Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Erfaringer med vertikal mus som Trust Verto?

Af Maxi Supporter Porphyra | 10-07-2021 20:44 | 744 visninger | 10 svar, hop til seneste
Hej, har haft lidt problemer med RSI i håndled, jeg er kommet langt med at inkorporere øvelser i min hverdag til genoptræning og prævention, men tænker at køre med en vertikal mus noget af tiden måske ikke ville skade til at forebygge i fremtiden. Har kigget på flere, helst uden det koster en bondegård og Trust Verto virker som et ok bud: https://www.pricerunner.dk[...] Vill dog være rart hvis der er nogen som havde afprøvet den eller en lignende og kunne komme med lidt kommentarer angående komfort, sensor kvalitet og evt. muligheder for at game med den. Og selvfølgeligt også om det overhovedet har hjulpet at køre mere vertikalt. :-)
--
#1
Gromit
Gæst
10-07-2021 23:56

Rapporter til Admin
Jeg døjer selv med musearm og har prøvet lidt af hvert. Har for en mindre formue af forskellige mus liggende i skuffen. jeg har ikke specifikt prøvet Trust Verto, men har både en Logitech MX Vertical, og Contour Unimouse. Desværre passer de ikke helt til min hånd, så jeg ender med at anstrenge hånden mere end med “almindelige” mus. Men jeg tror at det er helt individuelt, og at man er nødt til at prøve det på egen hånd, så at sige :-)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
Torben67
Elitebruger
11-07-2021 10:09

Rapporter til Admin
Indledning: Jeg har en del erfaring med ergonomi og mus. Sandheden er lidt mere nuanceret end bare, at vertikal mus hjælper eller ej. Vertikal mus, prøv den: Jeg bruger en dyr Evolunt vertikal mus hjemme. Den er lækker og fin og ledningen er så fleksibel at jeg aldrig mærker det. Den fungerer dog kun på stof og ikke på hårde måtter (optisk). Det er ikke det samme som, at det fungerer for dig. Du er nødt til at prøve den - du kan mærke om det føles rigtigt i håndledet. Her er specielt størrelsen vigtig, da en for stor mus giver problemer. Prøv dine kandidater og skid på test og mærker. Trust mod andre: Trust er et billigt mærke, men det er ikke det samme som dårlig kvalitet. Igen: Hvis den føles rigtig - du slapper af i håndled og albue - så er den rigtig. Jeg har rent faktisk også haft en trust vertikal mus og den føltes forkert - var for stor. Helt tilsvarende har jeg prøvet en Logitech som også fejlede af samme grund. Igen: Prøv dine kandidater. Overvej også tastatur: Logitech og Microsoft har løsninger, hvor du også får vinkel på tastaturet. Min lillebror har et og er glad for det. Jeg har ikke prøvet det. Dette er et eksempel: https://www.proshop.dk[...] Kontorarbejde - Andre løsninger: Hvis det er til kontor, vil jeg af flere grunde anbefale andre løsninger, enten tastatur med trackpoint (kendt fra Lenovo/Dell) eller Mousetrapper. Du undgår belastningen ved at flytte hånden og de er det mere ergonomiske. Dette er dog ikke en option til gaming. Jeg har netop en mousetrapper på arbejde og det fungerer fantastisk med håndledsstøtten og lækker funktion - dog uden den helt store nøjagtighed. Konklusion: Prøv det før du endelig beslutter dig - hvis det føles rigtigt, er det rigtigt. Hvis det er til arbejde, overvej andre løsninger end mus.
--
#3
Gromit
Gæst
11-07-2021 14:49

Rapporter til Admin
#2 hvilken model Mousetrapper har du? Overvejer at prøve en.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
Porphyra
Maxi Supporter
11-07-2021 17:36

Rapporter til Admin
I har nok ret i at jeg bliver nødt til at prøve mig frem, i det mindste så er Trust vertoen billig og har også returret hvis det føles helt forkert. :-) #2 er mest til hjemmebrug, ikke kontor. Har også haft kig på split tastaturer og især Sculpt, synes den er lidt dyr, men har en dba annonceagent i gang som jeg håber på. Kører pt. med et aldrende Logitech Dinovo Edge som har touchpad som jeg også bruger for at variere og mindske belastning.
--
Sidst redigeret 11-07-2021 17:37
#5
sn00p
Maxi Supporter
11-07-2021 17:42

Rapporter til Admin
Jeg har ingen skavanker mht museskader, men købte alligevel en Logitech MX Vertical i marts i år. Jeg synes at kunne mærke jeg ikke anstrenger mig så meget som før. selvom jeg ikke mærkede at jeg anstrengte mig før. Når jeg går tilbage til en normal mus kan jeg næsten mærke hvordan det føles forkert. Men det er nok også fordi jeg tror på at vertical er det bedste for armen.
--
#6
Jacob [5260 Od.S]
Semi Nørd
11-07-2021 21:02

Rapporter til Admin
#0 Jeg kan se du er fra Odense. Jeg har en billig vertikal mus (ikke trådløs), som jeg har købt på Wish, hvis du vil have den, så er det din. Bare du afhenter :-) Husk at hvis du prøver en vertikal, så kan du ikke bedømme om den er god eller ej på 30 minutter. Det kræver en del timer og tilvænning. Da jeg startede med trackball for mange år siden, i en galakse langt borte, spillede jeg rigtig meget minestryger for at træne "præcisionsrul" og de mange klik gav også en god fornemmelse for knappernes placering. Hvis du virkelig vil gøre noget for din museskade, så køb en Rollermouse. Det er kvalikram som bare holder og giver en masse brugsglæde (jeg bruger den ikke pga skade, men fordi jeg godt kan lide den). De er dyre, men kan findes på DBA til omkring 1000 kr. Jeg købte min Rollermouse Red for snart 9 år siden og den kører perfekt (jeg gav 1000 kr på dba). Jeg har dog måtte skifte håndledsstøtten. Mousetrapper kan også noget, men jeg må indrømme at den måtte man "styrer" drev mig til vanvid. Den bliver også rimelig utidig med tiden. Det kan selvfølgelig være den nye generation er bedre, men min begejstring for ergonomisk udstyr er i Rollermouse-lejren.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
--
Sidst redigeret 11-07-2021 21:05
#7
Swayde
Juniorbruger
11-07-2021 23:33

Rapporter til Admin
Som #2 siger - prøv det. Jeg er ikke vild med den, en kollega lånte min og endte med at bestille logitechs udgave. Selv endte jeg med en trackball da det passede mig bedre.
--
#8
mindfreak
Monster Supporter
11-07-2021 23:38

Rapporter til Admin
Jeg har brugt Logitech MX Vertical Ergonomic over en periode, og den afhjalp et ødelagt håndled. Det skal dog nævnes, at eventuelle smerter selvfølgelig ikke går væk med det samme. Der kan gå måneder før du kan mærke en forskel og måske være smertefri. Det var ikke noget jeg selv betalte for, det gjorde min arbejdsgiver da det var i deres bedste interesse at få "fikset" mig. Musen plus håndstøtte vil nok gøre underværker.
--
#9
uff82
Juniorbruger
12-07-2021 06:26

Rapporter til Admin
Logitech MX Vertical har også lettet mine smerter/irritationer og sovende lillefinger, dog stadig kombineret med øvelser igennem arbejdesdagen.
--
#10
Gromit
Gæst
15-07-2021 11:39

Rapporter til Admin
Det er nu fint med den inspiration man kan få i diverse tråde herinde. #2 Jeg har nu forsøgt med en Evoluent C vertikal mus. Og den passer meget bedre til min hånd, end f.eks. Logitech MX Vertical. Hånd og arm slapper meget bedre af. #6 Jeg er også ved at prøve Contour RollerMouse Red. Efter mange år med mus, kræver det lidt tilvænning, men jeg er ret sikker på at enheden bliver stående her. Den fungerer rigtig fint for mig. Den der rulle kan dog reagere lidt “vildt” en gang imellem ;-) Indtil videre er ovenstående noget af det der har gjort størst positiv forskel for min hånd og arm. Og jeg har prøvet en del. Heldigvis har firmaet betalt dimserne. Det er ellers lidt af en udskrivning.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Erfaringer med vertikal mus som Trust Verto?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning