #2 forslag kom ikke videre med. Jeg gjorde som beskrevet, men den ville ikke lave en reparation. Kom bare tilbage til samme side, hver gang jeg forsøgte at reparere. Jeg har aldrig været igennem til selve installationen - frysning sker under indsamlingen af oplysninger tilsyneladende på tilfældige vilkårlige steder.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
mr doc22
Supporter Aspirant
14-09-2021 17:12

Rapporter til Admin
Hvor gammel er maskinen og hvad hedder den/typenr?
--
Ryzen 5 5600X,ASUS TUF GAMING B550 PLUS,G.skill 3600 MHz AUTO C16-16-16-36 4x8GB,AOC G2590FX,Corsair RM850,Sapphire RX 5600 XT 6GB,1 TB NVMe ADATA
#12
elindsa
Ny på siden
15-09-2021 16:09

Rapporter til Admin
Hej til jer alle, jeg vil gerne takke for alle jeres forsøg på at hjælpe mig, men da jeg ikke kunne få computeren til at hjælpe til, har jeg i dag indleveret den til reparation. De siger Windows er i stykker, og de vil geninstallere den. Det er sandsynligvis sket ved, der er kommet en opdatering ned, sagde de. Det virker da helt forkert, at man gerne vil beskytte sig for mange grimme ting, så ender med en computer der ikke virker mere. Nå nu bliver den lavet. Dog mister jeg alle mine programmer, og det havde jeg jo håbet jeg kunne undgå. Endnu engang mange tak for jeres hjælp.
--

Opret svar til indlægget: Computer vil ikke tænde.

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning