Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Amazon kommer til Danmark til efteråret.

Af Elite Supporter Thomas8 | 04-07-2021 09:04 | 5490 visninger | 66 svar, hop til seneste
https://www.bt.dk[...] Vel håber at det vil give forbrugerne endnu bedre priser og konkurrence på elektronik delen. Sådan fungerer det frie markedet. Har aldrig haft bøvl med amazon. Bliver spændende. Amazon prime er svært at konkurrere sig imod.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
#1
GodeVilkår
Gæst
04-07-2021 09:11

Rapporter til Admin
Jeg handler ikke med portaler der tilbyder slave vilkår...
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
SteffE
Semi Nørd
04-07-2021 09:22

Rapporter til Admin
Trist...
--
#3
Fuller 8900
Ultra Supporter
04-07-2021 09:24

Rapporter til Admin
Har endnu ikke set ideen med Amazon, sku sjælden jeg finder det betydeligt billigere.. At jeg hellere vil støtte det fremfor et andet firma som er dansk eller nordisk.. Amazon viser gang på gsng st det et et lorte firma for alt og alle andre end Amazon selv.. Håber virkelig folk begynder at vågne op.. Folk som arbejder i butik, kan vinke farvel til jobbet.. Og så kan de få et job som slave i et af deres distribution center istedet for til slaveløn og elendige vilkår.. Plus, de er så store at de er ligeglade med overenskomst og lignende, så det bliver da spændende at se hvordan Danmark kommer til at tage imod dem.. Og skat vil de formentlig heller ikke betale. Men lad os se hvordan det går når de åbner, for det kommer de desværre helt sikkert til Håber proshop og lignende er store nok til at konkurrere med dem :)
--
#4
Dennyaaa
Superbruger
04-07-2021 09:27

Rapporter til Admin
Det rigtige spørgsmål er hvornår GameStop åbner igen
--
#5
Die_Happy
Semi Supporter
04-07-2021 09:29

Rapporter til Admin
Danske butikker bør være bange. Amazon leverer en kundeservice der langt overgår de danske butikkers service.
--
5950x | RTX 3090 | WD Black SN850 2TB
#6
DLB
Gigabruger
04-07-2021 09:53

Rapporter til Admin
Kommer aldrig til at lægge så meget som 1 kr. Hos det firma... slave vilkår og en penge liderlig satan til stifter. Det samme gælder nemlig.com... de chauffør vilkår de har, gør også at jeg nægter at handle der.
--
#7
DownClock
Guru
04-07-2021 10:04

Rapporter til Admin
Det er svært at være uenig for mig #4/6 Amazon har et godt tag på markedet, og kan underbyde priserne som ingen andre. Det vil eventuelt kunne betyde lukkede butikker. #5 Har også en pointe. Amazon Prime leverer dag til dag levering, og sommetider på dagen. Du kan også altid returnere en vare med no bullshit politik. Anmeldelse system samt et stort publikum gør det også nemt og overskueligt for den enkelte at gennemskue produkterne. Jeg forsøger at undlade at bruge Amazon. Men de er så store, at det er umuligt ikke at støtte deres forretning på det ene eller andet led. Fx. AWS. Forbrugeren sætter desværre ofte egne prioriteringer højst. Skidt pyt at virksomheden har shady moral og etik, bare man kan spare lidt.
--
Bevis det
#8
Tifu
Bruger Aspirant
04-07-2021 10:53

Rapporter til Admin
fedt endelig
--
#9
JonasM
Elitebruger
04-07-2021 10:57

Rapporter til Admin
Jeg har brugt og bruger amazon.co.uk en del. Hovedsageligt til film da mange niche film (ikke porno) ikke kan fås i danske netbutikker eller også er de væsentlig dyrere.
--
#10
KristianSlot
Giga Nørd
04-07-2021 11:07

Rapporter til Admin
Jeg har handlet på Amazon.de for godt og vel 60.000 kr. gennem mange år. Jeg har aldrig set et dansk firma med lige så god kundeservice, næsten 24/7 support via live-chat (eller telefon) og gode returneringsvilkår. Jeg har nok handlet for mindst lige så meget i danske forretninger, men der er vilkårerne ofte meget ringere. Nogle af mine erfaringer skyldes nok mit (relativt) store forretningsomfang hos dem, så mine oplevelser kan ikke nødvendigvis sidestilles med alle andres oplevelser. Det skal også siges, at jeg ikke er en "Karen" som bare forlanger et bestemt udfald fordi jeg kan. Man kan altid spørge pænt. Amazon: Er produktet i ringe kvalitet eller andet end du forventede? Don't worry, Amazon betaler returfragt og giver dig fuldt beløb retur Er produktet åbnet og prøvet, men lever ikke op til dine forventninger? Don't worry, Amazon betaler returfragt og giver dig fuldt beløb retur. Er produktets leveringsdato udskudt fra hvornår du forventede det? Don't worry, Amazon betaler ekspress-fragt og giver dig 5€ i gavekort som undskyldning DK (butikker ikke nævnt, men hver "case" er forskellige butikker): Købte et Logitech MX-keys, som efter blot 3 måneder havde utrolig dårlig batteritid. Jeg skulle bruge 30 minutter på at forklare ekspedienten at batterier også er dækket af garantien for derefter at vente 3 uger på, at de ville finde en løsning Modtog et produkt til ~1500 kr., som ikke havde den feature jeg ønskede (mig, der havde læst forkert). Jeg pakkede alt fint ind igen (produktet var 99% som nyt bortset fra en åbnet pose), hvilket resulterede i, at der blev trukket 250 kr. fra returneringsbeløbet. Fragt skulle jeg selv betale. Jeg bestilte et dyrere elektronikprodukt (hverken hardware eller spillekonsoller og også før COVID), som fik udskudt sin leveringsdato flere gange på grund af interne fejl. Ingen kompensation på trods af 3 ugers længere ventetid på grund af deres fejl. Mine dårlige erfaringer hos Komplett kan heller ikke tælles på én hånd... Forskellen mellem danske servicemedarbejdere i Elgiganten, Power, Proshop mv. og Amazons servicemedarbejdere er, at dårlige anmeldelser rent faktisk får konsekvenser for medarbejderne hos Amazon. Det betyder, i alle de tilfælde hvor jeg har haft fat i dem, at de gør deres bedste for at yde god service og ikke bare forsøger at spare Amazon for nogle småpenge
--
Sidst redigeret 04-07-2021 11:12
#11
Kinamanden
Mega Supporter
04-07-2021 11:08

Rapporter til Admin
amazon.se eksistere allerede
--
#12
M.Mikkel
Maxi Nørd
04-07-2021 11:20

Rapporter til Admin
Handler heller ikke der og nemlig.com støtter ikke dårlige arbejsforhold og løn
--
Imac 27 ipad pro Iphone xs max og en Hyawai x pro win Bærbar
#13
DLB
Gigabruger
04-07-2021 11:25

Rapporter til Admin
#11 nu handler topic så om DK... og ikke Sverige
--
#14
ToFFo
Guru
04-07-2021 11:33

Rapporter til Admin
Jeg handler en masse på Amazon, og jeg vil måske handle der endnu mere hvis de kommer til Danmark. En ting er vi har brug for mere konkurrence, for jeg synes Proshop og Salling Group dominerer rigeligt herhjemme... En anden ting er at Amazons kundeservice er rigtig god. Så har vi Prime fordele, Lightning Deals og hvad har vi ellers af kampagner. Det vil sikkert også skabe en masse arbejdspladser. Og nej, de kan ikke køre med slavelignende forhold, elendig sikkerhed og lorteløn i Danmark. På trods af mindsteløn ikke findes i Danmark... Vi har et statsopereret arbejdstilsyn som sikrer ordentlige forhold for medarbejderne, og hvis lønnen ikke er god nok, er vi så priviligerede at vi bare kan tage offentlige ydelser indtil vi finder et andet arbejde. Så lad nu være med at sammenligne forholdene med andre lande, der har andre regler. Til dem der siger de ikke vil handle der fordi medarbejderne er ansat under kummerlige forhold, er i med al sandsynlighed en flok hyklere uden at tænke over det. Kig jer omkring... I sidder der med jeres smartphones, TV, computere og anden forbrugerelektronik, tøj, sko og så videre. Produceret på fabrikker som virkelig pisker deres medarbejdere. Måske endnu hårdere end Amazon gør. Vi snakker om folk der tager livet af sig selv, fordi de arbejder 80 timer om ugen, under virkelig vanvittige forhold.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 04-07-2021 11:37
#15
snowyy
Megabruger
04-07-2021 11:49

Rapporter til Admin
Svært at have bedre kundeservice end Amazon når Amazon bare kan smide alle returvarer ud af vinduet og stadig have kæmpe overskud... de tjekker ikke engang om det de får tilbage er det de faktisk skal have tilbage og enten smider de det ud eller sender det til en ny uden at tjekke noget som helst og så kan en uheldig spilde et par dage på at sende tingen retur igen. Men det har de jo regnet sig frem til at der koster for meget at bruge en masse resurser på at gå igennem returvarer.
--
RYZEN 7 5800X, RADEON 6900 XT, GIGABYTE X570 AORUS ITX, SCYTHE MUGEN 5, 2x8 GB G.SKILL 3200 MHZ CL14, CORSAIR SF750 PLATINUM, COOLERMASTER NR200P
--
Sidst redigeret 04-07-2021 11:50
#16
StarF
Semi Nørd
04-07-2021 12:41

Rapporter til Admin
race to the borrom, bare man spare 20kr.. så fuck arbejdsforhold og andet for det er jo ikke mig det går ud over right?...
--
Shine on you crazy diamond! http://www.evilsun.dk[...]
#17
Den Skrækkelige Vandpyt
Ultra Supporter
04-07-2021 13:19

Rapporter til Admin
Har folk der arbejder for Amazon i EU ikke ok arbejdsforhold?
--
#18
Gill Bates
Elite Nørd
04-07-2021 14:10

Rapporter til Admin
Jeg er ikke fan af amazon og bruger det så lidt som muligt. Håber ikke det giver for stor nedtur til danske butikker. Men måske må de indse at det de næsten kun kan overleve hvis de har service/ydelser som man ikke kan købe hos amazon/nettet. Frisør, pizzeria, bager, slagter, mekaniker, reparation osv.
--
#19
ToFFo
Guru
04-07-2021 14:32

Rapporter til Admin
#16 - Hvor gode forhold tror du dit tøj og din elektronik er produceret under? Who knows, men jeg gætter på de er dårlige. Men fuck det, for besparelsen kommer jo dig til gode, hver gang du køber tøj, sko, hardware, smartphones og så videre. Also, jeg køber ikke ting hos Amazon for at spare. Jeg køber ting hos Amazon som jeg ikke synes jeg kan finde andre steder. Mange af produkterne de har, som fx Proshop også har, er ikke billigere hos Amazon alligevel. #18 - Jeg tror faktisk Amazon giver anledning til flere "virksomheder" ser dagens lys. Folk der har noget de gerne vil sælge, men ikke tør tage springet og stå på egne ben, kan have en "butik" hos Amazon i stedet. Så på den måde lade Amazon håndtere fragt, lager, kundeservice, bogholderi og så videre.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 04-07-2021 14:33
#20
JonasM
Elitebruger
04-07-2021 14:47

Rapporter til Admin
#19 Men når det kommer til forhandleren og leveringen, så er det noget man føler man kan gøre noget ved (som man kan læse her i tråden), men jeg er samtidig også helt enig med dig i at det er dobbelt moralsk at gå op i hvad en pakkemedarbejder får i løn i Tyskland/England og samtidig købe produkter der er produceres i 3. verdens lande med børnearbejde og/eller under arbejdsforhold der er invaliderende/livsfarlige..
--
#21
ToFFo
Guru
04-07-2021 14:53

Rapporter til Admin
#20 - Helt enig! Men Amazon har ikke rigtig noget, som de andre ikke har. Og de er heller ikke billigere. Jeg ser Amazon som en slags fancy men lidt dyrere Alibaba/Ebay. De ting som Amazon har på fx Amazon.de som de danske webshops også har, er de som regel ikke billigere på alligevel.
--
- Indsæt signatur -
#22
Fr1is
Bruger
04-07-2021 17:30

Rapporter til Admin
Amazon er i et tough spot for mig. Spil er ikke billigere, hardware er sket ikke billigere der, elektronik generelt er ikke billigere, udvalget er ringe. Deres hjemmeside er virkelig ringe og har stort set ikke udviklet sig i et årti. Review systemet er elendigt. Der er så meget hø på deres side af det kan være en umulig opgave at købe noget så elementært som et USB kabel du kan stole på. Der er ingen hårde krav til specifikationerne af musik, film, spil osv så man aner ikke nødvendigvis hvad man køber hvis det bliver en lille smule specielt. Deres sælger platform er meget ringe, uoverskuelig og fyldt til randen med automatiserede systemer der ikke arbejder sammen. Det minder mig om en midt 2000 ecomerce platform med chrome extensions der alle sammen prøver at hive det i en brugbar retning. Shipping er sjældent til at stole på men customer service plejer at være fin. Deres egen hardware er noget af det ringeste ewaste jeg længe har set. Prime video er god. Har hørt deres musiktjeneste også er god. Ingen kontinuitet mellem regionerne er et kæmpe minus. Overall, de prøver at være alting på en gang og er ultimativt en af de ringeste butikker til indkøb af nærmest alle produktkategorier på grund af det. Tror jeg bruger dem en til to gange om året.
--
#23
em2021
Ny på siden
04-07-2021 21:35

Rapporter til Admin
Vil personligt hellere støtte danske eller scandinaviske firmaet i stedet for en amerikansk kæmpekoncern,.med tvivlsomme arbejdsforhold. Men mange er desværre ligeglad, hvis de selv kan spare lidt på bundlinjen, så kan alt andet jo være ligegyldigt.
--
7700k,rtx2080,16Gb 3200mhz,asus 27" 165hz
--
Sidst redigeret 04-07-2021 21:36
#24
waskustobaskus
Super Nørd
05-07-2021 08:40

Rapporter til Admin
De gange jeg har ledt efter ting på Amazon sender de ikke til dk. Jeg vil hellere smide 10% mere og handle i en dansk virksomhed.
--
#25
NiceRag
Semi Nørd
05-07-2021 08:49

Rapporter til Admin
Ja jeg skal satme ikke handle der de betaler jo ikke en krone i skat (de betaler heller ikke skat i USA?) og de vil sikkert også kun betale slave-lønninger til de få danske ansatte de har. Det gider jeg ikke støtte op om. de kan fucke af, kan de! (de er også placeret i Luxemburg, så kan vi jo gætte hvor meget skat de har tænkt sig at betale :D)
--
Sidst redigeret 05-07-2021 08:51
#26
Mbelholm
Bruger
05-07-2021 11:30

Rapporter til Admin
Jeg syntes også den er svær, er godt klar over at deres arbejdsforhold er elendige, har set video fra Joe Rogan (podcast) om arbejdsforhold er så dårlige at deres chauffører pisser og skider inde i deres bil i spande eller plastikposer, fordi de ikke har tid til at gå på wc eller offentlig wc. Så en Tiktok video (ja jeg er derinde) hvor en ansat i deres lagerhal har sin mobil stående og filmer og man kan hører over højtaler anlægget en ansat sige så alle kan hører det "ja klokken er 10:59 og ikke 11 og derved må i ikke gå til frokost før om 1 minut, og hvis nogen vælger og gå nu får i en straff for det". Og er ret sikker på at arbejdstilsynet og diverse fagforeninger her i DK kommer efter Amazon hvis/når de åbner her i DK. På den anden side, har jeg haft super god kunde service support fra dem, havde købt en piercing ring på Amazon UK og sælger var fra Tyskland, jeg modtog aldrig min pakke selvom at sælger påstod at den var blevet sendt, fra det øjeblik jeg kontaktede amazon og spurgte om at få mine penge tilbage til jeg fik en beskæftigelse på det, gik under 12 timer - skal siges at jeg skrev til dem kl 21 om aftenen og næste morgen havde jeg en mail på det. Men jeg tror at hvis jeg skal købe en vare som KUN er på amazon og ikke andre danske butikker, ender det nok med at jeg køber derfra, og ellers holder jeg mig til danske butikker simpelthen fordi deres forholde er så elendige som de er.
--
#27
peabush
Ny på siden
05-07-2021 11:33

Rapporter til Admin
Jeg glæder mig. Deres kundeservice kunde danske virksomheder lærer noget af.
--
#28
Roy Munson
Giga Supporter
05-07-2021 11:34

Rapporter til Admin
ren idioti. firmaet lever ikke op til danske vilkår og specielt ikke for deres ansatte. føj for helvede og ærgeligt at den danske befolkning ikke har læst nok lektier til at vide at dette kun bliver en dårlig ting for danmark.
--
Det eneste tidspunkt en borgerlig tænker på andre end dem selv, er når de onanere..
#29
7430
Giga Nørd
05-07-2021 11:36

Rapporter til Admin
fedt blir det med samme udvalg som usa england osv så jeg på.. de har ting jeg ik får andre steder
--
jep jep
#30
Comicsdk
Ultra Supporter
05-07-2021 11:41

Rapporter til Admin
Deres størrelse burde vække bekymring hos alle andre detailhandlende i Danmark. Fremtiden byder på flere superstores og ringere vilkår for ansatte. Men jeg gætter på at skattevæsenet har godt styr på multinationale selskabers lokale skattepolitik. Eller.. Det bliver ikke et væddemål jeg skal røre med en ildtang.
--
#31
Slettetbruger4055
Junior Supporter
05-07-2021 12:04

Rapporter til Admin
#28 Det var meget du ved om folk uden beviser. Eller hvordan det kommer til at køre / påvirke Dk.
--
#32
MIchaelW
Monsterbruger
05-07-2021 13:20

Rapporter til Admin
#31 Amazon accused of treating UK warehouse staff like robots Ambulances called out 600 times in three years but online retailer denies GMB’s claims of unsafe working conditions https://www.theguardian.com[...] Amazon apologises for wrongly denying drivers need to urinate in bottles https://www.bbc.com[...] Amazon 'must let workers join unions without fear' https://www.bbc.co.uk[...] Revealed: Amazon employees are left to suffer after workplace injuries https://www.theguardian.com[...] o.s.v. o.s.v. Men nu synes AmaSSon jo nok, at danmark er sådan et rigtig pusse-nusse land, hvor de selvfølgelig ikke operere på den måde. Vi danskere er jo nok noget helt specielt i deres øjne. F.eks. skal de ikke betale for Healthcare m.v., hvis deres folk dratter omkuld.
--
Sidst redigeret 05-07-2021 13:21
#33
butji
Bruger
05-07-2021 13:38

Rapporter til Admin
Jeg bliver godt nok træt af argumentet: "der er alligevel slaveri i asien, derfor kan du ikke synes at amazon er slemme" Hvorfor i alverden kan jeg ikke synes det? Amazon kører slavelignene forhold i mange af de lande de opererer, og selv hvis de ikke kom til at gøre det i danmark, synes jeg stadig at det er uendelig rygradsløst at vi støtter op om og siger ja tak til et firma der udnytter så utroligt mange mennesker på verdensplan. Der kommer til at være stribevis af danske netbutikker der kommer til at lukke, og dem der ikke gør vil langsomt blive udkonkurreret af et "Amazon Basic" produkt der har lavere produktionsomkostninger. Vi snakker om et firma der har så mange penge at de kan mere eller mindre kan skide på lovgivningen og så tage bøden i retten, da det bare er operationsomkostninger for et firma på den størrelse. Vi burde som land skamme os over at lade sådan et firma operere mere end allerhøjst nødvendigt inden for vores grænser. Øv!
--
Sidst redigeret 05-07-2021 13:41
#34
Slettetbruger4055
Junior Supporter
05-07-2021 13:42

Rapporter til Admin
#32 Så længe de ikke er her, kan man ikke sige hvorledes det kommer til at køre EJ heller ikke hvor meget den generelle dansker ved om firmaet. Medmindre du eller #28 ved hvordan folk er og hvilke meninger de har, og ved hvordan firmaet kommer til at køre, så ved i jo intet. Hvordan kan man lige tillade sig at snakke på vegne af millioner af mennesker? #33 Argumentet lyder ikke på, at man skal tillade noget, fordi det er sådan andre steder. Argumentet lyder på, at folk klager over Amazon, men de glemmer, at det sker ved andre firmaer også. Nike med deres sko lavning osv.
--
#35
billy
Gæst
05-07-2021 13:49

Rapporter til Admin
Jeg handler der hvor det er billigst !
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#36
ToFFo
Guru
05-07-2021 14:01

Rapporter til Admin
#33 - Hvilke butikker tror du kommer til at lukke ved at Amazon kommer til Danmark? Jeg tror ærlig talt Amazon får svært ved at finde sin plads på det danske marked fordi folk i forvejen har lidt et love/hate forhold til dem, og rigtig mange kender dem slet ikke, så de fortsætter med at handle hos dem de kender. Der kommer til at være stribevis af danske netbutikker der kommer til at lukke, og dem der ikke gør vil langsomt blive udkonkurreret af et "Amazon Basic" produkt... Hvilke danske netbutikker kommer til at lukke som følge af det? Komplett har deres eget iiglo mærke og sikkert flere. Proshop har deres Dutzo. Dustin har Tranzip, Cirafon, Alledra, Prokord, Voxicon, Kivocase og Gilford. Elgiganten har vist også egne mærker. Og der er sikkert flere forhandlere der har deres egne mærker, ligesom Amazon har deres Amazon basic produkter. Det har været muligt at handle hos Amazon.de og Amazon.co.uk i årevis, men jeg tror ikke nogen danske webshops er bukket under for det. Derfor tror jeg ikke det gør SÅ stor forskel som du får det til at lyde.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 05-07-2021 14:01
#37
Senses
Elite Supporter
05-07-2021 14:07

Rapporter til Admin
#36 Helt enig, eneste der kommer til at handle på amazon.dk er dem der allerede bruger .de Hvis ud ikke er fan af Amazon ligner deres platform lort for danskere, her og fru danmark kommer ikke til at bruge det. Heldigvis lader det til de fleste efter Corona forstår samfundssind og hvorfor det er klogt og støtte lokal miljøet. Jeg bor pt i Canada og vi er stadig underligt strenge restriktioner grundet covid, er der 2 ting som Canadierne kan blive enige om så er det Fuck Jeff Bezoz og Fuck Justin Trudeau! - Amazon.ca har taget vilde prishop og ting er blevet helt hjernedødt dyre og der malkes bare mønter ud af den canadiske befolkning og der er et kæmpe had imod Amazon. Jeg sælger elektronik og kører på min egen shopify butik, Bestbuy marketplace og Walmart Marketplace samt Amazon - Selvom amazon faktisk er "billigt" $39.99 + 8% har jeg lukket det ned, det kan ikke svare sig mere. Folk hader Amazon og de har skudt sig selv i foden ved at åbne for China based vendors. Det er umuligt nu at se hvor din pakke bliver sendt fra, og det er så svært og filtrerer igennem. Jeg sælger også i sverige, og mine salg er kun blevet bedre efter amazon.se er kommet frem. Så, jeg tror de eneste der skal være bekymret i DK er mytrendyphone, t-hansen samt bilka.dk
--
#38
butji
Bruger
05-07-2021 15:25

Rapporter til Admin
#34 Det er det samme argument? Vitterligt. Du skriver at argumentet er "at folk klager over Amazon, men de glemmer, at det sker ved andre firmaer også. Nike med deres sko lavning osv" Jeg skriver: "der er alligevel slaveri i asien, derfor kan du ikke synes at amazon er slemme" Hvordan er disse to argumenter ikke det samme? #36 Man kan jo håbe. Men jeg forstår ikke hvorfor vi skal køre eksperimentet ud i virkeligheden hvis vi alligevel kan det samme med amazon.de og amazon.co.uk. Savner vi flere skattevigene multinationale firmaer i danmark? Tror du ærligt at Amazon, et af de firmaer i verden med mest data på forbrugsmønstre, er så dårlig til at lave målgruppe undersøgelse at de vælger at sætte en filial op i danmark som bliver uprofitabel, som du siger: "Jeg tror ærlig talt Amazon får svært ved at finde sin plads på det danske marked fordi folk i forvejen har lidt et love/hate forhold til dem, og rigtig mange kender dem slet ikke, så de fortsætter med at handle hos dem de kender." Det tror du ikke at et af verdens rigeste firmaer har luret? #37 Uha ja det går skidt for amazon.ca, nu hvor de kun er den mest profitable nethandel i landet, med større indtægt end de næste 4 lagt sammen: https://www.statista.com[...]
--
#39
Slettetbruger4055
Junior Supporter
05-07-2021 15:40

Rapporter til Admin
#38 Fordi, de 2 argumenter er forskellige. Du skrev : "der er alligevel slaveri i asien, derfor kan du ikke synes at amazon er slemme". Det var ikke den hensigt folk havde, da de skrev om det. De skrev om det, netop for at oplyse, at Amazon ikke er alene om, at lave shady ting, der gør, at man nok burde se på et bredere perspektiv på, hvem der gør hvad, fremfor kun at hænge amazon ud for de ting.
--
#40
ReneWagner
Supporter Aspirant
05-07-2021 15:44

Rapporter til Admin
Jamen så siger vi da farvel til de små butikker...
--
Ryzen 5 3600 - RX 580 Nitro/Sapphire 4gb - 32gb Ram Have you tried turning it off and on again?
#41
ToFFo
Guru
05-07-2021 15:58

Rapporter til Admin
#38 - De skal nok komme til at lave overskud overordnet set. Det er ikke sikkert det bliver i Danmark de kommer til det, men måske gør de det for at styrke deres "presence" i Danmark, og for at styrke deres leveringsdygtighed i skandinavien. Men jeg tror der kommer til at gå lang tid før de får så godt fat i Danmark. Der er trods alt lidt færre potentielle kunder end i Tyskland og Sverige eksempelvis. Men jeg er stadig meget interesseret i hvilke netbutikker du tror kommer til at lukke og blive udkonkurreret. Hvad er det Amazon leverer, som de "små" netbutikker ikke allerede leverer til samme pris eller lavere? #40 - Samme spørgsmål til dig. Du mener også de små butikker lukker. Men der jeg forstår stadig ikke hvilke butikker i mener må lukke. Ovenfor menes der stribevis af netbutikker. Så må det jo være nemt at nævne nogen. Jeg kan simpelthen ikke forstå hvad det er folk er så bange for. Jeg tror ikke størstedelen af Danskerne kender Amazon og deres Amazon Basic produkter tror jeg simpelthen ikke udkonkurrerer nogen. Jysk eksisterer også stadig, selvom Ikea er kommet til Danmark.
--
- Indsæt signatur -
#42
Comicsdk
Ultra Supporter
05-07-2021 16:15

Rapporter til Admin
Forbrugerne kommer temmelig sikkert til selv at bidrage til en reducering af konkurrenter til Amazon. Hvis man kigger på de argumenter der bliver benyttet ifht. at handle hos en butik hvor eksempelvis kundeservicen kan kritiseres, dominerer prisen. Hvis Amazon ruller det tunge skyts frem og vælger en aggressiv priskrigstaktik, gætter jeg på at kundeloyaliteten overfor eksisterende butikker kan begraves i stilhed, og det bliver ikke uden konsekvenser.
--
#43
butji
Bruger
05-07-2021 16:47

Rapporter til Admin
#39 Alright, lad os kigge på argumenterne siden pappet ikke er i små nok bidder. ToFFo i #14 "Til dem der siger de ikke vil handle der fordi medarbejderne er ansat under kummerlige forhold, er i med al sandsynlighed en flok hyklere uden at tænke over det. Kig jer omkring... I sidder der med jeres smartphones, TV, computere og anden forbrugerelektronik, tøj, sko og så videre. Produceret på fabrikker som virkelig pisker deres medarbejdere. Måske endnu hårdere end Amazon gør. Vi snakker om folk der tager livet af sig selv, fordi de arbejder 80 timer om ugen, under virkelig vanvittige forhold." Man har jo ikke lyst til at være hykler, derfor bør man ikke synes skidt om amazons kummerlige forhold for deres medarbejdere, da der er slavelignene tilstande i asien som producerer din forbrugselektronik mm. Hvilket jeg så, med et glimt i øjet, reducerer til: "der er alligevel slaveri i asien, derfor kan du ikke synes at amazon er slemme" Lad os se på en mere: JonasM i #20 "det er dobbelt moralsk at gå op i hvad en pakkemedarbejder får i løn i Tyskland/England og samtidig købe produkter der er produceres i 3. verdens lande med børnearbejde og/eller under arbejdsforhold der er invaliderende/livsfarlige.. " Jonas her mener at det er dobbelt moralsk, hvilket jo ikke er så nice, hvis man går op i ansættelsesforholdene for en pakkemedarbejde i Tyskland/England, imens man samtidig køber fobrugselektronik mm. som er produceret i 3. verdens lande under endnu værre forhold. Hvilket jeg så, med et glimt i øjet, reducerer til: "der er alligevel slaveri i asien, derfor kan du ikke synes at amazon er slemme" Hvis du ikke kan se parallellerne imellem hvad jeg reducerer argumentet til, og hvad ToFFo og JonasM skriver, så lad mig lige hente neglesaksen så jeg kan få pappet klippet helt i smadder. Jeg mener at det er noget nær umuligt at leve i danmark med borger.dk/sundhed.dk/skoleintra/osv... uden at gøre brug af forbrugerelektronik. Det er derfor en selvfølge at folk på den ene eller anden måde får skaffet sig et stykke forbrugerelektronik der er produceret under slavelignene tilstande. Så hvis det gælder at alle på den ene eller anden måde har måtte købe noget der er kommet til under slavelignene tilstande, og at man er hykler hvis man samtidig synes skidt om amazons arbejsforhold, så er det en naturlig følge at man ikke kan synes skidt om amazons arbejsforhold uden at være hykler. Ovenstående argument kan udvides til tøj, sko, kemikalier osv. der er kommet til under samme forhold. Bare fordi der er en skovbrænd som jeg indirekte og uden alternativ har været med til at sætte igang, kan jeg da sagtens være imod at der er endnu en tosse der har lyst til at hælde mere benzin på uden at være hykler.
--
#44
Slettetbruger4055
Junior Supporter
05-07-2021 17:08

Rapporter til Admin
#43 Nej. Der menes, at Amazon er måske slemme, men det er andre firmaer også. Hvis man vil snakke ned om Amazon, hvorfor så stoppe der, når andre firmaer gør selvsamme ting. Der er et stykke pap/vej fra dette til : "der er alligevel slaveri i asien, derfor kan du ikke synes at amazon er slemme". Det er lidt 2 forskellige ting. Du skriver, at fordi der sker slemme ting, så synes man ikke amazon er slemme. Hvorimod de andre udsagn går på : andre firmaer gør også slemme ting, så skal du klage over Amazon, så stop ikke der, men gå imod de andre der netop gør slemme ting. Jeg kan godt se dine argumenter for disse udsagn. Men det var ikke det der blev ment. Så gem du bare pappet væk.
--
#45
ToFFo
Guru
05-07-2021 17:53

Rapporter til Admin
#43 - Jeg er enig i at man nærmest ikke kan leve i det moderne samfund uden at gøre brug af elektronik, som bliver produceret af mennesker der arbejder under værre forhold end dem Amazon tilbyder. Men det stopper jo langt fra ved elektronik. Hvad med kaffe? Tøj, sko og diverse plastic opbevaring og hvad har vi? Jeg synes det svarer lidt til at købe en kæmpe dieselhakker af en bil, men forsvare det med at cykle på arbejde en gang om ugen, og så sige man gør det for at skåne klimaet. Bevares, en cykeltur om ugen skåner da også, men så skulle man måske have købt en mindre forurenende bil. Men jeg vil stadig gerne vide hvilke virksomheder der bliver så pressede af Amazon at de risikerer at måtte lukke. Folk får det til at lyde som om Amazon vil udrydde små webshops som var det den sorte død om igen. Jeg kan ikke se hvilke produkter det er Amazon sælger så billigt, at det får webshops der sælger det samme til at gå konkurs. Så skal det altså være betydeligt billigere. Og hvis ikke produkterne er billigere, må de vinde på noget andet. Leveringstid tror jeg ikke de kan gøre bedre end dag til dag. Deres hjemmeside er (imo) ikke super brugervenlig. Deres kundeservice er ok, men ikke noget ud over det sædvanlige. Kan man overhovedet ringe til Amazon kundeservice? Danskerne elsker at ringe og stille alle mulige spørgsmål mellem himmel og jord. Men ofte sælges produkterne bare via Amazon. Det nytter jo heller ikke at ringe til DBA med spørgsmål til en vare i en salgsannonce. Og her vinder de danske webshops stort, så allerede der er der en masse kunder som Amazon ikke får. Det er ikke fordi jeg bare vil være på tværs at jeg bliver ved med at spørge. Jeg er oprigtigt interesseret i at vide det, fordi jeg ikke selv kan gennemskue hvilke produkter der er tale om, hvor mindre butikker må lukke da Amazon leverer billigere/bedre/hurtigere.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 05-07-2021 18:00
#46
ToFFo
Guru
05-07-2021 18:19

Rapporter til Admin
Nåja og så er der da en variabel jeg slet ikke har taget med i mine overvejelser indtil videre. Robotter! Hvis robotter overtager alle de opgaver som menneskerne "på gulvet" (som nok er dem med de dårligste arbejdsforhold) så er problemet med de dårlige arbejdsforhold vel løst? Det var denne video der fik mig til at tænke på det: https://www.youtube.com[...] Jeg ved mange der arbejder for Amazon længere oppe i "fødekæden" faktisk har det rigtig godt. Har en kammerat der arbejder som udvikler hos AWS i Mexico. Han tjener godt, og har fremragende arbejdsforhold.
--
- Indsæt signatur -
#47
JonasM
Elitebruger
05-07-2021 19:13

Rapporter til Admin
#43 Jeg skriver ikke noget om hvilke type varer man køber. Jeg er ikke enig i at det jeg skriver kan omskrives til "der er alligevel slaveri i asien, derfor kan du ikke synes at amazon er slemme". Den pointe jeg gerne vil have frem er, at vi skal forsøge at komme børnearbejde og arbejdsforhold der er invaliderende/livsfarlige til livs først og at det er vigtigere at komme af med det end lav løn i EU/USA. Altså at det er vigtigere at sprede et budskab om hvor man kan købe fx sko og tekstil, hvor man ved at det er produceret under ordenlige forhold. Mit indlæg er ment som en øjenåbner for folk, der ikke tænker over ovenstående, men går meget op i lige præcis Amazon. Lidt kant skal der til. Jeg skriver ikke at det er ligegyldigt hvad Amazon betaler og hvordan de behandler deres medarbejdere.
--
Sidst redigeret 05-07-2021 19:17
#48
Thomas8
Elite Supporter
05-07-2021 19:20

Rapporter til Admin
Hvor mange har Amazon Prime? Jeg har ikke. Tror Helt klart at Amazon giver en god alternativ. Mon ikke at de andre butikker holder. Har kigget i deres regnskaber, de giver pæne udnytte til sig selv. Men i længden? Konkurrence er altid godt. Arbejdsforhold er vigtigt. Aldi lider stadig i Danmark pga. deres ry om hvordan medarbejderne har det. Lidl klare sig langt bedre. Desværre lever vi i en global verden. Business er for at tjene penge og udkonkurrere hinanden. Det svært at skabe en utopia, men man kan da altid prøve at holde en hvis standard. Altid let at gøre det når man har meget "overskud" som nordmænd og deres elbil støtte for at fremme elbil salget. Sidste jeg kiggede var de 50 % elbil salg for nogle år siden, tror nok at det steget meget mere.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 05-07-2021 19:24
#49
JS
Gæst
05-07-2021 19:21

Rapporter til Admin
#6 Hvis du vil tale om arbejdsforhold i en firma, skal du holde dig opdateret ! https://www.retailnews.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#50
Mango
Junior Nørd
05-07-2021 19:36

Rapporter til Admin
#15 Har du en kilde på det?
--
#51
Mbelholm
Bruger
05-07-2021 22:34

Rapporter til Admin
https://www.tiktok.com[...] Fandt denne her tiktok video som omhandler Amazon
--
#52
Jan
Gæst
16-09-2022 06:39

Rapporter til Admin
Noget nyt om Amazons indtog i Danmark? Måske de har droppet det?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#57
Saiyajin
Junior Supporter
16-09-2022 11:42

Rapporter til Admin
Jeg tænker der skal sikkert rigtig meget på plads, før at man kan åbne, og med energikrise og inflation, der raser lige nu, er det ikke tidspunktet nu, at starte et nyt marked, som også forventes først, at have en svag udvikling. Det er noget man ser nu i Sverige. https://resolutionmedia.dk[...] Dog har Amazon søgt masser af medarbejdere i Danmark, så sent som sidste måned i år, ifølge Computerworld.
--
#58
Jan
Gæst
16-09-2022 14:32

Rapporter til Admin
#57 Tak for linket! ??
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#59
Thomas8
Elite Supporter
17-09-2022 11:27

Rapporter til Admin
#57 Udmærket artikel. Jeg ikke ekspert på området men min gut feeling er at det godt at de etablere sig lokalt tilstede med lovning om hurtigere levering da vi så utålmodig og vil have vores legetøj nu! Tallenes viser jo også at selv om der blev færre ordre på amazon.de er der stigende salg i Sverige. Hurtigt levering er bare vigtigt ved online handler. Amazon er så store at de kan kvæle lokale forhandler langtsomt til de dør. Der vil stadig være konkurence men det jo kun sundt for os forbrugere? Vil være vildt sjovt at arbejde som drone operatør his amazon en dag?
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
#60
maho
Bruger
17-09-2022 13:23

Rapporter til Admin
Danmark er et lidt lille land for så stor en virksomhed, de burde have lagt deres Svenske hovedkvarter omkring Malmö så kunne de betjene både Danmark og Sverige derfra. (bruger selv amazon.de til stort set alle inkøb af dimser, dog sjælendt hardware)
--
#61
gandalf6700
Maxibruger
17-09-2022 14:48

Rapporter til Admin
en af Teorierne for at de ikke kommer til danmark er at vi har for stærk fagforening .. så de ikke kan betale slave løn til deres ansatte i danmark .. men om det passer ved jeg ikke hehe
--
Game Computer:|X2 3800+|2gb ram|7900GT +VF700|Samsung 940BF 2ms|3dmark03 19751|3dmark05 9620|
#62
ReneWagner
Semi Supporter
17-09-2022 15:47

Rapporter til Admin
Har endnu tilgode at finde noget på Amazon der er billigt
--
Ryzen 5 3600x - GTX1080 TI STrix 11gb - 32gb Ram
#63
Angloamerikansk
Maxi Supporter
17-09-2022 15:52

Rapporter til Admin
FEDT FEDT FEDT hvis vi kan få billigere hardware..... Amazon, come to me baby :-)
--
#64
maho
Bruger
17-09-2022 16:08

Rapporter til Admin
#63 du kan allerede købe det fra den Tyske shop, jeg tvivler på at den Danske vil være billiger. Den eneste forskel vil være at selve siden er på Dansk.
--
#65
Henrik DeLeuran
Gæst
17-09-2022 18:09

Rapporter til Admin
Jeg tror ikke, at der er nogen af jer, der ville arbejde under de forhold, de byder deres ansatte...
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#66
Gill Bates
Guru
17-09-2022 19:16

Rapporter til Admin
Jeg kan ikke helt overskue den præcise konsekvens for danske shops pga. amazon i dk.. Hvis amazon i dk giver danske shops MERE salg gennem dem er det vel fint. Men hvis amazon presser priserne for meget i bund er det skidt for mange.
--
#67
Fuller 8900
Monster Supporter
18-09-2022 08:16

Rapporter til Admin
Kan slet ikke huske sidste gang jeg købte noget på Amazon.. Proshop, komplett osv har så meget til fornuftige penge og hurtig levering (proshop, ikke komplett...) Tøj der er zalando, boozt osv Har endnu til gode at finde et godt tilbud på Amazon, på andre tidspunkter end Amazon prime dagene.. Der kan man da finde nogle gode tilbud, men ellers syntes jeg godt nok ikke det er billigt.. Foe mig må de godt blive ude af Danmark
--
#68
Hest
Gæst
18-09-2022 09:34

Rapporter til Admin
#57 Meget mærkeligt, for proshop og komplett er jo nærmest aldrig billigst med noget (mere). Jeg tror du burde bruge pricerunner lidt oftere... Men nej, der er mange ting der ikke er billigere på amazon.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#69
Gill Bates
Guru
18-09-2022 11:01

Rapporter til Admin
Jeg synes amazon er begyndt at gøre den samlede pris højere, kan det passe? Plejer de at lægge VAT oveni? Det virker dyrere end det har været. Men stadig er der mange ting man kan finde på amazon som er svære at finde ellers. Jeg prøver at købe dansk hvis muligt.. men det kan godt nok nive i røven når man skal betale overpris + dyr fragt i dk
--
#70
gasolin
Guru
18-09-2022 11:07

Rapporter til Admin
compumail.computersalg,føniks,proshop og en sjælden gang komplett, dustin var en acer x34 som noget af det sidset jeg købte,av cables,av connection,hifikluibben elgiganten og power er noget jeg hander sjældnere hos samt amazon.de,og enten borgsound,thoman eller gear4music Kan ikke se i forhold til amazon.de hvordan en dansk eller skandinavisk amazon skulle være en fordel, den tyske fungere helt som jeg vil forestille mig den danske skal fungere + lave priser og hurtig fragt på max 2 dage (ofte 1 mindre end angivet)
--

Opret svar til indlægget: Amazon kommer til Danmark til efteråret.

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE